Hamnade här då jag bestämde mig igår för att nu får det vara nog. Jag som alltid varit målfokuserad, social, en glad förälder och partner. Vad hände? Jag vet exakt vad som hände, jag fick nej på en bukplastik, jag fick inte ett jobb som jag så gärna ville ha, jag hade många kämpiga år ensam med mina barn.
Ensamheten på kvällarna då jag kämpade med diverse jobb och hushållsarbeten och ledsamheten över att inte få den op jag tränat och kämpat för så länge behövde fyllas med något och vin funkade ju, socker funkade inte längre.
Karriärsbakslag - vinet hjälpte mig ännu mer och ja hela karusellen var igång. Nu föraktar jag mig själv, känner mig som en dålig förälder till mina barn, går upp i vikt, ja allt det där. Skammen och misslyckandet sitter som fastnålad i bröstet. Trots att vinandet eskalerade efter karriärsbedslaget så har jag lyckats klättra uppåt jobbmässigt. Arbetet är min tillflyktplats. Där mår jag bra, är högpresterande och får alltid högsta lönepåslagen. Tänker aldrig på alkohol när jag jobbar, bara när jag sätter mig i bilen hem. Först mat, sen mitt älskade vin, min allra bästa vän!
Nu har jag bestämt mig och jag kommer behöva skriva mycket, fråga massor och jag har läst massor med trådar idag! Ni inspirerar! För mig är det dag 2 utan vinet och huvudvärken är hemsk! Ungefär som bör man detoxar sig från kolhydrater i stort. Hur länge brukar den hålla i sig och vad kan jag förvänta mig mer?
Kram från mig!

Med ett ryck vaknade jag upp vid 04:30 och det börjar ljusna ute. Jag vaknar utan baksmälla och med en andedräkt som kanske inte är den bästa heller men ingen ånga av äcklig fylla är ju ändå det bästa ✨??✨ Jag är tacksam! Stolt över mig själv!

Solen lyser på klarblå himmel och dess strålar glittrar som värsta guldkonfettit över vattnet. Kylan är påtaglig, det känns även inomhus, men värmestrålarna värmer upp fort. Snön smälter ute trots minusgrader och det gör mig lycklig! En dag närmre våren, en dag längre på mitt nyktra liv! Jag är tacksam!

Naglarna är fixade! Har inmundigat nymalet bryggt kaffe samt ett halvt vaniljhjärta tillsammans med mitt stora älskling! Min ödmjuka goa unge ❤️ Och vips bokade vi in biobesök Tomb Raider i eftermiddag också!

Jag har fått tillbaka massa energi. Inget direkt sug ännu utan mer livsglädje och kärlek - njuter av varje minut jag får tillsammans med mina nära. Varför har jag försummat dem detta innan?
Jag klurar fortfarande över vad det är som triggade igång mitt drickande. Hittills är det massa riskfaktorer som troligtvis är varsin pusselbit i min stora lögn, hemlighet och SKAM, och ju klarare jag blir i huvudet desto närmre kommer jag mitt svar. Det vet jag!

Idag är jag nykter och ikväll också! ❤️
Tänk kärlek ❤️

Kram PimPim ?

Emma79

...flyter på sådär, njut!

Allt kan ju svänga rätt fort, men jag har märkt att om det känns jobbigt och man bara lugnt väntar ut det så blir det bra efter ett tag.

Som att status quo förskjutits, från att ha varit fejk-lugn med hjälp av alkohol har blivit ett riktigt lugn där man kan njuta av livets trivialiteter.

Fint att få dela denna resa med dig ??

Somnade som en stock dock lite för sent pga sent javaintag och RLS. Nåväl när jag la ner huvudet på kudden till slut så somnade jag fort, helt klubbad. Det gör jag nästan alltid!
Men sen vaknade jag kl 04:00 och kunde inte somna om. Tankar som snurrar och ställer till det. Satte på Björnstad i öronen, gick ut och la mig i soffan och slumrade lite om vartannat. Gubbens snarkningar störde givetvis också!

När jag druckit innan och vaknat så på natten och inte kunnat somna om har huvudet gått i spinn på ångesten över att jag druckit, oj vad jag svettas, är jag bakis på jobbet osv osv... så himla sjukt! ?

Dag 7 är jag nykter och min intention är att jag är det imorgon också! ??✨

Kram PimPim ☀️

Mirabelle

Jag har också lidit av det hela livet. Sedan jag blev vuxen är det inte bara benen som sprattlar pga myrkrypningar, utan hela förbaskade kroppen! Jag misstänker att det förvärras av någon form av näringsbrist (järn? Magnesium? Zink?) eftersom besvären intensifieras när jag går ner i vikt. (Ja jag är en av de där "lyckliga" som lätt glömmer bort det här med att äta, och följaktligen magrar av). Äter jag upp mig litet så lättar besvären till en hanterbar nivå. Har du testat tyngdtäcke? Jag har hört att många blir hjälpta av det...

... och utan vin så här på kvällen!
Dag 8 nykter helt enkelt och det knallar på om man säger så.
I natt dog en väninnas pappa och mycket pga alkoholen! Usch inte kul ?❤️
Ytterligare ett tecken på att jag tog rätt beslut för en vecka sen!
Ikväll somnar jag nykter och min intention är att jag gör det imorgon också! ??✨ BAM!

Kram PimPim ❤️

Ja, ibland är det jobbiga saker som hjälper till att förstärka ett beslut. Det gäller att ta tillvara allt som kan föra oss framåt. Du är helt klart på rätt väg. Härligt! ♡ Kram

Rockar för övrigt med! Sov 8 timmar i natt utan att vakna! Wow ??

Förkylningen börjar ge med sig och jag mår fantastiskt bra!

Dag 10! Idag är jag nykter imorgon liksaså ❤️

Ha en fin dag! ☀️☀️☀️
Kram Pimpim

...denna vecka och det blir lika mycket nästa, men det gör ingenting för jag får positiv respons från de berörda så motivationen är på topp.
Mitt huvud tänker klart och jag ligger i fas efter min 1,5 vecka hemma. Så sammanlagt kommer det bli över 60 timmars arbete v12 ?
Min första stora baluns nykter äger rum på lördag. En prövning för mig men mitt huvud säger att jag kommer fixa det! Jag ska dessutom köra bil ??✨

Har en hel del festligheter framöver nu och jag har safeat mig genom att vara chaufför! Kommer inte ens gå in på glasbanken för att handla alkoholfritt. Är rädd att något annat slinker ner i korgen också.

Dag 11 för mig och jag somnar nykter! Likaså imorgon ❤️

Sov sött allihop!

Har sagt det förr, strategier is da shit!

Att begrava sig i jobb är visserligen smart under en period, men det gäller att vara uppmärksam så att det inte blir för mycket. Ibland är det dock bättre att jobba undan, även om det blir hektiskt en period, och känna känslan av att avsluta något, bli klar, istället för att lämna jobbet halvfärdigt för att klockan visar slut på arbetsdag. En balansgång det där.

Undvika Systemet och lova att köra på framtida fester = ?

Sov gott! ? Kram

Stilla veckan har börjat och snart är man lite långledig. Helgen som varit innebar stor fest med massa alkohol. Jag drack en alkoholfri öl 33cl och det tog mig 2 timmar att få ner den! Man blir ju så mätt och rapar hela tiden.
Jag körde alltså i lördags och jag var nog en av de som hade roligast på festen! 200 pers och vårt lag kom fyra på schlagerquizzet! När sängen kallade på mig hade jag dansat till gamla godingar i timmar och värken i ryggen var påtaglig men det var det värt! Hade så fasligt roligt utan vin i kroppen! ??✨

Jobbade dessutom igår och gjorde 60 timmar förra veckan. Idag har jag jobbat 14 timmar inkl fackmöte med god mat och dryck om man ville men nono jag drack vatten.
Har inte ens längtat efter vin... Jag trodde verkligen att det skulle vara svårt att hålla sig ifrån det på festen men jag hade inte ens något sug och det var fasligt skön känsla att kunna sätta sig i en bil och köra hem istället för att ta en taxi mitt i natten.

Till helgen blir det påskfirande hos goda vänner. Min vännina går på starka värktabletter så det lär inte bli en msssa alkohol där heller. Hon vet att jag inte vill dricka men hon vet egentligen inte den sanna orsaken, men men hon accepterar att jag tar Loka framför vin utan att jag får följdfrågor ställda. Sånt är skönt!

Har helt missat att räkna mina nyktra dagar efter en så lyckad festhelg! Är uppe i hela 15 st och det är nog 8 år sedan det hände sist (i samband med min operation)

Ikväll somnar jag nykter och imorgon likaså ?

Kram från en glad PimPim

Vilken rolig läsning. Så beslutsam du är. Bra strategi det där med att köra. Även om man känner sig säker är det smart med små hinder. Fortsätt så! ♡ Kram

Mirabelle

Du ska vara glad och stolt. Din beslutsamhet lönar sig :) Det går ju strålande! Ha en fin påsk nu, och keep up the good work. Kram

Sen jag slutade tvärt med det förrädiska vinandet har jag blivit mer pussig och kramig mot mina barn och mot min älskling ❤️
Vad jag har saknat den närheten!!! ?
Nu ligger jag och yngsta barnet i min säng ihop om kvällarna och myser till diverse tv-serier. Det blir många kramar och ibland får jag pussa på pannan, inte så lätt med tonåringar ?

Känslan när man kryper in i älsklingens famn och få pussa på honom utan ångesten om han känner doften av vin från min andedräkt, ja det är en befrielse ❤️

Älskar närheten och värmen som jag nu är villig att ta emot igen och som jag så innerligt ger! Börjar sakta men säkert hitta tillbaka till mitt rätta jag! Underbar känsla!

Pussar och kramar PimPim ?❤️?

HittaVilse

Jag drog mig undan för jag visste att jag luktade och för jag ville dricka i fred. Sorgligt men sant. Nu är vi mycket helare som familj.Och jag är inte heller så trasig. Tänk vad man försakar för giftet.

Vad befriande att våga släppa fram de äkta och nyktra känslorna, oavsett om de är jobbiga eller enbart positiva. Att bemöta och leva ut dem.

Ha en fin påskhelg! ?

...har passerat, likaså över tre veckors nykterhet! På påskafton drack jag Chapel Hills alkoholfria rosébubbel, frisk, sprakande och väldigt god ???
Våren är på intåg och min överskottsenergi går åt till att putsa fönster, fixa med nya krukor och gardiner, lyssna på romantiska böcker skrivna av Jojo Moyes. Har bara en av hennes böcker kvar nu.

Vårkänslorna gör mig förövrigt väldigt sugen på närhet med älsklingen... galet sugen. Det finns inget stopp och blir sur när jag inte får så mycket som jag vill ha ?

Mina tankar till det goda vinet finns varje dag... visst är jag sugen men klarar av att dämpa mycket genom att dricka bubbelvatten i mängder samt att vara sysselsatt. Det är svårt att sysselsätta sig när man är lite ledig så det blir mycket kaffesurplande med diverse vänner och massa städande. Imorgon väntar gymmet och då ska jag svettas lite ???✨

Så för mig tickar livet på och jag mår oförskämt bra och är positiv, kåt och tacksam!

Njut av vårvärmen som är på intåg! ☀️

Kram PimPim ❤️

Emma79

..att höra Pim-Pim! Alla sådana här historier/ verklighetsrapporter behövs så mycket vi vet aldrig hur morgondagen ser ut!

Kram

Åh, vad glad jag blev av ditt inlägg. ♡ Vilka känslor du lyckats hitta och som förstärkts av vårsolen. Tänkte på det du skrev om "närheten". Det har diskuterats förr här. Många tappar intresset i början av nykterheten, verkar ha varit mer sugna när de druckit lite. Jag är dock som du, betydligt mer på nu när jag är nykter. ♡ Ännu en sak på plussidan.

Ha det fortsatt gott! Kram