Hamnade här då jag bestämde mig igår för att nu får det vara nog. Jag som alltid varit målfokuserad, social, en glad förälder och partner. Vad hände? Jag vet exakt vad som hände, jag fick nej på en bukplastik, jag fick inte ett jobb som jag så gärna ville ha, jag hade många kämpiga år ensam med mina barn.
Ensamheten på kvällarna då jag kämpade med diverse jobb och hushållsarbeten och ledsamheten över att inte få den op jag tränat och kämpat för så länge behövde fyllas med något och vin funkade ju, socker funkade inte längre.
Karriärsbakslag - vinet hjälpte mig ännu mer och ja hela karusellen var igång. Nu föraktar jag mig själv, känner mig som en dålig förälder till mina barn, går upp i vikt, ja allt det där. Skammen och misslyckandet sitter som fastnålad i bröstet. Trots att vinandet eskalerade efter karriärsbedslaget så har jag lyckats klättra uppåt jobbmässigt. Arbetet är min tillflyktplats. Där mår jag bra, är högpresterande och får alltid högsta lönepåslagen. Tänker aldrig på alkohol när jag jobbar, bara när jag sätter mig i bilen hem. Först mat, sen mitt älskade vin, min allra bästa vän!
Nu har jag bestämt mig och jag kommer behöva skriva mycket, fråga massor och jag har läst massor med trådar idag! Ni inspirerar! För mig är det dag 2 utan vinet och huvudvärken är hemsk! Ungefär som bör man detoxar sig från kolhydrater i stort. Hur länge brukar den hålla i sig och vad kan jag förvänta mig mer?
Kram från mig!

Jag tror ju att det kommer något bakslag snart men jag hoppas innerligt att det inte gör det.
Finns inget sug efter att festa längre för känslan efter en god natts sömn och att vakna utan huvudvärk och ångest är som balsam för min färgglada själ! ?
Tidigare om åren har jag aldrig ens försökt sluta dricka men de sista åren har jag i stort sett pimplat 2 flaskor vin dagligen och så lade jag bara prompt av. Allt triggades igång 2011 (1,5 år efter min GBP-operation) och sen dess har jag inte haft många dagar jag inte druckit A på men nu har jag varit fri i 24 dagar!
Är stolt över mig själv, och vill inget hellre än att fortsätta detta positiva flow, känna att jag är 100% närvarande och veta att jag kan prestera och alltid generera bland de bästa resultaten i landet! Jag vet nu att jag inte behöver ha predationsångest mer för jag visar det år efter år och jag kan fira med något annat än med Kikkifestisen!

Idag träffade älsklingen på ett par bekanta till oss och kvinnan där har en sjukdom som gör att hon inte kan dricka alkohol längre så de ville att vi skulle ut och käka middag ihop en kväll! Sånt sällskap passar mig perfekt nu även om jag inte har något emot vänner som dricker för jag har väldigt roligt utan A också! Jag är hon som fullkomligt kan shakea loss, skaka mina lurviga och dansa så svetten rinner ändå!

Ångesten när man framåt den 15:e varje månad ser att det inte är så mycket pengar kvar på kontot och att boxen är slut! Den jävla skiten slipper jag nu! Hundralapparna som kanske är kvar kan man alltid fixa käk för så det räcker till barnbidraget kommer men alkohol är alltid alkohol och så in i vassen jävla dyrt.. usch... de pengarna får man lägga på annat nu ✌? ?

Ha en underbar kväll ?
Kram PimPim ?

Nykter 24 dagar med den bakgrunden- det är riktigt bra! Heja! Nu är jag Mary: Vi håller det här- idag är vi nyktra!! (Eller hur det nu är hon brukar säga som känns så fullt av energi..)

Stor kram och sov gott när det är dags!

Halihalo

Imponerande läsning pimpim va grym du är! Önskar ja också kommer dit.
Har dessutom två små barn och ja fattar inte hur ja kan göra såhär emot dom. Igår hade vi ”mys” med tapas. Måste såklart ha vin. Sambon drack ett glas och jag resten. Sen öppnade jag en till. De slog till och jag ramlade inatt. De känner jag i handen och i huvudet men ja har inget minne av de.
Sen upp på morgonen och va förälder, hem till sängen efter lämning och gråta över va fan man gör emot sin familj.
Nu klev precis sambon in. Minns inte ens om han hjälpt mig inatt. Han har inte svarat på mitt förtvivlade sms under dagen så jag förmodar att han är arg. Jag är rädd!

Wow, vilken resa du gör, PimPim. Du låter så beslutsam, härligt! Och vi behöver inte fira allt med alkohol, stolhet räcker bra. Pengarna som blir över... ja du, tänk vad mycket roligare saker de kan gå till.

Nu håller vi! ♡ Det är det nog jag som tjatat mest om, men det är precis vad vi gör just nu, håller alltså. Kram

Jag förstår att du är rädd! Det var jag också och är fortfarande! Detta blir min fjärde helg på raken nykter! Jag vill inte dricka mer för det förstör så jävla mycket och jag vill vara en underbar mamma, tänka klart och må väl och jag har kommit till insikt om att jag gör det bäst utan mitt älskade vin. Jag dumpade min älskling och har funnit något annat... LIVET ?
Är så tacksam att jag lyckades i tid innan relationer, jobb och ekonomi gått åt helvete.
Hur jag lyckats hittills beror på min envishet och att jag VILL. Jag set ingen annan utväg ?

Hoppas du klarar detta för det finns bara vinster med att säga hej då till sin bästa vän!

Kram PimPim ?

Halihalo

Kommer de bli enklare , så inspirerande att läsa alla era inlägg!

Min första nyktra fredag ?
Så mycket A jag druckit de senaste året ? min kropp kommer bli överlycklig om jag lyckas helt eller till stor del avsluta min relation till A.
Min kropp har blivit både trött och som en dallrig pudding sen jag och A blev riktiga bundisar

Halihalo, när det gäller vikten så kan jag berätta att jag gått ner lite mer än 3 kg på dessa 50 dagar. Inte gjort något annorlunda än släppt flaskan. Sen varierar resultatet säkert. Magens pluffsighet är minimal nu. Så förutom att jag mår bra, så känns kroppen också friskare ?

...firar jag idag! ✌?✨
Jobbar fortfarande mycket och har sovit dåligt denna vecka. Har svårt att somna och det känns som jag sover ytligt. Pollenallergin har slagit till också så jag är nog extra trött pga den.
Imorgon väntar stor baluns med jobbet. Vi blir ca 100 pers och givetsvis tar jag bilen och kör på andra vinpimplande kolleger.
Med tanke på att jag i stort sett haft ett alkoholfritt liv fram till 32 års ålder så känns det här fortfarande lätt. Visst är jag sugen på vin emellanåt men behöver jag det? Nej jag orkar så mycket mer nu och jag överpresterar till tusen. Inte för att jag behöver rent jobbmässigt utan för att min energi räcker till det också.
Skulle dock behöva frosta ur frysen men det är det tråkigaste dom finns men en dag får jag väl ett infall till det också!

Kram från en energiskt, småtrött, arbetande tonårsmamma med ett leende på läpparna och som är stolt över dig själv!

??PimPim??

Emma79

Vad härligt att du mår så bra, det smittar av sig!

En månad kändes som en evighet för en månad sen, eller hur?

?

Den där första veckan var hemsk med huvudvärk och konstig sömn! Men jag bet ihop och helt plötsligt har det snart gått fem hela veckor! Vad hände liksom? ?
Min energi, mitt spralliga jag är ännu mer spralligare än någonsin.
Jag vet ju vad det beror på och mina chefer och kolleger tycker att jag skiner extra nu! ☀️
Som en kollega sa idag till mig: Bara du kommer in i rummet så får du oss andra att le och skratta! Du strålar! ☺️
Såna komplimanger tar jag gärna emot om och om igen ?

Du är ju också starkt på gång här med nya positiva insikter! 1 månad. Fin läsning. Snart kommer den magiska frihetskänslan om den inte redan infunnit sig. Det värsta är gjort vännen. Hatten av. Grattis ❤️ Kram MM

Mirabelle

Whoop Whoop! Det går ju som smort det här :) Vad extra superkul att omgivningen ser förändringen. Det blir som en självuppfyllande profetia. Härlig läsning en fredagkväll :)