Hej. Har skrivit här förut men det har inte gått så bra ännu. Mitt drickande ser ut som följande, jag dricker ca 2-3 gånger i månaden men då massor. Jag har druckit i snart 10 år, vardag som helg. Jag blir inte bakis längre, jag får abstinens som håller i sig ca 2 dagar efter att jag druckit. Jag skakar, mår illa och mår fruktansvärt dåligt rent allmänt. Jag har insikter i att jag har problem och jag vet att jag snart kommer att dö av mitt drickande om jag inte slutar. Jag har gått hos beroendevården, fått mediciner och terapi och allt möjligt men det hjälper inte. Jag dricker inte för att jag mår dåligt, jag dricker för att komma bort från en tråkig vardag. Två veckor kan det gå och sen är jag tillbaka och dricker igen. Min toleransnivå är otroligt hög och jag får minnesluckor varje gång jag dricker, ändå lyckas min "autopilot" dricka ännu mera som jag inte minns något alls av. Jag vill inte dricka, men jag kan inte låta bli. Folk säger att jag ska skaffa en hobby, ta en promenad, hitta på saker, och jag gör det men det hjälper inte. Någonstans finns ändå en lucka som går att fylla med alkohol. Snälla hjälp mig, jag vill inte dö av alkohol innan jag ens hunnit fylla 25....

nydag2018

26 dagar nykter nu. Snart en månad. Just nu är det svåra att inte dricka en vardag, känns som att det skulle vara skönt att dricka en flaska vin och bara ta en dag till att vara ledig, jag vet dock att det inte är någon bra ide och kommer inte heller att dricka något denna vecka det är säkert men jag noterar ändå att ett litet sug finns där i bakhuvudet.

nydag2018

Dag 28!
Tack för era svar Miss Mary och Vinäger ???
Fredag idag. Vaknade inatt av världens huvudvärk, kändes som jag supit riktigt brutalt.. Och så feber på det. Ingen höjdare att vara sjuk men det kunde varit värre. Tagit ipren för en stund sedan så nu ska jag snart till affären och handla lite mat inför helgen.

Emma79

Är ny här och läste just hela din tråd, ville så gärna att det skulle “sluta bra”, och det gjorde det! Vilken inspiration du är!
// Emma

Emma79

Är ny här och läste just hela din tråd, ville så gärna att det skulle “sluta bra”, och det gjorde det! Vilken inspiration du är!
// Emma

nydag2018

Tack snälla Emma!
Det har dock varit en lång resa, det gäller att aldrig ge upp trots alla motgångar! Nu kör vi vidare med nyktra dagar ???

nydag2018

Tvärtom så har det varit fullt upp med diverse grejer.
Nu är det ny vecka och dag 31 som nykter. Har lite grejer planerade som måste göras denna vecka men i övrigt blir det nog lugnt.
Ha en skön vecka allihopa. ?

nydag2018

Varit nykter nu 38 dagar, druckit ett glas vid ett tillfälle men nykter har jag varit! Skönt att slippa ångesten och bakfyllan.

nydag2018

Jag drömde inatt om att det var sol, fimt väder.. Jag sprang runt ute på en äng och var hur lycklig som helst. Försökte ihärdigt få fram mobilen för att fota fota fota det underbara!! Dessvärre hade jag inget batteri.. Haha lite udda dröm. Med det sagt så längtar jag något otroligt efter våren, när man kan gå långpromenader i vårsolen utan att halka och bli genomblöt om fötterna. Snälla vår, kom snart! ??

nydag2018

Har inte varit så aktiv här på sistone. Tidigare gånger när jag "försvunnit" har det varit för att det inte gått bra. Men inte denna gång, det har gått bra trots min frånvaro från forumet. Tycker dock att mitt "mål" med drickandet är ganska oklart. Jag har ju druckit något glas då och då, vilket inte är något problem i sig. Men risken finns ju då att man inte kan stoppa och det blir för mycket. Om jag däremot skulle sätta ett förbud så tror jag inte heller att det blir särskilt bra, tycker det blir svårare att låta bli om jag har ett förbud. Samma sak gäller med socker, bestämmer jag mig för att ha nolltolerans så funkar det bra i ca en vecka eller två sen tröttnar jag och trycker i mig massor istället.
Känns lite klurigt hur man ska förhålla sig till det hela. Utöver dessa "svåra" tankar så är det mesta positivt i livet just nu. Jag mår bra och jag är glad.
Hoppas att ni alla får en härlig påsk!

nydag2018

Om folk som funderar på och stressar över att hinna handla innan systembolaget stänger, när man ska få dricka osv.. Såna tankar hade jag också förut, jämt. Med en känsla av lätthet kan jag konstatera att de tankarna är borta. Ibland kan jag fundera på om jag ska dricka något men inte alls samma panik, stressande och planerande och den största skillnaden är att om jag nu skulle vilja ha ett glas, men att det inte blir så, då gör det absolut ingenting. Förut om jag inte hann handla innan de stängde så blev jag jättesur och arg och var det sen hela kvällen.. Det är väl ett bra tecken att tankegångarna ändrats får man anta? ?

Mirabelle

Det måste ju betyda att du är på rätt spår, när alkoholen (eller bristen på alkohol) har tappat greppet om dina tankar och känslor :) Du kanske har hittat din metod för framgång :)

nydag2018

Ja det är nog så ? Vad min metod är, anser jag dock som ganska oklart. Jag har kämpat i många år, varit på botten, velat sluta, inte kunnat, lyckats men fallit igen. Trots detta så har det långsamt långsamt gått åt rätt håll. Visst är det väl olika för alla, men för mig har inte huden, vikten och hälsan i övrigt blivit bättre för att jag minskat/slutat med alkoholen, tvärtom, jag har gått upp i vikt utan alkohol MEN jag har orkat träna och fokusera på träning vilket lett till en mindre viktnedgång än så länge, men det tar tid. Och energi och vilja! För mig har ingenting kommit gratis, jag får kämpa för det. Vill bara dela med mig av det som kontrast till de som verkar fått det "på köpet" när dom slutat med alkohol, så att ingen blir besviken om dom hamnar i samma sits som mig.
Ta hand om varandra där ute!

...spelar mindre roll, bara den funkar. Tänker också att det är så individuellt det här med hälsan när vi slutar med A. Speciellt vad gäller sömnen. En del är trötta och sover dygnet runt, andra ligger vakna hela nätter. Bra att du skriver om att inte alla får rosig hy, klara ögon och tappar vikt direkt. Även om det kan vara en sporre för en del kan det leda till förväntningar som inte infrias. Men på sikt vet vi att vinsterna blir stora.

Ha en fin kväll! ♡

Mirabelle

Jag har då inte märkt av någon klarare blick, rosigare hy eller viktnedgång. Jag ser ännu lika härjad och smått från mina sinnens fulla bruk ut...

nydag2018

Bara för att jag skrev om hur otroligt bra det gick så kom bakslaget. Egentligen var det väl ingen fara, blev lite för mycket men inte så jag gjorde något dumt eller fick ångest men det kändes som att jag var tillbaka i gamla hjulspår... Jag blir orolig för min hälsa, vet att alkoholen påverkar den något enormt.
När jag nu dessutom tänker på sommar så känns det lite extra jobbigt, vill hitta någon form av strategi så att jag är förberedd. Finns det någon som har något tips? För de där kvällarna på en brygga vid vattnet som för mig är så starkt förknippat med alkohol.
Känns alltid som att jag "glömmer bort" alla nackdelar med alkoholen när det gått bra ett tag. Det är så många runtikring i mig som dricker och festar mycket på helgerna så att man ska vara den "enda" i umgänget som sitter hemma och tittar på TV istället varje helg känns ganska tråkigt. Jag vet att jag kan hitta på andra saker som jag tycker om istället men det är ändå inte samma sak liksom.
Oavsett, vi kör på nya tag igen, det ska gå. Längre och längre tid mellan bakslagen så det är väl positivt ändå.. Drömmen vore ändå nolltolerans men som jag skrivit tidigare så blir ett förbud svårare för mig, vill ju alltid ha det man inte får.....
Hoppas att vi allihopa får en skön vecka.

Att inte "få" dricka brukar ge motsatt effekt för många. Jag brukar tänka att jag får, men väljer att låta bli. Det känns genast mycket bättre, det är mitt eget val. Valet gör jag dessutom varje dag: "i dag väljer jag att vara nykter, i morgon tar jag ett nytt beslut".

Något tips inför bryggkvällarna? Jag gillar riktigt goda alkoholfria alternativ. En del vill inte alls ha substitut, andra är rädda att de ska få längtan efter A, men, som sagt, för mig funkar det bra.

Även jag tog ett återfall, men är på banan igen. Vi lär oss av våra misstag.

Lycka till! ♡

Emma79

Kommer det bli många i sommar, oj vad jag längtar.

Jag tänkte vara den som är nere på stranden och leker med barnen.

Fiskar krabbor, bygger hamnar och hoppar längdhopp.

Det har jag alltid låtit någon annan göra för jag satt ju och var värd mitt vin.

Kommer även att vara den som vaknar i ottan och går ner och tar första morgondoppet.

Sedan nybryggt kaffe på bryggan.

?

Ellan

Vad glad jag blev av ditt inlägg.? Precis samma fokus valde jag min första nyktra sommar. Att vara aktiv med barnen. Att vara närvarande på ett sätt som jag tidigare inte varit, i alka fall inte mentalt. Jag älskar att leka på stranden och ATG busa i vattnet. Göra den årliga bomben, stor och stänkande. Den bjuder jag på.
Visst kommer de andra stunderna där vinet tidigare har haft en naturlig plats. Grillkvällar, mysig picknick osv men numera tycker jag att annat är mysigare. Det går att lära om, tar lite tid, men det går. Och morgondopp och sena kvällsdopp är ljuvligt.
Kram
Ellan

nydag2018

Vinäger, precis så blir det för mig som sagt. Förbud blir det motsatta, men jag önskar att det inte vore så.
Visst är det så att vi lär oss av våra misstag, men jag är rädd att jag kommer ha lärt mig för sent. Jag är så rädd att dö i alkoholförgiftning.. När det blir sådär mycket så finns det inget stopp och jag kommer ju inte ihåg något efter det, när jag vaknar dagen efter. Så illa var det dock inte nu sist, inga minnesluckor eller sån mängd att jag skulle kunna bli förgiftad men känns ändå som att det bara är en tidsfråga innan jag hamnar där. När jag druckit för mycket har jag dessutom 0 konsekvenstänk, det försvinner totalt. Kan liksom tänka att "jag kanske ska ta livet av mig så jag slipper allt". Något jag inte alls ens skulle fundera på som nykter. Jag trivs med livet och känner verkligen inte att jag skulle vilja ta mitt liv pga mina alkoholproblem för jag har kommit så pass långt att det är någorlunda under kontroll men rädslan för återfall med allvarliga konsekvenser oroar mig ändå, men uppenbarligen inte tillräckligt för att veta att jag aldrig vill dricka igen.
Hur som helst så har det nu gått fem dagar sedan återfall men kroppen är inte återställd ännu. Får hoppas att den blir det men det är såklart inget man kan ta förgivet.
Tack Emma och Ellan för era tips. Jag har dock inga barn men jag kan väl plaska vid strandkanten ändå? ? kram på er!