Helt ny, behöver bara skriva av mig och hitta någon form av stöttning. Min far är alkoholist, jag har suttit i timmar av terapi med honom och på olika hem. Vi har forfarande en otroligt skev relation och jag har lovat mig själv och min familj att inte bli så.

Man blir fartblind fort. Konstaterade efter x antal av minnesluckor, smygdrickande av slattar i barskåp, trolig rattfylla då jag kört barn till skolan, kräkts i tystnad för att ingen ska märka osv att nu får det nog vara bra. Det är en så stor sorg, jag älskar alkohol, jag älskar kreativiteten och känslan efter min flaska vin. Men ångesten och tankarna kommer ikapp till slut. I förrgår tog jag äntligen tag i någon form av stopp här. Jag ringde en självhjälpsgrupp. Jag har mailat dem flertalet ggr under de senaste fem åren men alltid fått svaret jag skulle ringa dem, vilket jag aldrig vågat. I förrgår tog jag steget ut. På fredag denna vecka ska jag träffa dem för en första information. Jag är fortfarande livrädd jag kommer att ta mig ur det på något vis, inte fixa det.

Jag är en klassiskt högpresterare, allt eller inget av allt i livet. Alkoholen slår oavsett samhällsklass och jag skäms så fruktansvärt. Just i denna stund är det otroligt svårt att inte bara halsa i mig glögg eller bara vad som helst för att återigen döva känslor. Sömnen de senaste två dagarna är vidirigt dålig. På dagarna skakar jag, svettas och har en huvudvärk utan dess like. Smärtan då man inser det är över. Min älskade relation med speciellt vinet.

CS

Alltså tack från hela mitt högpresterande hjärta! Dina ord går rakt in i mig och det känns otroligt fint att det jag går igenom och gjort kan inspirera och ge något till andra! Det är stort!

Jag har sen min första bekantskap med A alltid älskat känslan den gav. Befriad, lugn, kreativ och gud vet allt. Jag var 13 år då. Har med åren, familjeliv och karriär lyckats jobba mig upp till ett bra beroende helt klart. Har väl under de senaste fem åren i princip druckit varje dag, alltid nåt. Kan räkna de dagar jag inte druckit nåt på en hand skulle jag tro. Mängderna blir man tolerant med efter tidens gång och en eller två flaskor vin märker inte maken av att jag var nämnvärt berusad. Alltid älskat vin, kontrollerat rus (kontrollfreak ju), sprit har gått för fort. Möjligtvis såklart sprit när det inte funnits annat och gärna som en sista skjuts för att kunna sova ordentligt. Har även jobbat som träningsinstruktör och det funkar fint att kombinera med A. Man lär sig alla knep. Om man tränar innan den värsta bakfyllan kommit funkar det helt ok för mig. Skakig blir jag ju av träning iallafall ju. Helt vansinnigt vad jag utsatt min stackars kropp för. Men allt går om man vill. Min moral och pliktkänsla har gjort att jag under inga omständigheter försatt mig i situationer där jag kunde riska bli avslöjad. Förens den sista tiden, då jag i princip hoppades att polisen skulle ha blåskontroll vid skolan då jag skjutsade ungarna för att jag skulle åka dit och bli tvingad ta tag i detta. Också helt sjukt. Jag har flyttat så mycket på mina värderingar och min moral tills jag till sist insåg det inte finns så mycket mer att flytta på för min personliga egen del. Det är väl olika för alla. Jag har alltid skött jobb, åtaganden osv. Den som har fått lida mest är jag själv.

Jag upplever mig som positiv generellt och tänker att saker som är trasiga måste fixas. Jag har nu idag fått lära mig att se mina största motgångar och hinder som möjligheter att lära mig något. Nederlagen är hårda ibland, men jag är ju inte mer än människa ju. Jag skulle aldrig döma nån annan ens i närheten av så hårt som jag dömt mig själv. Det har för mig blivit en stor lärdom. Jag duger precis som jag är och jag gör så gott som jag kan!

Jag blir nyfiken på din historia såklart! Har du nån tråd tro?

CS

I början satt jag där och räknade timmar och minuter i min nykterhet. Och vips har det gått en månad till. Vad händer?

Livet med behandling och möten rullar på och jag behöver det och vill det så himla mycket. Känner mg ibland som en svamp som bara suger åt mig av allt som sägs, all kunskap som finns och alla erfarenheter som delas. Jag kan på riktigt se att jag har och håller på att förändras till en sån himla mycket bättre version av mig själv. Men det är ju som det är det här första året. Imorse kaos och nu ikväll lugn och till freds. Det svänger så fort fortfarande men blir mer hanterbart då jag vet att allt går över. Mår jag dåligt går det över och mår jag bra går ju det också dessvärre också över... haha

Det läskigaste är fortfarande att vara brutalt ärlig med allt och att våga känna efter och stanna i känslorna. Det har jag varit bäst på att trycka undan. Jag kan se och förstå det kommer ta tid att ändra beteenden som sitter så reflexmässigt att jag så när som varje dag märker att jag faller tillbaka i dem direkt. Om jag inte medvetet tar ett aktivt beslut i att stanna upp och fundera kring varför det blir som det blir och jag gör som jag gör. Den där medvetenheten har jag nog aldrig haft någonsin i mitt liv, bara gjort och aldrig tänkt. Helt sjukt ju.

Men inga garantier finns och det är fortfarande en dag i taget och stoppa tankarna från att inte skena som galopperande hästar.

CS

Hamnade på detta forum av helt outgrundlig anledning. Hjälpte mig så otroligt mycket i början av min nykterhet. Nu har det gått dryga två år utan alkohol eller andra droger i mitt liv. Har det varit lätt? Nä inte alla gånger. Har det vart värt det? Alla gånger!

Mitt liv har aldrig varit så enkelt som nu, trots att det landade i skilsmässa, och en massa annat strul såklart men hey, det blir bra om jag gör rätt saker. De där jäkla 12 stegen och rekommendationerna i programmet funkar faktiskt. Jag lär bara komma ihåg vart jag kom ifrån och hur det såg ut och det var precis det jag blev påmind om nu.

Ta hand om er och fotarbetet måste göras lixom.

Som en present från framtiden, tack!
Känner igen så mycket av det du skriver, om alla känslor i början, allt fint som går att upptäcka kring sig själv och livet. Men också jobbigt- förstås, känner mig också mer brutalt ärlig efter bara en månad. Hjälp. Men också enklare. Känslor boom sen snabbt över.
Ja förutom känslor kring varför en hållit på med detta så många år. De dröjer sig kvar.
Jag längtar till, om den dagen kommer, att ”aldrig mer” inte ska kännas som ett mörkt moln. Utan ett löfte om ljus.
Tack igen!

Så fint att läsa!??? Mitt beslut är också det, ingen alkohol mer never ever. Dag 39 idag för mig... Skall gå i dina fotspår?⚘⚘⚘

Tack CS, så intressant att läsa din historia ?.
Vi började nästan samtidigt att skriva här på forumet och jag hänger kvar här fortfarande... Fast mest i andra rummet nu, "Det fortsatta livet."
Mitt avsked av alkoholen tog lite längre tid men nu har jag snart 4 vita månader i ryggen??
Forumvännerna här har hjälpt mig och mitt beroende är fortfarande min hemlighet.
Och på lördag blir det Forumträff och det ska bli så kul att träffa några IRL!?
Ha det fortsatt bra CS och lycka till ?
Kram ?