Att ständigt försöka

219 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
AL
Miss M M

Läste det du skrev i din tråd...allt du förbjuder dej själv vill du ha....
så skönt att läsa för så känner jag också...fastän jag vet att det är bättre att låta bli.

Miss Mary Poppins
Ja, låt bli..

Jag har skrivit detta många gånger förr, men säger igen 😊
När jag bli sugen på vin så säger jag till mig själv "Ja Mary, du får dricka vin, men du ska äta först" sedan äter jag och om jag är sugen på vin så säger jag "Ja,ja du ska få vin såklart! Gå och duscha först!"
Så fortsätter jag tills systemet är stängd... Jag har läst att hjärnan förstår inte "ett inte". Att ingen idé att förbjuda sig en massa. Jag vänder alla självdialoger till något positivt. Och eftersom jag har lyckats ganska väl så tror jag det fungerar 😍🙏

miss lyckad
Samtal med sig själv..

Förnuftiga samtal är jättebra..Det är ju krokodilhjärnan-beroendehjärnan som övertalar oss att dricka..Bara denna gång, ett litet glas, ingen som märker..Osv..Vi måste ta tag i rodret över våra liv..Säga ja till vårt eget nyktra och fina liv..Bort med det sunkiga och fula..Kram

AL
Verkligheten

är inte rolig just nu. Läser andras inlägg. Tack för dessa...det gör att jag på nåt vis måste hitta tillbaka. Alla ursäkter som finns har jag läst högt för mig själv och bejakat. Vädret...irritation....unna mej....slappna av...osv osv.
Patetiskt faktiskt.
Min älskade man är ledsen och orolig. Frågar om jag behöver hjälp.
Nämen detta ska jag ju klara alldeles själv.....som allt annat....naturligtvis!
Upptäckte min sorg efter kvällens Lets dance...visst är det fånigt... och jag vill inte säga det högt...för då blir det en sanning.

Miss Mary Poppins
Kram ❤️

Du har det tufft. Kanske skriva lite till och ordna dina tankar. Promenad kanske. Underbart att ha en man som bryr sig så ❤️ ta emot hjälp, ingen ska behöva kämpa ensam ❤️🌹

AL
Miss Mary

Ordna tankar behövs verkligen. Kan inte begripa hur mkt strunt som ryms där inne i min skalle. Promenader är min överlevnad på alla sätt mentalt och fysiskt.
Och detta forum som utgörs av en mängd kloka människor som visar entydigt på "den rätta vägen".
Vi är många som trasslar och försöker ta en enklare väg.... genvägar som verkligen blir dyrköpta sen-vägar.

Mirabelle
Tystnaden är farlig

Jag är också en sådan som tenderar att hålla grubblerier för mig själv... Det är farligt. I tystnaden kan våra hjärnor övertala oss till i princip vad som helst. Ja, jag tror faktiskt att man kan tänka sig själv till ren och skär galenskap. Tankarna tar över och förslavar vårt känsloliv, oavsett om de består av ologiskt strunt eller ej. Man behöver kasta ljus över grubblerierna. Spöken försvinner i dagsljus. Och det är väl just vad grubblerierna är, tankespöken som hemsöker oss. Uttala dem, dra fram dem i ljuset, och se dem vittra sönder och gå upp i rök :) Ta makens utsträcka hand och börja där. Du kanske inte vet hur han kan hjälpa dig. Han kanske inte vet hur han kan hjälpa dig. Men närheten kommer att göra dig gott. Det är en bra början. Kram min vän. Jag håller på dig!

AL
joppp

så är det nog.
Inlärd från barnsben att fasaden är viktigast oavsett vad som händer... om något händer då hanterar vi det till det minst otrevliga
Alltså allvarligt.. jag är perfekt till kungahus eller diplomati whatever
Jag har mvg på det området. Så jävla bra på att läsa innan det händer och lösa där å då OM det händer.

AL
Imorgon 50+

födelsedag ....
ett nytt liv utan alkohol börjar 22 april ...i morgon
Träffade min finaste farbror....nykter alko...sedan 40 år bakåt...vågade inte säga som det var....men jag tror att han kan hjälp mej men vill inte oroa honom...å gud så pissit allt är....Hur i himlen ska det bli med mej....

Btt
Al här är en till

Ja 😁😁fungerar på samma sätt det är viktigt att komma på bara att det är så man.är "upplärd" för då kan vända skutan
Det kommer att gå bra för dej.
Våga se framåt det blir bra

Vinäger
Perfekt fasad!

Ja, det har jag också haft. Dock inte från barnsben, tvärtom. Min familj var så udda att jag själv gick in för att visa att åtminstone jag var lite normal.

Hoppas att du vågar släppa in din man. Det var när jag gjorde det som kampen blev på allvar. Däremot släpper jag inte in någon annan, där går gränsen. Än så länge i alla fall.

Du klarar det!

Mirabelle
Jag med!

Så jävla bra på att scanna och läsa av omgivning och situationer, avgöra risker, upprätta krigsplaner och agera på studs för att lösa allt som uppstår. I min barndom fanns dock ingen fasad. Min barndomsfamilj är skogstokig. På riktigt. Neurotiska jag framstår som ett mönster av stabilitet och saktmodighet. Jag tänkte mycket på det redan som barn. Hur man alltid fick skämmas för familjen som hade noll koll eller bry vad gäller sociala koder. Redan som barn kunde jag se hur familjens anpassningssvårigheter ledde till utanförskap för mig. Redan under mellanstadietiden bestämde jag mig för att det inte skulle bli så för mina barn. Jag blev flugan på väggen som observerade allt och alla och gjorde mentala noteringar gällande hur man "ska vara". Perfektionisten föddes.

AL
Tack❤ Btt Vinäger Mirabelle

... era kommentarer är viktiga för mej...eftersom jag inte kan prata med någon om allt skit som snurrar runt i huvudet.
Idag har jag iaf börjat med ett annat fokus än tidigare och jag tror det ska gå bra. Mannen i mitt liv får vara mitt fysiska stöd och ni mitt mentala. Det ska gå bra.

AL
Igår

var vi ute och åt och sen bio. Valde medvetet kina-mat...tycker det passar dåligt ihop med vin. Skön o rolig kväll bara vi två.
Den dagen var det lätt att hålla sig nykter.

AL
Idag

är en annan dag och vetskapen att jag är ensam hemma ikväll gör att tankar på vin sätter igång.

Vinäger
Dessa tankar

Kan de inte bara försvinna? Så mycket enklare det skulle vara. Känner igen exakt den där ensam-hemma-grejen: "Passa på, liiite kan du ju ta..." Det är i sådana stunder man prövas lite extra. Hoppas att du klarar att stå emot. ♡

Smart strategi vad gäller resataurangval. Brukar också tänka så.

AL
Ännu en dag

är slut och har varit nykter. Läser att andra klarat 14 dagar och några satsar på 100 dagar. Detta finns inte i min hjärna. Det är för stora löften för min del. Nästan att jag ger upp när jag ser andras siffror och mål. Jag får tänka annorlunda. Jag måste motionera för att gå ner i vikt och för att få igång flåset. Jag har skickat efter detta mirakelmedel glutamin. Jag äter mineraler och vitaminer. Har märkt att söta saker gör att min mage blir "gravid"...7:e månaden direkt. Tror att glutamin blir perfekt och om det dessutom tar bort suget för vin då har jag vunnit allt.

Elise64
Ingen tävling...

....ingen prestige. Vi stöttar varandra... och var och en av oss tar en dag i taget..någon räknar dagar för sin egen skull, någon har satt ut ett mål... jag har gjort det så svårt för mig så jag har lovat mina barn 3 månader fritt från alkohol.. dom har stenkoll på mig, ena sonen 22 år gammal kommer att vara utan lika länge. Jag kan inte svika dem igen, även om jag plågas vissa dagar, så jag inte står ut.. gör på ditt sätt, jämför inte, se det lilla och var stolt över de små stegen😃

miss lyckad
En dag i taget..

Konsekvenstänkande, spela hela filmen, dvs du tänker på din värsta fyllor..Ibland fick jag ta en stund i taget, för att klara mig från alkohol. Så beroendeframkallande är det..Du är duktig och har mycket att förlora.eller vinna..Styrkekram..

JenniferZ
Vara snälla mot oss själva

Jag tänker likadant. I början tog jag en dag i taget. Efter någon vecka kände jag att 3 veckor nog kunde funka. I början räknade jag timmar, pga abstinensen. Men att kunna sätta lite längre mål har nu blivit ganska peppande för mig. Ett tecken på att jag kommit i alla fall en bit på väg.
Tror man måste göra på det sättet som känns bäst för en själv. Vadsomhelst som funkar, liksom.

Vad gäller träning och andra mål. Skulle också kommit igång med träningen. Men är för trött och tänker att jag ska vara snäll mot mig själv. Ta en sak i taget. Att sluta dricka är stort bara det. Så småningom kommer min träning att hjälpa mig i min fortsatta nykterhet. Men just nu orkar jag inte detta helt enkelt.
Var snäll mot dig själv. Tänk smått. Varje nykter dag förtjänar ett fyrverkeri 😉. Sätt snälla mål- tror många av oss som trillar dit är så himla bra på att vara 'duktiga' på olika sätt.

AL
Tävlingsmänniska är jag inte

och några värsta fyllor har jag heller inte i bagaget. Tror att det egentliga problemet är dålig självkänsla och prestationskrav för att väga upp detta.
Högpresterande....avläser människors kommentarer som kritik/ ironi...istället för att faktiskt ta åt mig av det goda. Känner mig mentalt störd emellanåt som alltid avläser saker negativt. Med lite vin i kroppen ser jag saker mkt mer positivt och hanterar människor bättre.

AL
Vaknade med herr Blom's sång i huvudet

Den han sjöng på Melodifestivalen...då vindruvor och ostar skuttade runt.
Hemskt uppvaknande ! Hur ska denna dag bli? Ja nykter självklart trots att sången skönmålar alla typer av missbruk...enligt min mening. Nä upp till kamp mot frosseri'et.

Dionysa
KBT?

Apropå på att avläsa allt negativt betr sig själv, ha dålig självkänsla, etc (och där a kan komma in och lätta på trycket för ögonblicket...), – där kan väl vissa typer av KBT kunna hjälpa ganska snabbt? Kanske behövs en djupare bearbetning senare av problemen om det är nödvändigt? När "kon på isen" flyttat på sig.

JOCKEBOOI
Hej igen

redigerat av admi

Admi: inlägget borttaget pga olämpligt innehål

AL
Dionysa

jo det är nog vad som behövs men jag vet inte om jag vågar. Obearbetade konflikter/ händelser som pyr... ligger och väntar...stoppar jag huvudet i sanden...så pofff så är de borta.....
Det är min överlevnadsstrategi. Inte jättebra dock.

Dionysa
KBT?

kan ju anpassas så att man inte berör konflikter och traumatiska händelser, utan bara "fixar till" så att man kan fungera hyggligt, för att sedan kunna närma sig djupare i problematik i den mån man vill och kan.

AL
Idag är en speciell dag

..för 20 + år sedan blev jag mamma. En lycklig dag för mej.
Där och då skulle jag ha börjar leva själv med mitt barn. Lätt att vara klok i efterhand. Trots allt har mitt barn vuxit upp och skaffat sig ett bra liv och har all världens förstånd mellan öronen. Är så stolt över detta. Detta med föräldraskapet har jag gjort jättebra.

Mirabelle
Gratulerar :)

20 år som förälder, och dessutom väl utfört uppdrag :) Härligt!

AL
Mirabelle

Hoppas du mår bra. Du är ju som min "mentor". Cyniker som jag är. Har själv svårt att stötta i allt som händer. Är så upp i "mej "....verkligt ego...men du är först på min lista här.

AL
Mirabelle

Hoppas du mår bra. Du är ju som min "mentor". Cyniker som jag är. Har själv svårt att stötta i allt som händer. Är så upp i "mej "....verkligt ego...men du är först på min lista här.

Sidor