Sammanfattningen av mitt liv enligt mig själv känns som ett stort misslyckande. Att lyckas genomföra förändringar verkar omöjligt. Jag lyckas aldrig gå hela vägen. Om jag har gett upp tron på mej själv vem ska då hjälpa mej?

AL

är slut och har varit nykter. Läser att andra klarat 14 dagar och några satsar på 100 dagar. Detta finns inte i min hjärna. Det är för stora löften för min del. Nästan att jag ger upp när jag ser andras siffror och mål. Jag får tänka annorlunda. Jag måste motionera för att gå ner i vikt och för att få igång flåset. Jag har skickat efter detta mirakelmedel glutamin. Jag äter mineraler och vitaminer. Har märkt att söta saker gör att min mage blir "gravid"...7:e månaden direkt. Tror att glutamin blir perfekt och om det dessutom tar bort suget för vin då har jag vunnit allt.

Elise64

....ingen prestige. Vi stöttar varandra... och var och en av oss tar en dag i taget..någon räknar dagar för sin egen skull, någon har satt ut ett mål... jag har gjort det så svårt för mig så jag har lovat mina barn 3 månader fritt från alkohol.. dom har stenkoll på mig, ena sonen 22 år gammal kommer att vara utan lika länge. Jag kan inte svika dem igen, även om jag plågas vissa dagar, så jag inte står ut.. gör på ditt sätt, jämför inte, se det lilla och var stolt över de små stegen?

Konsekvenstänkande, spela hela filmen, dvs du tänker på din värsta fyllor..Ibland fick jag ta en stund i taget, för att klara mig från alkohol. Så beroendeframkallande är det..Du är duktig och har mycket att förlora.eller vinna..Styrkekram..

JenniferZ

Jag tänker likadant. I början tog jag en dag i taget. Efter någon vecka kände jag att 3 veckor nog kunde funka. I början räknade jag timmar, pga abstinensen. Men att kunna sätta lite längre mål har nu blivit ganska peppande för mig. Ett tecken på att jag kommit i alla fall en bit på väg.
Tror man måste göra på det sättet som känns bäst för en själv. Vadsomhelst som funkar, liksom.

Vad gäller träning och andra mål. Skulle också kommit igång med träningen. Men är för trött och tänker att jag ska vara snäll mot mig själv. Ta en sak i taget. Att sluta dricka är stort bara det. Så småningom kommer min träning att hjälpa mig i min fortsatta nykterhet. Men just nu orkar jag inte detta helt enkelt.
Var snäll mot dig själv. Tänk smått. Varje nykter dag förtjänar ett fyrverkeri ?. Sätt snälla mål- tror många av oss som trillar dit är så himla bra på att vara 'duktiga' på olika sätt.

AL

och några värsta fyllor har jag heller inte i bagaget. Tror att det egentliga problemet är dålig självkänsla och prestationskrav för att väga upp detta.
Högpresterande....avläser människors kommentarer som kritik/ ironi...istället för att faktiskt ta åt mig av det goda. Känner mig mentalt störd emellanåt som alltid avläser saker negativt. Med lite vin i kroppen ser jag saker mkt mer positivt och hanterar människor bättre.

AL

Den han sjöng på Melodifestivalen...då vindruvor och ostar skuttade runt.
Hemskt uppvaknande ! Hur ska denna dag bli? Ja nykter självklart trots att sången skönmålar alla typer av missbruk...enligt min mening. Nä upp till kamp mot frosseri'et.

Apropå på att avläsa allt negativt betr sig själv, ha dålig självkänsla, etc (och där a kan komma in och lätta på trycket för ögonblicket...), – där kan väl vissa typer av KBT kunna hjälpa ganska snabbt? Kanske behövs en djupare bearbetning senare av problemen om det är nödvändigt? När "kon på isen" flyttat på sig.

JOCKEBOOI

redigerat av admi

Admi: inlägget borttaget pga olämpligt innehål

AL

jo det är nog vad som behövs men jag vet inte om jag vågar. Obearbetade konflikter/ händelser som pyr... ligger och väntar...stoppar jag huvudet i sanden...så pofff så är de borta.....
Det är min överlevnadsstrategi. Inte jättebra dock.

kan ju anpassas så att man inte berör konflikter och traumatiska händelser, utan bara "fixar till" så att man kan fungera hyggligt, för att sedan kunna närma sig djupare i problematik i den mån man vill och kan.

AL

..för 20 + år sedan blev jag mamma. En lycklig dag för mej.
Där och då skulle jag ha börjar leva själv med mitt barn. Lätt att vara klok i efterhand. Trots allt har mitt barn vuxit upp och skaffat sig ett bra liv och har all världens förstånd mellan öronen. Är så stolt över detta. Detta med föräldraskapet har jag gjort jättebra.

AL

Hoppas du mår bra. Du är ju som min "mentor". Cyniker som jag är. Har själv svårt att stötta i allt som händer. Är så upp i "mej "....verkligt ego...men du är först på min lista här.

AL

Hoppas du mår bra. Du är ju som min "mentor". Cyniker som jag är. Har själv svårt att stötta i allt som händer. Är så upp i "mej "....verkligt ego...men du är först på min lista här.

Mirabelle

Eller, kanske rätt mycket lättare till sinnes faktiskt. Medicinen verkar :) Men också att jag har öppnat upp gentemot omgivningen. Nåja, vissa noggrant utvalda iaf. Jag gläntar litet på pansaren... Jag kan vara din mentor, och du kan vara min. Vi inbitna cyniker måste hålla ihop ;) Ibland är man fullt upptagen med sig själv. Det finns en tid för allt under solen... Kram!

AL

har vi och den som vill må försöka eller så öppnar vi upp för vissa....så är det☺
Jag fnissar fortfarande åt....Vi får välja de som inte börjar gråta (åt vår cynism)....älskar det uttalande.

Mirabelle

En gammal kollega brukade skratta sig till tårar emellanåt... "Jag älskar dina cyniska kommentarer!" Kved hon. Men hon är en sådan där godhjärtad, ljuv själ... Hon trodde jämt att jag skojade :P

AL

...fågelkvitter...
I övrigt helt tyst och stilla.
Drack vin igår. För mkt som vanligt.
Idag har jag inte gjort många knop.
Imorgon Valborg....blir helt nyktert.
Ett bra val för mej.

AL

Grått och regnigt. Perfekt dag för att röja bland allt bråte som samlats på hög.
Nu är våren här på riktigt ?

AL

Läst flera trådar igen och får så många tankar. Att försöka välja nykterhet före berusning är ett bra val - där är alla eniga. Att kunna känna sig nöjd efter 1-2 glas är få förunnat. Många återgår till okontrollerat drickande flera gånger innan man lyckas bli helt fri från alkoholen. Forumet här blir en livlina för de flesta som hittar hit och vill fortsätta försöka bli nykter. Att hantera sig själv och sitt beteende preventivt verkar svårt. Ångest och skam över ett beteende som man vet skadar och inte vill göra - det gör man ändå. Är människans förstånd förstört? Visst är det mesta av allt skräp vi stoppar i oss ett påhittat behov av de som vill tjäna pengar? Vem behöver alkoholen egentligen?