Jag har hållt till i min tråd i forumet där man reder ut ifall man dricker för mycket eller inte, och det vet jag nu att jag har gjort. Igår kväll fick jag grepp om mängderna. Jag räknade ut att jag har druckit dubbelt så mycket som jag trodde under senaste tiden! De där boxarna är livsfarliga... Jag är iaf inne på min 14:e nyktra dag nu, och redo att hålla det här, på allvar! Kram

Mirabelle

Både att hålla sig nykter och genomföra en föreställning. Jag kände mig till och med litet som "mig själv" vartefter dagen fortskred. Pirret, förväntan, scenglädjen, publik-kontakten... Idag var det genuint från min sida, inte bara en tom själ i ett proffsigt skal... Kanske är jag på rätt spår nu :) Några korta dippar ner i meningslöshet hamnade jag i, liksom några ångesttoppar, men det var hanterbart och snabbt bortmotat med fokus på görandet. Hanterbart är bra. Min läkare ville vänta med att höja dosen på antidepressiva. Jag har en väldigt låg dos, bara tillräckligt för att hålla mig upprätt. Läkaren menar att om terapin ska vara effektiv, så bör ett visst mått av nedstämdhet och ångest finnas kvar, så att det finns något att jobba med... Det lät väldigt vettigt. Vi kör på det.

John-Erik

Saknar ord.. Men viktigt att det du gör, här hos oss är ovärdeligt.

Kram

Mirabelle

Ibland behövs inte så många ord... En vink... En nickning... En hand på axeln... En blick av samförstånd. Kommunikation är inte bara ord. Det är väl ett av forumets begränsningar, att när ord saknas så uteblir kommunikationen. Om man inte gör som du och skickar en hälsning ändå :)

John-Erik

Förstående ögon och varma blickar kan ju inte forumet bjuda på... såå..
Det får bli lite hälsningar..
Målet är att alla vi här ska må så så bra som möjligt oavsett.. Vi hjälper varandra..
Själv har jag valt att må bättre för varje dag som går.
Men jag lyckas inte fullt ut tyvärr. Når bara halvvägs..
Rent generellt : Mycket bättre. Har bättre kunskap nu..

Ha det gott min vän Mirabelle.

Fint nick förresten :-). Vackert

John

John-Erik

Om jag har tolkat det rätt vill säga..
Den konstiga pricken har jag långa haranger med dagligen.Denne lockar med fint väder = rosé lilla gubben o.s.v.
Klipp gräset i ett par timmar så väntar något sött och gott i bersån.
Enda sättet att bli av med den här A-liraren är att antingen sova eller stå på löpbandet eller
vara lite lullig. Fanskapet tar olika skepnader.. Denne kan finnas i bilen mellan punkt A och B
och hör och häpna mellan nämnda punkter ligger vinaffären. Många diskussioner med A-liraren
sker då mellan punkt A och B. Så man snabbar på för att undvika att fastna ..
Men i en A-skalle måste någon form av tystnad ske antingen genom att man själv finner lugnet eller genom
medicinering eller terapi. Detta går oftast inte så bra på egen hand... Och resultatet blir oftast att A-kommer in och fixar till.. Funkar skitbra..
Håller med dig Mirabelle.. Blablabla Han får hålla truten ett tag nu annars dränker jag fanskapet i vatten..och inte A som fanskapet
är ute efter ..

Ha det gott

John

John-Erik

Otroligt viktigt att du blir sedd av chefen.. fantastiskt viktigt..
När du kör så in i kaklet som du säger... Du har ju ett kreativt arbete och din verktygslåda är ju, så vitt jag förstår,
din kropp och hjärna. Det du ska göra är ju att leverera med dig (ditt egna jag och dig själv).
Så vitt jag förstår, så är det kämpigt att vara på topp hela tiden inom just "performance" om jag förstått det hela rätt.
En författare kan fortsätta liksom en snickare efter en vecka eller så men en som ska göra något under en viss tid och på en bestämd
tidpunkt kan ställa till det och att avslappning då blir mer relevant genom A.
Fattar mer och mer...
Jag är din följare nu om du inte misstycker förstås.;-)

Bästa hälsningar

John

Mirabelle

Klart jag inte misstycker :) Det är på fritiden jag håller på med hobby-performance, men mitt arbete inbegriper också en hel del av det. Arbete och fritid flyter gärna ihop på det viset, när arbetet ligger så nära ens primära intressen. Det är sant att mitt främsta verktyg i jobbet är jag själv. Kreativitet och ge av mig själv för att nå fram... Det är det mitt jobb går ut på.

John-Erik

Tack för det! Du har fler följare kan meddelas än u.t... :-)
Snart kan du ta betalt för annonser . hmmm..
Är det inte så det funkar? Skämt åsido...

Vi hörs av .

Läser allt du skriver fr.o.m. nu ... Skriv bra då hehe.
Nu blev jag helt plötsligt killen på axeln... ;-)

John

Mirabelle

Sprungit ikapp med klockan hela dagen. Så kom en vidrig ångest-eller-nåt-attack mitt under kvällens övning... Kände hur jag inte kunde hålla fokus, liksom tappade tråden och kämpade mentalt för att få fatt den igen. Då började golvet gunga under fötterna. Benen skakade och gav vika. Hela kroppen bara stängde ner. Jag hade plötsligt noll styrsel. Fick välja mellan att sätta mig ner eller trilla ihop. Höll till och med på att rasa av stolen. Rummet simmade omkring framför ögonen. Inget satt fast. Röster blev bara ljud. Som ett märkligt surr, bakgrundsbrus. Attacken varade inte länge. Kanske 1 minut. Men det räckte gott och väl. Vet inte vad jag vill säga med det här inlägget... Jag är inte ett dugg sugen på alkohol.

Emma79

Det kanske var ngt I luften igår, jag säckade ihop på ett trappsteg mitt I stan o kunde inte röra mig. Vågade inte göra någonting, min man fick hålla mig sällskap I telefonen innan jag lyckades kravla mig hem.

Ta det lugnt! Jag säger det till dig och jag säger det till mig.

Ja vin är det sista man vill ha när man mår sådär, snarare en kalldusch och ett glas pressad citron. Närvaro.

Jaja, hoppas att du mår lite bättre!

Mirabelle

Kosmiskt sammanträffande! Sjukt otäckt att plötsligt inte ha kontroll över sin kropp... Kaxig som en nyfödd kattunge. Men upplevelsen påminde faktiskt om ungdomens karatefyllor. De där när man söp sig helt redlös och försvarslös. Usch aldrig mer!

Mirabelle

Ja det var kanske så att stressen hann ikapp. Från klockan 7 på morgonen hade jag fullt ös genom hela dagen och kvällen. Hann inte sätta mig ner över huvud taget. Attacken kom vid kl 20... Mitt i ett moment som krävde väldigt hög grad av koncentration. Det blev kanske droppen. Även om det är det roligaste jag vet. Idag har arbetsdagen varit ännu värre. Kris efter kris att hantera. Och den följdes av en 2,5 tim kvällsföreläsning :P Plötsligt höll jag på att kräkas rakt ut. Stoppade i mig en banan, högst motvilligt. Det lättade då. Månne jag har blivit allergisk mot stress...

Mirabelle

Röd dag imorrn, mitt i den hysteriska stressen som kännetecknar denna årstid i mitt yrke. Tro sjutton Ajäveln är där direkt och tjatar på mig. Men ååååhhh du är ju LEDIG imorrn. Du är värd litet vin. Slappna av. Bara litet grann. Du vet att du vill... Nä. Här viljs ingenting. Här ska sovas. Och så ska här vaknas imorrn, nykter, alert och välmående. Så det så.

Mirabelle

Här vaknades, nykter enligt plan. Men förkyld som ett as. Det var helt oplanerat. Låter ungefär som en 90-årig cigarr-och-whiskey-gubbe. Men det går att köra bil med förkylning och allt. Och det är min funktion denna lediga dag. Taxi. Emellan utryckningarna blir det horisontalläge med snortrasan som sällskap. Det är iaf skönt att vara ledig och få vara sjuk ifred.

Mirabelle

Det tjatas så in i bängen om vin nu för tiden. Ajäveln var på mig redan imorse och har malt på hela dagen. Maken är bortrest med ett par av ungarna. Äldsta är hemma med mig, och ville äta ute. Direkt började Ajäveln gnälla om sitt vin. Bara ett glas rött, eller två... Till maten. Det är riskfritt på restaurang om du inte har mer hemma. Fast det är klart, du skulle ju kunna åka förbi systemet också och köpa bara litet... Nä. Jag gick och handlade god mat och LOKA Crush hem istället. Mig lurar han inte att vare sig sitta och findricka på restaurang, eller vin-lulla i soffan. Inte idag iallafall. Ikväll är jag nykter!

Emma79

...avdramatisera hen, Ajäveln.

En riktigt jobbig jävel som bara tjatar o fjäskar o klappar medhårs o håller på.

Just nu har hen satt sig här brevid mig o lockar med både det ena och det andra men JAG ÄR INTE ENS SUGEN vad vill hen???

Mirabelle

Att hen tjatar och mal på fast man inte enns vill ha något vin! Hur i hela friden går det ihop? Våra egna huvuden försöker övertala oss till att vilja ha något vi vet att vi inte vill ha. Crazy shit...

Det där snacket går du inte på. Låt A-rösten tugga på i sin entonighet. Nonchalera den sedan, då tystnar den förhoppningsvis snabbt.

Tack för all klokskap - du gör skillnad här! ♡ Kram