Det går inte längre... All time high på vågen i morse. 94,7 kg till mina 167cm. Nej, jag är inte på fel forum. Alkoholen är orsaken till detta. Att dricka varje dag i flera år och lätt konsumera motsvarande 2 flaskor vin/dag numera (det var länge sedan vi köpte flaskor - det är bag-in-box som gäller) är inte ok någonstans. Först alla kalorier som vinet innehåller och sedan suget utav diverse snacks som kommer som ett brev på posten därefter. Lägg därtill absolut ingen motion och depression. Ingen bra kombination. En bidragande orsak är att min man alltid vill ha vin hemma. Då blir det inte lika lätt att stå emot. Jag skulle vilja kunna dricka lagom mycket ibland framöver. Vet inte om det är realistiskt men kanske inget jag ens behöver fundera på i nuläget. Idag ska jag försöka låta bli. Jag SKA låta bli! Det är väl "bara" att låta bli det där första glaset....

Du vet kanske att du kan gå in och redigera din text?!
Vi vill inte ha någon reklam här för vissa ölmärken, nämligen.

Du är verkligen en klippa i detta forum.
Har alltid nåt peppande att säga till alla.
Hoppas du får lite pepp tillbaka här och där.
Utan såna som dig vore ett sånt här forum meningslöst.
Heja dig!

Femina

Jag vill tacka för all pepp och härliga inlägg! Jag kommer härmed att avsluta min forumtråd. Jag blev inspirerad utav "förändra mitt drickande" men jag är kanske inte riktigt framme vid total nolltolerans. Jag ber alla som tagit illa vid sig utav mina spontana inlägg om ursäkt och ber om er förståelse. Min mening har aldrig varit att "fresta" någon.

#Dionysa: Jag kommer inte att redigera tidigare inlägg eftersom de är mina ärliga, personliga åsikter. Jag önskar dock att jag kunde redigera mitt tidigare liv.

Allt gott!

Femina

#Dionysa. Vilka vi? Jag hoppas du är starkare än att du står och faller bara du läser mitt inlägg. Du lär få många fler utmaningar i ditt nya, nyktra liv.

Elise64

Jag tycker att du ska vara kvar.. det här är ett forum för dig, för mig, för alla oss som kommit till insikten att vi dricker på ett ohälsosamt sätt... sen tar det olika lång tid för oss att klara resan, några av oss faller fler gånger, andra ingen.., några reser sig snabbt, andra ligger kvar en stund... vi har alla olika mål att gå mot... sträck på dig Femina.. stanna kvar och låt dig fortsätta att inspirera , inspireras?

Elise64

Jag tycker att du ska vara kvar.. det här är ett forum för dig, för mig, för alla oss som kommit till insikten att vi dricker på ett ohälsosamt sätt... sen tar det olika lång tid för oss att klara resan, några av oss faller fler gånger, andra ingen.., några reser sig snabbt, andra ligger kvar en stund... vi har alla olika mål att gå mot... sträck på dig Femina.. stanna kvar och låt dig fortsätta att inspirera , inspireras?

Femina

#Festen är över nu: Tack, snälla du. Jag kanske kommer tillbaka till forumet senare. Jag är nog inte redo för detta ännu. Jag delar inte med mig utav några nya nyktra erfarenheter utan vacklar ännu i känslan av att försöka hantera alkoholintaget på ett "normalt" sett. Jag är nog inte så mycket till inspriation för er andra här på forumet utan behöver komma till insikt själv. Dock var det min tanke för några dagar sedan när jag började här. Att jag skulle kunna "skriva av mig" som en dagbok och skriva ärligt hur jag känner mig, i den fas jag nu befinner mig i. Jag är säker på att det är flera här som befinner sig i samma fas. Den här ambivalenta fasen. Man passar inte in någonstans. Jag kommer kanske fortsätta läsa era inlägg utan att skriva själv. Jag vet inte. Jag försöker bara orka med mig själv.
Tack, snälla.

Vad synd att du vill lämna forumet. Jag hoppas att du vill tänka om gällande det. I din text så läser jag mig till en stor vilja till förändring och det finns flera områden i livet som du önskar vore annorlunda, och flera av dem verkar hänga ihop. Så jag är övertygad om att detta forum med alla människor som strävar efter förändring kan ge mycket stöd om du vill.

Det är en missuppfattning att man behöver ta ställning för en nolltolerans här. Förändring är olika för alla människor och man går olika vägar. Så om du hellre känner dig beredd till att minska din konsumtion och se vilka vinster du får av det så är du välkommen! Det finns flera medlemmar här som har som mål att minska sin konsumtion, så du är i sådana fall inte ensam om detta.

Hoppas du vill stanna kvar och önskar dig en fin kväll!
/Carina
Anhörigstödet & Alkoholhjälpen

Femina

#Elise64 Stort Tack till dig med! Jag kanske kommer tillbaka. Just nu försvann motivationen. Jag önskar dig allt gott!

Femina

#Carina/Anhörigstödet
Stort Tack till dig också! Jag uppskattar att ni ens svarar på mitt inlägg. Det känns som att man finns när någon uppmärksammar en. Jag ska läsa vidare på forumet och vem vet, rätt som det är kanske jag är tillbaka igen - med ännu mer motivation.
Kram,

Ja Femina! Det låter som en plan. Läs runt här och du hittar säkert något som triggar igång skrivarlusten. :-)
Det är klart att du finns, vi ser dig, och här finns många i liknande situationer som utforskar nya vägar tillsammans.

Med hopp om en skön kväll!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

det finns plats för alla här! Bry dig inte om en (1) kommentar som kanske gjorde dig ledsen. Du har många som bryr sig om dig och engagerar sig i dina försök att förändra ditt liv. ♡

Du behöver inte tänka på att peppa, just nu är det du som behöver stöd. När du mår bättre och känner dig mer stabil kanske du vill och orkar lyfta andra. Jag brukar säga att här på forumet växeldrar vi.

Kram

Jag känner igen mig i dig o tror många gör det. Oavsett var du än befinner dig nu Stanna kvar. Det är jobbigt i perioder Jag är långt efter dig. Känner verkligen ingen framtidstro. Men jag läser mellan raderna att du har kapacitet. Ta vara på din styrka och ge inte upp. Du inspirerar mig och jag tror att flera kan instämma.

Femina

#Vinäger: Nu blir jag tårögd. Jo, visst borde vi växeldra varandra! Nu blir jag helt ambivalent vad beträffar forumet. Tack för ditt inlägg!

Femina

Hej!
Jag fyller 51 år nu i juni. Tack för att du skrev till mig! Jag är nog rätt skör just nu. Hade just bestämt mig för att sluta skriva här på forumet efter bara ett par dagar. Efter svidande kritik kände jag väl att jag inte kan skriva ocensurerat hur jag känner mig. Vill verkligen inte förstöra för någon annan. Vill verkligen inte vara ett dåligt föredöme. Vill inte ens vara närvarande där jag inte kan bidra med något. Jag kan inte lova någon, någonting... Jag kommer fortsätta läsa. Kanske kommer jag inte kunna låta bli att svara och skriva vidare...
Sov gott!

Femina

Jag vet inget om dig och du vet inget om mig. Kan vi kommunicera på något vis? Kanske just nu genom forumet? Jag hade just idag beslutat mig för att lämna det efter bara ett antal dagar men ditt inlägg fick mig att tänka om. Bara för att vi är jämngamla behöver vi förstås inte ha en massa annat gemensamt. Men, om du vill prata så fortsätt gärna skriva på forumet så kommer jag att svara. Jag är inte så bra på det tekniska men jag får väl göra mitt bästa. Vi hörs!

Emma79

Jag vill bara säga en minikommentar om den där kritiken: ta in den bara och fortsätt skriva ocensurerat, att nämna ett visst ölmärke eller vad det var kan du väl bara strunta i, så gör du någon annan glad!

Det där var väl ingenting!

Och du behövs! Alla resor börjar någonstans och att skriva av sig/få respons är fundamentalt!

Jag har vid ett fåtal tillfällen känt sämre stämning /att någon känt sig förolämpad på forumet men tänk att mycket ligger i hur orden tolkas- stämningen här är väldigt varm och inkluderande.

Hoppas att du hittar ditt sätt och får en fin dag!

?

Jag har också känt mig vilsen och värdelös här på forumet vissa gånger. Men har förstått att det är helt ok för så känner nästan alla som börjar skriva här de första gångerna. Så du kan ta det lugnt och bara dela med dig av allt du vill.
Kramar????