Skapar nu en egen tråd här för att kunna få prata av mig, få värdefulla tankar från andra kring mitt drickande och för att jag själv ska kunna skriva en dagbok över känslor, händelser och annat som kan tänkas dyka upp när jag nu påbörjar mitt nya liv utan alkohol. Jag har varit inne och läst på forumet i några veckor nu och imponeras över kunskapen som medlemmarna har och den stöttning som ni ger varandra. Fighten mot spriten är det ingen annan än jag som kan ta eftersom det är jag själv som försatt mig i situationen jag är i men tror det kan vara värdefullt att ha ett bollplank här och en gemenskap med folk som har gått/går igenom samma process som jag.
Dag 2 känns bättre än dag 1 då jag hade mycket mörka tankar om vad jag har gjort mot mig själv och min omgivning. Var ledsen över hur jävla dumt jag prioriterat. Varit ego och fokuserat på att dricka istället för att vara närvarande med mina barn och andra. Idag tänker jag ofta på alkohol. Är inte sugen men mina tankar har ju i princip bara varit på a det senaste året så det är tankemönster jag kommer få dras med ett tag tror jag. Är i lekparken med min dotter och går in på sidan och läser om jag behöver skingra tankarna.
Det kommer mer om min bakgrund och mig själv senare.

Våransort

Efter första dagen på jobbet i måndags drack jag på kvällen och har fortsatt att dricka på eftermiddagarna/kvällarna fram till igår. Jag verkar kunna hålla upp fem dagar en vecka sen vill jag ha igen. Eller vill jag egentligen det? Det är (o)vanan som är så stark som måste brytas. Nya tag nu. Jag behöver inte skiten utan jag kan må bra ändå.

Våransort

Har druckit nu igen fem dagar i streck. Jag känner mig helt jävla värdelös, Ramlade i duschen på fyllan, gjorde tack och lov inte illa mig, och kräktes när jag borstade tänderna nu imorse. Känner mig ofräsch och föraktar mig själv. Det här går inte. Vad fan utsätter jag mig själv för? Det krävs att jag verkligen jobbar med min alkoholism nu. Ska resa bort några dagar och inte dricka sen går jag på AA första bästa chans jag får när jag är tillbaka. Jag kanske behöver antabus ör att hålla mig på banan.

Nykter idag massor av ångest och skriver med darrande händer.

Gunda

Hej där, du verkar ha en jätte jobbig period, det är verkligen jobbigt. Har ju varit där så jag vet.
Men det bästa jag gjort är att gå på AA möte, där finns massor med fina människor där du kan
hitta gemenskap, höra andras eländiga berättelser och hur de har tagit sig upp.
Jag fick en sponsor ganska omgående och nu jobbar jag i de 12 stegen.
Jag tänker på dig och hoppas att det blir bra även för dig.
Kram

Våransort

Ja Gunda det är fruktansvärt. Det börjar med några folköl eller lite vin för att komma igång och det känns rätt skönt sen kan jag inte sluta utan bara kör på utan att tänka. Jag vill inte att mitt liv ska vara såhär. Tack för att du tänker på mig. Kram tillbaka.

Våransort

Jag har haft en riktig skitdag idag. Ångesten var överväldigande efter lunch och min vana trogen köpte jag folköl på ICA. Försöker intala mig själv att det är bättre att plana ut än att krascha men jag vet att jag bara skjuter upp det. Jag tänker på att jag har grava problem, är rädd för min hälsa och allt mellan himmel och jord. Jag jobbar inte nu och vänder jag inte på det här snart kan det bli ännu värre än vad det redan är. Känner mig väldigt ensam. Så fort jag får en chans går jag till vårdcentralen och AA.

Jag känner så igen mig när du berättar om din ångest och din självförakt. Jag känner samma sak. Jag har insett att jag är en person som inte kan dricka. Detta insåg jag först på allvar i lördags så jag har inga råd att komma med, med du - vi klarar det här! Kämpa på och kom ihåg att du är värdefull!

Våransort

Jojo_ vi är alla värdefulla och det är ju faktiskt riktigt konstigt att vi misshandlar oss själva som vi gör på det här sättet. Om jag hade en kompis som höll på som jag skulle jag bli rejält orolig och be vederbörande att söka hjälp men nu när det är jag som gör det så är det som att jag inte bryr mig. Nu när jag är nykter förstår jag att det är skadligt och farligt att dricka på det sättet men får jag i mig lite alkohol i kroppen skiter jag i allt och bara kör. Jag vet innerst inne att jag är en bra person. Intalar mig själv att det inte är min riktiga personlighet och mitt sanna jag som jag föraktar utan alkoholen som har tagit över mig. Det är alkoholen jag hatar, och det blir kortslutning i huvudet av att jag fortsätter dricka trots att jag vet om att det är farligt och det är något jag hatar.
Idag blir en nykter och säkert jobbig dag men jag tänker härda ut. Sov hyfsat inatt, somnade tidigt men vaknade några ggr under natten. Känner mig ganska stabil just nu men dagen är inte över än.

Liten stor

Så likt mkt av min problematik. Kan det funka om vi tillsammans försöker köra vit september så har vi kanske ytterligare någon att inte vilja bekänna att man fuskat för? Vi verkar båda vara beslutna att vilja avstå och är på dag ett idag?

Heja dig!

Våransort

Ja vi kör på det nu blev jag peppad! Det går att klara det vet jag eftersom jag gjort det förr. Höll mig nykter nästan ett år. Det gäller att hitta metoder för att hålla i nykterheten.

Liten stor

Kul, då kör vi. Har själv lyckats cirka 26 vita dagar i rad sista året så vet att det går men nu är siktet inställt på för evigt vitt. September blir bra första delmål sen får vi påminna varandra att inte falla tillbaka.

Liten stor

Tystnad här brukar ju inte innebära att det går åt rätt håll men du blir inte dömd här utan kan få pepp igen om du trilllat av sadeln. Hoppas det är ok

Conny15

2 dagar utan alkohol i rad och andra natten utan sömn. Jag vet att det blir bättre men är så trött på mig själv . Svettas inte så farligt iallafall , skönt det. Det ligger en vinare i bilen, där ligger den tryggt men bäst att skicka av den i vasken innan dag 4 . Fan va kass man är på detta. Har antabus hemma men är livrädd att råka ta en lättöl på lunchen med kollegorna .