Vet inte vart min andra tråd tagit vägen så startar en ny, behöver liksom skriva av mig i en stund som detta....när ångesten kryper på och jag letar fel. Fel på mig själv, fel som jag gjort under dagen eller kanske är de fel som jag tror jag gjort bara för att förvirringen är för stor så jag blir osäker på mig själv och kanske faktiskt inte finns?! I vilket fall är detta forum det som får mig att tillslut kunna sova när jag fått skriva av mig allt.....

Idag trodde jag va en dag när inte ölen skulle komma fram eftersom han brukar spela fotboll på tisdagar men jag hade fel och kanske är d därför jag ligger här o letar fel på mig själv, för att jag hade fel om det. Jag hade räknat med att få kunna slappna av även ikväll som igår men det rasade direkt när jag fick se garagedörren öppen när vi kom hem. Klumpen i magen kom direkt och jag kände mitt agg mot honom bolma upp inom mig och jag kunde inte va trevlig mot honom ens vid ett hej. Mitt hat mot denna människa när han står där med ölburken är enorm och vet snart inga gränser.....o d gör ont, så ont inom mig och ångesten kryper fram som en tyngd i min kropp och berättar för mig alla fel jag har!

I helgen började han prata om semester och hur skönt d vore att åka till värmen. Inom mig skrek jag nej och jag sa att det skulle d va, men from nu så existerar inget alkoholdrickande på våra gemensamma semestrar....då verkade d inte som att han ville fortsätta diskussionen. Han la sen till att när han va liten så kunde han ibland stanna hemma med sin pappa medan hans mamma o syster åkte bort och tvärtom, vilket kanske kunde va nåt om jag ville. Mitt svar? Nej, jag lämnar ingen av barnen själva över natt med dig så länge du dricker alkohol. Ingen reaktion då heller.
Ikväll när vi kom hem kom ämnet om en kompis exmake upp som också är aktiv alkoholist som min sambo tycker är en fruktansvärd människa just pga av det. Han menade på att den mannen hade förstört så mkt av sin familj eftersom han är en sån elak person. Mitt svar? Det enda fel han gjort och gör som splittrade deras familj så den blev trasig var och är alkoholen. Han slutade prata o gick därifrån. Den ignoranta jäveln, eller är han så medveten om sitt fortsatta och djupa missbruk att han bara skiter i det och låter d hända ändå?

Vi tar aldrig i varandra längre, är aldrig intima eller ens i närheten av det. Sista gången vi hade sex va under hans Antabus-period för exakt 21 veckor sedan.....varför jag vet så exakt? Jag är gravid i vecka 23, d är helt sjukt egentligen o saken är att d har inget med min graviditet att göra. Jag är inte attraherad av honom när han dricker. Jag hade i princip nästan börjat få tillbaka sexlusten på riktigt när han började dricka igen och lusten dog. Men d verkar kvitta för honom, den närheten eller all slags närhet med mig för den delen. Han pussar o kramar sonen istället....
Jag också, såklart! Det är min bästa kille i hela världen och det finns ingen som kan ta det ifrån mig.

Finns inga planer längre, planerar inget med honom utan tar i princip en dag i taget. Däremot planerar jag för mig o barnen. Vi ska åka utomlands nästa år tillsammans, bara vi tre. Eftersom d är ”alkoholförbud” på våra semestrar så kan ju inte han följa med ändå nånstans så då åker vi utan honom. Jag är uppväxt med utlandsresor o allt vad som hör till och d vill jag även att mina barn ska....kanske låter präktigt i vissas öron men för mig är d viktigt men också viktigt att dessa reseminnen ska vara positiva och avslappnande. Så har de ett minne där ”bara” vi åkte och hade kul utan pappa, då har de iallafall ett bra semesterminnen utan att ha ett där pappan visserligen är med till destinationen men full o frånvarande på plats.

Tankar såhär en natt, det släpper av att skriva här och jag är för evigt tacksam att detta forum finns. Även att jag hellre velat leva utan kunskap om vare sig detta forum eller alkoholmissbruk!

Nykteristen

Tack, känner mig dock allt annat än stark o klok för att ha utsatt dom för d här ens FN början. Dock skulle jag ju aldrig haft dom om jag gått tidigare o d är nåt jag inte vill ha ogjort, de är de bästa jag har o nånsin kommer få! Önskar så innerligt att jag får lägenheten, d gör chansen att jag fegar ur mkt mkt mindre....sen allt runtomkring man skulle vilja ha allt gjort så vi kan få njuta av att bara ha varandra. Känns som en dröm bara o d är så långt bort allting, men ändå sjukt nära. För det handlar egentligen bara om månader innan allt på nåt sätt är över till vis del iallafall för över över kommer d nog aldrig vara förrän jag har fått ensam vårdnad om sonen. Sen kommer ju deras pappa alltid varanen del av deras liv vilket gör att han även kommer va en del av mitt liv, bara att jag slipper se o leva med denna skit mer!

Nykteristen

Allt känns som en väntan just nu, väntan på att få säga till honom om mina planer, väntan på svar om lägenheten, väntan på att bli av med alkoholen väntan med att få skapa mig mitt egna liv, väntan på att bara få skrika av mig all ilska, frustration men i ryggen ha ett jag skiter i allt vad du säger, tycker tänker o lever för!
Imorse igen undrar han varför jag är sur för? Ja kanske för att du efter 5 dgr i nykterhet väljer att supa till på MiN födelsedag utan att ens ha sagt grattis...kanske för att jag i förra veckan skickade ett långt meddelande om att d är vi eller alkoholen som gäller, kanske för att jag sa att jag vill att han börjar med Antabus igen IGÅR och får ett nonchalant svar. Vill bara skrika åt honom vilken egoist o idiot han är som förstör vårt liv!

Nykteristen

Nu får jag nästan panik, de har ringt o frågat om jag är intresserad av lägenheten! Shit, vill jag d här? Går d här? Är d värt d? Paniken börjar växa inom mig o faaaaaaan

Anxiete

Och jätteläskigt , det förstår jag !! Men du, inget är bestämt förrän du skriver på kontraktet, titta kostar inget.....

Nykteristen

Det går inte att titta på lägenheten sa hon, däremot lät hon väldigt tveksam till mig då jag har snart 2 barn o pluggar...ska då sätta mig i en etta! Tror hon tyckte jag va väldigt konstig, lät som så då jag fick ett väldigt korthugget svar! Kändes inget kul!
Kommer hem efter en heldag borta då sambon skulle ta hand om sonen o han har självklart druckit. Skrek åt honom att han ska fan inte dricka när jag lämnar mitt barn med honom själv för ett par timmar. D va ”bara” 2 öl sa han. Tror jag vad fan jag vill om! Sa till honom att jag är
På håret till att flytta o att jag letar lägenheter nu för att jag inte orkar mer om han inte fattat det. Vilket han gjort sa han, förstått att nåt är på gång....att han försöker göra nåt åt d! Vad? För inte är d att dra ner på drickat iallafall. Gick stortjutandes till sången o här ligger jag nu bredvid min son o ångrar att jag åkt iväg över kvällen överhuvudtaget.....jvla pissliv! ?

beundrar ditt sätt att stå upp för dig själv och dina barn! Du vet vad du vill, vad som är rätt och fel! Bra för då når man målet till slut även om det, som idag, var hinder på vägen! Ta det inte personligt det där med lägenheten, ett smärre krig om bostäder! ! Fortsätt mot dit mål! Kram <3

Anxiete

skulle jag vilja säga ! Såå lågt och under all kritik som han beter sej ! Vet inte om någon frågat tidigare men har du pratat med någon utomstående ? Du är ju gravid, kan du prata med din barnmorska ?

att du håller fast vid att söka bostad för dig och barnen! Och bra att du talar klarspråk så att han inser - för visst var det så att du kan bo hos föräldrar eller vän i nödfall? Du behöver en trygg plats!
Han är uppenbarligen fast i sitt alkoholberoende. Jag tänkte när jag läste att du kanske kan nappa på det han sa, att han försöker göra nåt åt det. Kan du säga, när han är nykter, att om han verkligen vill göra något så skulle han börja med antabus igen för det fungerade ju. Även om du ändå flyttar vore det ju det bästa (tar jag mig friheten att säga) även för honom att vara nykter. Också med tanke på umgänge med barnen.
Heja dej! Hoppas du snart hittar ett bra boende! / mt

Jag får intrycket av att du är klar nu. Med den här relationen, med alkoholens konsekvenser, med aggressiviteten, ilskan inom dig själv och det här pisslivet som du kallar det. Så nu är det du och barnen framåt, och fokus på hur ni ska skapa er ett bra liv tillsammans i framtiden.

Nu vet jag inte hur gamla barnen är, men hur mår de just nu? Jag tror mig ha läst i något inlägg att sonen sa: "pappa slog mamma" så jag tolkar det som att de är vuxna nog att kommunicera. Vad känner de?

Du kämpar verkligen för att skydda dig och barnen, och det blev problematiskt när du inte kunde få lägenheten du hoppats på. Mitt intryck är att med anledning av alkoholkonsumtionen, risk för våld och bråk i hemmamiljön, att sonen bevittnat våld i hemmet så har ni sannolikt möjligheter att få hjälp av kommunen till ett annat boende. Ett steg kan då vara att du ringer Kvinnofridslinjen på 020-50 50 50 (har öppet dygnet runt) då de har stor erfarenhet av familjer med liknande erfarenheter och vet hur man bör gå tillväga.

Jag ser att du tidigare skrivit att kvinnojouren inte hjälper och att man får fixa eget boende. Så då förstår jag det som att du varit i kontakt med dem redan? Stämmer det?

Med hopp om en lugn helg för er alla!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Nykteristen

Sonen är 3,5 år så han börjar ju fatta mer o mer vilket är jobbigt då jag verkligen hoppades denna gång att sambon skulle fatta innebörden i d hela vilket han uppenbarligen inte gör trots massa försök.

Kvinnojouren har jag själv inte vart i kontakt med men däremot en vän till mig som varit i liknande situation har fått tagit in på motell/vandrarhem/B&B pga detta tillsammans med sin dotter. I detta fall handlade d om att sambon slog henne gul o blå nästintill dagligen och trots det fick hon ingen hjälp av dom, då flyktingförläggningar har fått tagit över kvinnojourens lägenheter i första hand. Så för min del är d bara att invänta besked om lägenhet och därefter när det datumet är satt så kan jag prata med min familj om vi kan bo där tillfälligt.

Nykteristen

Tack, jag har d bra....han va nykter igår och jag va klar o tydlig inför helgen att han ska INTe dricka nåt. Vilket han sa okej till men det vet ni ju, lösa ord så det är bara dom själva som trot på sånt! Men gör han det tar jag sonen och åker bort över helgen...behöver lugn o ro nu, verkligen sett fram emot en slapphelg och är nödvändig för min ork. Så börjar han denna helg så åker vi hem till mina föräldrar o stannar känner jag!
Ser dock fram emot nästa helg redan då sonen o jag ska iväg o sova borta i två nätter fre-sön ?

Det var tråkigt att höra att din vän inte fick hjälp. Tack och lov vet jag många andra som fått hjälp genom kvinnojouren. Även socialtjänsten har ansvar att utreda så barn inte far illa i hemmet och behöver hjälpa i sådana situationer. Så om du och barnen sitter i klistret kan det ändå vara värt att ge dem en chans.

Smart att du gör en alternativ plan för helgen! Ju mer man förberett sådana planer, desto lättare är det att verkställa dem och man slipper fastna i beslutsångest. Kanonbra!

Allt gott!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Anxiete

Spontant tänker jag att du kanske ska bestämma dej för att åka även om han säger att han inte ska dricka ? Jag har själv märkt att när klockan börjar bli sen då drar man sej för att åka iväg och då har jag inga barn att ta hänsyn till ... men du vet ju bäst själv hur du vill göra !
Skönt med mys nästa helg, man behöver något att se fram emot !! Krama din lill-kille och njut av solen ?

InteMera

Ta hand om dig! Jag håller med Anxiete att du borde åka oavsett vad han säger. Så du får vila och kunna andas en stund. Tycker det är bra du talat klarspråk till honom när han är nykter, fortsätter han dricka så vet du ju att allt prat om nåt annat är just det - bara prat.

Nykteristen

Ja, d hade ju varit bra...men d får tyvärr bli en nödlösning denna gång om d är så att han dricker! Ska försöka att börja se om vi kan va i mina föräldrar sommarhus lite mer nu under helgerna jag o sonen så vi kan planera med dom lite mer. (Vilket är ett måste med planering, trött på sånt blir man)
Han dricker ungefär varannan dag så d märks o säkert mer däremellan. Man märker ju som ni vet direkt när d är såna dgr. De dgr han absolut inte dricker är de dgr när han stänger garagedörren direkt när han kommer hem, lägger ifrån sig nycklarna och hoppar in i duschen. Då vet man att japp, denna kväll är d lugnt...d kommer bli tv, en kopp the och sova på soffan vid halv nio för hans del. Men sen o andra sidan så vet man ju att dagen efter är d kört!

Nykteristen

Då va alkoholen här igen, vi kom hem från att ha varit borta heeeeeela dagen o kommer hem till en man som visserligen inte är jättefull men mer bara påverkad. Så sa nu att jag orkar inte, d blir inget mer o bara så att han vet så är han körd med sonen....han kommer inte få ha honom mer än o bara träffa ibland. Denna gång blev han skitsur o tänkte inte ta mer skit o gnäll från mig. Så han va trött på allt o ville att JAG ska flytta. Så får ta o börja ringa runt till lite privata hyresvärdar nu med så kanske d blir lite mer spurt på d hela tror jag, för nu är allt på bristningsgränsen känner jag! Vill inte bo hör en sekund till,...