Supa ensam för att inte vara ensam , är helst ensam så man får supa i fred ,en sån jävla klant man är .

Conny15

För mig känns ibland A-problemet som om jag offentligt stoppat in huvudet i ett hästarsel . Man stannar kvar där inne för att det är för pinsamt att ta sig ut och möta blickarna , när man väl får mod och kraft att ta sig en titt utanför inser man något ännu jobbigare nämligen att det finns inga åskådare . Det är faktiskt ingen som egentligen bryr sig om jag somnar i soffan till en film eller däckar på en kökstol en måndagskväll . Jag vet att jag snackar skit men det är så det känns

Det är klart att om du stannar kvar i din comfortzone; sovande i din soffa, däckande på köksstolen, så är det ingen som ser dig. Men här på nätet visar du dig bit efter bit.

Conny15

VM final käkar ute alla dricker inte jag , jobbigt som fan men nu känns det jäkligt bra ! God natt :)

Emma79

“Stoppat in huvudet i ett hästarsel”

Du fick mig att skratta en rätt så mörk dag, tack!

Conny15

Snart två veckor och känner mig trött trött trött och omotiverad. Fan

Har du lyckats så här långt så är det fantastiskt!
Själv mår jag skit pga att jag inte hållit, så snälla, låt mig få glädjas av din styrka! Kram????

Conny15

Det känns faktiskt så jäkla bra bara att någon läser och bryr sig en gnutta , det stärker mig mer än vad trodde innan jag började på denna sidan . Jag läste din tråd och är faktiskt skitnojjig att göra precis som du , har ju gjort det förut och känt som precis du skrev.. Jag är säker på att du kommer igen med ett nytt försök, och var stolt över dom dagarna som du faktiskt klarar :)

Halihalo

Du är Conny! I min värld finns inte 2 v uppehåll denna årstid. Dricker gärna varje dag :(

Conny15

Saken är att jag klantade till mig rejält och fick därigenom motivation , hur länge den håller vet jag inte . Jag tror alla kan bryta iallafall temporärt om man får hjälp av andra eller en specifik situation .. Hur länge man klarar det är en annan femma när motivationen tryter och stödet minskar sitter man där på sin enhjuling på slak lina och det är jäkligt lätt att trilla. När man som du och jag dricker varje dag tror jag årstiden spelar mindre roll, iallafall för mig som dricker hemma vid spisen i badrummet altanen förrådet framför tv bakom husknuten eller på promenaden . Jag dricker nästan alltid ensam jovisst dricker jag med vänner också men inga dryckesvänner, så är man hemma hos folk kör jag samma visa där smiter undan och halsar tar med en extra öl på dass etc . Sommar höst vinter vår . För ett par år sen lyckades jag hålla mig en längre period men efter den blev det värre än innan , om jag gör samma sak denna gången kommer mycket att rasa för värre än det har varit går inte att undanhålla . Siktet är iallafall inställt på en dag till !

Den går över! Har du varit nykter så här länge kan det det bara bli bättre, och du är ju långt ifrån ensam, Conny.
Vi är här med dig ❤️

Conny15

Även om det suger styggt ibland och det känns rätt tråkigt och meningslöst så mår jag totalt sett bättre ? Framförallt så känns det som hjärnan börjar vakna till liv !

Det är en obeskrivligt skön känsla när hjärnan vaknar. Nu halkade jag ju inte så långt ner den här gången, men första gången jag la av tog det kanske två månader tills jag fick en riktig "här o nu" kick. Så skön känsla! Det blev såklart gradvis bättre även innan, så du har många kickar på vägen att ta del av.

Halihalo

Fredag och lördag. Men igår trillade jag dit rejält :( ångesten idag är olidlig . Att de ska vara så svårt !

Va du kämpar! Önskar så ja kunde nå 2v

Två steg framåt och ett bakåt. Det innebär att du ändå kommit ett steg vidare? Nästa gång klarar du fler dagar, allt har sin tid.
Tänk att du är inne i en process och bli inte nedslagen av ett återfall.
Till slut fixar du två veckor???

Halihalo

Tack!
Jag hoppas verkligen det ♥️♥️♥️
Gör saker och skriver saker jag inte borde så de ger mig ännu mer ångest. Skriver till personer jag aldrig annars skulle skriva till ?

Conny15

Hur många gånger har jag inte själv gjort den resan .. Det brukar sluta med en brakfylla efter 2-3 dagar .. Alltid värre efter ett uppehåll än om jag hade dratt ner till en 3-4 öl dom dagarna . 3 vinare en söndagseftermiddag när man lyckats hålla fredag lördag nykter sen har man bråttom hem från jobbet på måndag för att gråtfärdig halsa en öl .. Att nu ha klarat 2 veckor är helt overkligt men rätt som det är klarar man det så kämpa på . Kan jag kan alla även du det vet jag :)

Mags

Tristessen ja...meningslösheten. Den är lätt att dricka på. Men inte fan ger fyllan mening till tillvaron - det är ju en illussion! Byta jobb, fokusera om, satsa på nåt roligare...jag vet Inte. Men sannolikheten att jag kommer på växer ju med antalet nyktra dagar tänker jag