Hej. 3 mån sen sist. Sökte hjälp 6 m sedan, gick klinik tog antabus. Tycte allt gick bra.. Nästan nykter i 6 mån. Bad sen få recept o sköta mig själv.. Men icke.. Druckit nu 3-4 dar i veckan.. Mår nu skit efter 3 daars drickande.. Tog antabus i dag.. Hu sån ångest... hjälp.. Vad göra?

Mvh

Berra58

...till ända. En vit vecka! Dom har varit lätt räknade senaste åren. I dag markant skillnad .. även fysiken börjar återvända. Hoppas det håller i sig. Blir lite som att gå över nattgammal is framöver.
Ha d gott alla!

Den första veckan är ett stort hinder för många. Och den har du klarat nu. Håll huvudet högt och slå bort eventuella tankar på att A nog inte är ett så stort problem ändå. Vi vet ju hur fort det går att falla tillbaka i gamla vanor. Det är f-n inte värt det, inte ett dugg.

Ha en fin dag!

Berra58

Vinäger,Granit,Halihalo m.fl. när det känns tomt,tyst o ensamt..går man in här..ser att ngn läst o kommenterat..då lyfter man..o når ännu längre.I dag 9.

????

Ja, bekräftelse och peptalk kan man inte få för mycket av??☀??
Själv är jag på dag 4 idag och det känns bra som attan! ?
Nu håller vi!

Berra58

... dagen då jag trodde jag skulle må bra. Mår kass, ingen sömn på 3 dygn... I går kväll klättrade jag på väggarna. Sitter just nu o försöker planera resten av dagen med nyktra göromål. Kanske ett AA-möte? Vi får se.
Ha d gott

Berra58

... dagen då jag trodde jag skulle må bra. Mår kass, ingen sömn på 3 dygn... I går kväll klättrade jag på väggarna. Sitter just nu o försöker planera resten av dagen med nyktra göromål. Kanske ett AA-möte? Vi får se.
Ha d gott

Bra jobbat, Berra! 10 dagar trots sömnbrist.
Ingen dum idé med AA. Märker för egen del hur jag blir mer övertygad om att alkohol inte längre är min grej när jag lyssnar på alla som delar.
Känns som en fin gemenskap och alla är välkomna.
Ut och få lite frisk luft är heller aldrig fel. Få igång kroppen lite sakta efter dvalan.

Hur som haver: Njut av livet, kamrat!

Berra58

Måste nog ut o känna lite frisk luft, innan jag kommer med mer negativa omdömen om denna dag. Livet är som en påse.. tom o innehållslöst.. om man inte fyller den.. ?

Fredde

Bra jobbat Berra att du varit vit i 10 dagar jag blir glad för din skull :) Jag har själv inte tagit en droppe på 9 dagar och jag mår bättre och känner mig lite gladare i sinnet och jag har mer energi till att göra saker. Fast vissa dagar kännes jobbiga och som du säger så tränger sig tomheten och rastlösheten på ibland och den lilla alkojävlen är då snabb att knacka på dörren och säga " Nu har du varit duktig och varit nykter ett tag så nu är du värd en kall öl " Men jag har inte lyssnat på han utan smällt igen dörren i ansiktet på han haha ;) Han är väl törstig men det skiter jag i ;) Ja visst är det konstig att man tror att ju längre tiden går ju lättare blir det men man får acceptera att det går upp och ner och det gäller vara stark när man är som svagast för det är då det är risk att man trillar dit igen. Jag har mått bra några dagar nu men idag har jag lite oro och känner mig lite rastlös så jag tänker med ta en promenad i det fina vädret och ventilera lite tankar och få lite frisk luft på köpet :) Nu ror vi vidare mot fler vita dagar! Ha en bra dag:)

Berra58

.. att du är på G Fredde. Grattis till dina vita dar, bra jobbat! Nu ror vi vidare. Som missbrukare är man ju van att hantera allt jobbigt med en quickfix (A).. inte van hantera livet på ett "normalt" sätt. Man har liksom glömt att livet har sina ups and downs även som nykter. Vore kul om man kunde titta in här en dag o meddela att man mår toppen!

???

Berra58

Skriver jag hurtigt.. Men känner mig föga så. Visst är ja lite stålt över att jag hållit ut så här länge, men känner mig håglös o nästan deppig. Men d hör väl till. Livet var på ett sätt enklare med en öl i handen (hemska tanke). Imorgon är en ny (nykter) dag. Om bara sömnen ville återvända i natt, så ska jag sätta fart imorgon.

Sänder en tanke till er andra!
?

Fredde

Härligt att höra att det går bra för dig det glädjer mig ? Själv har jag inte tagit en droppe på 12 dagar och det känns bra även att vissa dagar är bättre än andra. Sen har man lite krämpor här och där som man inte kännt av när man druckit men det blir väl så när kroppen håller på att reparera sig själv. Jag har med svårt att sova ibland och sömnen är ju viktig för att man ska kunna må bra men den blir väl bättre med tiden hoppas jag. Jag vet ju att min största trigger är stress som gjort att man tagit några öl för att varva ner så nu försöker jag akta mig för att inte trampa på några minor som utlöser ett återfall. Sen är det svårt att ändra på gamla ovanor men det går om man verkligen vill för man är alltid starkare än vad man själv tror man är ? Ha en härlig dag i sommarvärmen och alla ni andra krigare som kämpar varje dag ?

Berra58

11 dar höll det.. Sen föll jag. Fyra dar av misskötsel nu. Mår skit. Börjar om igen.

Berra58

Hjärnan är inte med mig. Vet inte om jag kan sluta idag. "bara en dag till.."
Läste om nån som lyckades trappa ner. Går det? Skriver mest för att slå ihjäl några minuter... o lätta lite på ångesten.

Berra58

.. så bra för 16 dagar sen. I 11 dar var jag nykter. Var inne här dagligen o skrev, tror det hjälpte. Av nån anledning köpte jag öl dag 12..Och så har det varit 4-5 dagar nu, måste sluta nu. Börjar med att skriva här, kanske hjälper.