Då var det dags. Insikten. Det är dags att erkänna att alkoholen är ett problem.

Insikten har nog kommit många gånger, speciellt då man legat där och våndats med huvudvärk och torr mun, när bakfyllan gjort sitt bästa för att tala om för en det man sedan länge borde veta. Alkoholen är inte bra för dig, du ska inte dricka. Tyvärr verkar den där insikten försvinna i takt med att huvudvärkens släpper och efter ett par nyktra dagar tycker jag mig förtjäna ännu ett glas vin, det har ju varit så stressigt och det är ju det effektivaste sättet att slappna av på kvällen. Öl är ju så gott, jag förtjänar en öl nu när jag slutat äta godis.

Den där bakfyllan är sällsynt, nu för tiden. Jag försöker verkligen dricka med måtta. Sen att de blir varje helg, ett par glas på söndag (man kan ju inte låta en halvtom flaska stå…) några öl på tisdag efter en extra stressig dag, kanske ett glas vin till maten på onsdag och oj, där rök halva flaskan igen, bäst att dricka upp den på torsdag och se man på då var det fredag igen! Trots allt försöker jag dricka med måtta, försöker lägga mig innan jag blir för full så jag inte blir bakis dagen efter. För det är ju då, när man vaknar upp bakfull varje morgon, som man verkligen har alkoholproblem.
Det blir svårare och svårare att inte ta ett glas till när det första (eller andra eller tredje) väl är urdrucket. Kvällarna utan alkohol är så sällsynt få nu för tiden. Ångesten är ständigt närvarande. Rädslan.

Jag vill inte mer. Jag vill bara vara nykter.

Jag blir imponerad över hur du uttrycker dig och dina insikter. Verkar väldigt synd att döva det med gift.
Jag har ju också logiskt vetat säkert i åratal att jag inte borde dricka. Jag vet det logiskt nu också. Men ändå, där är den, rösten som säger att det här är ju inte på riktigt. Klart jag ska dricka igen efter att ha varit så ”duktig” ett tag. ”Käften” säger jag och då kryper han tillbaka en stund. Men jag hoppas att han kommer mer och mer sällan för att till slut skrumpna ihop. Men jag vill verkligen inte, faktiskt. Jag kände det så starkt den morgonen då jag bestämde mig. Så jag håller i allt vad jag orkar. Det är en av få kamper jag har i mitt liv som jag känner verkligen spelar roll. Det andra som jag dövar med A får vänta och delar av det kanske löser sig när spiralen är bruten.
Du och många andra kämpar hårt och det hjälper verkligen mig att känna att bland alla oförstående i min omgivning så finns det någonstans många som är som jag. Man är så ofta ensam om sina problem och spöken, men här finns det så många med samma demoner på axeln som fattar precis. Underbart!

Vaniljsmak

Jag hade svårt att somna igår och när jag väl somnade var sömnen av dålig kvalité. Den avbröts gång på gång och jag drömde konstiga drömmar.

Klockan ringer
Jag ville inte vakna.
Trött, kroppen värker, huvudet gör ont.
"Du är i alla fall inte bakfull, gå upp!"
Jag går upp.
Kaffet smakar starkt.

Dag tolv inleds med att jag vet att allt som händer inuti och utanpå mig själv inte beror på att jag tog en (två, tre, fyra...) öl dagen före.

Anxiete tack för dina ord. Det är så skönt att inte vara ensam om problemet, även om jag såklart inte vill att någon annan ska behöva uppleva det! Ska kolla upp läkemedlet.

IronWill visst är det fantastiskt att få dela den här kampen men andra! Att kunna ösa ur sig utan att bli dömt, att älta inför dem som förstår.

Dag tolv som sagt och idag är jag nykter!

Rekan

Jag har vaknat med samma känsla idag jag också. Hela kroppen skriker av matthet och klumpen av ångest i magen försvinner inte.
Maten växer i munnen och kaffet hjälper inte ett dugg.
Jag är tacksam över att jag ska till jobbet idag, för där vet jag att jag alltid mår mycket bättre.
Dom dagarna jag mår såhär är alltid lättast att trilla dit för mig. Även fast man vet att det egentligen är bättre att kämpa sig genom den nykter.
Min bror gav mig för länge sen en bra tankeställare och tips. (som jag visserligen haft svårt att följa ibland ändå, men..)
"När du mår sådär, varför ska du alltid envist kämpa för att göra massa saker även om du inte har lust? kan du inte bara acceptera att du har en dålig dag, stanna hemma och göra ingenting. Ligg i sängen och streckkolla en serie, läs en bok eller något sånt. Det är okej att må dåligt ibland."

det är något jag ska försöka tänka på ännu mer. Men så tycker jag du är superduktig som ändå orkar att tvinga dig ut en runda. Väldigt imponerande hur du fixar såna tuffa dagar. Hoppas du mår bättre snart igen och kan njuta av nykterheten

Vaniljsmak

I vanliga fall försöker jag vara snäll och lyssna på kroppen men nu har jag ett mål. Ska springa/jogga milen på min födelsedag som infaller vid slutet av månaden. Det kommer jag klara om jag kör alla pass som står på mitt träningsschema. Sen känns de ju alltid bättre efteråt när man tränat, som tur är! Annars hade det nog blivit ännu värre igår

Vaniljsmak

Samma flygplats jag besökt så gott som varje helg det senaste halvåret. Jag är så innerligt leds på att veckopendla!

Det första jag såg när jag gick av tåget och steg ut på flygplatsen var en kvinna som satt vid ett bord. Solen sken på henne, hon var vacker och hade ett glas vitt vin framför sig. Jag höll andan. Väntade på alko-rösten. Den kom inte. Jag gick vidare.

Nu sitter jag här och väntar på mitt flyg. De är försenat, precis som tåget hit var. Jag kan se O'Learys härifrån. Där brukar jag sitta och ta en öl ibland. Eller ganska ofta. Ja och så brukar det väl bli två ibland. Jag väntar på suget men det verkar utebli. Jag förstår det inte men tar tacksamt emot det. Istället hänger jag här och är glad för er alla, för att ni delar med er av er kamp och för att jag får skriva här. Ett stort tack till er och till de underbara människor som driver den här sidan!

ditt inlägg ger en så skön känsla. Att gå förbi en massa i vanliga fall starka triggers och bara känna "nä!". Utan att ta ut något i förskott är det ju precis dit vi vill komma. (På sikt så långt att vi inte ens reflekterar över glasen, men en sak i taget...) Så tack själv för att du berikar oss alla här på forumet! ♡

Skrev tidigare att du är insiktsfull och det genomsyrar det mesta du skriver. Gick tillbaka i din tråd och ser att du är periodare - här på forumet alltså. ?
Tänker att vi ändå för varje gång vi ramlat tillbaka och börjar om är ännu en erfarenhet rikare, har reflekterat över vad som fått oss att gå in i gamla vanor. De nyktra dagar vi samlat ihop tillhör oss, de försvinner inte. Allt detta har vi med oss när vi gör ett nytt försök. Och en gång är det slutgiltigt, försöket som leder oss fram till det nyktra liv vi eftersträvar. Det vittnar många om.

Hoppas att du får en fin helg! Du verkar precis som jag ha turen att ha en man som lätt avstår alkohol för att underlätta. Tillåt dig att vara svag och be honom om hjälp om du behöver. Det är den riktiga styrkan!

Jag förstår hur du känner. Flygplatser är hårt förknippat med alkohol för mig. Har nog aldrig varit på en flygplats eller flygplan utan att dricka (sen barnsben). Skönt att du klarade dig undan suget!
Blev kvinnan vackrare för att hon hade ett glas vin? Synd att vi kopplar ihop sofistikering med alkohol. Synd att den kraft man besitter när man inte sitter med alkohol framför sig sällan märks.

Jag förstår hur du känner. Flygplatser är hårt förknippat med alkohol för mig. Har nog aldrig varit på en flygplats eller flygplan utan att dricka (sen barnsben). Skönt att du klarade dig undan suget!
Blev kvinnan vackrare för att hon hade ett glas vin? Synd att vi kopplar ihop sofistikering med alkohol. Synd att den kraft man besitter när man inte sitter med alkohol framför sig sällan märks.

Vaniljsmak

Tittar in. Nykter. Läser det ni skriver men har inte tid att svara. Familjemys i soffan framför en äventyrsfilm. Helt nykter - helt närvarande.

Idag förblir jag nykter!

Vaniljsmak

Dag 13 gick bra. Jag kände en viss rastlöshet på kvällen men det var övergående. Jag tror det berodde på att jag hade så många planer för dagen men när det väl var dags var jag för trött, alldeles för trött. När kvällen sedan kom har bruken eller flaskan alltid åkt fram och så har kvällens sysselsättning varit ordnad. Det blev inte så den här kvällen och det kändes … ovant. Det här var min första nyktra fredag här hemma sedan … ja sedan början av året?

Inatt sov jag bra. Äntligen! Jag vaknade utan bakfylla och kan dricka mitt kaffe i lugn och ro. Jag kan gå upp tidigt för att jag vill och orkar istället för att vara driven av ångest. Idag ska jag ut och jogga/springa. Sedan är det dop under eftermiddagen. Jag gissar på att kvällen kommer bli lika rastlös igen och funderar på hur jag ska lösa det. Antar att maken vill se fotboll (igen) vilket betyder att jag måste sysselsätta mig själv. Önskartips på lugna hemmaaktiviteter som inte låter så mycket, vill ju inte väcka barnen är de väl lagt sig!

Vinäger: Visst är jag en periodare, i nästan allt jag gör förutom alkoholen. Alkoholen har en tendens till att bli varje dag när jag ger fria tyglar. Jag har försökt arbeta med den här sidan hos mig själv, att inte tillåta ALLT att gå i perioder, på så vis får man så väldigt få avslut och jag måste säga att det blivit bättre. Nu hoppas jag på att hålla kvar forumet också, även fast det kanske inte blir varje dag i längden.

IronWIll: Det är en intressant fråga! Jag vet inte varför jag tyckte hon var vacker, det var bara de första som slog mig. Kanske var det den omedvetna kopplingen till du skriver om. Mycket intressant, det vill jag fundera över ett tag.

AlkoDHyperD

Det är ju en tyst aktivitet. Pianospel, som jag själv kan förlora mig i timmar och som faktiskt blivit en icke-destruktiv ersättningsbesatthet (mina barn kanske inte skulle hålla med om icke-destruktiv?) låter kanske lite för mycket. Och så behöver man ju ha ett piano också, inte något man går ner och handlar på macken precis.
Men du fattar andemeningen.
Ge olika tidigar intressen en chans och se om du fängslas.
Ha en bra helg

Vaniljsmak

15 nyktra dagar. Oj vad skönt de känns! Helgen gick över förväntan, suget slog aldrig till ordentligt. Nu gäller de att inte slappna av allt för mycket, med en lyckad helg i ryggsäcken är det lätt att alkoholrösten börjar locka.

Idag är jag på dåligt humör. Dels för att jag ska tillbaka söderut för ännu en jobbvecka. Helgen gick för fort, det var för mycket som skulle hinnas med. Dels för att det var en massa onödigt tjafs med barnen. Dels för att jag helt enkelt är där i min cykel. Jag accepterar att de är så. Låter det dåliga humöret vara. Tillåter inte tanken om att döva och släta över med alkoholen slå rot. Jag är på dåligt humör och kommer likväl förbli nykter!

ADHD det blev att läsa lite, men hade svårt att få ro. Förhoppningsvis blir det bättre med tiden då det blir mer vardag, då det blir en självklarhet att alkoholen inte har någon plats bara för att det är en helgkväll!

Vaniljsmak

Denna morgon vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Hittills har det varit så självklart att jag vill logga in här och skriva varje dag. Hittills har jag vetat vad som ska avhandlas så fort tangenterna varit framför mig. Idag är det inte lika självklart. Kanske vill jag säga att jag är tacksam för att jag bromsade i tid denna gång, att jag inte lät de gå lika långt. Kanske är det därför det går ganska lätt just nu? Samtidigt är jag medveten om att detta "lätta" medför risker, att det ger kraft åt alkoholrösten som enträget viskar. Hittills har jag kunnat stå emot och jag hoppas kunna förbli lika stark i fortsättningen.

Dag 16 och jag förblir nykter.

Vaniljsmak

Igår var jag till läkaren för att utreda det jag tror är pms symptom. Det trodde läkaren också men vi tog lite prover för att utesluta andra möjliga orsaker. Om provsvaren kommer tillbaka negativa kan jag välja att börja behandla med antidepressiva. Jag vet inte riktigt hur jag känner för det, men det hade varit väldigt skönt att bli av med det här återkommande mörkret. Självmedicinering med alkohol är inte längre ett alternativ!

Var ute och joggade igår. En kort men hård runda. Somnade som en lam stock på kvällen och sov relativt bra under natten. Vaknade nog bara fyra gånger vilket är bra för att vara mig. Kanske håller sömnen på att vända nu.

Idag, dag 17, är det tvättstuga som gäller, efter jobbet. Ännu en av alla de där tillfällena då jag gärna hade haft en kall en att smutta på mellan varven. "För att de blir roligare då". Denna gång är det inte ett alternativ. Denna gång håller jag mig nykter.

De där vanorna..
Tvättstugan på fyllan för att det är roligare så. ?
För egen del hade det gått så långt att jag var rädd för att göra saker nykter här hemma för jag hade alltid druckit samtidigt när motsvarande saker skulle göras. Ganska sjukt att det kommer rädsla in i bilden för att man ska ta sig för att göra saker.

Skönt att du joggar och direkt ser vinsterna av det! Dels frisätts endorfiner så du mår bra på riktigt och sen sover du gott också.
Grymt jobbat med 17 dagar!

Vaniljsmak

Haha ja nog är det hemskt hur starkt sådana vardagliga sysslor är förknippade med alkohol!

Jag är trött idag. Mitt i tröttheten funderar jag på varför jag inte går förbi stan och köper hem några öl. Bara sådär! Autopiloten försöker gå igång. Jag fångar upp tanken och spelar upp filmen från sist jag drack, blev alldeles för full och mådde pyton dagen efter. Därför, därför går jag inte förbi stan och handlar! Nog ska de var förbannat att man inte kan vara lite trött utan att alkoholrösten är där!

Anxiete

vem som helst att tappa sugen ! Skulle jag leja bort något i min vardag så hade det varit tvätten, det tråkigaste som finns ! Men du , se det som ett träningspass ? intervallträning upp o ner till tvättstugan och belöna dej när du är färdig , en tupplur kanske efter väl utfört arbete?!

Vaniljsmak

Tvättstugan gick bra. Fick besök så vi drack te mellan maskinerna. Inga problem med alkoholtankarna där och då.

Idag vet jag inte. Idag kommer tankarna med jämna mellanrum. Kanske för att de nyktra dagarna nästan läggs på hög, och det har gått utan några stora svårigheter, iaf om man jämför med hur det var när jag blev medlem här och skulle försöka ta ett längre uppehåll.

Har hur som helst fullt upp på jobbet idag. I eftermiddag blir det en joggingtur. Framförallt blir det helnyktert!

Vaniljsmak

eller ungefär i alla fall. Upp klockan fem, drack en snabb kopp kaffe innan jag promenerade mot arbetet. Fullt upp på jobbet. Promenerade hem, laddade med lite koffein och bytte om för att sedan dra en 40 min joggingtur. Hem, mat framför en tv-serie, diska, vika tvätt, duscha och nu är benen i högläge. Ingen tid för jobbiga tankar. Massa härlig energi från träningen. Tröttheten i kroppen viskar om en fin nattsömn.

Tyvärr kan inte alla dagar vara såhär, eller ungefär såhär. Jobbiga tankar måste också få ta plats. Tråkiga stunder behövs också. Lugn och ro. Tristes och leda. Så är det bara.

Men inte idag. Idag känns det som att alkoholen inte har någon plats i mitt liv. Idag känns det som att ett liv utan alkohol är såhär och såhär kan jag leva för resten av mitt liv. Idag är jag nykter.

Det gäller att njuta och samla energi de bra dagarna! De sämre kommer med all sannolikhet?. Blev inspirerad av ditt inlägg- tack! Själv tröstäter jag choklad i soffan, men får njuta av att vara nykter iaf.