Vill aldrig dricka mer, men faller tillbaka!

19 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
gråkartong
Vill aldrig dricka mer, men faller tillbaka!

Hej folket! Idag har jag bestämt mig att sluta dricka för gott men vet inte riktigt hur jag ska till vägen. Har försökt att sluta i en månad tidigare men föll tillbaka ganska rejält. Det känns som att alkohol förstör mitt liv o mina relationer. Det senaste som hände är att på fyllan blev droger inblandade och jag kände att nästan höll på o dö och det blev en vändnings punkt för mig. Jag förlorade människan jag älskar mest. Jag lider av konstant ångest över att jag är förtvivlad o inte har nån viljestyrka att fortsätta hålla mig ifrån alkohol. Jag blir konstant påmind att jag inte kan hantera alkohol men ändå blir jag full om o om igen. Min självkänsla är nere på noll och livet förlorar mening. Det enda jag kunde göra är att träffa mina vänner o bli full, så full att jag blir aggressiv och börjar tjafsa och senare när jag är hemma , tog jag ut allt på min älskade. Jag vet inte vad jag ska göra, känns som att mitt liv går i bitar o jag tappar greppet.

gråkartong
Tips

Några tips eller förslag om hur man ska handskas med alkoholmissbruk och ångesten? Tack

saris
Hej

har du funderat på att gå på antabus, då vet du iaf att du inte kan dricka ? testa kombinera detta med AA ?

IronWill
Bra att du tagit beslutet

Sen är det en tuff men givande resa! (Hoppas jag 1 månad in).
Jag tyckter AA är ganska bra för att få stöd och en del avskräckande historier.
Kan inte uttala mig om medicinering då jag inte tar någon själv, men läs trådarna här så får du olika erfarenheter.
Att söka hjälp både för alkoholmissbruket och eventuella underliggande problem kan hjälpa.
Sen kommer det säkert bakslag men om man bestämt sig är det bara att kämpa vidare. Tänk på vad du vinner och vilken styrka du kan visa upp för vänner och familj. Kämpa på!

Carina
Välkommen hit!

Hej Gråkartong och vad bra att du hittat hit! Här finns det många som har erfarenheten av att stå och stampa längst ned i djupet och vara osäker på hur man ska ta sig därifrån. Jag vet att det kan låta märkligt och osannolikt just nu, men det finns faktiskt vägar ut! Det finns ett liv där du kan må så mycket bättre. Det kan vara svårt att se just nu, men det är möjligt.

Första steget har du redan tagit, att skriva här. Stort! Fortsätt gärna skriva mera här, om dig och ditt liv. Av det du skriver förstår jag att du inte vill ha det så här längre och att du är öppen för förändring. En fråga, vad har du redan tänkt på som skulle kunna vara till hjälp för din förändring? Vad behöver du för att ta nästa steg tror du?

Med hopp om en fin dag!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

gråkartong
Skulle du kunna förklara om

Skulle du kunna förklara om antabus? Jag kontaktade kommunal alkoholrådgivning där dem gav mig tid nästa vecka för ett individuellt möte. Jag har ju hela tiden hört från mitt ex att jag inte kan dricka så jag antar det.

gråkartong
Hej Carina!

Hej Carina!
Jag tror att jag behöver hitta nån slags sysselsättning i min vardag eller i liv som får mig lite upptagen. För att när jag känner mig ensam eller bara rastlös så vill jag dra till krogen och bärsa. Det har alltid varit nån slags lösning för mig. Dricka så att man blir så berusad att man somnar när man hamnar hemma. Speciellt nu när break upen är så färsk så vill man ju inte hamna hemma utan bara fortsätta dricka/festa till morgonljuset så att man är så fuckad o inte bryr sig. I förhållandet så tänkte jag ju inte så utan bara ville ha kul men råkade ha kul för mycket så att i en black out göra saker som man inte ens minns dagen efter. Skämmigt och ångestfullt

gråkartong
Känns bra!

De två senaste dagar har varit bra! Försökt hålla mig sysselsatt så att inte ha tid att tänka och tycka synd om mig själv. Idag hade jag första seansen hos psykologen och känner mig rätt positiv. Mycket att jobba på o mycket att gräva i. Har hölt mig nykter nu sen i söndags o känt mindre dagenefter ångest, vilken har tendens att fräta på min självkänsla. Hoppas allting är bra med er! Kärlek och kramar till alla

Vaniljsmak
Vad bra!

Härligt att läsa att det går bra. Fint att du kommit igång med att arbeta på dig själv och att du hållit dig nykter.

Hur ser planen ut inför helgen? Det brukar vara en svår tid för många, inklusive mig själv.

Carina
Hej igen Gråkartong!

Det låter som att du är på G! Du gör förändringar nu som du kan tjäna på i resten av livet.

Gällande att hålla sig sysselsatt, har du sett aktivitetsförslagen här? https://alkoholhjalpen.se/forum/forandra-sitt-drickande/3669
Vi rådgivare på forumet har bestämt oss för att vi ska anta en utmaning var ur listan i sommar. Hänger du med på utmaningen?
Man kan välja hur lätt eller svår utmaningen man vill.

Med hopp en fin dag med mycket kraft under vingarna!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

gråkartong
Helgen!

Hej, tack! Till helgen har jag planerat att gå på konsert som senare blir till en fredagsmys och pizza typ hos min vännina. På lördag undviker jag stan och åker typ till landet och umgås med lite äldre människor samt familjen där jag har ju alltid haft lite mer respekt och vill inte skämma ut mig framför dem. Så lite flyktbeteende på det men hellre det än som förra helgen. Hur går det för dig?

gråkartong
Tack!

Hej igen!
Åh den här listan är ju helt dunder för en så fantasilös människa som jag! Man vill ju typ testa allt. Men just nu ska försöka hålla mig till något som är kostnadsfritt och går att göra hemma. Ekonomin är lite tajt nu pga all festande förra veckan. Tack ska du ha!!! Ha en underbar dag!

Vaniljsmak
God morgon!

För mig går det bra, måste jag säga. Lite lättare än väntat faktiskt, jag hade målat upp en väldigt svart och jobbig bild inför den här helgen. Försöker, precis som du, hålla mig sysselsatt men är samtidigt så otroligt trött så jag knappt orkar tänka på drickandet.

Önskat dig en fin lördag!

gråkartong
Helgen var bra!

Så i helgen har jag lyckats hålla mig alkoholfri både fredag och lördag och det känns så himla positivt! Idag är ju sista dagen på helgen men då har jag lite saker för mig i hushållet. Som att göra flädersaft och kanske måla. Hoppas alla har haft trevlig helg! Ps är det nån som har en förklaring varför man kan bli våldsam på fyllan just i stunden där man inte sig själv? Kanske någon vettig förklaring.

gråkartong
Alright vänner! Nu har jag

Alright vänner! Nu har jag klarat mig nykter i 10 dagar och har vart på möte hos alkoholrådgivningen igår. Det gick rätt bra och fick en hel del positiva bekräftelser. Känns skönt. Fick lite saker förklarade och frågor besvarade. Idag har jag möte med psykolog och ska förhoppningvis prata orsaker om Vrf jag blir aggressiv på fyllan. Samt har jag suttit googlat och youtubat en hel del för mig själv där jag fick förklarat vrf jag vill gå ut o dricka. Jag insåg att mestadels är att jag går o dricker i sociala sammanhang där min vänskapskrets tycker om och bärsa men i jämnförelse med de så har jag lite sämre självkontroll och behöver jobba på att kunna sätta egna gränser vilket känns rätt svårt för mig. Men det är en utmaning som är inte helt omöjlig. Just nu känner jag att jag mår bättre av att avstå från alkoholen helt men kanske när insikten kommer att jag kan klara av att vara bestämd för mitt eget bästa så kommer jag kunna dricka med måtta. Dock är det long way to go. Hoppas allt är väl med er!

Carina
Självstudier

Hej Gråkartong!

Vill bara säga att jag är imponerad av ditt sätt att "självstudera". Det verkar som att du känner en nyfikenhet och tar ansvar för både alkoholproblemen och förändringen. Coolt!

Önskar dig många goda insikter!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

gråkartong
Glad midsommar!

Oh känner mig lite nervös inför middsommar firandet. Blev bjuden till en fest med massa kollegor som jag jobbade med i en bar. Dem taggar verkligen inför supandet. Jag känner mig rätt sugen att joina dem på tåget men vet inte riktigt. Mitt ex kommer vara där med. Har iaf köpt några alkoholfria öl att unna mig med. Wish me streingh and luck! Glad midsommar på er!

Vaniljsmak
God förmiddag!

Det låter som att festen där kan ha varit tuff för en nynykter, om du var där. Hur gick helgen?

gråkartong
Midsommarhelgen!

Hej! Så festen gick rätt bra tycker jag. Jag hade med mig 5 alkofria öl och avstod från alla snaps som folket drack. När maten kom tillät jag mig själv att smutta lite på rödvin och lite bubbel så sammanlagt blev det ett glas med alkohol, vilket jag tyckte kändes bra och under kontroll. Jag var rätt stolt över mig själv om jag ska vara ärlig. Hur gick det för er?