Jag vill inte mer.

410 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
IronWill
De dagarna..

inger mycket hopp om att det faktiskt kan bli mycket bättre utan alkohol. Mer energi och livsglädje. Kanske är så att man bedövar kroppens vilja att röra sig med alkoholen, och med rörelse kommer mer energi. Skönt att du fick en sån dag!
Bläddrade i din tråd och såg att du är eller i alla fall känner dig introvert. Har läst några böcker på sistone på det temat som beskriver alla fördelar med att vara det. Mkt intressant läsning. Kan inte komma ihåg vad de hette på rak arm men är du intresserad och har ro till läsning så kan jag kolla. Jag är hobbyintresserad av psykologi så jag läser rätt många självhjälpsböcker, även sådana som inte är direkt applicerbara på mig själv.
I morgon är du nykter också, tror jag :)

Vaniljsmak
Dag 19

Jasmine vad fint att de inspirerar, det gäller verkligen att samla på sig all energi man kan under de bra dagarna!

IronWill om du har ork, lust och tid får du gärna kolla upp boken, sådant intresserar mig väldigt mycket.

Dag 19 ser ut att gå i ensamhetens tecken, eller ska jag säga självsamheten? Självvald ensamhet. Det blir bra. Hade så otroligt gärna velat åka hem men så blir det nu inte. Istället tänker jag passa på att njuta av stillheten, eller av att kunna ta dagen som den kommer. Kanske läsa en bok, kanske se en film, kanske räkna lite matematik. Det enda som är säkert och planerat är nykterheten. Så ja IronWill, idag är jag nykter!

AlkoDHyperD
Hjärngympa är bra

Behövs mycket fokus. Det som kräver hela hjärnan är också vilsamt för hjärnan😊

IronWill
Böcker

Quiet/Tyst Susan Cain
Introvert - den tysta revolutionen Linus Jonkman

Båda finns på ljudbokstjänsterna. Quiet finns numera på svenska men inte som ljudbok.

Alltid lär man sig något, men båda utmanar ”sanningen” om att vara extrovert är det man ska eftersträva. Jag har lite komplicerat förhållande till det där då jag är ”gul” och på ytan extrovert men kämpar med social fobi på insidan. Vilsen kan man säga :)

Vaniljsmak
Tack IronWill

Linus Jonkman har jag läst men Susan Cain ska jag kolla upp så fort jag är klar med min nuvarande bok! Själv är jag rätt långt ifrån gul men tycker sådana människor kan vara härliga men gul med social fobi lät som en tung kombination. Jag tänker mig att om man har två färger som kolliderar, eller som du är gul och har ett hämmande socialt drag, så blir man lite trasig som människa. Själv är jag nog mest blå och grön. En konflikträdd ingenjör liksom.

Vaniljsmak
Dag 20

Inleds med en kopp kaffe. Jag älskar den här första timmen på morgonen just efter att jag vaknat. Hjärnan känns utvilad. Inga måsten har hunnit ikapp. Kaffet intas under tystnad och världen är lugn. Vid den här tiden på dygnet har jag aldrig druckit, inte ens när jag var som värst.

Vaniljsmak
På senaste tiden har jag haft

På senaste tiden har jag haft rätt stor fokus på de dåliga och de bra dagarna. De dagarna då jag varit ledsen, glad, lättad, arg, sugen... ja de dagarna jag helt enkelt haft väldigt starka känslor. Idag är en tom dag. Idag finns ingenting. Allt är bara ... tomt. Idag är bara en transportsträcka, en dag som måste passera så jag kan ta mig till imorgon och dagen efter det. I vanliga fall brukar jag få lite panik mot slutet av sådana här dagar, jag vill inte att mitt liv ska vara en enda lång väntan. Men kanske är det såhär det är ibland? Precis som de finns bra dagar och dåliga dagar så kanske de måste få finnas tomma dagar. Kanske är det dags att acceptera det också.

Hur som helst så är jag glad över att bolaget är stängt och affären här i närheten borde också vara stängd vid det här laget. Annars hade nog autopiloten gått igång och styrt stegen fel.

AlkoDHyperD
Tomma dagar är svåra

För mig också. Eller när jag egentligen har massor att göra men fastnar i något och sedan upptäcker att halva dagen gått. Panik eller obehag. Lätt att få en tanke om att vilja bedöva och flyta bort en stund. Men vänta....om min panik handlar om att inte fått något vettigt gjort och att ha slösat bort tid....vad skulle jag göra om jag drack? Slösa bort ännu mer tid till ingen nytta. Öka obehaget med tillägg för ångest och baksmälla.
Tur att vi synat korten!

Vaniljsmak
God morgon dag 21

Ännu en morgon som inled med en kopp kaffe. Ännu en morgon då jag är tacksam för att jag kan dricka denna underbara dryck, tillskillnad från när jag vaknar upp bakfull. Solen skiner utomhus som för att heja på mig, som för att säga ”Fy vad bra jobbat Vaniljsmak”. Jag var nykter hela midsommarafton fastän jag spenderade den helt själv, helt utan min man och våra barn. I ärlighetens namn har jag varit orolig för denna helg, för hur det skulle påverka mig att inte kunna spendera tiden med mina nära och kära. Konstigt nog gick det, även i nyktert tillstånd. Mantran ”det är bara nu, det är bara tillfälligt” fick upprepas och så hängde jag rätt mycket på forumet samtidigt som jag tänkte på VEM jag vill vara och jag kom fram till att jag vill vara hon som är NYKTER!

ADHD: Ja vilken lättnad det är att syna korten! Det känns också som att det blev/blir lite lättare när jag skriver om det och när jag faktiskt försökte acceptera att sådana dagar också finns. Och när jag ser att det inte bara blir så för mig. Dessutom kom jag att tänka på att jag faktiskt ”arbetade med nykterheten”, jag lät nykterheten ta plats i tomheten utan att fly, så någonting gjorde jag ju!

Nej men dag 21 va? Helt sjukt!

Vaniljsmak
Dag 22

Jag har hängt runt på forumet en del idag men egentligen inte haft så mkt att skriva i min egen tråd. Likväl vill jag göra en liten anteckning här även denna dag.

Imorgon tänkte jag ändra om i mina kostvanor (igen). Det har blivit alldeles för mkt godis och andra onyttigheter de senaste veckorna och det är inte hållbart i längden. Just nu känns det som att jag byter ut ett beroende mot ett annat och det vill jag inte. Jag vill kunna springa, snabbt och långt! Tyvärr har jag börjat få ont i benhinnorna och vristerna på senaste tiden när jag springer och det beror antagligen på att jag är för tung. Så nu när alkoholen är ute ur bilden är det dags att ta tag i matvanorna igen.

Vaniljsmak
Dag 23

Fick goda nyheter idag. Jag har sökt jobb på hemmaplan och går nu vidare till steg två i rekryteringen. Blev så glad när HR människan ringde och berättade det! Så satt jag här på kontoret och log för mig själv och tänkte "det här vill jag fira, kanske drar jag förbi stan och köper bubbel". Japp, exakt den tanken kom. Nu skrattar jag lite åt den. De är klart jag inte ska fira med alkohol! Vad knasigt det kan bli när autopiloten går igång sådär och vad skönt de känns att jag inte blir rädd för den tanken utan låter den ta plats. Jag erkänner för mig själv att den finns där, tänker klart den och sedan säger jag Nej tack! Helt utan rädsla för sug eller okontrollerade handlingar.

Nu är då frågan hur jag ska fira det här. Har som fullt upp idag men på onsdag kanske jag köper mig en ny klänning istället för en flaska gift!

Studenten
Vill bara säga

Fyfan vad du är grym vaniljis!
Så jävla bra 💕💪

Kinna
Bra jobbat! Jag är så trött

Bra jobbat! Jag är så trött idag, andra dagen utan alkohol. Var du det oxå?

Vaniljsmak
Tack

Studenten och Kinna, vad fint att ni hejar på. Vet ni vad? Jag känner mig faktiskt ganska grym idag!

Du Kinna, jag var in till dig och skrev lite om tröttheten så kolla där :)

Vaniljsmak
Dag 24

Drömde så konstigt inatt. Vaknade och ville inte somna om till samma dröm så jag gick upp på toaletten istället. Somnade om och drömde en helt annan konstig dröm. Vaknade. Somnade om. Vad skönt det är att bara vakna två gånger på en natt! Snart kanske jag får sova en hel natt utan att vakna en enda gång.

Igår lagade jag massvis av bra mat. Har lunchlådor för resten av arbetsveckan nu. Så härligt det känns att försöka ge kroppen det den behöver, utan att det går till överdrift. Vi snackar vanlig hederlig mat. Fisk och potatis. Pasta. Lite tomater. Lite sallad. Husmanskost kanske det kallas? Idag ska jag ut och motionera. Det kan jag göra utan att fundera över om kroppen verkligen mår bra av det, för jag drack inget igår! Det finns inga rester av alkohol som behöver tas om hand. Nu är det bara en vanlig kropp som visserligen väger för mycket men det är ju det jag arbetar på nu med både mat och motion!

Jag kan nog inte säga att jag tar det en dag i taget någon mer. Nykterheten känns så självklar nu. Likväl är jag inte beredd att säga att jag är nykterist, att jag aldrig med ska dricka. Det känns så stort. Det känns som ett beslut som måste få ta tid. För mig får det inte vara något jag säger efter en alldeles för hård kväll när jag ligger där med bakfylleångesten och viskar "aldrig mer...". Det här ska vara ett beslut som ska mogna fram, som ska ta tid. Likväl närmar jag mig tanken. Den finns där nu och den skrämmer mig inte. Den känns bekväm. Snart kanske jag är redo.

Kinna
Känner så igen mig i dina ord

Känner så igen mig i dina ord om träning och mat. För mig har det alltid varit viktigt med träning. Men ju mer alkoholen blivit viktig försvinner träningen. En kropp blir inte så arbetsam med alkohol ständigt i kroppen. När jag tränar äter jag bra mat, det ena brukar leda till det andra. Måste bara bearbeta tröttheten sen ska jag igång oxå💪

Vaniljsmak
Kinna

Ja rörelse och bra mat går verkligen hand i hand! Sömn, energi och alkohol är däremot en urusel kombination. Så skönt att slippa skiten nu!

Vaniljsmak
Dag 25 - tankar kring kommande helger

Nu har jag två lite knepiga helger framför mig. En del av mig tänker att jag bara ska ta det som de kommer men en annan del av mig VET att de skulle sluta med autopilot och alkohol. Om jag väljer att inte tänka igenom kommande evenemang och försöka planera lite betyder det att jag lämnar dörren på vid gavel för alkoholkonsumtionen.

En av helgerna innebär en födelsedagsmiddag ute på restaurang där sällskapet är tvåspråkigt och föredrar det språk jag inte är helt bekväm med. Jag försöker prata på det andra språket men det brukar gå så mkt lättare efter ett par öl... Det kommer finnas en hel del roliga drinkar där men jag hoppas de finns alkoholfria alternativ. Det bästa för mig i denna situation är helt enkelt att bestämma mig för att inte dricka. Det är inget alternativ. Jag har svårt att tänka mig att någon i sällskapet skulle försöka truga på mig något då det kommer vara barn där. Om inte annat kan jag ursäkta mig med att jag ska upp tidigt dagen efter för en inplanerad träningsaktivitet eller säga att jag ska köra bil.

Den andra helgen ska jag träffa ett gäng från min gamla skola. Det brukar gärna bli några glas vin/öl vid de här tillställningarna men ingen skulle nog lyfta på ögonbrynet åt att någon annan inte vill dricka. Jag är nog mer rädd för att det är en vana, från min sida. Här gäller nog samma sak, ett fast beslut om att vara nykter. Köp inget från bolaget och tacka nej om någon erbjuder. Ta med något alkoholfritt. Skyll på tidig uppstigning om det behövs.

Jag har ingen lust att prata om min alkoholproblematik med någon av sällskapen. Det är något jag fortfarande bearbetar själv och tills dess jag är färdig med det får det stanna hos mig.

Berra58
Du fixar det

Klokt resonemang. Konstigt att det ska va ångestfyllt att gå på festligheter nykter i detta land?! Men jag tror en attitydförändring är på g då fler o fler avstår A. Ha d så kul! 🤗🌸💪

Morgondag
Härligt att läsa din tråd.

Bra att ha en plan inför det som komma skall, och göra det omöjligt att dricka.
Du fixar det!

Vaniljsmak
Tack Berra och Morgondag!

Jag hoppas också på en attitydförändring Berra. I mina kretsar är de få som hetsar till drickande, vilket är jätte skönt. För mig handlar det mycket om ett väl invant beteende. Därtill är jag introvert vilket gör att större sociala sammanhang tar mycket energi samtidigt som jag har lite svårt att hålla igång samtal med nya människor. Det är något jag vill jobba på, utan alkohol!

Jag ska fixa det Morgondag, det har jag bestämt :p!

Vaniljsmak
Dag 26

Idag blir det tåg och flyg. Det känner jag mig inte ett dugg orolig inför.
Det gick bra sist, det går bra denna gång och jag kommer vara nykter!

Någon skrev om känslan av att vara nykter. Den tanken slog rot. Det är såhär de känns att vara nykter på riktigt. Ja, jag har varit nykter förut men då var det ofta (en undermedveten?) väntan på nästa glas. Nu är det en ... Frihet? Det är såhär de känns att vara nykter och veta om att man ska var nykter kommande helg OCH helgen efter det! Allting känns mer verkligt på något sätt, mina upplevelser är mer på riktigt.

För övrigt önskar jag att min inte klocka skulle sluta väcka mig kl 04.00 när jag egentligen ska gå upp 05.00. Timmen där emellan blir det väldigt orolig sömn och så är jag trött när klockan väl ringer.

Vaniljsmak
Dag 27

Dag 27 inleds med en halvdålig, men nykter, sömn. Det är länge sedan jag varit nykter såhär länge. Riktigt länge sedan! Jag är stolt över mig själv. Nöjd med valet av nykterhet. Det är nästan så jag känner mig nyfrälst! Som om nykterheten vore en religion.

Idag tror jag det får bli lite yoga. Är så stel och så ska jag springa (jogga) milen idag eller imorgon. Kunde vara skönt att göra det med uttänjd ben, speciellt med tanke på att jag ALDRIG sprungit en mil förut! Tänk vad mkt roligt man kan, vill, vågar och orkar göra när man väljer bort giftet!

Studenten
Vaniljsmak!

Fasiken? En mil?! Badass 💪
Imponerad på riktigt, och grattis till dag 27 🌸

Så skönt att du känner dig stolt över dig själv, vet du? Fasten jag intw känner dig så är jag också stolt över dig. Fyfan vad du är grym! 🌸

FinaLisa
Nyfrälst är rätt ord!

Vaniljsmak, du är riktigt på G, klarar du milen så är det fantastiskt!

Och att du är på dag 27, bara det är ju en bedrift🐣
Jag har målet 21 dagar, är på dag 9 nu.

Känner mig också nyfrälst, lite sjukt faktiskt. Förut när jag var ute och handlade mötte jag en kille med en bib i handen.
Min första tanke var; gud vad ont i huvudet han kommer ha imorgon...😶
Är inte det ett bra tecken, så säg?😉

Sommarflickan2018
Härligt

Det låter som du är på helt rätt spår och jag blir så glad att läsa det. Jag är på dag fem och jag bestämde mig i måndags för att nu har jag slutat dricka. Så jag känner mig också lite nyfrälst efter att upptäkt saker som att gå ut i trädgården och le för mig själv när jag går barfota på gräset. Bara en sån sak.

Men du, jogga milen! SJUKT bra. Har du läst Hjärnstark av Anders Hansen? Inte för att du kanske behöver det men den är jättebra och berättar om alla fördelar med att träna och röra på sig. Jag tror att du, genom din träning, redan skapat en förbättring som får din hjärna att må bra och dig att må bra. Om man ska tro boken iaf.

Ha en fin fredag.

Vaniljsmak
God morgon dag 28!

Gårdagen spenderades ute hos mamma, alltså ingen jogg. Nåväl, en massa utelek med ungarna istället. Idag kommer benen få röra på sig. Laddar upp med en kopp kaffe nu, underbar dryck, samtidigt som pulsklockan och mobiltelefonen laddar. Börjar inse att jag inte ska planera in något på dagen efter mina "resedagar". Jag stiger upp kl 05.00, jobbar hela dagen och befinner mig sedan på tåg, flyg och bil i ca 5 timmar ... Det tag på krafterna. När jag väl är hemma finns det alltid en massa måsten eller borde, som att hälsa på mamma. Klart man ska hälsa på mamma liksom. Hade det varit detta varit före mitt beslut hade ölen väntat när jag kom hem efter besöket igår kväll. För att "det är synd om mig som inte hann jogga idag". Då är det logiskt att man dricker öl till sent på natten så man knappt orkar sig upp dagen efter, än mindre ta sig ut på en motionsrunda! Logiken i en alkoholdränkt hjärna alltså ...

Studenten: Vet du att även om det är dumt så är jag glad över att du är tillbaka här på forumet! Självklart hade det varit bättre om du sluppit men .. ja, du fattar <3

FinaLisa: Att ställas inför alkohol sådär är inte lätt, bra jobbat! Jag minns första gången jag skulle sluta ... jag kunde knappt tänka på vin utan att börja gråta!

Sm18: jag snor studentens förkortning här ;) Jag har inte läst boken men hört mkt om den och är övertygad om att det stämmer! Jobbar som ingenjör och joggingturerna är ett utmärkt sätt att rensa hjärnan efter en hårt dag på jobbet, det är ren och skär återhämtning för hjärnan. Efter det orkar jag med resten av eftermiddagen!

Jasmine
Härlig läsning!

Springa en mil är en bedrit, minns när jag själv gjorde det första gången. Jag var sååå stolt! Jag som inte ens kunde springa 2km innan jag började löpträna. Hoppas du kommer ut idag och att du njuter av endorfinkicken efteråt. Nu blev jag sjukt inspirerad för att vara nykter, har gått sådär de senaste dagarna.

Vaniljsmak
Dag 29

Inleds med en kopp morgonkaffe, helt utan bakfylla!

Det blev milen igår, fy sjutton vad underbart det var! Det blev också middag ute i ett större sällskap. Riktigt trevligt. Vissa drack, den gjorde inte jag och jag kände inte att det var några problem att avstå. Beställde in en alkoholfri drink istället, och koncentrerade mig på maten. Det känns som att kroppen tackar mg idag, både för milen och för att jag är nykter. Och för att jag kombinerar de två! När jag började löpträna i våras drack jag ju, även om jag inte drack så mkt. Så dumt att "fira" ett pass genom att dricka öl på kvällen ...

FinaLisa
Godmorgon Vaniljsmak🌅

Ååh, vad gott att höra!
Skön känsla i kroppen när man vaknar nöjd och belåten😄

Kramar💚💚💚

Sidor

Låst tråd