Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

.. att du valde att vara nykter igår. Trist att du inte får 'betalt' för det. Men tänk hur du hade mått om du druckit några glas vin igår... Hoppas att du mår bättre efter promenade, det brukar vara bra för själen ?

Lim

Kämpa på fina Jasmine ❤❤ förstår att det inte är lätt när alkohol ju är sån stark del i att umgås. Men med tiden blir det lättare.

Kramar ❤

Lider med dig i känslan just nu. Tycker att ditt beslut om ett annorlunda midsommarfirande var så klokt. Du är värd att få må bättre. ♡

Det här perioderna när det gäller att bara stå ut är de jobbigaste, trots att vi vet att de oftast inte varar så länge. Vi vet ju både du, jag och alla andra att det bästa är att komma förbi den utan A. Men lätt är det banne mig inte.

Finns det någon mindre må bra-grej du kan göra trots mammarollen? Något som inte kräver en massa planering.

Kanske någon repris av En röst i natten kan få dig att fly tankarna en stund. ??

Tack för din omtanke hos mig flera gånger om. ❤ Hoppas att det löser sig för dig. Kram

Benguela

Som en ”erfaren” ? Yogini, vill jag säga:
”Do your practice - and everything will come”.
I yogan, och i allt annat, kommer i ge resultat, glädje, lättnad, det man söker, efter ett första pass...

Jag håller med dig om yoga- det är magiskt! När jag inte dricker gör jag yoga varje morgon, men för mig är det omöjligt att yoga bakfull. Iofs en anledning till att inte dricka... Mitt "andningshål" som jag trodde att jag hittat och tänkte ta till som undflykt när alkoholsuget sätter in var just ett yogaställe. Men, det var inte "tillräckligt bra" för att fungera som substitut till alkoholen. Jag ska leta vidare.

Kram och tack för din omtanke! (Har letat någon tråd som är din, men inte hittat någon..)

Tack för er omtanke- det betyder så mycket att veta att någon läser och kanske förstår hur jag känner då jag inte kan prata med någon irl.

Lim, du är min förebild alla dagar i veckan och jag blir alltid inspirerad av dina inlägg.

Vinäger och Morgondag, jag försöker hitta små saker som får mig att må bra. Förutom yogan (som jag gör ensam hemma eftersom jag inte hittat något bra ställe) så har jag inte hittat några aktiviteter utan alkohol som kan kombineras med att vara ensamstående mamma. Men, jag fortsätter att leta.

FinaLisa, tack för att du finns och orkar skicka kärlek i så många trådar..

Skönt att höra att du mår lite bättre idag. Det tar ju en liten tid för hjärnan att lära sig att leva utan giftet, som till en början får oss att må bra och känna lugn. Därav verkar en del som slutar få just problem med lite dysterhet/trötthet. Men ganska snart kommer det bli bättre. Motion gör ju att vi dopar hjärnan mera hälsosamt. Ha en skön sommardag!

Mår bättre för varje dag och idag åker jag på semester med barnen. Det kommer att finnas alkohol överallt, men kommer att avstå. För barnens och min egen skull. Kram till er alla där ute!

..Semester önskar jag dig..Njut av det fina i livet..Naturen, sommaren och din familj..Oftast det som är härligast och det man minns kalla vinterdagar..Kram

Fina du, blir glad ända in i hjärteroten över att du mår bättre och att du låter så övertygad angående A. Vem vet, det kanske blir den bästa semestern i ditt liv. ♡

Sola, bada, lek, spring, sjung, skratta... Gör vad du känner för, nu när du är fri och slipper de ständigt närvarande tankarna på var och hur du ska få i dig A-skiten.

Kram

Tack alla fina för pepp- ni är ovärdeliga!!! I landet jag har min semester dricker inte så många vuxna. Sååå skönt att slippa människor som dricker öl vid poolen. Jag håller mig till iskallt vatten och kaffe:).
Kram till er alla!

Lim

Vad härligt med semesterresa. Och ännu bättre att det verkar vara få som dricker. Jag brukar också åka till ett land där folk nästan inte dricker och det har alltid känts nyttigt och befriande att göra allt nykter, som att dansa etc.

Vi ska utomlands i vinter och jag ser redan framemot att dricka iskaffe vid poolen och slippa annat. Tänker mig rentav en springtur på stranden.

Identifiera dig med alla nyktra på resan istället för med de som eventuellt dricker.

Du kommer komma ihåg hela semestern när du är hemma igen. Utan ångest. ❤

Kramar!

... det känns så bra att ha några vänner i cyberrymden som vet hur det egentligen står till med mig. Bara några ord hjälper så mycket! Jag är tacksam.

Hemma från min resa och appen säger 12 alkoholfria dagar, Det var så skönt att inte dricka under resan och jag är så stolt! Stolt för att mina barn hade en förälder som var 100% närvarande hela tiden och när jag dansade och gjorde "pinsamma" saker enligt mina större barn så var det inte pga alkohol utan bara för att jag ville "flippa" ur lite. Det gav många skratt... Visst, jag var sugen på att dricka flera kvällar för att "koppla av", men jag botade det med en tonic med lime eller några efterrätter från buffen. Jag rekommenderar verkligen en nykter semester!!!

En vän till mig skrev under veckan att jag borde unna mig vin och drinkar under semestern, att hen hade fått dricka alkohol med föräldrarna från det hen var 15 och att det är bra för barn att lära sig dricka alkohol som måltidsdryck med föräldrarna för att få ett avslappnat förhållande till alkohol. Jag skulle aldrig i livet låta mitt äldsta barn som är 15 år få dricka alkohol med mig till maten. Man ska inte lära barn att ha ett avslappnat förhållande till alkohol, man ska lära dem att vara på sin vakt mot alkoholen! (Tycker jag..). Jag var nykterist till jag fyllde 18 och det är inget jag ångrar precis. Tror att det är bra att börja med alkohol så sent som möjligt i livet (om man alls ska börja).

Jag läser här på forumet och blir så trött på att det ska vara en "issue" att inte vilja dricka, att det ska behöva en förklaring. Tror det provocerar människor för att de kanske själva önskar att de drack mindre eller att de inte vill att det ska finnas en nykter åskådare på festen där alla blir lite lulliga och "pinsamma". Jag har en vän som inte dricker sedan några år tillbaka och hon säger att folk är helt oförstående och försöker övertyga henne att åtminstone ta "ett glas". Men suck, låt alla få leva som de vill, vi måste ändå alltid ta konsekvenserna av vårt agerande.

Oj, det blev ett rörigt inlägg,men jag var tvungen att skriva av mig lite.

Kram till er alla idag!!!!