Första steget till att må bra...

10 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Tobbe84
Första steget till att må bra...

Hej forumet,

Jag hittade nyligen hit och ser att det verkar fungera för många. Så jag ger det ett försök.

Jag skriver nog mest för mig själv, tror det kan hjälpa. Men om det finns möjlighet att få stöd av andra och förhoppningsvis kunna hjälpa någon är det ju helt underbart.

Jag har alltid haft ett problem med alkoholen. Redan när jag började i tonåren var jag alltid den som blev fullast o däckade.
Jag hade dessutom mycket aggressioner och det blev oftast slagsmål mm. På senare år har jag inte haft de problemen nu är det mer att jag dricker för ofta o för mycket. Den senaste tiden (sista 3 åren) är det i princip varje dag. Jag mår så dåligt o får sån ångest varje dag när jag handlar, men tänker när jag kommer hem att nu har jag ju ölen imorgon börjar jag. Det går inte längre, jag måste göra något åt detta.

Hur hamnade jag här då, varför vill jag sluta just nu? Jag tror det beror mycket på att jag för ca 10 månader sedan förlorade min största kärlek för sista gången. Hon orkade inte längre det hade gått så långt att hon förlorat känslorna, eller iaf inte orkade mer. Detta efter ca 4 år och ett tidigare uppbrott.
Efter att det tog slut så tog jag tag i allt i en förhoppning att det gick att rädda, var nykter och rökfri i 2 månader. Började träna flera gånger i veckan.
Det var för sent, jag föll tillbaka och hade kanske ändå förhoppningar men sköt min egen förändring varje dag på nästa.

Nu har hon träffat en ny, jag är verkligen glad för hennes skull. Jag tror att det var det som fick mig att till slut vakna. Och jag känner att jag vill inte fortsätta göra så här mot mig själv och andra. Jag vill inte skada någon på det sätt som jag nu inser att jag skadat henne (psykiskt). Att ha en oro varje dag på väg hem från jobbet o undra ifall jag hade druckit. Det som känns skönt är att jag lyckats komma över uppbrottet och jag kan känna att nu är det för min egen skull jag vill sluta, inte för att vinna någon tillbaka.

Jag har haft turen att hitta en person att prata en del med, som verkligen hjälpt mig att börja tänka lite. Jag är fortfarande rädd för att comitta fullt.
Men ett bra första steg tror jag är att erkänna att jag har problem. Men som sagt det är ganska skrämmande. Mitt stöd har sagt att det antagligen finns andra bokomliggande problem som jag måste ta tag i. Jag tror att det finns en poäng i det. Men är som sagt rädd att ta tag i det. Jag är tyvärr väldigt introvert och stänger inom mig allt.

Vad är mina mål nu då? Jag har iaf bestämt mig för att försöka ha en nykter period (förhoppningsvis utan slut) för att kunna reflektera över mig själv i ett nyktert tillstånd. Jag kommer ta dag för dag, och förhoppningsvis kunna hitta till ett stadie där jag kan känna mig lycklig o tycka om mig själv igen.

Det blev lite längre än planerat, men nu är ett steg taget. En dag i taget.

Tobbe84
Dag 1

Nu är nästan dag 1 klar, jag har klarat mig. Det var dock nära att jag lyckades övertala mig själv.
Så sjukt hur bra man är på det, varför inte starta imorgon är ju ändå bara en dag.
Var ute på en lång promenad o på vägen hem stannade jag på affären som vanligt. Gick direkt till öl-hyllan.
Jag höll sexpacket i handen men ställde tillbaka det och köpte en Loka päron istället.

Jag känner mig själv 1 dag har jag lyckats förut, men känner mig stark fast jag vet att jag är svag.
Dags o sova snart, o vakna upp första måndagen nykter på hur länge vet jag inte.

Sigge69
Välkommen till AF!

Hejsan
Välkommen till AF!
Läste ditt inlägg, här finns det massor med härliga beroendepersonligheter med tips & trix. Gött att läsa att du vill få till en förändring. Om du vill, kommer du fixa detta, jag lovar!
Grattis till dag 1, imorgon är en annan dag 🎶🎶🔜. Då får du ytterligare en dag vit!
Lycka till
Sigge69

FinaLisa
Toppen Tobbe84!!🌷👍

Bra jobbat, första dagen fixad.
Visst känns det bra, men du, det kommer kännas ännu bättre imorgon😄☀💚 så kämpa på!

Kramar💚💚💚

Tobbe84
Tack

För era stöttande ord, värmer mycket.

Första morgonen, känns skönt att vakna utan att vara bakis.
Hade lite svårt att somna, är då som mina demoner o tankar kommer fram.
Har de sista åren blivit rädd att gå att lägga mig av den anledningen.
Ytterligere en orsak har jag tyckt att alltid vara lite berusad så jag somnar.

Nu gäller det att hitta en plan för att komma till rätta med det också....

Iväg till jobbet, o förhoppningsvis kan jag bocka av dag två lite senare.

Kram på er

Tobbe84
Idag va ja glad

Även om jag vaknade ganska trött på grund av svårt att komma till ro o somna igår blev det en bra dag.

Vilken skön känsla att stå i hissen upp till jobbet o inte vara orolig om jag luktar alkohol. O pigg har jag vart.

Kände mig glad på vägen hem, höll på av automatik att gå mot bolaget men stoppade mig själv. Återigen en viljans kamp, men mitt nya jag övervann alla motiveringar o försök.

Nu kan jag bocka av dag två, har dock funderat mycket på kvällen o värre lär det väl snart bli när jag ska sova. Är så mycket tankar som far, ångest. Funderar mer o mer på att kanske ta hjälp att reda ut allt som snurrar.

Får se hur jag gör, men godnatt för idag. O ta hand om er alla där ute.

Vinäger
Att vakna nykter...

Inte mycket slår den känslan när man känner till hur alternativen brukar vara. Det gäller att hålla kvar den när ett eventuellt sug kommer.

Vad har du för strategier? Oftast behövs det flera förebyggande åtgärder för att underlätta den första tiden. Känna igen och undvika sina triggers. Inte ha A hemma. Gå en omväg runt Systemet. Inte minst fylla tiden då suget brukar vara som starkast med aktiviteter.

Lycka till!

Tobbe84
Strategier

Hej, o tack Vinäger.

Bra idé att utarbeta en strategi. Jag får klura på det. Hittils har det ändå gått ganska bra får jag säga. Är ju bara det att fötterna automatisk går mot systemet...men har lyckats stoppa mig. Men visst kommer suget komma.

Jag känner redan mer energi, kanske nyhetens behag o att jag känner mig lite stolt. Men jag skulle vilja komma igång med träningen igen. Har tagit promenader nu dom här dagarna.

Men det blir nåt att fundera på ikväll. Kanske blir lättare att tänka på nåt annat då.

Nu är det läggdags o bock för dag 3 i kalendern.

God natt

Benguela
Grattis till dag 3!

Att vara stolt - istället för att känna skam - över sig själv, är en stark motivator. Iallafall för mig. Håll fast den känslan, det är du värd!
Jag tror också på att ha strategier och göra upp planer, iallafall i början.
Kanske på morgonen, när man vaknar, oC njuter av att vakna nykter.
Vilka är riskerna idag?

Tobbe84
Dag 4

Hej Benguela, ja det känslan kommer man långt med. Gäller att va försiktig tror jag när det kommer en motgång eller jobbig dag.

Jag tror att risken ligger för mig på att inte kunna säga nej om det typ blir AW eller så.

Idag blir det inte så mycket mer tankar, helt slut efter jobbet. Ska börja läsa igenom andras trådar till helgen. Är säker på att det finns mycket tips och trix.

God natt där ute
Dag 4 klar 🙂