Jag vill inte mer.

316 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vaniljsmak
Dag 36

Jag är påväg in i PMS-fasen och har börjat äta tabletter för det. Jag känner mig tom på något sätt, precis så som PMS-fasen brukar börja. Hoppas bara tabletterna tar udden av allt det mörka och all ilska. Även om jag ogillar tabletter så känns det som ett mycket bättre jämfört med självmedicinering med alkohol!

En veckas jobb kvar och sedan börjar semestern. Det är nästan lite nervöst, hur ska jag hantera all ledighet? Tidigare har det varit gå givet att dricka öl/vin i princip varje kväll då man inte behövt stiga upp nästa dag. Jag har inte behövt planera för kvällens aktiviteter för drickandet har haft en så given plats. En öl och lite spel. En öl och lite tv. En öl och häng i soffan. Hur kommer det kännas nykter nu när det är så många lediga dagar efter varandra? Jag ska erkänna att jag är lite nervös men mest förväntansfull!

Tack SM18! Egentligen är det fel att säga att jag är på dag 36 nu, den här resan har pågått väldigt länge. Jag blev medlem här i början av 2017, blev nykter ett tag och trodde jag hade kontroll. Började dricka lite igen, sedan blev det mer och mer och nu är jag här igen. Så egentligen har resan pågått sedan början av 2017 men det känns likväl symboliskt att börja räkna från den dagen jag ”kom tillbaka” och verkligen accepterade att jag, återigen, hade ett problem.

Studenten: Ja de finns ju i flera smaker, kommer bli ruinerad om jag fortsätter dricka Loka i den här takten! haha

IronWill
Semesterfylla

Tyvärr ser semestern ut som du beskrev dina tidigare för alla jag känner. Vare sig de anser sig ha problem eller inte. En bib runt halsen med sugrör eller på droppställning. Verkar vara mer eller mindre Svensk standard att dricka nästan vare dag på semestern. Jag hoppas kunna springa ifrån saknaden. Det blir ju så klart kämpigt/ovant att göra som man brukar men nykter om kvällarna.

Vaniljsmak
Dag 38

Dagarna flyter på. Jag är trött. Igår ville jag inte motionera. Var sträng mot mig själv och tog mig ut i alla fall. 8 km stod på schemat. Var snäll mot mig själv av avbröt efter tre. Orken fanns inte där. Det gick inte. Jag kan inte trycka på för hårt från alla håll samtidigt, tillslut brister det någonstans och jag är rädd för att de ska brista på alkoholfronten. Det enda stället där det verkligen inte får brista!

Just nu är livet lite sådär som jag inte vill att det ska vara. En vänta, en transportsträcka. Jag väntar på semestern och tid med familjen. Samtidigt får jag ångest för att livet är här och nu, den här dagen kommer aldrig åter. Gör något av den, slösa inte bort den genom att vänta! Såhär blir det varje månad och den här gången har jag stenkoll på att de är pms:en som talar. Och att ingenting blir bättre av alkohol. Man fångar inte dagen genom att dricka rosé en tisdagskväll!

IronWill: vad tragiskt ändå, att det är så för nästan alla. Vilket grepp alkoholen har om oss, om samhället!

IronWill
Känner igen det

Tror män har lågperioder också ganska regelbundet. Iaf jag. Vill inte på något sätt förringa PMS som jag gissar är mycket värre. Men då blir det lite extra tomt utan alkohol. Som att belöningen för all möda inte finns där längre. Livet känns lite mer transportsträcka utan att man kan fånga den. Men jag väljer att tro att det ”bara” är vana och att med tiden blir den delen lättare och lättare att inte sakna. Också som nu i semesterperioden så blir det så tydligt, ”bara” ett gäng lediga dagar men inget speciellt (inga öl varje kväll). Bara ledigt. Men håll ut och bra att du bröt, träningen ska ju nu fylla fler funktioner så det är dumt att pressa så att glädjen över den försvinner.

Vinäger
Bra där!

Tänkte på att vara snäll mot sig själv. Det är skillnad på om man av ren bekvämlighet hoppar än den ena, än den andra aktiviteten och så blir det ingenting. Du är så medveten om hur du bör och vill leva ditt liv, men tänker att du håller på att hitta en bra balans. Att bara våga vara är också viktigt. Jag fortsätter att följa dina kloka inlägg. Hoppas att du får må lite bättre snart. Kram

Vaniljsmak
Dag 37 - Att lära känna sig själv

Ännu en dag som nykter. Idag är jag inte ett dugg orolig för att falla. Jag är inte påväg mot stan eller mot affären så det finns ingen risk för att jag skulle ”råka” köpa med mig något hem.

Jag funderar på om tabletterna mot PMS:en hjälper. Jag känner mig inte så låg och irriterad idag som jag brukar vara vid den här tiden på månaden. Kanske är det placebo, kanske kommer de känslorna senare. Vi får väl se, tills vidare njuter jag av ett inre lugn. Ett inre lugn som finns där fastän jag har en hel del att göra. Det är en speciell känsla som jag inte upplevt ofta. Jag tror jag börjar lära känna mig själv på ett helt nytt sätt. Det är som att JAG får komma fram nu när alkoholen står tillbaka.

IronWill: Jag tror också män får sådana perioder med jämna mellanrum. Har inga vetenskapliga belägg för det men de skulle kännas konstigt om ”ni” inte fick det. Funderar en del på vad det där ”speciella” skulle vara på kvällarna. Det känns som att jag vill ha det, speciellt under semestern. Kanske blir det att blanda alkoholfria drinkar eller köra fruktfat?

Vinäger: Jag tänker att jag måste träna på att lyssna på kroppen och förstå när det är lathet och när det bara inte går. För mig som knappt rört mig som barn och mest festat runt som ungdom är allt sådant här med kropp och träning nytt. Det är en spännande men svår resa, att lära känna kroppen och använda den för fysisk aktivitet! Det är som jag skrev här ovan som att det är nu (i 30-års åldern!!) jag börjar lära känna mig själv! Och vet du vad? Jag tror jag gillar henne, denna nyktra Vaniljsmak.

IronWill
Det ”speciella”

Jag funderade på det och hittade några svar.

Alkoholens funktioner på semestern för mig (enbart semestern).

1. Som ett tydligt bryt mellan dagens aktiva fas och avslappningsfasen. Aktiv menar jag utflykter, snickrande, badande etc.
2. Hjälpmedel att slappna av och underlätta konversationer med svärföräldrar och andra sekundärfamiljemedlemmar samt vänner.

Punkt 1 motverkar jag hyggligt med att ta en springtur eller annan träning. Den får symbolisera brytet och ge i alla fall en viss tillfredställelse efteråt. Är det endorfiner eller dopaminer, serotoniner eller eller vad? Hur som helst. Ääänyway.

2. Här blir det värre. Men man måste ju ha något att dricka för rörelsen och vanan. (Trocadero Zero, Check). Sen bör man då och då (när man vill, man har ju tränat) ha något onyttigt för att få en liten känsla av ”lyx”. Jag äter ju inte ostbågar varje dag, men jag skulle vilja så extra ostbågar hela semestern. Slutligen så funderar jag kring att jag kanske inte måste prata med alla och ta emot alla besökare och vice verca, om det nu är så att det mest är kul med alkohol med i spelet. Då kanske man kan prata ett tag sen, ursäka sig till rummet, dra hem, kolla netflix, läsa en bok eller nått.

Kommentarer, bättre idéer, påbyggnadsförslag?

Det är inte hela lösningen men jag startar så iaf.

Studenten
Hur

Går det hjärtat? 💕💪

Vaniljsmak
Semester

Jag går på semester nu. Kanske blir kag mindre aktiv under en tid.

IronWill: jag gillar att läsa de du skriver! punkt 1 är det jag har mest problem med. Där behövs en del arbete för mig. Kontraster är viktiga för mig, att gör skillnad på jobb och ledig tid.
Måste helt klart fundera mer över båda punkterna när jag får tid över.

Studenten: det går bra! Jag mår bra, har mått bra rätt länge nu vilket nästan är lite skrämmande. Väntar på mörkret som brukar komma men än så länge håller de sig borta.

Vaniljsmak
Dag 39

Ännu en nykter dag. En början på en nykter semester! Jag hittar inte orden för att förklara hur bra det känns! Jag är så nöjd över min nykterhet. Allt är mer verkligt. Ingenting är avtrubbat. Ingenting är dimmigt.

Ja, det betyder att tjafs och bråk också känns mer men de är det värt när sol, bad och glada barn verkligen ses, upplevs av nyktra föräldrar. Å ljuva sommar, å ljuva nykterhet. Jag är lyrisk.

Vart kommer all denna lycka ifrån? Hur länge får den stanna? Jag vet inte, men tillsvidare njuter jag av den!

Benguela
Den kommer..

...från dig! Från ditt hjärta, din hjärna, din mjälte, dina tarmar...
Det är du som skapar denna glädje!
Tack för att du delar!

Vinäger
Njut!

Just nu är allt perfekt. Det är bara att passa på att njuta och samla alla positiva känslor djupt inom dig. Gläds med dig. Vilken underbar känsla. ♡

Jasmine
Hoppas du fortfarande är lycklig!

Vilken underbar läsning- tack för att du delar! Du har gjort det så bra- heja dig!! <3 <3 <3

Sommarflickan2018
Det är bara att njuta

Det är så skönt att vara nykter och du har kommit långt, dag 43 idag antar jag? Snart sex veckor. Det är härlig läsning för oss som följer dig och blir uppmuntrade.

Ha en härlig semester fina du!

IronWill
Hur går det?

Ingen Coupe Colonel i sommar, bara vaniljglass hoppas jag?

Hör av dig.

Sidor