Har länge vetat om att jag dricker för mycket. Nu har jag startat att ändra på det. Går lite si och så, men tänkte att jag reggar mig här och skriver dagbok ungefär. Kan bli bra med input och uppmuntran också. Ska försöka ge samma tillbaks.

Mitt mål är att få kontroll över mitt drickande (som steg ett) och om det inte går, att sluta helt. Har redan sökt hjälp där jag bor, men som de som provat det där innan går det inte alltid fort med hjälpen (om man inte är i akut kris). Därmed något slags eget grepp om det.

Bakgrund:
Fick rejält bakslag med självmordstankar för två veckor sedan. Har en psykiatrisk diagnos och "självmedicinerar" sas. Min partner sa ifrån och vi gick till ett slags vårdcentrum som start (bor utomlands, meninglöst med exakta ord). Sedan dess har det tuffat på men lite fram och tillbaks. Är i vilket fall i rörelse igen, och det är bra. Har via rekommendation (professionell) höjt annan medicinering och det har tagit skruv. Tagit kontakt med flera stödplatser, och nu testar jag här också.

Har sedan ett tag spanat in den här sidan:
https://www.paihdelinkki.fi/sv/sjalvhjalp/alkohol/tips-att-minska-drick…

Personligen känner jag att det är sunda tips och det är där jag vill landa. Jag har haft mycket trivsamt med lagom mängd alkohol, och dit vill jag tillbaks. Jo, jag vet det där med att det sällan funkar, men ger det en chans. Går det så går det. Är dessutom rädd för delirium och abstinensreaktioner om jag slutar för tvärt.

Några tips som redan funkar för mig (från länken ovan):
-Ta handen från glaset.
-Späd ut drinken.
-Identifiera riskfaktorer.
-Ha ett glas vatten bredvid.
-Drick långsammare än ditt sällskap.

Kommer igen med mer, men nu har jag startat!

Dricklagom

Två safe dagar framför mig. Jobbar och har saker att göra på kvällarna. Blir inte mycket dricka då, det finns inte tid för det. Har identifierat högriskdagar för mig, det är egentligen enbart när jag är ensam hemma. Får försöka planera in mer aktiviteter utomhus de dagarna, så att iaf halva dagen går bort. Samtidigt måste jag vara hemma för att jobba med somligt, ekonomin går inte runt utan det. Om jag hade råd kunde jag dela verkstadsplats med en eller flera, det hade minskat drickandet och jag hade fått mer gjort. En bra plan, men ekonomiskt omöjligt just nu. Lägger planen i facket "För framtida bruk".

Gårdagens projekt vart iaf avslutat, och det var bra gjort. Trodde inte det skulle hända. Två projekt till som måste vara klara innan juli är slut. Igen handlar det om verkliga måsten, så jag behöver ha dem långt framme i tankeflödet. Hann med en svår detalj på ett av projekten igår, borde vara enkelt med resten. Om jag orkar efter jobbet idag ska jag fortsätta i kväll.

Har även omvärderat mitt långtråkiga skitjobb något. Ser det som ett skydd mot drickandet, vilket gör det lite enklare att gå dit de dagar jag jobbar. Vilket jobb som helst funkar dock på samma sätt, så i höst (efter semestern) blir det att suga tag i jobbsökandet igen.

Dricklagom

Dagens plan: jobba, sedan direkt hem, byta om och direkt iväg och umgås med vänner (vara några lär vara folk jag inte träffat förut). Blir nog ett par öl där, men även mat. Känns som en rätt safe dag.

Har annars läst lite mer rundor här på forumet och klurar en del. Saker som är bra för mig: håller mig borta från starksprit (en snaps då och då per år till sillen räknar jag inte in), jag hetsdricker inte och jag smusslar inte. Saker som kan vara både bra och dåliga är att jag aldrig blir bakfull och aldrig kräks. För många år sedan blev jag bakfull och kräktes. Brukade vara en bra spark i arslet för mig att inte dricka alls i ett par månader - det går ju verkligen att ha det roligare i livet än de aktiviteterna.

Funderade även lite kring vad alkoholen uppfyller i mitt liv, och det är två saker: avslappning och flykt. Någon hade skrivit om "den inre rebellen", dvs att göra något lite hemligt, fult och revolterande. Det mönstret känner jag igen, trixar ofta med sådant på jobbet. Mitt jobb är otroligt reglerat och strikt, så inget ätande när man jobbar, mobilförbud och allt det där. Naturligtvis gör jag tvärtom, "bara för att" och tricket är att göra det helt i hemlighet. Jag kan dock inte koppla mitt drickande till det beteendet.

Även klurat mer på om jag inte är lite väl kär i de där stunderna av ensamtid i sig. Där kommer drickandet in som ett inslag, fast det handlar om stunderna som helhet. En slags frihet, helt utan krav. Och de funkar ju för mig, så länge jag inte dricker för mycket. Är lite stolt över att jag motat topparna där, med en del enkla tricks. Dricka långsammare, späda ut vinet, ha allt i kylskåpet (jobbigare att fylla på) liksom inte ha för mycket hemma har funkat bra. Dricker dock fortfarande för mycket för min hälsa, men den känns någonstans oviktig? Nå, allt det där handlar om avslappning och att ladda batterierna.

För flykten, det är där det går illa. Dels har jag lite väl många surdegar som jag borde behöva suga tag i, och jag orkar inte alltid tänka på dem och jobba på dem. Dels är det världen i sig. Jag menar, det räcker ju med att SE Donald Trump så blir jag ju sugen på en karatefylla. Blir värre när man hör honom och ännu värre när man försöker ta in vad han de facto säger. Lägg till miljöförstöring, plast i haven, smältande polarisar, extremhögerns frammarsch, mellanöstern, krigen i Afrika, Brexit, handelskrig, ökade klyftor mellan rika och fattiga, nedmonterade välfärdssystem och en hel del till - jag orkar inte ta in allt det där samtidigt. Jag vill bort. Fylla och därmed flykt. Det är där det går överstyr och blir för mycket.

Det får bli dagens funderingar på långtråksjobbet. Liksom en bra plan för i morgon (när jag är ledig - högriskdag).

Sommarflickan2018

Ursäkta men jag skrattade högt för mig själv åt: "Jag menar, det räcker ju med att SE Donald Trump så blir jag ju sugen på en karatefylla".

Tyvärr lär det ju inte hjälpa för han lär sitta kvar oavsett man tar sig en fylla eller ej. Men jag kan rekommendera ett klipp på youtube där någon dragit ner hans sätt att prata till tre gånger långsammare och han upplevs som onykter och då verkar det han säger mer rimligt (eftersom man bara snackar skit på fyllan). Då kan man skratta åt honom ist för att vilja bli full :-)

Hittade klippet "redigerat/borttagen länk av admi trots dess uppenbara skrämseleffekt ;-)"
Det får iaf mig att inte vilja dricka :-)

Dricklagom

Sommarflickan2018,
lugnt, skratta behöver vi! Livet är inte alltid en dans på rosor, det kan vara guld och gröna skogar också! :) Och jag vet att han lär sitta kvar oavsett min nykterhet, men ska spana in några av de där klippen. Man kan ju dessutom ändra hastighet på klippen själv, så det kanske funkar att bara ta ett klipp och sänka hastigheten. Om man nu ens vill titta på karln, överhuvudtaget. I kväll tänker jag undvika det!

Annars var det här en bra dag. Funkat ok enligt plan. Jobbade, och hade tid att tänka på saker under förmiddagen. Kom på att jag ju checkat alko-fri öl, vilket kändes värdelöst. Den är dyrare än den med alkohol i och smakar sämre. Men jag har inte kollat alko-fritt vin, dags att prova och checka priser. Jag har heller inte kollat och testat annat man kan dricka som kan funka lugnande i stället för alkoholen. Thé av något slag? CBD-oil?

Vart lite tjurigt över att det är så lång tid tills jag kommer träffa en (eventuellt bra) psykiatriker. Det ska numera finnas en typ av mediciner de kallar för anti-craving. Det ska tydligen inte vara antabus utan något annat. Ville gärna prata mer med någon läkare om det och eventuellt testa. Tiderna hos "beroendeklinikerna" är även de långt framme, så jag är fortfarande rätt ensam i det här.

Att klippa de verkliga dalarna verkar jag ha fixat ganska lätt (tills jag trillar dit igen), men hur jag ska ställa upp nya mål är jag inte med på ännu. Funderar en hel del över det. Rätt filosofiskt tunga saker kring hur det är värt att leva sitt liv. Naja, det blir mer tid på långtråksjobbet att klura över det.

Efter jobbet hade jag lite roligt med vänner, drog in lite pengar, fick ett gratis mål mat och två bira. Träffade dessutom en nyfiken person som det kanske kan bli en del jobb med framöver. Yay! Borde ha räckt bra med det, men nu har jag sippat i mig en halv vinare för att landa. Redan sent för mig, klev upp runt fyra-snåret i morse. Lite ost och chips ska dock ned, tillsammans med att kika på trams på Youtube.

Plan för i morgon: sova länge. Sedan förmiddag med ärenden utomhus. Sedan ensam hemma och suga igång i ytterligare ett projekt direkt när jag kommer hem efter ärendena. Dra ut på drickandet så länge det går.

Dricklagom

Verkar ha vänt trenden med ökad konsumtion. Seger! Så långt räcker motivationen bra. Men nu då? Jag är tillbaks till där alkoholen funkar avslappnande men långsamt kommer fördärva min hälsa. Och min hälsa värderar jag märkligt nog rätt lågt. Den spelar ingen stor roll för mig. Den spelar dock roll för min flickvän, kanske kan hitta motivation där. Trist nog trivs jag rätt bra med mitt drickande så länge det inte går överstyr. De senaste lediga dagarna har det gått ett par vinare, vilket är för mycket. Men mycket bättre än katastrofdrickandet med sex vinare om dagen.

Dagens plan: måste fixa ett gäng ärenden inför semestern. Kommer kräva förmiddagen. På eftermiddagen måste jag tvätta och avsluta ett projekt. Hoppas det går ok med ren viljestyrka. Vet att jag kommer dricka vin under eftermiddagen, fokus får bli på "lagom" mängd. Behöver vara någorlunda fräsch i morgon.

Plan för i morgon: ett par saker till som behöver fixas inför semestern. Har även bokat träff med vänner under eftermiddagen, och där duger det inte att vara full. Kommer funka hämmande för mitt drickande. Behöver dessutom ordna lite saker inför träffen (om jag inte hinner med dem idag) och där duger det inte heller att vara full. Handlar dessutom om jobb med verktyg, så stadig på handen gäller. Minns fortfarande bror mins utskällning efter jag använt en kniv när jag var full - och skar mig samtidigt i alla fem fingrarna på vänsterhanden. Skar nästan av toppen på pekfingret, tejpade ihop det och vågade inte kika på det under en vecka. Toppen växte fast igen, men jag har fortfarande ingen känsel i den. Hör hemma i kategorin "Saker som är bra att undvika i framtiden". Är jag full när jag jobbar med somligt går skaderisken från mycket liten till mycket stor.

Drog iaf in lite pengar igår, så ekonomistressen är tillfälligt motad. Kommer ordna det fram till september som det ser ut nu. Behöver dock påminna mig själv om att INTE sätta mig ned och ta det lugnt och tro att det löser sig. Det gör det INTE om jag inte jobbar vidare. Så - mer pengar in får bli ett delmål.

Sommarflickan2018

Det finns medicin både för att minska suget och för att ta udden av alkoholen när du väl dricker den. Jag fick testa dessa mediciner i höstas men eftersom jag inte ville sluta dricka (jag sa att jag ville men ljög givetvis både för mig själv och läkaren) så märkte jag ingen skillnad. Dock vet jag att det finns människor som blivit hjälpt av dem. Dels finns det Campral som då ska minska suget och Naltrexon som minskar belöningskänslan när du dricker alkohol. Om du vill veta mer så sök på 1177, där står det om både Campral, Naltrexon och Antabus.

Tycker det är väldigt trist att du får vänta på hjälp, jag som fick hjälp direkt (tack gode universum) förstår verkligen vilken betydelse det har haft för mig. Nu har jag hamnat lite mellan stolarna då min ena terapeut är på semester och den andre är sjuk sen över en vecka tillbaka (hoppas verkligen inte att hon är utbränd). Jag skulle egentligen gå en gång i veckan hos hon som är sjuk och nu har det gått två veckor sen senaste besöket och bara det gör mig lite orolig så jag förstår dig som inte ens vet när du får komma eller att det är lång tid tills dess. Men du har oss så länge. Och de fantastiska människorna som jobbar på Alkoholhjälpen.

Det enda jag kan ge som tips och som funkade bra för mig (förutom den hjälpen jag fick såklart) var att läsa Allen Carrs Äntligen Full kontroll. Den funkar säkert inte på alla men det kan ju vara värt ett försök. Jag försöker även läsa andra böcker (tex Per Holknekts), se filmer (Flight kan rekommenderas) och dokumentärer om alkoholmissbruk för att lära mig mer om mekanismerna bakom. Jag har alltid tilltalats av logik och det fungerar bättre på mig än mycket annat.

Hur som helst så finns vi här och vi läser det du skriver och här kan du vara helt öppen med dina tankar och känslor. Jag tror att det är enda vägen till att bli fri från alkoholen.

Stor kram

Dricklagom

Det vore intressant att testa medicinerna, jepps. Redan läst på lite om olika varianter, men vill testa i samråd med psykiatriker för att se hur de passar in med venlafaxin som jag redan äter. Det är aptrist med väntetider, men inte mycket att göra åt. Semestertider och allt det där. Tur att jag har erfarenhet sedan innan av att hitta hjälp kring liknande, vet att det inte går fort. Plus att man ofta behöver passera ställe A, för att komma till ställe B, där de i sin tur säger att ställe C är rätt plats. Sedan kommer man till ställe C och märker att det var fel plats, och får börja om. Hade jag inte haft mina tidigare erfarenheter kunde jag ju tömt en pava bara för allt strul och sovit i rännstenen (det är fortfarande en reell risk att jag hamnar där).

Men si, det gör jag inte! :D Tuffar på i stället. Lade om planerna för idag, så jag kunde ha hela dagen idag hemma. Är nog tre anledningar till det - dels fick jag hela dagen till att dricka långsamt och stadigt (inne på tredje vinaren nu), dels fick jag tid för att avsluta mitt projekt och dels kommer jag fylla dagen i morgon med aktiviteter (och ingen dricka) tills jag träffar vännerna på em. Då är jag definitivt inte berusad när jag träffar dem.

Något har iaf ändrats, tror jag kan tacka ändringen i medicineringen för det. Projektet jag jobbar med nu är betydligt tuffare och svårare än mitt senaste. Normalt sett har jag gett upp och bara fortsatt dricka när saker strulat för mig. Men det gjorde jag inte med senaste projektet och inte heller med det här. Har envist fortsatt mot avslut. För en månad sedan hade jag hanterat liknande genom att bli dyngrak och troligen sovit just nu. I stället spanar jag över mot de sista momenten i projektet och tänker göra en sista kraftinsats för att slutföra det idag. Jag är inte säker på att det blir hundra färdigt idag, men det blir minsann inte mycket kvar att slutföra efter dagen. Det är SEGER. Kämpar även med en kass ekonomi, och det här är pengar in, rakt in i plånkan.

Plus att jag sugit tag i projektet "Äta mer!". Har köpt hem allt för en verkligt god köttfärssås, och den längtar jag till. Blir ett bra avslut på dagen.

Så - inte alla hemma än, men det rör på sig! Jag sprattlar vidare! Yay!

Sommarflickan2018

Och det ska inte vara någon fara att kombinera dem, men givetvis är det något du måste göra ihop med din läkare (i Sverige är de receptbelagda). Snarare är det inte en bra idé att kombinera alkohol med Venlaflaxin (men det vet du säkert redan) eftersom kroppen först tar hand om alkoholen och sen kan Venlaflaxin börja verka (det var iaf så jag fick det förklarat för mig). Så när jag trott att medicinen inte hjälpt så har det berott på att alkoholen skapat mer ångest och min medicin inte fått chansen att verka som den ska. Lose-lose alltså Min förhoppning är att jag så småningom ska kunna minska min dos (tar 300 mg idag) nu när jag jag inte dricker längre.

Dock, jag är absolut ingen läkare eller läkemedelsexpert så ta inte mina ord för sanning utan bara att det är min historia och min erfarenhet.

Men jag är glad att du märker en förändring, oavsett vad det beror på. Kanske pga mindre alkohol?

Jag förstår precis det där med att ha projekt som ligger och trycker på en och det kan lätt bli för mycket. Men jag tycker att du verkar fixa det bra när du väl tar tag i det. Har ingen aning om vad du sysslar med men så skönt att ha något att göra.

Jag älskar också att göra köttfärsås men då min aptit är lika med noll finns det ingen anledning att slösa pengar på det. Jag får leva på kanelbullar och glass ett tag om så behövs. Men jag avundas dig, spagetti med köttfärsås är välrdens bästa maträtt och troligtvis den enda rätt jag aldrig skulle vilja vara utan.

Dricklagom

Ja, när jag får chansen ska jag ta ett snack med en psykiatriker. Vill verkligen inte trixa med det där själv. Nu är jag iaf uppe i en dos jag haft innan (150 mg) och som har funkat bra. Ett krux är att jag är bipolar 2, dock mycket lätt. Tar jag för mycket Venlafaxin riskerar jag att slå över i mani. Det är förvisso en av de skönaste känslor livet har erbjudit mig, men etter värre än alkohol när det slår tillbaks i depression. Märker förändring gör jag iaf, mindre alkohol, mer mat och högre dos medicin tror jag är kombon för mig.

Trist att du inte har någon hunger. Är det alkoholen som ställer till det? Äta bra gör ju rätt bra skillnad. Kan du besöka vänner som kan utfodra dig? Eller köpa iaf billig snabbmat? Hörs bättre än enbart kanelbullar och glass (lägger du till vattenmelon kommer det lite närmare kostcirkeln). Sorry om jag skämtar lite, men jag har rätt svart humor. Och vet hur det kan vara. Skämtar inte på din bekostnad, utan som i att "jag fattar!".

Sommarflickan2018

Jag tryckte faktiskt i mig fyra röda pöser i går kväll så det är väl alltid något.

Jag tror att det är hjärtsorgen som just nu har tagit bort min aptit plus att min lägenhet är så liten och så kompakt att lagar jag mat här stinker det i hela lägenheten. Jag har alltid haft svårt att äta när jag har ångest, maten växer i munnen och jag får bara ner några tuggor, hoppas verkligen att det ger sig. Försöker drick caffe latte varje dag så att jag iaf får i mig mjölk. Dock har jag att ta på så det är ingen risk att jag blir ett orkeslöst benrangel.

Där jag bor har jag ett par kompisar (på min gamla gata där min man fortfarande huserar, men alla är bortresta. Men jag har planerat upp lördagen hos en vän och hon är duktig på mat och fix så jag kommer säkert bli bjuden på både god middag och en fantastisk frukost. Men just nu försöker jag bara ta dagen som den kommer. Två kanelbullar är bättre än ingenting alls. Dock är jag faktiskt grymt sugen på en riktigt god falafel med massor av vitlökssås och grönsaker.

Ja ett problem kommer sällan ensamt men förhoppningsvis ger det sig snart. I morgon ska jag försöka baka vaniljbullar. Är som sagt ingen bakmänniska men måste iaf göra en ny sak varje dag för att utmana min själv lite plus att det iaf får tiden att gå liiiiite snabbare.

Tack för omtanken, det värmer ska du veta.

Kram

Märthan

Lycka till idag!

Bra mat balanserar upp hormonerna mm mm så tugga för glatta livet även om aptiten inte alltid infinner sig.

Du har insett att du behöver minska ditt drickande, vilket är bra för jag blir rädd när du skriver att du druckit sex vinare per dag. OMG det är 4,5 liter vin per dag, dvs 30 glas vilket är detsamma som att dricka nästan två glas varje vaken timme. Din kropp (ffa din lever;)) behöver nog verkligen vila! Förlåt om jag låter som någon himla gnällspik, men jag vill bara berätta att jag blir orolig och tycker det är fantastiskt bra att du har börjat minska din konsumtion. Tycker det är tråkigt att du inte kan få hjälp direkt när du äntligen vill ta itu med det här. Heja dig!!!

Din ekvation i #4 är bara sååå bra! Och som du skriver går den inte alls ihop;) "Vinsterna" av alkohol är inte i närheten av förlusterna...

Önskar dig en fin dag!!!

Sommarflickan2018

Jag är drottning av one-liners, cynism och sarkasm så med mig behöver du inte vara orolig att skämta, skoja hårt. Jag kan ta det mesta och ibland är det precis det som behövs.

Jag får tydligen cravings av mina sömntabletter så när jag lagt mig i sängen, tagit mina tabletter så går det cirka 20 minuter och sen blir jag hungrig. Inatt blev det 2 mackor med ost. Lite oroväckande men samtidigt får jag i mig energi, dock vill jag inte att sömntabletterna ska vara orsaken till det. Men men.

Jag blir också orolig när jag läser om sex vinare, å andra sidan, jag har säkert kommit upp i motsvarande mängd för kvinnor när jag varit på fest någon gång där det serveras starksprit. Jag fixar inte starksprit och shots, då får jag blackouter (härlig svengelska, bare with me). Och vad jag förstår så har du dragit ner en del (även om tre vinare såklart är rätt mycket det också men så är det när toleransnivån höjs) och strategin att blanda ut med bubbelvatten tycker jag är en bra strategi så länge du fortfarande dricker.

Jag tänker att du tänker väldigt mycket på hur du ska komma undan att dricka, ser till att ha projekt igång, träffa vänner sär det endast blir en öl eller så. Det är en bra start och bra tankegångar och jag hoppas du can keep up the good work. För minskad alkoholkonsumtion är trots allt minskad alkoholkonsumtion.

Funderade på en sak, vet din läkare om hur mycket du dricker? För ska du få Campral och Naproxen så måste du ju berätta om inte annat. Då kan du kanske be att de tar blodprov så att du vet hur det ser ut i kroppen, med lever, vitaminer, blodvärde etc.

Jag tänker på dig idag och hoppas att du får en bra dag!

Dricklagom

Tackar för pepp! Ny dag, nya tag för oss alla!

Något har iaf hänt. Nu är mitt andra projekt för juli färdigt, och det blir stålars in. När jag ändå var igång körde jag ett par maskiner tvätt, diskmaskinen och städade en del. "Skyller" det på medicinhöjningen liksom mer mat liksom mindre dricka. Att ha motat ekonomistressen är även det en seger, hatar att behöva ordna med det också samtidigt med allt annat.

Sex vinare på en dag är väldans mycket, sant. Men jag vill inte försköna det där, det var vad som krävdes när jag drack för att fly. Har inte närmat mig de nivåerna på tre veckor nu, tycker redan min toleransnivå har sjunkit. Och det är otroligt bra! Har heller inga abstinensproblem med darrningar och det. Känner mig säkrare i min kropp. Trist nog är det fortfarande så att jag funkar bättre efter ett par glas - allt går smidigare då. Vore ju najs om jag kunde sluta efter de glasen, men det går inte just nu. Varningsklocka där, när jag funkar bättre efter ett par återställare.

Annars vet ingen utom ni hur mycket jag dricker. Jag har berättat att jag dricker och vill minska det för somliga, men ingenting om mängden. Min läkare vet inte heller om mängden, men han ser ju mina levervärden och säger "Lägg av!". När det ska testas anti-craving får jag berätta för min psykiatriker, men där krävs det en tidsbokning plus bra kontakt, och det händer nog inte förräns september. Surt att behöva vänta, men det är så. Semestertider.

Har fattat två aktiva beslut kring att vänta med somligt. Jag behöver en annan bostad som är billigare, så enkelt är det. Jag behöver även ett annat jobb för jag ruttnar på det jag har nu. Det får dock startas med i september. Först ska det klaras av två veckors semester med flickvännen, i ett annat land. Där är det dock lugnt med drickandet, dels dricker alla mindre än jag och att bli full är inte uppskattat. Ett par öl om dagen lär det bli, men det är bara det mycket mindre än jag dricker nu. Dessutom blir det mat serverat i rikliga mängder, hoppas jag kan lägga på mig ett par kilo. Har tappat 20 kg på tre år, men väger rätt normalt för min längd numera. Så, jag har ingen oro för semestern.

Idag blir någonslags halvmesyr, har redan druckit för mycket mot vad jag planerade. Jag vet dock att så fort nästa maskin tvätt är klar kan jag äta och ta en tupplur så har jag vänt på det där. Sker inte ofta, men ibland lyckas jag.

... utan alltför mycket alkohol. Tror annars många spårar just under semestern.

Funderade på ditt nick "Dricklagom". Har du bestämt vad det är för dig? När jag drack vad jag tyckte var lagom var det en halv flaska vin på fredag, lika mycket på lördag och kanske en drink samt lite vin/någon drink i veckorna om det var något speciellt som firades. När jag drack som mest var det en flaska vin om dagen, ibland något mer på fest. Hur ser målbilden ut för dig? (Du behöver givetvis inte dela, är som sagt bara orolig och lite fundersam...)

Dricklagom

Jo, jag vet att semestern stökar till det för många. Läst här om Spanien-resor, grillkvällar, uteserveringar och allt möjligt. För mig är semester begränsande i mitt alkoholintag. Känner mig helt safe under de två veckor vi reser. Min flickvän dricker ingenting just nu, och det sällskap vi kommer umgås med är mycket måttliga kring alkoholen. Där är det sociala starkt för mig, så jag begränsar även mitt drickande.

Annars ingen bestämd målbild. Mitt första mål var att komma bort från extremdrickandet vissa dagar, och det tror jag mig om att ha klarat. Förvisso väldans bra! Att sätta nya mål och komma vidare, där är jag förvirrad. Jag vet inte vad jag har för mål - kanske ett drickande som inte tär så extremt på min kropp? Behöver fundera mer på det, liksom strategier. När jag tycker jag dricker lagom (som idag) kan det ändå bli tre flaskor vin. Jag är så otroligt glad över att vara borta från katastrofdrickandet, men framåt har jag ingen aning. Behöver snacka med proffs, psykiatriker och få mer stöd, för ensam fixar jag inte det här. Men det ligger långt fram i tiden.

Ett stort problem är att jag älskar de här dagarna, när jag är ensam, faktiskt gör saker och ändå dricker en del. Idag är just en sådan dag, men lite återhållande är att jag ska träffa vänner senare. Duger inte att vara full då. Nu ska jag peta i mig mat, och trycka till lite extra även om jag är mätt. Ska jobba på att bli hungrig oftare, tror det är en del av att vinna det här.

Tack för din kommentar! <3

Hoppas ni kan resonera kring "lagom" drickande. Sorry to say, men tre flaskor vin om dagen är inte ett "lagom" drickande. Den mängden kanske man möjligtvis kan hinka i sig under en festkväll/helg;). Säg till om jag ska vara tyst med mina jobbiga kommentarer.... Jag hejar på dig och är så glad över att du har tagit några första steg mot att dricka "lagom"!!!

Kram till dig idag <3

Dricklagom

Jag vet om att tre flaskor vin på en dag inte är ett lagom drickande - det är på tok för mycket. Samtidigt, jag har ingen direkt aning om vad jag ska göra nu när jag verkar ha lyckats att skära ned på katastrofdrickandet, jag är aktiv igen, gör saker och faktiskt funkar. Där tappar jag motivationen. Behöver hända något där, men för det behöver jag hjälp. Vilket jag iaf kan erkänna numera. Bara det var en rätt tuff kamp. Jag accepterar fortfarande inte alkoholist och psykiskt sjuk, men har accepterat att det blir en livslång kamp det här.

Skön dag på dig!

Det är väl det det här stället är till för.

Ett tag drack jag så mycket i min sorg att jag nog snittade 2 flaskor vin om dagen. Det var inte gott, jag hade inte egentligen lust att dricka men jag kunde inte sova på något annat sätt och jag var i en djup kris och sorg. Min duktiga psykiater kämpade med att räta upp mej men jag var inte klar med vare sej katastroftankar eller katastrofintag.

Fast forward 1 1/2 år och jag tycker inte om att jag ’stänger av hjärnan’ 1 gång/vecka eller 1 gång/varannan vecka. Accepterar att jag är alkis, kämpar med att lägga livet tillrätta omkring mej för att inte dricka så mycket men det går åt rätt håll tycker jag. Tar mej själv med en stor nypa salt. Jag är av eller på men då jag är uppmärksam på mitt psykiska mående vet jag att ångest inte är en trevlig följeslagare för mig. Ibland väljer jag att dricka ett glas men vet då att jag egentligen vill ha 7.....

Så 3 flaskor är en halvering. Jobba på att halvera det ? ? ?

Dricklagom

Så, då kommer åtta tuffa dagar i rad. Men inte tufft som med alkohol, det är lågriskdagar allihop. Tufft som i att jag jobbar sju dagar och enbart har en ledig dag i mitten. Då ska jag träffa flickvännen och vi ska checka av hur vår hemmagjorda snaps har blivit. Blir jag som ska provsmaka den eftersom hon inte dricker. Helt lugnt med provsmakningen, dels är jag inte förtjust i starksprit, dels är det en smak som inte går att dricka mycket av och dels görs det tillsammans med flickvännen. Snapsen är heller inte gjord för att drickas av oss utan mer tänkt som en gåva till vänner och bekanta.

Sedan kommer fyra lediga dagar, och den första av dem är en extrem högriskdag. Kommer vara helt slut efter den jobbperioden och då ska det "slappnas av". Har ingen bra plan för den dagen än, men det finns ju åtta dagar kvar att ordna till det. De resterande tre lediga dagarna är hyfsat safe, ett projekt kvar att göra och så behöver jag packa extremt noga inför semestern. 1 augusti åker vi, och då är det safe igen i två veckor. När vi är tillbaks här igen kan jag börja jobba mer på allvar kring att träffa psykiatriker, min nuvarande kontakt på "beroendecentrum" liksom boka möte med proffs kring att sluta/minska sitt drickande.

Hå hå, ja jaaaa... snart dags för duschen och köra igång den här dagen. Det är iaf en kort dag så det bör gå bra.

Kramar och varma tankar till de som vill ha och behöver.