Jag har försökt i flera år att sluta dricka alkohol. Nu är jag sjukt trött på att vara full, bakfull, trött, vimsig, sur, äcklad mm.

Nu har jag sagt till familjen att jag vill hålla mig nykter eftersom alkoholen blivit ett problem.

Jag har bett om stöd när jag börjar svaja. Jag vill stå ut första 2 veckorna.

Vid middagar och bjudningar kommer jag vara ärlig och säga att jag inte vill dricka mer eftersom det blivit destruktivt.

Jag vill vara nykter.

pytte_7

vågar erkänna till de omkring mig. Den enda som vet fullt ut är min kärlek, som nu verkar vara påväg bort från mig. Egentligen är det faktiskt så att jag inte har vågat erkänna för mig själv förrän för en vecka sedan ungefär. Trots att jag och kärleken under nov-jan ej hade kontakt pga han hade gjort slut. Jag lovade att aldrig dricka igen och vi började om, tog små steg framåt. Det gick jättebra, tills jag började smygdricka igen. Och nu står jag här, ensam, rädd, vilsen med en genuin insikt att jag har alkoholproblem och jag måste hålla mig borta från alkoholen. Jag kan endast hoppas att min kärlek ger mig en sista chans.

Jag har nog en missbruks personlighet (vet ej vad jag ska kalla det). Jag har tidigare i livet varit gravt ätstörd och även ett tag tagit starka smärtstillande som jag blev kroppsligt beroende av. När de skrevs ut till mig var de nya och då trodde man inte att de var beroende framkallande, det var de... Jag har en tendes att göra allt fullt ut. Vad det än är. Det jag tar min an gör jag ordentligt. Det är positivt i vissa avseenden som jobb, beslut, mål m.m. men negativt i avseende att jag även blir destruktiv med dåliga val samt att alla ser mig som så jävla duktig jämt. Jag är inte duktig, jag orkar inte vara duktig jämt och med min kärlek fick mitt rätta jag komma fram. Min kärlek har lite samma personlighet och vi drack båda två för mycket, tillsammans, under ett år eller mer. Han kunde sluta... inte jag...och här står jag nu...

Ett stort steg, att inse och erkänna för sig själv.
Jag inser också att jag är ganska energisk och kör fullt ut. Försöker bemästra det med, meditation, träna, springa.

På ett sätt är det bra att din kärlek markerar. Får dig att stanna upp och reflektera. Det kan rädda dig.

Den här var mycket svår.
Så stressad, irriterad, rastlös. Tränade ett ganska tufft pass styrka/kondition för att få energin ur mig. Det gick till viss del.
Gräl med mannen. Nyktra dock. Lika irriterade på varandra ändå. Borde lämna varandra. Men hur, med hus, ungar, semesterställe, mm, ja hela livet ihop. Eller är det abstinensen som skapar gräl och irritation? Borde bara komma ifrån. Känns som att jag aldrig kan bli sund ihop med honom. Han är en envis tjur.

Imorgon är det fredag. Jag har inte druckit sen lördag förra helgen. Imorgon är det middag/fest på kvällen.
Just idag efter gräl och elaka ord, har jag ingen styrka kvar. Men heller ingen lust att dricka alkohol! Trots att det är kväll. Wow.
Skulle bara vilja ha semester utan mannen för att få tänka. Han vägrar. Svartsjuk, kontrollerande och vägrar att släppa taget. Varvat med kärlek och romantik. Destruktivt. Träsk.

Godnatt, hoppas ni kämpar på!
?

Såhär gick min helg:
Fredag och middag med vänner. Jag låtsasdricker alkoholfri öl i glaset! Funkar skitbra och middagen är mycket trevlig. Efter middagen sveper jag utan eftertanke ett glas rosé, ett till, ett till, ett till, ett till och loopen var igång.
Dagen efter, lördag, känner jag efter. Var det värt det? Nej. Är jag sugen på mer? Nej. Ångest. Nej. Nu blev det så. Upp igen, inte dricka mer. Simmade och bastade bort värsta bakfyllan. Vill inte mer.
Lördag kväll. Fest. Jag kör! Har en skitrolig nykter kväll. Ser hur alla andra sluddrar ihop, samtalsämnena hamnar på låg nivå och alla skrattar åt saker som saknar substans för humor. Jag har ändå en himla trevlig kväll. Idag, söndag, ännu mer bestämd att jag vill vara nykter. Så jag kör på med nykterheten nu.
Träna, läsa, personlig utveckling.

Livet ÄR roligare nykter. Man har mer energi, ork åt roliga saker. Nu väntar 1 månads semester. Jag ska ägna den åt hälsan. Men ropar inte hej. Såg ju hur det gick i lördags.

Jaha, skulle träna men blev förkyld. Avbokar träning och snuttar på en whisky för att mota halsont.
Livet kunde ju samarbeta med mig nu.
Har bara 5cl som tur är så jag tänker inte sänkas helt av den.
Hoppas förkylningen ger med sig så jag kan följa min plan. Träningen håller mig uppe.

Vaknar pigg och med en bestämdhet av att vara nykter. Orkar inte dricka. Vill inte dricka. Vill vara nykter!

Dricklagom

Bra med träning (även om jag själv ogillar det). Gör oftast folk lite trötta så det är enklare att slappna av.

Annars är väl en whisky (en liten) när man är förkyld en av få gånger där alkohol gör mig extremt glad. Jag föreställer mig en miljon bakterier som dör i akut alkoholförgiftning för varje liten smutt jag tar. Just med starksprit är jag dock extremt försiktig så jag stoppar efter en liten whisky. Där lät jag som bror Duktig, men det är värre med alkohol i andra former - så problemfri är jag långt ifrån.

Bra med pigg och bra att vilja vara nykter! Kör!

Lyssnar på ”drick mindre” som jag laddat ned från Mindly.
Tränade igår.
Vill inte dricka.
Ska inte dricka A idag. Väljer att var sund. Meditera, träna, dricka te, se en bra film. Ska se Thor Ragnarök ikväll i soffan. Gillar Marvel! Fokus på roliga saker. Inte tänka på A. Städat huset. Skinande rent. Funderar på vad vi ska göra på semestern kommande veckor. Första veckan har varit att fixa hemma, sportskola med barnen mm. Vill gärna ha miljöombyte, orkar inte se tvättmaskinen mer ?

Vaknar med ett lugn! Hjärtat bankar inte desperat, ingen ångest, är sugen på kaffe och frukost! Magen fungerar, är hungrig!

Sen är det dags för ett pass på gymet! Innan alla krav som mamma tar över.

Jag har lyssnat på hypnos ”drick mindre” och inbillar mig att det hjälper till att lättare ställa om tankarna gällande alkohol.

Igår kväll hade jag chansen (RISKEN) att dricka flera gånger. Promenerade med min man som inte kan motstå alkohol. Vi strosade förbi mysiga uteserveringar där folk satt och drack och skrattade. Min man tyckte vi kunde gå in och ta ”bara ett glas”. Då kom det ut saker ur min mun som jag häpnade över hela vägen hem. ”Nä, den s.k. lyckan är kortvarig, om en timme vill du ha mer när promillen gått ner” och ”låt din stackars mage vila, låt tarmarna vara ifred utan det starka giftet.” Irriterad ville han in på nästa och nästa ställe men jag blev starkare i min åsikt. Vi gick hem, åt lite godis i soffan och hade en mycket mysigare kväll utan alkohol!!

Om inte annat så är hypnosen en slags avslappning, tar liksom spänningen och udden av suget. Jag ska fortsätta lyssna!

Svårt att stå emot när maken vill dricka. Du är stark! Hoppas du fick ett bra pass på gymmet!

Kramar

Sommarflickan2018

Starkt jobbat att stå emot mannen och vilka bra argument du hade. Måste vara jobbigt att försöka sluta när ens man dricker. Jag känner att jag blir lite irriterad på min sk make för nästan varje gång vi pratar så har han varit ute och druckit några öl (han är absolut inte alkoholist och kan gå långa perioder utan att drick alls eller bara ta en öl) och det måste han ju såklart säga. Varför vet jag inte men varenda gång vi har pratat så nämner han något sådant. "Jag träffade den och den och vi tog en öl", Jag gick över till den och den och drack en öl". Hallå, jag är inte intresserad och tycker att du är dum i huvudet som berättar det för mig. (det säger jag inte men jag tänker det)

Han får gärna dricka öl med sina vänner, det är bara själva berättandet jag inte förstår.

Oj, nu blev det mycket om mig, det var inte meningen.

Jag tror att träning är jättebra eftersom det kickar igång så mycket i kroppen, tyvärr är jag i det närmsta allergisk mot träning (såklart inte men det är inte min favoritsysselsättning) så har har inte det att falla tillbaka på. Så jag tycker du är bra som kommer iväg och tränar.

Och igen, va bra att du stod mot din mans lust att dricka och va bra att han lyssnade på dig. Det är ju faktiskt en win-win situation :-)

Ha en fin torsdag!

Det är svårt att stå emot. Igår drack jag ETT glas vin. Mådde inte bra av det. Men märkte att jag genast fick ”mersmak” och letade efter en skvätt till. Men det fanns bara det glaset. Medvetet hade jag köpt det. Onödigt. Så onödigt. Men jag är glad att det var för sent att få och köpa mer!!!!!! Det enda glaset fick min hjärna att vilja ha mer! Fy.

Sommarflickan, gällande din mans kommentarer. Kan det vara så att du tänker mer på det nu när du själv vet bort alkohol? Be honom att inte nämna sitt drickande just nu. Eller se det som en övning? ?

Det ÄR roligt att träna om man hittar rätt träning! Jag skulle inte tycka om att stå på ett rent gym och pressa. Däremot olika pass. Yoga, Zumba, crosscage, Grit mm. Det blir sån energi med instruktör, musik och gruppen. Roligt!

Idag vill jag inte dricka a.

Sommarflickan2018

Även om du drack ett glas vin igår så stannade det ju vid det (ofrivilligt eller inte) och du lärde dig något. Det betyder (enligt min logik) att det inte går att dricka ett glas, för mycket vill ha mer och alkoholmonstret ligger hela tiden och lurar och blir den bara matad med lite så växer monstret och trugar på mer och mer och mer. Så var glad att det iaf bara blev ett glas och att du märkte att du inte mår bra av det.

Idag är en ny dag :-D

Kram på dig

Nu är jag nere.
Igår var min mans första lediga dag. Såklart ska det innebära alkohol. Jag stod inte emot. Jag drack. Ångrar mig. Det car inte värt det. Varför gör jag så?

Rövarkulan2

Tyvärr är svaret enkelt på din fråga. Du är ”här” för att försöka bli av med suget efter alkohol och det är även vi andra som skriver och läser dessa trådar.

Jag förstår hur du känner dig för det är likadant för mig när jag inte har kunnat stå emot. Gör ett försök till och deppa inte ihop utan försök att komma igen.

Väl mött!

JoYo❤️ Vi gör så för att det är jävligt svårt att låta bli. Svårt helt enkelt. Och trött blir man av att streta i motvind men försök hitta andra strategier idag, tänker på dig och hoppas styrkan jag skickar hittar fram❤️??‍♀️

Tack för era svar!
Jo, det är svårt. Men jag är nykter. Och vill gärna fortsätta så.
När jag var ledig och min man jobbade var det lättare för mig att hålla rutiner med yoga, meditation och träning. Nu är han ledig och röker och dricker och är allmänt mer destruktiv i sitt sätt att leva. Jag vet att jag är ensam ansvarig för hur jag lever men jag önskar att vi var mer likasinnade och inte vuxit ifrån varandra såhär.
Idag ska vi göra nåt roligt med barnen och ikväll ska jag läsa en intressant bok. Igår motade jag suget med att springa 5 km.
Kämpa på!
?

Tack för era svar!
Jo, det är svårt. Men jag är nykter. Och vill gärna fortsätta så.
När jag var ledig och min man jobbade var det lättare för mig att hålla rutiner med yoga, meditation och träning. Nu är han ledig och röker och dricker och är allmänt mer destruktiv i sitt sätt att leva. Jag vet att jag är ensam ansvarig för hur jag lever men jag önskar att vi var mer likasinnade och inte vuxit ifrån varandra såhär.
Idag ska vi göra nåt roligt med barnen och ikväll ska jag läsa en intressant bok. Igår motade jag suget med att springa 5 km.
Kämpa på!
?

Jag har de senaste dagarna druckit sönder en relation, gjort bort mig, grälat offentligt, satt berusad mitt på dagen och skickade elaka sms till en släkting. Jag vet inte vem som sett mig i det här tillståndet. Igår trappade jag ner drickandet och har ännu hemsk ångest.

Det här är farligt nu.
Nu finns inget mer val för mig att dricka, jag måste bli totalt nykter nu. Hjälp!