En dag i taget..

12 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
It-tjejen
En dag i taget..

Har under det senaste två åren känt att jag dricker för mycket. Två tre glas varje kväll i princip. På helgerna mer. Sitter kvar uppe när familjen gått och lagt sig, kollar tv och dricker vin. Skönt avslappnande, ” mysigt” har jag intalat mig själv. Någon kväll då jag inte druckit har kvällen känts ”tom” och tråkig. Mina föräldrar påtalade för något år sedan att jag tål mycket alkohol utan att bli påverkad.. Har mest druckit i min ensamhet, sambon reser mycket vilket ger mig tillfällen, ”bara ett glas”... Som blir två, tre och till sist”det där lilla är inget att spara på”. I kombination med drickandet kommer chips och annat onyttigt. Är inte överviktig men vill gå ner några kilon, ingen bra kombo direkt...Men då kan man ju kräkas upp maten och dricka ännu mer...
Nu i juni tröttnade jag på mig, A, och min vikt. Kontaktade vårdcentralen och fick Campral utskrivet samt tid till terapeut i aug. Campralen funkade fint i början, men sen gick det att dricka på som vanligt trots att jag tagit dem. Och började sluta ta dem för att kunna dricka, suck. Har druckit vin, vin och vin fram till 3 dagar sedan. Läste då sommarflickans hela tråd och kände att jag också ville ha 25 dagar. Är nu på dag 3... Och det känns bra. Sover dock lätt, vaknar flera gånger på natten och konstigt ( vet inte om det har med A att göra men) är väldigt sugen på sex, helknäppt. Har undvikit närheten förut, för att min sambo inte ska känna lukten av A, kanske är det det, vad vet jag?
Cyklade med min son igårkväll, ganska sent, i vanliga fall hade jag ju inte orkat efrsom jag vid det laget skulle ha druckit, kändes jättebra!
Väldigt rörigt skrivit, ville bara börja sortera mina tankar.
Än en gång, TACK Sommarflickan för att du fick mig hit!!!

Ångerfull 4ever
Härligt!

Bra att du tagit tag i ditt drickande! Jag känner igen mig så i din berättelse. Vindrickande i ensamhet efter att familjen lagt sig. Vet din sambo om att du dricker eller är du som jag en smygdrickare? Eller jag har ju inbillat mig att jag inte smygdricker, jag bara inte berättar och mannen märker inget. Helt sjukt resonemang, I know...

It-tjejen
Han vet nog, men har inte

Han vet nog, men har inte sagt något. En gång hittade han en flaska i min garderob men visste nog inte vad/ hur han skulle säga/reagera. Han/vi dricker gärna goda dyra viner, men han slutar och jag fortsätter eller går till tvättstugan och halsar några klunkar under kvällen, helt idiotiskt. Måste säga att det känns bra att skriva ner de där dumheterna man gjort, gömmer i garderoben, tvättstugan, slänger glasflaskor så det inte skall synas, nattdrickandet.... Ingen vet ju om detta utom jag. Och här. För första gången visar jag för mig själv hur jag är. En person jag inte vill vara. Jag skulle vilja kunna dricka måttligt, tror jag... Eller kanske inte alls, jag vet inte och det oroar mig. Måste man sluta helt? Fast varför måste/vill man över huvud taget? Det är ju helt onödigt. Jaja.. Kvällen närmar sig så nu måste jag stå emot, grillat och det står en öppnad box i svärföräldrarnas kök.. Känner mig nästan snurrig. Måste fokusera på morgondagen och hur jag vill vakna upp

Sommarflickan2018
❤️

Va fint att du skaffat en egen tråd så att jag kan följa dig, jag vill så gärna veta hur det går och kunna finnas som ett stöd om jag kan. Du skriver så fint om min resa att jag växer flera decimeter av stolthet. Tänk att något som jag skriver kan påverka någon annan, det är det finaste en kan få höra tror jag.

Jag känner så väl igen det du skriver, jag var ju exakt likadan, gömde i tvättstugan, klinkade snabbt när ingen såg så att jag skulle få in mig. Hade jag inte behövt gömma hade jag inte halsat. För ärligt är vitt vin inte speciellt gått att halsa.

Dock har jag aldrig kräkts och fortsatt att dricka, jag har inte ätit så mycket när jag druckit och heller inte blivit så full att jag behövt kräka. Gör du det ofta?

Det där med sömnen känner jag igen, jag sov så himla ytligt i början (trots insomningstabletter) och fortfarande vaknar jag varje morgon någon gång mellan 04.30-06.00 och ligger vaken länge innan jag lyckas somna om. Mycket irriterande. Men många upplever att de blir mer trötta efter ett tag, kroppen börjar ju reparera sig själv och då går det åt mycket energi.

Du behöver inte bestämma dig exakt nu om du ska dricka i framtiden eller ej, gör precis som du gör nu, fokusera på en dag i taget. Börja dagen med att tänka "idag ska jag inte dricka" och avsluta dagen med att berömma dig själv när du lyckats hålla dig nykter.

Jag tror på dig och finns här :-)

Kram

It-tjejen
Tack! Ja nu när jag vaknade

Tack! Ja nu när jag vaknade var det första jag tänkte: Jag ska likna denna resa vid sagan om ringen😄. Jag SKA slänga A i elden och på vägen dit finns många faror.. "Idag ska jag inte dricka". Det ska bli sanning även idag. Tack för ditt stöd, det betyder så oerhört mycket och är en sådan enorm pepp att läsa från dig, nästa som att jag inte vill skämmas inför dig imorgon med ett misslyckande. Jag kräktes ibland, man nyktrar till och kan dricka ännu mer, helknäppt, men tror det hör ihop med den ätstörning jag hade i tonåren, typ 25 år sedan, gjorde det då och har därmed lätt för det än idag, har väl stört mina reflexer i kroppen på något sätt. Shit! Nu har jag öppnat om det också, det vet inte min sambo om ens. Kanske behövligt. Dag fyra, resdag hemåt. Känns lite oroligt då jag blir på hemmaplan och kan göra som jag vill, men jag ska inte sitta uppe i natt! Och jag klarade gårdagen. Jag ska njuta av denna dag och hantera kvällen när den kommer.❤

Jasmine
Vi är nog många som känner igen oss

Tror vi är många som har gömt flaskor och druckit extra när ingen ser;). Bra att du har börjat din "nyktra" resa, du kommer inte att ångra dig... Sagan om ringen var en bra liknelse... så ska jag också se på min resa.

Kram till dig idag!

Sommarflickan2018
Du är modig! 🦁

Jag tänkte att det var något sådant men ville inte fråga rätt ut. Det finns fler på forumet som har haft ätstörningar så om du kollar lite i trådarna på första sidan kan du nog hitta dem (vill inte peka ut någon även om de själva skrivit det). Jag tycker att du är mycket modig som öppnar upp om det också, det finns många anledningar till vårt beroende och att ta hand om alla dem är något vi nog måste göra på vägen, men en sak i taget, var snäll mot dig själv, stressa inte och påminn dig själv om att saker och ting blir lättare att hantera nykter, även de svåra sakerna.

Du ska absolut inte känna att du behöver skämmas inför mig på något sätt, jag är inte här för att döma någon. Om jag kan peppa, vara ett stöd och hålla en virtuell hand så är det superbra men det är faktiskt du själv som gör jobbet, det är du som är modig, stark och bra!

Om det är kämpigt mot alkoholen hemma så försök avleda det med att göra något du tycker om. Läsa en bok, träna, kolla Netflix (Good Girls är rolig), möblera om, städa badrumsskåpet eller garderoben och inte minst, skriv på forumet, både i din egen och andras trådar. Hitta andra saker att dricka som Loka Crush, vatten, iskaffe, läsk, juice eller vad som helst förutom alkohol.

Håller med Jasmine, Sagan om Ringen var en bra liknelse (se trilogin igen om du behöver fördriva tid, jag blev grymt sugen på att göra det nu :-)).

Hoppas du hittar på något bra idag. Jag ska till stranden och njuta av blå himmel, svalkande vatten och underbar värme.

Kram 💙

It-tjejen
Har inte hunnit skriva på ett tag,

Vilket varit frustrerande 😒. Varit på resande fot och är det fortfarande men vaknade nyss och såg min chans att hinna skriva lite. Hur har det gått då? Jag har klarat mig bra. Fick ett glas vin serverat vid ett tillfälle, smakade och fy f-n vad äckligt! Druckit mycket alkofritt och njutit av det. En kväll blev det tyvärr för mycket vin, typ4glas. Mådde så dåligt dagen efter (brukade inte bli bakis "förr") att jag bara kände att såhär vill jag aldrig mer må🤮. Vilken härlig känsla ändå! Att vara så äcklad. Jag bara funderade hela dagen på varför människor häller i sig skiten frivilligt. Min sambo märkte inte att jag var bakis, men han ser att jag inte dricker och tycker det är helt ok. Jag har förklarat skillnaden på det jag dricker nu och det jag drack förut för barnen. Att mamma kan köra bil även om hon druckit dessa öl. Känns bra att vara öppen med det till dem på deras nivå. Nu har jag inte kört bil ändå men men. Och så har jag tagit som vana att erbjuda mug att just vara chaufför =bra sätt att helt avstå.
Jag njuter så enormt mycket av att vakna klar i huvudet. Ingen ångest eller tankar på om man är kör-klar. Känner mig stark 💪. Känner mig redo.
Jag har inte bestämt mig än för att säga "aldrig mer". Men det känns som det går ditåt. Det finns så mycket att vinna och inget i andra vågskålen. Jag vill starta upp efter semestern"ren". Direkt när jag börjar ska hela jobbet iväg på teambuildning typ, i 4 j-vla dagar😒. Det kommer bli tufft, vill inte sitta på kvällarna med alla kollegor som tar en öl/vin. Försöker komma på bra undanflykter.. Måste facetima med barnen.. Ja det får bara lösa sig.
Jag mår bra just nu och är så tacksam för att jag hittade hit, läste sommarflickans tråd, tog kraft därifrån och började min vandring. Funderar mycket på förändring, hur vill jag ha mitt liv?, vad är viktigt?, vem är jag? Vad gillar jag? Hur ser mina gränser ut?
Det enda är att det är hemligt att jag skiver här. Min sambo kommenterade en gång (han trodde jag messade med någon), så nu får det bli i smyg. Och det är dagens bästa stund. Att läsa och skriva. Dagen gryr, resdag för mig, ha en fin dag alla fina ni 🌸

Sommarflickan2018
Haha, forumet, din hemliga älskare 😂

Förlåt om jag skrattar men jag kan se det framför mig, hur du sitter och skriver och inte riktigt kan förklara vem du skriver med eller till. 🤔🙄😶 Jag har berättat för några nära att jag skriver i ett forum men jag kan inte tänka mig att nån av dem skulle komma hit (har inte sagt vad det heter). Men jag bor ju ensam så jag kan skriva när jag vill utan att behöva smyga med det.

Härligt att det går så bra för dig och att du fick den där äckelkänslan av vinet du drack. Försök behålla den, ta fram den när det bjuds och tacka nej med hjälp av den.

Teambuildingsammankomster är djävulens påfund, det är alltid mycket alkohol. Iaf i de sammanhang jag varit i. Därför har jag tackat nej till nästa stora grej som vi ska göra med mitt företag, hänvisar till min utbrändhet men mest är det för att jag vill inte befinna mig på en plats där alla super. Även om jag vet att det alltid är kul att träffas och det brukar vara givande så är jag inte redo. Jag vill helt enkelt inte. Dock tror jag att jag hade fått mycket mer ut av det den här gången än alla andra gånger då det varit fest till långt in på nätterna.

Hoppas du klarar att stå mot! Vi står här stadigt och håller din hand virtuellt.

Det är bra att du funderar på vad du vill och hur just ditt liv ska se ut. Jag tror att nyckeln till nykterhet ofta ligger någonstans där. Vill jag styra mitt liv eller vill jag att alkoholen styr mitt liv? Vill jag må bra varje dag eller kan jag leva med att ett par dagar i veckan är sega då jag inte orkar allt jag skulle vilja? Ja, eller hur funderingarna nu kan se ut.

Jag måste verkligen bege mig till stranden så jag hinner inte skriva mer (parkeringskrig) men återkommer ikväll.

Kram på dig!

It-tjejen
Något är det som fungerar,

Igår tog jag ett glas rött, dyrt fint vin och fy! Drack 3 små smuttar och gav bort resten. Känns skönt men vet att jag inte kan lita på mig själv i större sammanhang. Under sommaren har jag kommit undan med att vara chaufför i större tillfällen.
Har vid två tillfällen blivit otroligt arg på min sambo när han betett sig egoistiskts. Och DÅ kommer SUGET😒. Pulsen går upp och jag bara vill hälla i mig vin. Igår en skitgrej: Han ställer "sin" blomkruka i vattenbad men tar fyra steg förbi och (i mina ögon) struntar i barnens blommar som står bredvid. Jag undrade varför han gör så då detta inte är första gången - och då börjar han argumentera och kommer med saker jag borde göra. Herregud! Puls.puls. Känner hur det " drar i munnen" vin.. Men tänkte att jag skulle försöka rädda situationen, försöker resonera men han kan inte mötas. Tröttsamt och hela kvällen surar vi, men inget vin. Hänger med barnen och verkligen är med dem. Två små segrar💪.
Jag ska göra denna höst ska jag förändra mig. Jag är på väg, små steg.
Den j-vla teambuildningen nästa hänger dock över mig som ett spöke. Vill inte dricka så måste komma på en strategi att hålla mig på rummet. Men sen, om jag inte får vara ifred där är det ju ännu värre än baren😒.
Nåväl, det känns underbart att denna sommar blev en sommar med minimalt av A. Har dock druckit mycket alkoholfritt, och har kommit fram till att mycket A jag druckit nog berott på att jag varit törstig. Vilket slöseri😞.
Måste sluta nu.

Ler
Ett nytt liv väntar ..

Välkommen Hit .. Kommer att följa din resa .. Önskar dig all Lycka till 💪 När jag gav mig ut på denna resa kunde jag inte ana vad det skulle betyda .. kasta mig ut .. ingen stans att gömma mig .. inget att fly till .. Såå läsligt .. A är borta .. och det Nya jag växer fram .. ❤️ Jag reser fortfarande .. trots att a varit borta i snart två år 💪 .. Allt det du skriver om känns bekant och jag blir påmind om gömda flaskor i garderoben .. ja alla möjliga kluriga ställen .. förstår om pulsen går upp när din man ” blundar ” för barnens blommor 😡 blir påmind om när min ex man hade sin special tvätt med sina fin tröjor / skjortor .. som han tvättade själv .. medans all annan tvätt fick vara .. Som du förstår är han mitt ex .. Igen stort Lycka Till ... Och ett nytt liv väntar 🌸 Kram Ler

It-tjejen
Tack för dina fina ord

Och tankar. Jag blir fascinerad av vilken hög grad av igenkänning vi alla i forumen verkar ha. Men det känns ändå skönt att veta att man inte reser själv. Klockan är strax 22.30 och jag har druckit 2 glas vin ikväll och mer blir det inte. Hade önskat att det var 0 glas men i vanliga fall hade jag öppnat flaska 2 vid det här laget.
När jobb börjar och rutinerna drar igång igen, då ska jag också gå ner på 0 glas. Jag ska kunna bli arg, besviken, ledsen utan att vilja ha A. Även kunna vara på fest, middagar, ha roligt, njuta utan att vara rädd för att A ska förstöra. Dax att borsta tänderna! Inget mer dricka ikväll! Godnatt alla fina vänner härinne❤ Kram till mig och er!