Jag har haft ett knepigt förhållande till alkohol under en lång tid. I dag är jag 37 och har ett på alla sätt "lyckat" liv med man och barn och villa och chefsjobb och härliga semestrar.
Innan jag träffade min man var jag verkligen på väg utför. Jag var ute och hårdfestade 5-6 dagar i veckan med minnesluckor och ångest, men lyckades på något sätt kombinera det med att springa långa rundor och klara jobbet. Sedan träffade jag min man, som alltid har haft ett motsatt förhållande till alkohol. Han har aldrig tyckt om att bli berusad, och tycker om att ha kontroll. Han hade ett allvarligt prat med mig om min konsumtion, och jag drog ner betydligt.
Men de senaste åren har allt gått utför igen. Jobbet har varit otroligt stressigt, och jag har ångestreducerat genom vin. Jag fick till och med med min man i vardagsdrickandet. "Ett glas vin till maten är ju bara nyttigt", liksom. Det kändes kontinentalt och tjusigt. Men det blev liksom inte ett glas vin för mig. Utan kanske tre, stora, varje dag. Eller mer.
Och på helgerna två starka drinkar först.
Middagar med kompisar ännu mer.
Och på fester ännu, ännu mer. Med minnesluckor, spyor och ångest dagen efter.
Under två-tre år har jag försökt dra ner. Jag har fattat att jag har ett beroende, eftersom jag inte klarar många dagar i sträck utan att dricka. En kväll utan vin känns så otroligt tråkig!
Jag är en glad och öppen person som i grund och botten är blyg och osäker. Jag maskerar det genom att vara en som hörs och syns, och känner att många "räknar med mig" när det kommer till fest. Jag känner ett ansvar att se till att det blir kul, och så bjuder jag till. Alldeles för mycket.
Är så trött på det nu. Känner att jag gör bort mig, mår dåligt och förkortar livet.
Nu vill jag inte ha det såhär längre.
Men hur ska jag klara det? Jag får panik när jag tänker på framtida semestrar, restaurangmiddagar och nyårsaftnar om jag inte kan ta en drink/ett glas vin/skåla i champagne. Det låter urtrist!
Vågar inte säga till min man att jag ska sluta, för han har hört det förr och jag är rädd att göra honom besviken igen.
Nu vill jag klara det, själv, utan att prata om det - istället bara göra det.

Knaskatten igen

***** VARNING FÖR SKRYTIGT INLÄGG *****
Vaknade utsövd efter att ha gått och lagt mig bebistidigt igår. Aaaaaah.
Sen var jag sjukt produktiv på jobbet, tog en promenad på lunchen, uträttade en massa trista ärenden som jag hade skjutit upp, stack ut och sprang när jag kom hem och lagade sen en nyttig middag.
Och nu ska jag gå och lägga mig.
Är det inte så att man spyr? Jo det är det. Men det känns faktiskt sjukt bra. Hurra för mig!

Knaskatten igen

Sorry. Tack! Du får kopiera min dag i morgon!

Knaskatten igen

Ännu en bra dag. Har börjat lyssna på poddar på väg till jobbet - om lycka, bra vanor och kontroll.
All good alltså.
Men sen på vägen hem gick jag förbi fulla uteserveringar där folk satt och åt god mat och drack vin och öl. Då kände jag hur himla MYSIGT det där är.
Och sorgligt att jag inte ”får” vara som alla andra.
Men ännu sorgligare att inte ha någon kontroll över drickandet, hälsan och livet.
Snart läggdags. Ännu en dag. Skönt!

Grattis till ännu en dag på den vita vägen ;). Uteserveringar... mmm... det gick jag förbi igår och jag kontrollerade- ALLA hade alkohol i glasen och visst såg det mysigt ut. Men, jag kände mig lite bättre när jag var på väg till badhuset för att simma, lite fräschare liksom..

Godnatt?

Grattis till ännu en dag på den vita vägen ;). Uteserveringar... mmm... det gick jag förbi igår och jag kontrollerade- ALLA hade alkohol i glasen och visst såg det mysigt ut. Men, jag kände mig lite bättre när jag var på väg till badhuset för att simma, lite fräschare liksom..

Godnatt?

Knaskatten igen

Nej nu! Klockan är över 22?! Inte bra!
Allt annat har dock gått bra idag. ?
Gick upp tidigt och SPRANG i morse, har haft en produktiv dag på jobbet och så blev det rätt nyttig mat också.
Njuter också av att känns mig lite fräschare och som att jag har koll på läget, liksom. Kontroll. Det är bra.
I morgon fredag, men då blir det GT utan G för mig. Tonic är gott. Och mitt barn får fredagsmys med en nykter, närvarande mamma för en gångs skull.
❤️

Ester

Hej, oj vad jag känner igen mig i det du skriver. Har också varit borta ett tag från forumet men den här sommaren har det blivit alldeles för mkt vin så nu måste jag bara ta åtminstonde en vit månad. Vaknar med ångest varje dag och det är inte hållbart i längden. Har också upptäckt att jag blivit mer introvert och får mindre och mindre gjord. Ikväll är det första gången på läääänge som jag inte har druckit någonting. Känns både tomt och skönt. Men ska göra som du, lägga upp planer för morgondagen.

och fredagsmys utan dimma är härligt! Mys med dina barn och gratulera dig själv idag....för att du är så himla bra liksom?. Måste säga igen att det är så roligt att du är tillbaka här! Alltså inte alls roligt att det är pga för mycket vin, men jag blir glad av dina inlägg...

Kram?

Oohh vilken hurtbulle! Ut o springa o äta nyttigt, det e inte dåligt det.
Grymt bra jobbat ?

GT utan G ska jag testa , jag har druckit moojito uta A nu i slutet av sommaren , mums
Ha en bra dag 6 !

Du har inspirerat mig till att kombinera paus från alkohol med paus från socker. Kommer kanske inte ut på nån löparrunda, men man gör vad man kan ? Kram o tack

Check på dag 6 igår, men gick och lade mig innan jag hann skriva om den. Hade en intensiv och ganska stressig dag på jobbet, och det var SÅ HIMLA SKÖNT med fredag!
Jag tog - som utlovat - en GT utan G när jag kom hem. Med gurka och citron och massor av is! Var jättegott! (Men oerhört lättdrucket, hehe.)
Vi hade en mysig kväll med fredagsmys och tittade på film allihop. Till skillnad från många gånger förr somnade jag inte i soffan, utan höll mig vaken och med hela filmen. Kändes jätteskönt att vara en mamma som inte däckar av utmattning och vin.
Herr Knaskatt tog G i sin GT och drack lite öl. Han dricker alltid måttligt och har liksom inga issues. Jag brukar få i mig mycket mer än så på fredagar. Men när vi gick och lade oss kände jag tydligt att han faktiskt luktade alkohol. Det kan jag nästan inte minnas att jag har känt förut - antagligen för att jag alltid är värre. Det är alltså så, fast mer, som JAG brukar lukta. Som mitt barn känner det.
Fy.
Fick sån avsmak för alkohol! Att såpass lite som han hade druckit ändå känns sådär - vilket himla gift det är. Och så ofräscht. Bra påminnelse.

Så kul att flera har kommenterat! ❤️❤️❤️

Ester - bra att du vill ta tag i vanorna. Tror att många känner så efter sommaren! Det gör det också lite lättare att ta en vit månad, för de flesta känner nog att de skulle behöva det. Otroligt skönt för kroppen att få vila från alkoholen också. Den har fått ta mycket skit...

Jasmine - tycker också att det är ”kul” (eller vad man ska säga ?) att ha hittat tillbaka. Har saknat dig!

Gamlahäst - mojito utan alkohol låter inte dumt. Har en massa mynta i en kruka här som jag kan använda... tack för tipset!

Biggie - roligt att du har blivit inspirerad! Springa behöver du ju absolut inte göra. Ta promenader vetja! Med eller utan barnvagn. Belöna dig med att lyssna på en bra pod eller bok som du BARA får lyssna på när du rör dig, inte annars. Då är det lättare att komma ut.

❤️❤️❤️

Tänk att du kan använda tillägget vecka istället för dag(ar) snart. Gillar man att räkna brukar det vara en motiverande faktor.

Visst är man mer känslig för A när man själv är nykter. Märker små nyanser oavsett om det handlar om lukt eller personlighetsförändring. Jag har också alltid varit den som druckit mest och därför inte heller lagt märke till hur andra blivit av ett par glas.

Önskar dig en fortsatt fin och vit helg! Är så peppad av att så många här på forumet är otroligt motiverade just nu. Vilken sammanhållning. ♡ Nu håller vi. Kram

Tack för pepp knas! Och du är ju superduktig själv. 6 dagar e ju alldeles alldeles strax en hel vecka! Grymt ?
Ja det där med att ens barn kanske förknippar en med vinlukt är ju så hemskt! Jag har själv tänkt jättemycket på det.
Önskar dig en trevlig o nykter lördag med familjen ?

En vecka! ??? Hurra!
Det bästa med allt är att det inte har känts svårt. Jag njuter av att känna mig skarp, fräsch och ”med”. Av att ha kontroll. Det känns egentligen mer ”jag” som jag var när jag var barn. Jag är egentligen en präktig, duktig typ. På något sätt har jag liksom velat dölja det? Haft något behov av att vara cool och en mer skön, avslappnad typ som tar saker som det kommer. Jag kanske bara borde ha bejakat kontrollfreakeriet och erkänt för mig själv att jag inte är sån. Och fattat att jag inte måste vara någon annan för att folk ska gilla mig.
Det viktigaste är ju att jag gillar mig.
Det har jag gjort den här veckan.

Idag gick jag upp och sprang en morgonrunda (tredje gången jag springer den här veckan - ofattbart!!!) och sen har jag (med gott samvete) haft en lugn dag. Åkte och badade med dottern och sen kollade vi på film ikväll igen. Drack alkoholfritt vin till maten som faktiskt var helt okej! (Ein zwei zero hette det om någon vill testa.)
Nu går jag och lägger mig. Godnattkatt!
???

Det är jättemotiverande med all pepp! Så impad av dig och din statistik. Hoppas vara där om sisådär 39 veckor. Kram!

Still going strong.
Idag sa till och med Herr Knaskatt att han funderade på att dra ner på sitt eget (ganska obefintliga) drickande på helger också. Tror att det känns ovant för honom att inte vara den duktiga av oss. Plötsligt är jag fräschare och piggare än han! Mycket märkligt.
Idag har jag dock känt mig tung i huvudet och trött. Lite bakis? Kanske är väderomslaget eller att jag har sovit för mycket? Jag vet inte. Men nu ska jag i alla fall i säng, så jag får en bra start på veckan i morgon.