Det är inte första gången jag varit helt utan alkohol i 3 dagar, men det var lääänge sedan sist. Jag har läst i forumet ett par veckor, ingen speciell tråd utan hoppat lite hit och dit för att få motivation. Jag bestämde mig redan före jul att 2016 skulle bli året då jag gjorde mig fri, fri från ångesten, beroendet, tankarna som varje dag, precis varenda eviga dag, kretsar runt alkohol! Klarar jag det inte denna gång ger jag nog upp tror jag. Det har inte varit det minsta svårt ännu så länge då motivationen är på topp, men jag vet att det kommer - jag har erfarenhet på det området. Att motivation är färskvara som man måste jobba med hela tiden känner jag till. Så även om det varit lätt fram till nu börjar jag skriva här, dels för att jag tror det hjälper att bara sätta ord på det man känner och dels för att, förhoppningsvis, känna stöd från er andra när det blir svårt. Kanske jag själv också kan ge lite stöd till någon av er så småningom.

Jag har en underbar man som kommer hjälpa mig så mycket han kan. Han tycker själv att han dricker lite för mycket, men han kan sluta dricka efter ett eller ett par glas, vilket inte jag kan. Det är han som uppmuntrat mig att börja skriva här så fort som möjligt istället för att bara läsa. Han har låst in all alkohol vi hade kvar efter nyår så det inte ska vara så lätt att komma åt, jag klarar inte av att hälla ut det. När jag kom hem från jobbet ikväll och vi plockat fram lite goda ostar och kex mannen hade köpt, då funderade jag faktiskt på att ta ett glas vin, men sen tänkte jag en stund...ett glas vin!!! ETT glas vin!!!? Jag blir inte nöjd med ett glas vin, jag vet ju redan att jag inte blir nöjd med ett glas vin! jag dricker upp det snabbare än tredje kexet och sen längtar jag resten av kvällen på nästa glas - om jag inte fyller på förstås. Efter det andra glaset är jag inte heller nöjd och jag vet ju det! Så, jag tog aldrig första glaset. Jag tog ett stort fint ölglas och fyllde på med bubbelvatten istället! och det känns så himla skönt nu. Nu kommer jag vakna en 4:e morgon utan ångest!!!

Jag såg ett inlägg på fb idag om ett ställe där de skulle sälja alkoholfria drinkar och så skulle man kunna köpa alkoholen extra och hälla i drinken om man ville. Jag tycker det var ett riktigt bra initiativ, och det gav mig inspiration att själva blanda drinkar utan alkohol. Jag är en beroendemänniska och jag behöver ersätta alkoholen med något tror jag. Jag har druckit massor av leverrenande örtteer dessa dagar och det har varit riktigt gott faktiskt. Lite honung och citron piffar upp. Det är ju sådan jag vill vara - en som kryper upp i soffan och nöjt smuttar på ett nyttigt örtte när jag kommer hem från jobbet ;-)

Jag ska experimentera med guldmjölk som jag läst så mycket om och andra blandningar med gurkmeja, ingefära, vitlök, chili och andra starka kraftfulla kryddor, jag tror jag kommer gilla det. En annan viktig sak som också kommer hjälpa mig, hoppas jag, är att jag verkligen verkligen behöver gå ner i vikt. Om fokuset ligger på vikten och vad jag äter kanske alkoholen kan komma lite i bakgrunden. Ja, det är vad jag hoppas åtminstone. Jag har aldrig kunnat ersätta mat med alkohol, tvärtom har alkoholen gett mig cravings på skräpmat, och efter några timmars drickande har jag helt tappat kontrollen och stoppar i mig allt möjligt jag absolut inte behöver. Snabba kolhydrater förslagsvis.

Utan alkohol tror jag den biten går bättre. Jag gissar att de tillfällen då det kommer bli riktigt jobbigt med sug och abstinens vill jag ha något annat onyttigt och då ska jag vara snäll mot mig själv, allt är bättre än alkohol. Oj, det blev ett längre inlägg än jag trodde jag skriva, men det känns bra. Idag (eller inatt kanske jag ska säga) känner jag mig stark och tron på att det ska gå bra känns lite självklar. Hur det känns på fredag när jag kommer hem och ska fira helg vet jag inte, men jag ska försöka vara förberedd. Godnatt alla, jag ska fortsätta läsa era historier och låta mig peppas av dem.

Eulalia

..om dina provsvar är bra, och Farmor är klok hon, kroppen har en helt underbar läkningsförmåga.

Skulle dina provsvar vara bra, så då har du helt klart anledning att inte dricka. Bra inställning du har, att ge dig fan på att du inte ska dricka. Håll i den inställningen!

Kram och hoppas din dag blir bäst!

farmor

Tack för ditt inlägg i en annan tråd om att vara omåttliga. Den som inte kan sluta att äta ostbågar förrän skålen är tom ( trots illamående)
Jag känner igen beteendet. Det blir som hetsätning. Jag har inte tidigare kopplat ihop det med min beroendehjärna. Med nu ser jag klart!

Panelen

Är Cruella kvar här? Kändes som jag läste om mig själv när jag läste hennes inlägg..men är bara på dag 4 idag..lång väg kvar..

knesset

Hej på er, är detta forum för nolltollerans eller plannerar ni att kunna dricka måttligt istället för överkonsumtion? Jag har druckit alkohol varje dag i några år med blandning av gin, vin och öl och har helt klart något slags beroende. Nu har jag hållit upp i 6 dagar och plannerar att ha två vita veckor men sedan är planen att jag skall kunna dricka måttligt att kunna ta ett glas vin eller några öl med vänner och familj. En bra fråga är om det är realistiskt att kunna gå ifrån överkonsumtion till måttlighet och kunna hålla det på måttlighetsnivån? Ett liv helt utan alkohol låter trist tycker jag.

Välkommen, du har kommit till rätt forum men det är bra om du skapar en egen tråd uppe i högra hörnet.
Då är det lättare att hitta dina inlägg.

Ja, det är många här som försöker ändra sina dryckesvanor.
Ett fåtal klarar att dricka ibland men de flesta verkar tycka det är skönare att sluta helt. Man mår så mycket bättre på sikt.

Du har nu klarat 6 dagar och det är kanon! Hade du mycket abstinens?

Själv är jag på dag 15 idag och skall hålla i 21 dagar. Men jag vill inte dricka då utan göra något annat kul som belöning. Har ju ändå sparat lite pengar på att inte dricka...?

Lycka till
Kramar
???