Det är slut nu! Skilsmässan är nu ett faktum, du är en elak, ful och listig jävel!

Jag väljer att lämna förändra drickandet, det förändrar inget för mig. Jag gör slut med alkoholen Nu.

Fast det är nog så vi klarar oss igenom. Du ser att barnen mår bra, du har 10 nyktra dagar. Ta smärtan över hur det var lite i taget. Då kan du också finna styrkan och glädjen i att du faktiskt är nykter nu. Tror det är viktigt att berömma sig själv och att fortsätta och tänka på hur det var när det var dåligt. Själv vände jag tillbaka, inte hela vägen ner, men en bit. 10 dgr är väldigt bra jobbat.

Märthan

Ohh det går så fint så, gjort min första jobbvecka helt nykter! Fantastisk skön känsla, så att man nästan måste nypa sig i armen faktiskt. Alla sinnen är verkligen på G, visst är det skönt med det luddiga ruset men detta är helt ljuveligt! Kontroll, glädje, ingen oro. Sen är jag dagligdags omringad av finsprit, men det lockar inte.

Idag ska jag förbi bolaget, eller grönan som vi kallar butiken. Det känns bra att kunna gå in där och handla nyktert, alkoholfritt och inte ens känna sig sugen på vinet som står på box på box på box. Skulle ljuga om jag sa att jag inte ville åt ruset, men då påminner jag mig återigen om den magiska timman som så snabbt tar slut och landar i gyttja. Med våra alkoholfria alternativ går det att njuta minst lika mycket, men man måste bara se andra nyanser och minnas, minnas hur det andra faktiskt slutar. Så det blir bubbel på altanen ikväll.

Hur går det med din sömn Nurture och hur resonerar du runt din dag0, tror jag frågat innan men säkert missat svar (har så galet mkt att göra dagtid så jag hänger helt sonika inte med längre, tanten börjar bli till åren).

Ha en lovely nykter helg nu alla fina vänner, för det ska jag ha, njuta av att vara i nuet, att vara närvarande!

Kramen

Härligt att läsa din tråd, du är grym tjejen! Gillar skarpt att du väljer att gå in på bolaget och köper alkoholfritt, liksom Fuck off alkohol, du förnedrar den, Gött!
Jag hade ett annat namn på BiB, en kändis förnamn och sedan Festis. Jag diggade bib + stora vinglas (såg ut som ett aquarium) fyllde det... var ju nästan en flaska. Tyckte det var praktiskt ?, drack det som saft. Hujedamig. Blir så glad över att du är så stark M??.
Visst, man kan sakna berusningen, smaken, känslan
MEN, sedan då, den känslan får man inte glömma. Du har koll!
Trevlig helg M
Skål
Kram S69

Jag fick tänka på den men jag har inte glömt bort din fråga.

Om man lägger 2 nollor bredvid varandra och drar ut dem lite, får man en evighetssymbol. Resan mot dag noll påbörjades för nästan precis 2 år sedan.

Nu när jag tänker på det, så är ju en dubbelnolla en hemlig agent. My name is Bond. Nurture Bond, typ.

Tänkte hålla nollan många månader till, Märthan. Har jobbat mej upp till ytan pö om pö men jag är fortfarande skör. Och det är inte utan att jag känner att jag har vissa förpliktelser gentemot fina vänner härinne.

Så det är mitt svar.

Ha en riktigt fin helg nu Märthis ?

N

Märthan

Du nämnde det ordet Nurture i ditt senaste svar, ett ord jag fnulat på ett tag, särskilt när det kommer till forumet och mig själv.

Saken är den att när jag för ett par år sedan här, gjorde ett halvhjärtat försök till balans kom till en gräns där flera hamnar, flera som jag läser om i andra trådar. Hur räknandet av dagar nästan kan bli tvång, hur forumet faktiskt kan bli ett beroende i sig mitt i all fantastisk stöttning, vänskap och egeninsikter. Jag vet av min egen för mig erfarenhet att om man sätter ribban för högt blir fallet hårt, skammen ändlös.

Jag har aldrig och kommer aldrig lova någon, inte mig själv eller andra, total nykterhet resten av livet. Just nu är det definitivt vad jag behöver, utmanande prövningar, ifrågasättande, våga stå upp inför mig själv, skilja på alkoholjävulen i mig och mitt faktiska Jag. Se förbi den glorifierade bilden av alkohol som vi ständigt får upptryckt i nyllet precis överallt! Men förbud och skamkänslor är negativt, inget jag mår bra av. Att föra en ständig kamp rakt ner i urnan är inget för mig. Nu behöver jag kampen, men rakt ner i urnan resten av livet?

Sigge skulle kallat det spretigt, kanske rentav offerkofta? Spretig är jag.

Oavsett vad sätter jag en ✔️ För dag14 och därmed 2 nyktra veckor. Det kommer fortsätta på obestämd tid, det känns fint. Utan förpliktelser, utan skam och utan tvång.

Hej vännen!
Först ett stort jävla grattis, till dina 14 dagar. Läste ditt inlägg och dina strategier. Tycker du är mycket sund i ditt tänk. Avdramatisera: du lovar inte ett jävla skit egentligen. Men du matar på nyktra dagar ändå.
Tänket med dagar och räknandet, hjälpte mig i början. Forumet i sig, visst, även det kan bli ett beroende/ fixering och uppta för mkt av ens fokus, tid.
Men du har koll på läget Märthan!
Jag har kört exakt samma strategi som dig. Jag har inte lovat ngn jävla nykterhet, hela mitt liv. Jag kanske öppnar korken en vacker dag, inte fan vet jag. Kanske åker ut till ngn ö och spelar "born to be wild" och dricker whiskey. Men idag, tänker jag vara nykter såinihelvete precis hela dagen. Man avdramatiserar och iaf jag funkar så, att jag lätt blir "Tjalle tvärvig".
Önskar dig en härlig dag, du härliga, spretiga människa.
Kram S69

.. och säga att jag gillar att läsa din tråd! Du är smart, rolig, kaxig och lite motvals ibland... haha.. Jag är tävlingsmänniska så mig passar det att räkna dagar, men var och en gör på sitt eget sätt.. Och du, när jag läste ditt första inlägg var jag riktigt orolig för dig- så grymt starkt att du klarat 14 dagar!! Jag säger bara, wow keep up the good work.

Kram??

Märthan

Precis sån är jag, motvalls likaså. Tack Sigge och Jasmine för pepp och snälla ord!

Stannade upp vid ordet tävlingsmänniska, jag är själv en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och har jobbat hårt på att aldrig vara en dålig förlorare. Men jag har genom den hårda vägen fått lära mig av mig själv att ofta blir tävlingar något man kan vända mot sig och inte med sig. För att ta ett konkret exempel, när jag var sjuk i mina ätstörningar så var det en tävling med och mot mig själv, för även när jag insåg att jag höll på att dö av svält var siffrorna på vågen så triggande att de betydde mer. Ja ni förstår tanken.

Sa en gång för längesedan att ingen kan bryta ner mig, för det gör jag allra bäst själv. Där tar jag lärdom. För det är sant. Jag är en stark person, men jag kan vända styrkan mot mig själv, helt galet och tyvärr tror jag många här känner igen sig i det. Lite därför jag egentligen är emot räknandet, tävlingen som oftast har ett mål och når man inte når det (snabb nog eller alls), då blir det skam och besvikelse generellt. Därav heller inga mål.

Jag är väl lite motvalls, för jag är inställd på att jag absolut kommer ta ett glas champagne, en flaska vin någon dag. Men inte nu, inte idag. Nu är jag nykter så det står härliga till. Jag vill ha ruset men jag vill inte ha efterföljderna, därför väljer jag just nu att vara nykter.

Och JA, avdramatiserar, genom att lägga min tävlingsanda åt sidan, genom att gå in på bolaget och peka finger åt vinet som jag delvis suktar efter. Så jag väljer alkoholfritt.

Idag firar jag min äldsta, utan att lukta vin. Märker att båda är mer harmoniska än någonsin med sin nyktra mamma.

Ha en lovely spretig och nykter dag alla underbara, M

John-Erik

Grattis till 14 dagar. (17 idag ?) Du resonerar bra. Mycket av det du säger stämmer väl in på mig.
Räknandet av dagar kan vara bra i början men tjatigt efter ett tag. Det här med att lova nykterhet
för framtiden det tror jag också man ska undvika, blir ett hjärnspöke av det.
Obestämd tid är bättre och att man väljer själv..
Läste din tråd och just sömnlösheten hade ju du påtagligt och nervryckningar.
Nervryckningar. har jag haft i mängd. Det har ryckt i muskler, ben, ögonlock, vissa punkter
runt om på kroppen.Dessa fenomen är varningstecken som jag tagit på största
allvar. Är rädd för att en bestående alkoholskada kan uppstå om jag skulle fortsatt. Det här
var en anledning till att jag slutade fast jag inte ville sluta. Blev livrädd.
Kroppen är ju fantastisk och reparerar de skador som alkoholen har åsamkat, det är ju
reparationer som pågår när man får symtomen som du beskrev i ett tidigare inlägg.
Att kroppen svarar med nervryckningar, värk, svettningar m.fl. symtom ska man nog
bara vara glad över för annars har man nog inte en fungerande kropp.
Hur är det med sömnen nu Märthan? Borde blivit bättre nu när du har över 2 veckor.
Finns ju preparat för sömn om det inte blir bättre ex.vis Melatonin

Kram

John

Märthan

Tack för dina tankar och svar <3 Gällande sömnen så sover jag som galet! Kanske inte tidsmässigt men jag märker tydligt hur jag kommer ner i djupsömn och att det numer nästan är svårt att ta sig upp på morgonen. Trött blir jag och kan somna snabbt, jätteskönt och verkligen lyxigt! Som sagt önskar jag att jag hade fått mer tid för sömn, som det är nu vill jag inte somna innan barnen och ofta somnar de någonstans mellan 21-22... sen vill jag gärna ha lite tid med gubben och då blir det sällan sängen före 22:30-23... sen upp 04:50... så vardagar blir det lite lite, hade önskat 7h men sånt är inte livet för mig... sover dock utan klockringning på helgerna.

Alla svettningar, nervryckningar är helt förbi, har slutat fuskat med mitt kvällsliga magnesium, ökat på zink mm så det gör säkert sitt med. Hur är det för dig med dina "skador", har din kropp efter alla dina dagar återhämtat sig, för som du säger, den är en förunderlig fantastisk manick våran kropp.

(var tvungen att räkna eftersom du undrade och ja det är dag 17 idag, inga större sug bara en saknad, saknad efter vanan mer än ruset gissar jag)

M

John-Erik

Tjena vännen!

Du ska vara stolt över dina 17 dagar. Känner riktigt i din text att du är konfident. Jag kände likadant. Bara skulle fixa det.
Dag 17 var ju datumet jag trillade vid tidigare. Men nu är det historia för mig.. Ser framåt bara. :-)
Har inte ont längre i den meningen att jag lider av det. Något lite har jag kvar men det går åt rätt håll. Tackar kroppen
som återhämtar sig så märkvärdigt bra. Skönt för dig Märthan att sömnen fungerar. Tror att detta nr 1 i ett tillfrisknande.
Magnesium är superbra. Zink är jag försiktig med men tar det ibland. Den driver lite hårt på koppar och jag känner av
det.

Kram

John

Märthan

Känns däremot som om det gått längr tid än tre veckor, mycket har hänt mentalt och fysiskt. Börjar hamna i en dipp, sugen som bara den men jag lyder inte sånt där mer. Däremot märker jag att det alkoholfria fungerar som en snuttefilt, det triggar inte suget men det ersätter på något vis. Vanan att gå med glaset i hand, som rökarens svårighet att bryta vanan snarare än beroendet i sig?

Dippnäven i humöret utan att ha några hormonella förklaringar. Huvudvärk från ingenstans trots mycket sömn två nätter i sträck. Faktiskt lite tröttsamt. Den här euforin som vissa pratar om kommer int till mig, har jojoat och druckit för lång tid tror jag.

Oavsett vad har jag varit nykter i 3 hela veckor och det är fint. Det är mer än på väldigt länge. Det är en frihet detta, att vara utan begränsningar. Kan sätta mig i bilen när so, jag gillar att köra. Ingen oro för vad andra ska tycka eller tro.

Var en sväng på IKEA idag, löste att några av er fått katalogen, har inte jag än. Brände dock mer än jag önskat, 20 papp! Men till mitt försvar var det sängar till kidsen som är tänkt att ha ungdomen ut här hemma. Suktar efter en ny till mig och gubba med men den lär bli betydligt dyrare och ingen IKEA, får alltså stanna kvar i drömlandet ett tag till.

Ha en härlig nykter söndag alla lovely krigare ♥️??

Hej Märthan,

Vi verkar dippa samtidigt. Har inte heller nåt sug, kanske bara lite... tråkigt ? Och så får det ju vara. Har man aldrig tråkigt vet man inte när man har roligt.

Men vet du vad ? Jag mår så bra nu. Jag har ingen gapig röst i mej som planerar när jag ska dricka, inget illamående, inget dåligt samvete och ro i själen ?

Det är värt allt !

Styrkekramar

Hej brudar ??❤️.
Följer er och är så jävla imponerad över er resa, er inställning! Tillåt er att ha lite dippar, tillåt er att ha lite tråkigt. Det vänder. En grej som funkar förbannat bra är hård fysisk träning. Det kickar igång systemet och ger ett stort lugn.
Ni sätter ord på era känslor och det hjäper er, på eran resa. Fortsätt bara, ni gör det så jäkla bra.
Så jag skickar över en jävla massa positiva energier och styrka till er båda.
Kram S69

Märthan

Att du hänger i kulisserna... känns tryggt o fint det...

O har du inte lärt dig nåt sigge, chips är ju inte min grej, sleva in dipp däremot hade kanske fungerat men orka ;) Jorå, det är så att man måste vara tillåtande, att det är ok att ha tråkigt, min dipp är nog inte så mkt att jag har tråkigt egentligen, eller det kanske jag har? Träning är alltid ett aber för mig, jag vill ju gärna ha den goa känslan, o bodyn men jag har varken tid eller ork och så känner jag mig som ett ufo bland "normala" människor... sjukt att jag känner så men så är det... var iväg med dotra på dans igår, alla andra mammor pratade och hade sig och jag kände mig som ett ufo som sagt. Känner ingen direkt samhörighet och sällan som att jag passar in så jag väljer lite att ställa mig vid kanten, sätta mig på min egen stol. Sen har jag mycket projekt i övrigt att hålla i, det är ju val nu snart vänner! Är engagerad där med så det blir endel tid med den biten veckorna innan nu...

Sån sjuk känsla är det med... jag längtar efter alkohol, men samtidigt ändå Inte! Känslorna gällande det där krockar så galet och gör mig lite måttligt konfys över det hela. Jag saknar smaken nåt enormt och det allra första ruset... men jag saknar inget mer, inte konsumtionen, inte pimplandet som det blir. Inte när ruset övergår i trötthet, inte känslan av inre förstörelse. Inte av begränsningarna och inte av påverkan på sömnen.

Jag hat-älskar alkohol. Jag längtar efter riktigt rödvin. Men jag längtar Inte efter fylla.

Tack för att du följer oss !

Märthan, även jag känner mej ofta apart.. I hear you om ett riktigt rödvin. Gärna från St Joseph.. nån gång..

Har inget sug och inga tankar om A dock. Var inne i köpcentret där mitt to-go-to SB ligger, idag, och väl klar med handlingen slog det mej att jag inte ens reflekterat över att gå in..

Extra kramar till dej, M, då det känns som du känner dej lite ’blech’ nu. Som jag igår, då.., fan vad jag fick bita ihop för att inte bitas...

?

..på andra sidan..?

Nurture, Märthan och Studenten, vilken underbar trio ni är?✌?

Ler eller skrattar nästan alltid när jag läser era inlägg.
Era kommentarer och känsloyttringar är ju så ljuvliga att läsa???

Kramar
???

Oops, hoppas ni tolkar mitt inlägg rätt nu...?
Det kändes som om jag kanske förminskade allvaret i alkoholberoendet...? men så menade jag ju inte!!! Bara så ni vet...?

... Lisa ? Läste det bara som en go kommentar.

Nä, den här sura kattan vet att A är stort och allvarligt men jag ligger inte och gråter över det i nåt hörn. Just nu väser jag åt monstret likt min äldsta katt, som säkerhetsväser åt allt som hon upplever som ett hot. Men så var hon egentligen mammas katt med och don efter person ( katt ).

Just saying ?