Att lämna någon man älskar...

640 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Nordäng67
Min pappa...

Har ju skrivit tidigare om både min mamma och pappa! Ingen av dom är friska! Kom till ett vägskäl med pappa igår tror jag! Vi har jobbat ihop ett tag! Han klagar jämt på mig, pikar mig, subtila elakheter som inte går att bemöta! Konfronterar man så låtsas han inte fatta! ”Nämen jag menade inget illa”! Han kan grimaserar precis som man har sagt eller gjort nåt fel och man vet aldrig vad man gjort eller sagt! Han ser spyfärdig ut om någon berömmer mig! En extrem form av Jante-lagen är hans grej och jag ska inte tro att jag är nåt! Har markerat mina gränser hårt de senaste månaderna! Igår blev han sur över något jag inte visste vad det var! När jag försökte bemöta sa han bara ”nä skit i det” och tjurade under tystnad! Hur lätt är det att bemöta? Jag tog honom på orden och ”sket i det” och fortsatte med mitt! Då drog han! Blev lite chockad först sen kände jag hur jag fick syre på nåt sätt! Kunde andas! Och kunde jobba utan att tappa tråden! Han har inte hört av sig och inte jag heller! OCH jag har INTE dåligt samvete och skuldbelägger mig själv! Så himla skönt!
Men fy f-n vilken otur man kan ha med vilka föräldrar som råkar sätta en till jorden!

Linda...
Förstår dig precis vad du

Förstår dig precis vad du menar . Härskarteknik. Översitteri. Och när man väl fräser ifrån . Dååå fattar de ingenting. Nästan förminskar en. Jag har en störd syster som jävlats med mig nästan 30 år..den dag jag fick min dotter. Avundsjuk. Besserwisser. Översittare. Och en stor skitsnackare är hon. Älskar när folk blir rädda för henne. Inte bara ex fyllot som är elak. Så jag förstår dig. Verkar som man får rensa i alla led. Stå på dig . Din far ska vara far. Och inte vara elak emot sin dotter.

Nordäng67
Linda...

visst är det inget annat än härskarteknik! Vill få en osäker och ur balans! Troligtvis för att de själva har en förkrympt självkänsla eller nåt! Samma med min pappa, skvallrar och pratar bakom ryggen på folk! Ett av mina syskon klippte kontakten med pappa för sex år sedan och har fortfarande ingen kontakt! Då tyckte jag att min bror var väldigt drastisk men nu när jag har jobbat mycket med mig själv förstår jag bättre! Man kommer till vägs ände på något sätt! Varför ta skit?

Nordäng67
När det gäller män och förhållanden...

Bara att se sanningen i vitögat nu när man ska lära känna sig själv på djupet! Med en lång blick i backspegeln inser jag att;
- Jag har njutit av att vara ”den duktiga och ordningsamma” i förhållandet! Man känner sig ju så himla duktig och bäst på nåt sätt när man är ihop med någon som tex ständigt misslyckas med att sluta supa!
- Jag har varit beroende av att ANDRA (typ svärmor, hans vänner mm) ska tycka att han har gjort ett kap som är bättre än han förtjänar! ”Hur kunde HAN få DIG?” typ! Och så har jag känt mig ”så speciell”!
- Jag har tidigt i förhållandena insett att det finns problem och JUST DÄRFÖR (inte trots det) har jag tagit steget in i en relation! Mitt nya ”renoveringsprojekt” som jag skall fixa till och få beröm för!
- Jag har hatälskat att det ”är synd om mig”!
- Och jag har svikit mig själv genom att inte hålla löften till mig själv! Ojat mig över att min man sviker löften men vad kan vara värre än att JAG sviker mig själv! Inget!
Ja sannerligen finns det att jobba med😅 men det går framåt! Kram❤️

Djävulsdansen
Precis som du skriver...

Funderar jag också på logiken i att jag blir så fruktansvärt ledsen och ångestfylld när min man sviker mig.. Men svika mig själv gör jag om och om igen utan att blunda eller ens reflektera över det..
Det är sorgligt och säger ju en hel del om hur tokig man själv är 😓
Önskar dig en fin helg och gläds att du slipper spendera den med en fyllehund
Kram

Honungsblomman
Vad stark du är Nordäng!!!!

Ta ingen skit!!! Härligt att se din attityd och att du börjar våga "ta plats" i ditt eget liv! <3

Nordäng67
Tack snälla ni för pepp❤️

Ja att svika sig själv är nog det värsta! Ska inte göra det från och med nu, jag ska bli min bäste vän som jag kan lita allra mest på! Nu är det upp till bevis, tar tid att bygga upp ett förtroende! Även för sig själv!
Fick nästan ett återfall av det där kontrollerande och ”fixa-och ordna beteendet” idag! Såg på FB att min son och min bror tjafsade om politik! Ville ”rädda” min son och styra upp och höll på att ringa sonen, skicka sms till min bror och...ja det finns mycket man kan göra om man ska ha koll på alla! Men hejdade mig, nä det får de f-n sköta själva tänkte jag! De dör inte utan mina räddningsinsatser!

Nordäng67
Desperat är jag!

Har gjort något som nog får betecknas som desperat åtgärd! Tänkte man kunde ta en genväg och nå målet lite snabbare! Gick på nån slags healing hos en kvinna utrustad med några extra förmågor! Hade hoppats på att räta ut frågetecken men uppstod nog bara fler😂 när jag kom in hos henne hade jag, enligt henne, en äldre man som följeslagare! Honom kunde jag inte se eftersom han hade lämnat sin fysiska kropp! Död med andra ord! Just då tänkte jag ”eller hur att det är en äldre man med mig här”! Men nu sitter jag här likförbaskat och undrar vem han var! Farfar? Morfar? Nä detta var inget som gjorde nåt bra för mitt medberoende! Jag vill så gärna känna sig hel och sund! Finns nog inga genvägar och Quick fix! Bättre med KBT! Blytunga veckor bakom mig med många jobbiga tankar! Bara att fortsätta att kämpa på! Trevlig helg och kram❤️

KL
Har du läst...

... "Healingkoden" av Alexander Lloyd? Läsvärd om du tycker om personlig utveckling. Väldigt amerikansk men det får man ta med en nypa salt. Det finns en avslappningsövning som bara tar tio sekunder, använder den flera gånger per dag och tycker att det fungerar. Har släppt på mitt kontrollbehov. Kan även rekommendera något som heter TRE, Tension and Trauma Releasing Exercises. Man får helt enkelt prova sig fram och hitta vad som passar en själv.
Trevlig helg!

Nordäng67
Stort tack för lästips❤️

Jag skall kolla dessa böcker! Det är lite spännande med alternativa metoder och personlig utveckling! Testa sina gränser lite! Jag vill gärna kunna räkna ut saker i ett kalkylprogram 😂 spännande att ge sig in på områden som man inte vet om man tror på! Tack👌😊

Linda...
Blivit trotsig. Det har jag

Blivit trotsig. Det har jag blivit. Trött på att vara medberoende och ha kontrollbehov. Jag har blivit en riktig retsticka . Säger nähäpp det passar inte mig. Ser hur folk försöker riva muren. Genom att tjura. Bråka mm. Men jag ler inom mig och tänker nu räcker det. !! Det är väl det där sökandet som gör en orolig. Sökandet efter äkta människor. All styrka till dig ❤

Nordäng67
Ja man är trött...

på att ta hand om och ta ansvar för andra! Du gör rätt i att vara lite trotsig Linda👌😊 Jag har börjat gå min egen väg väldigt mycket i stort och i smått! Jag gör saker jag tycker är kul även om jag får göra det ensam! Chansen då är ju att man träffar människor som tycker om samma saker! Och också som du säger ”det passar inte mig”! Det är ofta som jag inte vet vad jag känner och tycker! Men jag har märkt att om man pausar lite och ger sig själv tid så kommer man underfund med vad man tycker, tänker, känner! Folk får vänta och ha tålamod med MIG nu! Jag har alltid haft det alldeles för mycket med andra! Sen gör man smärtsamma upptäckter! En av mina bästa vänner har jag nästan slutat umgås med! Jobbigt på ett sätt eftersom det är vänskap som går långt tillbaka! Men det hela gick till nästan 100% ut på att ge, lyssna på henne mm! Hennes nya frisyr var viktigare än om jag ville anförtro något viktigt om mina barn! Ställer man inte upp på det längre fejdar det ut! Inget dramatiskt utan bara ebbar ut liksom! Och det går två vägar! Jag är inte intresserad längre av att vara 100 för henne när hon inte är nigit tillbaka och hon är inte intresserad av 50/50 utan vill ha 100 själv! Tack för styrka❤️ Detsamma till dig❤️

Nordäng67
Helhetsperspektiv....

Hur kommer man tillrätta med att man saknar helhetsperspektiv när det gäller relationer? Visst man skall ha en positiv inställning och se det som är bra med människor! Men därifrån till att vara ”bekväm” med berg- och dalbana...Haft riktigt tunga veckor bakom mig och vem saknar jag? Jo mitt ex, alkoholisten! Men han hade ju gjort dessa veckor ännu tyngre! Han hade INTE varit omtänksam och låtit bli att dricka och ägnat tid åt att göra livet lättare för mig! Men i min hjärna gör jag om honom till det jag vill att han skall vara! Och det är ett grundläggande beteende hos mig: jobba med relationer, sen när vi kommit tillrätta med ”problemet” blir allt bra, fixa och trixa mm mm! Hur blir jag av med mitt ”drama-behov”? Har längtat efter lugn och ro i hela mitt liv eller...jag har åtminstone alltid sagt det! När det infinner sig saknas ”något”! Jag vill inte sakna någon som gjort mig illa utan att visa ånger eller be om ursäkt! Det är inte normalt att sakna något sådant! Helt sjukt att JAG saknar HONOM! HAN har säkert bytt ut mig för länge sen och glömt mig, gått vidare! JAG mår dåligt över saker han gjorde och sa men HAN bryr sig inte eller har dåligt samvete! Hur är jag funtad? 😭

Englas mamma
Gråter floder när jag läser

Gråter floder när jag läser detta.. känner igen mig så..! Varför ska det finnas känslor. Tänk så många gånger dom varit elaka med oss och struntar i våra böner? Men stå på dig! Det ska jag göra.

Anxiete
Nordäng 💕

Du är helt normalt funtad ! Är det inte så att man vill ha ett avslut för att kunna ”packa ihop soppåsen och kasta den i soptunnan”
Man vill att den som sårat och gjort illa ska begripa vad de gjort, de behöver inte säga förlåt men iaf ha insikten att de agerat fel.
Jag tror på ett ”sorgeår” även när det gäller relationer som tar slut, man förlorar ju något som uppstått av kärlek och att det sedan inte fungerade och att man blir sårad innebär ju inte att det som var bra inte funnits, eller hur? Så var ledsen en stund och låt det göra ont men inte för länge söta du 🌸
Gällande lugn och ro.... där är vi lika 😊 det man inte har saknar man men det får inte bli för mycket av det goda ! Så..... skapa lite turbulens i ditt liv men på dina villkor ! En liten dejt kanske 😉? Behöver inte vara ett nytt förhållande men lite skratt och glädje och uppskattning skadar aldrig
Stor varm kram 🌼

Nordäng67
Åh tack för tröstande ord fina ni💖

Ja man vill ha ett avslut! Avslut hade vi men ett dramatiskt och dåligt! Gick väl lite i linje med hur vårt förhållande varit! Tror också på sorge-år! Fanns ju mycket bra som man saknar! Som du säger Anxiete en liten dejt kanske det är dags för😃 Min goa och fina svärdotter vill att jag ska dejta hennes pappa! Kanske ska släppa mig själv fri och göra det! ? Behöver ju inte ta det så allvarligt utan bara ha lite kul! Med en person som jag dessutom redan känner och VET är snäll och go! Så skönt att ni finns här och förstår precis! Nu känns det lite bättre, tack! Massor med kramar till er! 😍😍😍

Anxiete
Klart du ska

gå ut och ha en rolig kväll med ”svärpappa ” 👍👍 Så skönt att gå ut med någon man känner som man är trygg med ! Go for it 🎉🎶

Nordäng67
Börjar nog känna och veta mitt eget värde!

I midsomras blockerade jag mitt ex överallt! För fem veckor sedan kände jag att det var dags att ta bort honom som kontakt och då släpptes samtidigt blockeringen. Gick tre veckor i stillhet. På morgonen förra lördagen fick jag ett långt sms från honom! Ett sms om saknad, kärlek OCH det närmaste förlåt han någonsin lär komma ”vet att jag prioriterade fel och är ångerfull”! Läste en gång och grät, snöt mig och läste en gång till och kände bara att.... allt är precis som vanligt! Där ligger han bakis under täcket och tycker synd om sig själv och vill ha bekräftelse! Party-sommaren är över, hösten är här och han känner sig ensam! Eller så har någon annan kvinna tröttnat och gett honom på båten! Svarade inte! Samma procedur denna lördagen! Nu beordrade han mig dessutom att svara! Näpp! Tror han på riktigt att han kan inta soffläge och sms:s mig tillbaka?! Jag tar inte vad jag får längre, jag tar emot det jag själv vill ha! Och detta är inte vad jag vill ha! Nu har jag fått mitt förlåt (nästan i alla fall) även om det var förlåt av manipulativa skäl! Men jag kan ju göra min egen tolkning och ta det som JAG vill! För mitt eget bästa! Äntligen har jag impulskontroll och kan tänka långsiktigt! Tack KBT!

misty65
Heja bra att du kan stå emot.

Heja bra att du kan stå emot.

Linda...
Heja dig. Hoppas allt bra.

Heja dig. Hoppas allt bra. Stärks så av att läsa det du skriver. Kram

Nordäng67
Hej Linda...

jo det är bra med mig! Hur är det med dig och hur går det för dig med allt? Liten rapport från mitt liv. Varje lördag morgon under fem veckor har mitt ex skrivit sms om odödlig kärlek och saknad! Igår lät han rent förtvivlad! Vad gjorde jag? Svarade efter att ha tänkt och känt efter i några timmar!😱 Min super-mega-power-empati slog till igen! Vad gjorde han då? Svarade mig efter tolv långa timmar mitt i natten när jag låg och sov! I gammal vanlig ordning byggde jag, under dessa tolv timmar, upp en oro! Oro för allt från olycka, självmord, ny kvinna! Efter tolv timmar skrev han att han har gjort STORA förändringar i livet och tänker ringa mig i eftermiddag! Stora förändringar? Eh nä allt är precis som vanligt med att inte svara och nattsuddarliv! Och allt är som vanligt med mig också fast ändå inte😊Svarade bara nä tack ring inte! Önskar dig en skön söndag Linda! Och alla andra också så klart☀️🍁

Ullabulla
Nordäng

Nu kanske jag bökar runt i gamla sår.
Men du älskar honom fortfarande?

Han räcker ut en hand och skriver saker till dig som han troligen menar.
Men han är fortfarande sjuk i sin alkoholism.
Vill du vara där för honom eller inte?
Eller måste han bli helt frisk först,eller åtminstone alkoholfri för att du ska våga känna tillit och kanske ge honom en chans.

Mitt ex och jag hade kontakt hela tiden trots att vi brutit.
Jag for väldigt illa av det,men förmådde inte heller bryta kontakten då jag såg hur sjuk han var.
Till slut blev han nykter nästan för egen maskin med hjälp av behandlingshem och sen eget arbete.
Han är fortfarande nykter och har varit det i 1.5 år.

Vi är inte ett par nu utan jag lever i en ny relation.
Men han har så många gånger tackat mig för att jag stod där (ibland) och försökte stötta honom i hans kamp och sjukdom utan att döma.

Men fråga kanske dig själv om du vill vara utan honom i ditt liv eller inte?
Ibland får vi anhöriga det budskapet att vi ska vända ryggen till,de måste själva vilja.
Och det är helt sant.
Vi kan ibland göra mer skada med att stå på sidan och liksom släta ut ojämnheterna så de orkar med ännu en fyllerunda utan att slå i botten.

Jag vet inte vad jag vill säga med inlägget.
Men kanske det är ett ärligt försök från ditt ex?

Kanske är fortsatt stängd dörr enda vägen för dig att tillfriskna.
Ibland är det så.
Ibland kanske man tom snabbare kan bli frisk av att våga släppa in den sjuka och se att man faktiskt förändrats oavsett var de är i sin resa.

Men det är ju också en farlig lek med elden.
Jag vet hur snabbt hopp om tillfrisknande och nygammal kärlek får fart på den sjuka delen i en själv.
Ville bara ventilera vad jag tänkte och kände när jag läste ditt sista inlägg.

Nordäng67
Jag...

har försökt olika varianter när det gäller vårt förhållande! Ett tag tänkte jag till och med att jag accepterar att han dricker, det får vara värt all skit för allt bra! Funkade inte i längden! Testat att ignorera och vara konsekvent med att lägga över ansvar och konsekvenser på honom! Ett heltidsjobb var det och oavlönat dessutom! Dessutom triggar vi såklart varandras sjukdomar som bara blir värre av att vi är ihop! Han blev mitt stora fokus liksom, hade svårt att koncentrera mig på jobb, barn, vänner! Och han fick ångest av mina tårar och min sorg vilket gjorde att han drack ännu lite mer! Kärlek räcker helt enkelt inte alltid...tyvärr! Han känns som mitt livs stora passion och kärlek MEN jag tror faktiskt att man lurar sig lite, det blir lite extra fart på alla känslor i ett sånt förhållande! Även de bra känslorna, en slags hävstångseffekt på berg-och dalbanan! Om hans försök är ärligt eller ej står skrivet i stjärnorna! När vi var ett par kunde han i berusat tillstånd sitta och skriva till sitt andra ex att han saknade henne! Tror han helt enkelt känner sig ensam! Hans barn har distanserat sig, skötsamma vänner likaså! Sjukdomen har börjat få riktigt tuffa konsekvenser för honom! Och helt ärligt, när jag skriver det sista så stiger tårarna och hjärtat kniper för jag tycker så himla synd om honom! En bra man som slösar bort sig själv! Tack för dina synpunkter, du är så himla klok!

Nordäng67
Ps Ullabulla...

under de veckor han skrivit till mig har jag en känsla av att han har varit nykter! Lördag morgon, välstavade sms, inte konstiga saker på kvällstid! Så fick han svar igår, en öppning och en utsträckt hand från mig! Och då tror jag han ”drog till det”! Bara som jag tror! Så det stämmer det du skriver att man kanske gör mer skada än nytta! Ensam-nä nu måste jag ta tag i det här annars blir jag helt ensam! Inte ensam-en liten fylla till gör varken från eller till! Typ!
Ds

Linda...
Hej nordäng. Nja med mig går

Hej nordäng. Nja med mig går det upp och ner. Har min dumma strut träffat honom ibland. Vilket drar ner mig. Känslan att han går bakom ryggen på mig blir allt tydligare. Det är som vanligt gör jag inte som han vill så jävlas han. Tror han är psykopat . Eller vet. När jsg jobbar helger festar han till det och ringer inte på hela helgen. Vuxna karln. Han tar inte mig på allvar när jag försöker prata om hans missbruk. Då super han ännu mer. Han har varit extremt elak det sista emot mig så jag börjar bli rädd. Han är t.o.m full när han kommer ifrån jobbet ? Detta måste jag ta mig ur en gång för alla. Bra jobbat av dig att stå emot hans inviter. Vi ska kämpa 💪

Carina
Hej Linda!

Det verkar som att du har kommit till en klar och tydlig insikt om att hans beteende, att vara elak, inte ta dig på allvar m.m. inte gör något gott med dig och ditt mående. Jag blir varm i hjärtat när jag läser att du tänker ta ansvar för ditt liv och att du är beredd att kämpa för dig!

Som ett steg på vägen - hur väljer du att spendera den här helgen så du får må så bra som möjligt?

Varma hälsningar
Carina
Anhörigstödet & Alkoholhjälpen

Nordäng67
Ja vi ska kämpa Linda! 💪❤️

Glöm inte att du förtjänar en extremt snäll och stabil man! Du är inte någon dum strut! Vet inte varför det är så svårt att släppa något som är destruktivt! Har ju varit eller är likadant för mig! Man vet med hjärnan hur man borde göra men agerar inte därefter! Ta inte mer skit nu Linda! Du förtjänar respekt, kärlek, omtanke och mycket mer! Säg ett rungande nej nästa gång han vill träffas! Kram

Linda...
Tack snälla nordäng. Och

Tack snälla nordäng. Och carina. Ja jag är värd bättre . Jag tänkte på vägen till jobbet nu i kväll . När blåst och regn piskade i ansiktet på mig. Hade han varit en riktig man så hade han kört mig hit. I stället är det fullt ös på krogen . Jävla loser. Bort bort med han. Vi ska kämpa och vi är värda det bästa . Kramar

mulletant
Har läst tråden

medan jag dricker morgonkaffe. En tråd fylld med värdefulla erfarenheter för den som står mitt i kampen ’att stanna eller gå’ . En tråd om att leva i skuggan av en kär persons missbruk. För min egen del är det åtta år sen jag vara där. Jag lämnade, kom tillbaka och vi vi fick ett nytt, nyktert liv. Men det var inte färdigt med det. En bra början däremot. Vi började båda gå på tolvstegsmöten och där förstod jag småningom många mönster, alla sammanväxta rotttrådar, jag hade med mig från min barndom med en alkoholiserad far och djupt medberoende mor.
Jag har bearbetat mycket genom att skriva, en uttrycksform som passar mig. Nu har jag skaffat mig en sponsor i Alanon och det är alldeles underbart! En människa som känner igen mina erfarenheter - eller inte, men oavsett ser mig, lyssnar till mig och tar mig på allvar. För hon vet. Hon har gått, inte mina, inte samma, men så liknande vägar. På samma sätt som vi kan känna igen varandra här på forum men i levande livet.
Att skaffa en sponsor, att fråga och få ett ’ja’, att berätta det för mannnen - nu när vi lever ett bra liv i gemenskap.... det var ännu ett steg i att ta makten i mitt eget liv. Att välja mig själv och mina behov utanför vår gemenskap. Det kräver också en tillit från hans sida, det förstår och insåg jag. Och det har gått så bra.
Fick inspiration att skriva här om det efter att ha läst och delat er kamp och era tankar. Tack för det - det gav mig en input till att ’titta in i mig själv’ och göra en ’lägesposition’. Så tillfreds och så tacksam att jag fortfarande är i rörelse, i växande. Inåt mot mig själv.
Allt det bästa idag till dig medsyster! Jag önskar dig en skön söndag där du gör det bästa av den för ditt eget liv❤️🌿 / mt

Nordäng67
Härligt att...

läsa om ditt liv Mulletant, tack för att du delar med dig! Även jag har hittat skrivandet som en slags ventil. Appen anteckningar i mobilen är full med små skrifter om situationer, tankar och händelser! Och så skriver man här! Så underbart för er att ni har kunnat fortsätta ert förhållande och kunna göra livets resa tillsammans! Jag kan fortfarande drömma om att mitt ex skall komma till den där punkten när han är färdig med alkohol och vill börja en ny fas i livet. Än har det inte hänt och det är inget jag väntar på längre. Jag ägnar mig åt min egen resa istället. Den senaste tiden har jag haft en så skön känsla av att jag är glad att jag är jag inklusive ALLT, både bra och ”dåliga” saker. En skön söndag till dig också Mulletant❤️

Sidor