Så var det dags igen, drickandet har blivit alldeles för mycket än en gång.
Jag var ganska aktiv här på forumet för tre år sedan när det var som värst.
Då tog jag tag i saker och ting, gick i en samtalsgrupp, åt antabus och var nykter i tre månader men när allt är som bäst så blir jag av med jobbet.
Inte p.g.a. alkoholen utan för att vår avdelning flyttades utomlands. Men ändå, det var tillräckligt för att jag skulle börja dricka igen.
Eftersom jag är särbo så får jag massor med tillfällen att dricka och senast halvåret har det ökar, jag dricker varje kväll.
Även om jag vet att jag inte ska dricka så fortsätter jag att intala mig själv att jag visst kan dricka normalt. Idiot!
Självklart spårade det ur till slut, förra helgens kräftskiva var ingen höjdare... I går fick jag ett e-mail från en kompis som varit med där han uttryckte sin oro. Jag har varit ärlig med honom tidigare och han kände igen alla tecken från tidigare.
Måste säga att det är fantastiskt att ha en vän som engagerar sig på det sättet.
Varför kan man inte bara låta bli att dricka? Varför ska man hela tiden riskera allt? Jag har bra kompisar som jag tror är jävligt less på mig, en fantastisk flickvän som är lika less, en dotter som är stor nog att be mig fara och flyga för all framtid.
Jag har bestämt mig för att komma iväg på ett AA-möte i morgon, så får vi ta det därifrån.

Anders 48

Välkommen tillbaka Tomburken! Du är ju på rätt väg. Du har hittat hit igen - och tänkte gå på ett AA-möte. En jättebra början! Härligt att ha vänner som reagerar. Det är omtanke! Man skall lyssna på sina vänner - de är kloka. Önskar dig all styrka att bryta igen och komma upp på banan. Du vet ju att du kan!

Men jag tänker lite som att nykterheten kan de inte ta ifrån mig. De kan ta mitt jobb eller ge mig skit, jag kan bli sjuk eller att min fru lämnar mig eller vad som helst. Men ingen utom jag kan ta ifrån mig min hårt ihopkämpade bedrift att vara nykter. Så länge jag är nykter så kommer jag att klara mig ur betydligt mer än om jag börjar dricka. Jag är en sån som inte dricker (längre) och det är jag stolt över oavsett om livet pissar på mig. Stoltheten växer med varje nykter dag.
Edit: Det stärker mig vid tillfällen där risken att ta till flaskan är överhängande. Och jag måste nog känna de där känslorna utan att döva dem.

Tomburken

Jag kom iväg på AA-mötet som planerat.
Det var nervöst att gå dit. Jag har visserligen varit på två möten för ett par år sedan, men det här var en ny grupp för mig. Vad skulle det vara för folk som var där? hur skulle jag bli bemött? Skulle gruppen vara stor eller liten?
Det visade sig vara en ganska liten grupp där, som jag tolkade det, de flesta gått där väldigt länge .
Jag blev väldigt väl bemött och snabbt kände jag mig välkommen. En sak jag reagerade på var att trots 15, 20 och till och med 30 års nykterhet så förtsatte de att gå på mötena. Det om något bevisar att kampen mot att inte dricka gäller livet ut, det gäller att inte slappna av för då kan man trilla dit igen.
Så här efteråt så känns det jättebra, nu ska jag ge det här en chans och fortsätta gå dit en gång i veckan.

Tomburken

Fan vad skönt!
Tiden går fort. Det har gått förvånansvärt bra. Jag har till och med varit i sommarstugan själv en helg. Nykter! Det har inte hänt många gånger på 15 år, det kan jag lova.
Jag har gått på AA-möten varje vecka och i kväll är det dags igen, det är skönt att gå dit och man känner sig så bra efteråt.
Ta hand om er!