Jag var nog 13 år... idag är jag 50... men den första fyllan och det underbara "suset" i huvudet glömde jag tyvärr aldrig.
Det har runnit mycket vatten under broarna likaväl som alkohol genom strupen sedan dess. Har egentligen aldrig misskött jobb eller dylikt.. bara mig själv och mitt liv.. helt enkelt.
Många vänner genom åren har gått bort sig... själv bröt jag i 30 årsåldern med "vänner och kompisar" för att försöka bryta ett mönster som redan då var "illa" och gick in i svenssonlivet...å det funkade ju på ett sätt

Det har dock alltid funnits en hake... helgens alla ursäkter till att ta en..
Min sambo har faktiskt inte en aning om hur väl jag kan planera å gömma för att kunna dricka mer än någon ser.... man köper en dos synlig.. men har redan gömmor så man kan "fylla på" under helgen utan att det syns i den officiella kvoten i kylskåpet.

Man kan "låta bli" någon eller några helger om det gått över styr... men sedan är man där igen.. hur mycket man än försöker låta bli.. fan ..jag har gråtit och lovat mig själv och mina nära att aldrig mer dricka så mycket.... funkar inte i lägnden... så jag försöker och jag jobbar på att sluta... men trillar alltid dit..om och om igen.
Detta suget är maniskt starkt... och jag har slutat med både sigg och snus genom åren... hemskt plågsamt... men detta fixar man inte så lätt...

Igår fick jag helt enkelt bara nog.. efter 1 vinare, 4 st 7,2 öl 3 st starköl 33 cl och 2 folköl vaknade jag på terrassen kl 11 på förmidagen med den sedvanliga ångesten... jag skulle ta 1 glas och sedan lämna in travsystemet över datorn.. okej.. funkade ju bra.. igen!

Vet inte varför.. men något sa mig att nu måste det ta slut... jag har försökt så länge själv utan att fixa detta.... så jag lyfte helt enkelt luren och ringde och bokade tid för hjälp... gick sedan in till sambon på kvällen och talade om att jag begärt hjälp och nu kommer det att bli lite konstigt och egotrippat på ett annat sätt framöver.... men det måste nog bli så.
Jag tror att hon fortfarande är i ett stadium av shock... och jag försöker förstå att jag faktiskt har tagit detta steget efter så många år...

Nu får vi se hur detta slutar

Lördaghelaveckan

Vet hur svårt det är, hur långt in i en det sitter att be om hjälp... gjorde samma sak här om dagen själv.
Är på min tredje nyktra dag och kämpar på, lycka till nu och starkt jobbat???

hej Öland
Du har tagit det svåraste steget! Gratulerar till insikten och till att den kom innan du förlorat allt. Jag ser fram emot att följa din väg här på forumet.
Vänligen
Ikaros

Rastochro

Starkt. En dag så kommer ändå en effekt tänker jag. Du förekom den. Och visade en god vilja. Hur det nu än slutar så är det ditt liv du måste forma. Jag är fylld av beundran. Jag har verkligen inte i mitt liv agerat så klokt som du.

Öland

Min sambo förstår nog inte riktigt vad jag vill och vad det betyder när jag säger att jag måste sluta dricka...
Midsommar kommer upp på tal och vi brukar alltid ha midsommar här hemma... å då säger hon att hon och "mamma" skall ta bolaget redan nu på onsdag.. å undrar hur jag skall göra ? ....Hallå !!!

Jag säger att jag skall vara nykter och därför inte skall ha något... (jag skall faktiskt till läkare den 19 för att diskutera mina problem och försöka hitta någon väg ut ur dessa fällor... vilket hon vet!)

Då kommer en kommentar som gör mig arg och besviken... Ja.. då blir det en rolig midsommar om du skall vara nykter.. då skall väl du greja med annat och tycka det är skittråkigt att sitta här och grilla och spela olika spel...

Fan... här vill man ändra sitt liv och inte bli skitfull och somna innan kl 7 på kvällen midsommarhelgen... å så får man en kommentar som tyder på att det är bättre man e full... så dom kan vara fulla utan dåligt samvete..

Min sambo dricker lika ofta som mig.. men på ett annat sätt... å mitt beslut att ändra vanorna hotar nog hennes eget legitimerande av sitt drickande... hon ser kanske att en "Box" vitt var och varannan helg blir ganska mycket.. å om jag slutar måste hon konfrontera sitt drickande... å det vill hon förmodligen inte... så detta blir en utmaning för mig.. det förstår jag nu idag.. det är inte bara mig själv jag skall da tag i.. även andras viljor skall besegras...

Jag tror jag exploderar... men det gör mig bara mer besluten att inte dricka mer.. för jag tänker inte vara en ursäkt för andra att dricka... jag har nog med egna ursäkter för att hålla ett kompani berusade i månader... om det skall vara så...

En dag i taget.. En sak i taget... så får det bli !

.... Du är jätte klok, håll fast vid ditt beslut och lyssna till din inre röst.
Visa din sambo att du visst kan ha roligt en midsommar utan alkohol!!
Kanske det blir en tankeställare för henne också även om hon just nu upplever det som ett hot.

Det ska bli spännande att följa din resa..
Kram???

AlkoDHyperD

Förändring är svårt och energikrävande. Många klarar det för att det finns stöd från sin närmaste omgivning. Och några av oss måste inte bara klara det på egen hand utan även med omgivningens motstånd. Det är tungt.
Som du själv skriver, visst kan en förändring hos dig vara hotfullt för andra, vars problem blir mer synliga. För din sambo har kanske ditt drickande fyllt en funktion av legitimerande av hens och normaliserande.
Mitt ex fällde en kommentar (med en suck) vid ett tillfälle för ett par år sedan som gjorde mig riktigt förbannad - och innerst inne sårad eftersom det vittnade om oförståelse - om att det var tråkigt att sitta och dricka ensam. Han har funnits med under mina värsta år i missbruksträsket då jag både var på TNE, behandlingshem, fick alkoholpsykoser och ep-anfall. Även om det värsta var över 20 år sedan var han även medveten om att det inte läkt ut, efter ett par återfall.
Jag svarade bara kort på kommentaren. Att han skulle vara jävligt glad över att dricka ensam. Punkt.
Stå på dig, Öland, och fortsätt vända omgivningens motstånd till ännu mer jävlar anamma!
Kram

Öland

Inte en droppe sedan 3 juni... den ilskan och besvikelsen jag kände den morgonen har slagit rot i mig på ett mycket bra sätt. Jag har tyvärr även verkligen sett hur min sambo använt mitt drickande som en fasad att dölja sitt eget under lång tid. När jag slutat finns inget att gömma sig bakom... å det smärtar henne på många sätt... det ser jag.. och det är tufft att ta den debatten.

Men att sluta dricka och att se den sanningen i vitögat, det är som att födas eller att dö.... den resan gör man alltid själv... så känns det faktiskt.

Men som sagt... livet är faktiskt riktigt bra... och jag räknar och hoppas på att jag skriver om 3 månader igen med samma positiva inställning.... för vakna med ångest och baksmälla vill jag aldrig mer göra.. och skall jag ta mig f-n aldrig mer göra.. för att vara nykter är fantastiskt.... å jag tog ingen som helst hjälp.. varken medicinskt eller psykologiskt …. jag bara bestämde mig.. å det är ännu mer underbart för ens självförtroende...

MVH
Öland

Vilken styrka du besitter!!
Vad skönt det måste vara att ha kommit så långt i din nykterhet och självinsikt!???

Lycka till på den fortsatta färden??

Kramar
???

Ler

Ja , Wow .. Har läst din tråd .. Vilken styrka och beslutsamhet, vilja och envishet .. ?? Sorgligt med din sambo .. men som du säger så gör vi alla våran egen resa och det finns ett val .. Stort , Stort Grattis till 3 månader ?

John-Erik

Fasicken vad bra jobbat.
Grattis! Bra skrivet.. Det andas beslutsamhet i hela ditt uttryck..
3 mån. är toppen.
Jag är halvvägs nu, 47 dagar idag utan hjälp.Bestämde mig
för en längre tids nykterhet. Lite jobbigt i början var det men
det gick. Kan kännas lite konstigt inför helgen och under
helgen. Gammal vana som måste brytas av mig själv.
Nu är det gjort. Hade en svacka dag 44 men fick god hjälp
och pepp av en vän. Viktigt att ha vänner som tror på en...

Lycka till Öland!!

//John