Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Jag mår sådär... eller förutom att jag är tokstressad på jobbet och köpte 3hg lösgodis för att kunna jobba typ hela natten så mår jag bra?. Ingen tanke på alkohol iaf... Kram

Mod

Åh, du jobbar natt..
Det är tufft, det har jag oxå gjort.

Vad jobbar du med ( förlåt, det kanske man inte får fråga, förlåt isf)

Kramar till dig

Vill bara titta in med lite pepp! Så jobbigt att vara stressad på jobbet. Men försök att få sömn i alla fall. Jag jobbade mycket på natten förut, men kom på att jag funkade så mycket sämre av att inte sova ordentligt. Hjärnan blev långsammare och jag fick mindre gjort på dagarna.
Nu vet jag ju inte om du jobbar nattskift eller om du jobbar över för att du inte hinner med på dagarna. Men är det det senare vill jag slå ett slag för att ändå gå och lägga sig i bra tid och gå upp någon timme tidigare och jobba undan då istället. Då brukar hjärnan vara snabbare och mer fungerande och så behövs inte lika många timmars jobb.
Fattar att det känns jobbigt med sötsuget och godiset också. Men tror att det är bra att ta tag i ett beroende i taget, och alkoholen är i alla fall värst och viktigast.
Var snäll mot dig och ta hand om dig!!! Kram! <3

.. och har svårt att sova. Knaskatten, du har helt rätt- inte alls bra att jobba på nätterna, jag brukar undvika det. Men, nu kände jag att jag bara måste bli klar med en sak till imorgon (det är inte nattskift utan extra nattjobb efter mina vanliga åtta timmar). På ett sätt skönt att jag nu har läget under kontroll, men godisätandet måste också komma udner kontroll. Suck, allt ska vara under kontroll nuförtiden.

Tack för pepp Knaskatten och Mod! Kan tyvärr inte berätta vad jag jobbar med, men det är som sagt inte ett nattjobb annat än när prestationsprinsessan känner att hon måste fixa lite allt möjligt som hennes chef inte tar itu med.

Jaha, ingen alkohol i alla fall och inte ens sugen. Nu ska jag som sagt även sluta med godiset så kanske jag kan sluta gå upp i vikt (SÅ trist att gå upp i vikt när man har kämpat och slutat med alkoholen!).

Godnatt alla fina??

Tillbaka i gamla dåliga jobbvanor här också. Suck! Man funkar och mår så dåligt utan sömn. Ta tag i godisätandet när du har en lugnare period. Kram!

Tillbaka i gamla dåliga jobbvanor här också. Suck! Man funkar och mår så dåligt utan sömn. Ta tag i godisätandet när du har en lugnare period. Kram!

Mitt nattjobbande fortsätter, men uppgifterna minskar inte. Inte sugen på alkohol, men måste verkligen ta itu med mitt godisätande... Idag blev det lösgodis och kladdkaka. Måste nog göra likadant med sockret- sätta ett mål och börja räkna dagarna. Men,d et får jag ta itu med imorgon;)

Har bokat ett yogaläger torsdag till söndag, men känner bara för att vara hemma efter att varit bortrest fyra helger i rad.

Knaskatten?- hoppas du sover nu!

Kram till alla där ute som kämpar!

Började dagen med en joggingtur och styrketräning trots att jag egentligen bara ville stanna i sängen.

Note to self:
1) Man ångrar aldrig ett träningspass
2) Man ångrar alltid att man ätit en massa godis
3) Man ångrar aldrig en nykter dag
4) Man ångrar alltid att man skippade middagsdisken

Kram till er alla!?

In med lite pepp!
Du är grym Jasmine! ???
Och Hahaha jaaaaa man ångrar alltid att man inte tog middagsdisken (tittar nu på min disk ??).

Pöss på dig!

Mod

Vad bra du är!
Du kämpar på så grymt ?

Idag cyklade jag 10 mil?
Fick med kidsen på 3?

Vi kämpar på ?

Sov så gott

.. med lagom mycket jobb, mys med barnen och lagom mycket socker;).

Jag var i och för sig dödstrött på kvällen och somnade en stund medan barnen bakade och städade. Gav mig lite dåligt samvete, men tröttheten berodde på att jag jobbat och inte på att jag druckit alkohol. Det är en jä-la skillnad!

Kram och godnatt?

John-Erik

Toppen att du kämpar på. Du är beslutsam nu det märks :-)
Jag slutar med sockret på Måndag och tänkte köra 3 V.
Apropå det du nämnde om sockerstopp för någon dag sedan..
Håller på dig vännen...

Kram

Hade bokat ett yogaläger i helgen, men kände mig tvungen att avboka för att jag har så mycket jobb. Det får konsekvensen att jag är hemma utan barn, stressad över jobb och med inget inplanerat. Och allt mitt sociala umgänge är förknippat med alkohol. Känns som om jag måste välja- sitta hemma isolerad eller dricka. Är det någon som känner igen sig och har något råd?

Men, just idag är jag inte beslutsam längre. Sockerstopp från måndag låter bra- jag är på.

Kram till dig?

John-Erik

Skulle vara hemma i så fall, men om du känner dig stark i helgen och kan avstå A så är det ju bättre att vara social.
Hur du än gör så har du ett mål som du kämpar för att nå. Försök motivera dig att nå dit hur som helst.
Känner igen mig i detta med att alla andra dricker och man själv ska avstå. Omöjligt att inte dricka då.
Så är det ju...

Styrkekramar till dig

John

Fyll tiden med annat än alkohol. Du kanske kan köra lite yoga hemma? Ta ett varmt bad? Se någon serie? Eller träffa kompisar och inte dricka. Det har du ju klarat förut. Stor kram!

.. ja du John, den satt där den skulle;). Inte kan jag dricka idag (eller imorgon) när jag har ett mål på 90 dagar? Jag som alltid når mina mål.

Men, Gudarna ska veta att idag är det svårt. Efter (ytterligare) en kaosdag på jobbet, inga barn hemma, de jag skulle kunna umgås med har andra aktiviteter, känner mig ful, tjock och inte alls glad, så skulle det vara sååå skönt att bara flyta bort med en flaska vin och njuta av att allt känns okey trots allt. Har ingen som helst motivation att var nykter idag, ser liksom ingen mening med det, känns nästan som självplågeri att vara hemma ensam nykter när mina vänner är ute och dricker eller på date. Men, så var det ju det där med målet på 90 dagar. Jag ska inte svika mig själv igen. Även om det är ett sort svek och självförakt att äta så mycket godis att sockret gör att man blir snurrig, får ont i magen och mår illa.

Det blev ett rörigt inlägg...men det avspeglar mitt liv just nu. Rörigt. Och trist. Tröttsamt. Trots det ska jag var nykter. I 90 dagar.

Och John, på måndag börjar Sockerutmaningen (jag börjar nog redan imorgon).

Hoppas ni andra nyktra har en bättre fredagkväll!??

John-Erik

Så är det ju Jasmine..
Inte kul alltid.. Håller med och Fredagkväll nu när du mår som du gör...svårt läge..
Hamnar ganska ofta i dessa svackor men för att kvala in i de "försiktigdrickandes" skara
måste man ta en paus, så känner jag. Lite som att körkortet för att få dricka ibland
också kräver vissa perioder av nykterhet. Tror att du känner lite så också eller hur.?
Tyckte bara att du verkade vara på g att kanske inmundiga den ädla varan när jag skrev
inlägget till dig tidigare idag. Jag var helt enkelt rädd för att din väg till 90 skulle krascha :-)
Bra att du tog det rätt ;-). Ta en dag i taget nu och försök hitta ditt inre lugn.
Kvällste kan vara bra och rogivande...
Tänkte att jag skulle starta med sockeruppehållet idag men det sprack när frugan hade köpt
kokosbollar.:-).Så det får bli start i morgon istället..
Kämpa på Jasmine...är nykter med dig idag, du är inte ensam ...:-)

Kram

John

Så har jag också känt: att det känns som självplågeri. Men du har ju valt att hålla upp i 90 dagar av en anledning. Tror verkligen inte på att dricka (varken nu eller sen) för att trösta sig eller lugna sig eller när man är ensam. OM du ska dricka någon gång framåt borde det inte vara av någon sån anledning.
Kram! ❤️