Nu är de på tiden att jag börjar på en egen tråd. Har varit här inne och läst och ibland kommenterat andras trådar i snart ett år.
Det är verkligen även på tiden att jag gör allvar i mitt försök att dricka mindre och måttligt. Jag har haft ett riskmissbruk ända sen tonåren och det är decennier sen nu (är 50 +). Det har varit perioder med måttligt drickande under mitt liv. Men de senaste tio åren har det eskalerat och blivit alltfler minnesluckor, ångest och känslor av kaos. Jag har i flera år varit medveten över mitt beroende men för ca 1 år sen berättade jag, på en vårdcentral och var sen hos en kurator. Det hjälpte mej lite 'på traven'. Jag gjorde sen halvhjärtade försök att hålla upp med alkoholen, men klarade högst 5-6 dagar. Sen början av detta året har det faktiskt gått mycket bättre, har t o m lyckats vara helt nykter i 3 veckor en gång. Nu är jag på den tredje veckan igen och kanske blir det en hel månad denna gången! Förr var jag ute och festade eller satt hemma hos vänner och drack. Men de senaste åren har det blivit mycket 'tröstdrickande' ensam hemma om kvällarna. Med samma Ågren och bakfylla dagen efter.. Jag är så trött på att sitta och "älta gamla sorger", dricka och må dåligt. Känner att det är på tiden att förändra mitt liv till ett sundare och förhoppningsvis mer socialt aktivt liv. Jag vet inte om jag någon gång kommer att kunna dricka "måttligt" eller kanske borde sluta helt men just idag mår jag så bra av att inte dricka alls. Jag tar en dag i taget... Blev nog lite rörigt första inlägg, det är många tankar som kommer i huvudet, när man börjar skriva. Jag återkommer . Kram och kämpa på alla därute!

Tack snälla Fredde för dina uppmuntrande ord! ?
Tiden går snabbt och min app ”Sober time” tickar på. Den visar på 26 nyktra dagar. Men jag drack 4 folköl i fredags, men glömde att nollställa appen sen. Min alkohol-hjärna tyckte väl inte det var så farligt.. Men i fortsättningen ska jag vara ärlig, ffa, här på forumet.
Kram till er alla som kämpar här inne ?

Fredde

Smyger in och ger dig en klapp på axeln och viskar i ditt höra att du är stark och att du förtjänar att må bra för det är du värd ?? Ha en mysig och härlig Fredag i nykterhetens tecken?

31 - 1, helt nyktra dagar idag. Kanske jag klarar en månad till, kanske jag dricker några folköl en kväll i helgen men det får vara ok. Men just idag känner jag inget sug alls. Känner mej sund, frisk och stark ?? . Tack Fredde för ”klapp på axeln” och dina ord. Kram ?

Fredde

Grattis Manda till din vita månad det är starkt gjort av dig och tänk vad bra du mått nu när du inte druckit så fortsätt på den vägen?? Ha det gott! Kram??

Kul att det går framåt för dig. Har för mig att det var i just din tråd jag "oficiellt" erkände mina A-problem.

Tack för fina ord hos mig. ?

Jag börjar att räkna om nu, dag 2 idag. Det blev tyvärr mer än 2 folköl i lördags. Det känns inte alls ok. Jag blev bjuden på 2 starköl och sen en whisky på eftermiddagen. Sen var jag berusad resten av kvällen med 4 folköl till. Som en fluga kring en sockerbit, kändes mina tankar om ölen, redan kvällen innan. Jag kunde tackat nej till whiskyn, men alkoholhjärnam tog över, sen var det kört. Ingen större minneslucka eller katastrof men ett nederlag ändå. Trött och bakis igår. Nu börjar jag om med nya tag. ?
Tack för era inlägg Vinäger och Fredde!.? Kram

Fredde

Det är bara att borsta av sig och resa sig och ta nya friska tag igen ?? du är ju stark och envis av dig bara du sätter den sidan till? Det där diket har man ju trillat i många gånger och styrkan ligger ju i att man orkar resa sig gå på gång så man till slut förhoppningsvis lär sig att det inte är värt att ligga där och må dåligt. Vi måste lära oss och tillåta oss att må bra utan att bedöva oss med giftet. Du har ju klarat att vara nykter långa perioder innan så du kommer klara av att vara det igen om du bestämmer dig för det. Idag är det 8 dagar sedan jag drack några öl och min strategi att minska mitt drickade och bara ta några öl varannan vecka har fungerat så här långt ialla fall och det är jag glad för? Min förhoppning är att jag med tiden lär mig att jag inte alls behöver dricka men jag får ta ett steg i taget och huvudsaken är att man är på rätt väg? Glöm inte bort att alla dina vita dagar har inte varit förgäves bara för du trillade dit sist utan dom har ju gjort nytta och kroppen har ju fått tid att läka och gjort att du mått bra på alla sätt? Ha en fin dag! Styrkekram??

Jag har 10 nyktra dagar nu, innan dess klarade jag en hel månad. För varje period utan alkohol blir mitt självförtroende åtminstone en liten gnutta bättre. Nu kör jag på en månad till (minst)! ?
Tack Fredde för din uppmuntran!
Kram alla därute som kämpar. ?

Har 11 helt nyktra dagar nu, eller 21 - 1, beroende på hur man räknar. Jag drack tyvärr senare på kvällen den 24/11, på ett spontant krogbesök. Men det var måttligt och jag blev inte särskilt berusad. Så det känns ganska bra ändå. Finns hopp om en längre vit period nu. ??

Hittade äntligen min gamla tråd, var längesen som jag skrev här.
Lediga dagar framför mej, imorgon en dag där inget särskilt är planerat. Min alkohol-hjärna har malt på, om besök på bolaget i flera dagar för inköp av en flaska vin att dricka ikväll, men jag har stått emot. Gick ut på en promenad efter jobbet men gick inom biblioteket istället. Nöjd (och lite förvånad) över mej själv just nu.
Ha en fin helg alla därute! ?

Hej!

Längesen jag skrev här, det har gått allt längre tid mellan mina inlägg. Tyvärr kan jag inte säja det samma om mina dryckesintag som blev allt oftare och mer, under sommaren som gått. Men om man ser det på lång sikt så var det värre förra året (och alla åren innan dess) så jag har i alla fall förändrat mitt drickande till det bättre. Det har inte varit några större katastrofer eller stora minnesluckor i år. Förutom en gång i somras när jag skulle cykla hem efter en fest. Lyckades cykla ca 25 meter innan jag välte. Slog i arm och axel, fick bara diverse skrapsår men skammen var desto värre dagen efter. Sen har det blivit lite lugnare med drickandet. Men jag har märkt att alkoholen börjar snirkla sej in allt mer i mina tankar igen och det gäller att alltid vara alert mot alkohol-djävulen..
Nya tag nu. Är på dag 7 och det ska bli 7 dagar till (minst)! :)

Ja, det var längesedan. Din tråd är ju lite speciell för mig eftersom det var den första jag skrev i och erkände mina A-problem för drygt två år sedan. Trist att vi båda fortfarande inte är helvita, men det sista som överger en är ju hoppet. Och kämpar, det kan ingen beskylla oss för att inte göra...

Ha det gott!

Kram

Tack för dina ord. Jag är inne ibland här och försöker ”läsa ikapp”, men är för trött för att kommentera eller peppa andra just nu. Men jag har absolut inte heller gett upp, trots att det gått upp och ner med mina försök till ett nyktert och hälsosammare liv. Trägen vinner! ??

Det är det som gäller här, både vad gäller egen uppdatering och kommentarer i andras trådar.

Tar med mig dina ord "Trägen vinner". Så måste det vara. ? Till slut så.

Kram

Min app "Sober Time" stod på 18 vita dagar i fredags men det stämde inte riktigt. Jag måste ha glömt att nollställa den för några veckor sen, då jag drack ett stort antal öl en kväll. Men jag kommer inte ens ihåg exakt vilken kväll eller hur många öl jag drack! Men min alkoholhjärna har blivit expert på att förminska och glömma. Den lurar mej att tänka att "det var inte så mycket, var ju kontrollerat och inga minnesluckor". Fast tydligen väldigt luddigt ändå.. Mitt minne spelar mej spratt, det känns inte bra alls. Denna helgen drack jag vin i fredags och 4 öl i gårkväll. Idag har jag nollställt "Sober Time". From och med idag ska jag ha full koll på mitt liv igen.

Ledig dag, tillåter mej att ta det lugnt och vara ”lite lat”. Men utan att vara bakfull och ha dåligt samvete över det. Det känns underbart ?

Orden bakisfri och måndag i samma mening känns underbart. Ett bevis på att det faktiskt går att vara nykter - även på helger. Hoppas att den underbara känslan får hålla i sig. Du har kämpat så länge, så nu är det dags för framgång.

Tack för att du orkar skriva i min tråd ibland. Blir så glad varje gång. ?

Kram