Då var det dags. Insikten. Det är dags att erkänna att alkoholen är ett problem.

Insikten har nog kommit många gånger, speciellt då man legat där och våndats med huvudvärk och torr mun, när bakfyllan gjort sitt bästa för att tala om för en det man sedan länge borde veta. Alkoholen är inte bra för dig, du ska inte dricka. Tyvärr verkar den där insikten försvinna i takt med att huvudvärkens släpper och efter ett par nyktra dagar tycker jag mig förtjäna ännu ett glas vin, det har ju varit så stressigt och det är ju det effektivaste sättet att slappna av på kvällen. Öl är ju så gott, jag förtjänar en öl nu när jag slutat äta godis.

Den där bakfyllan är sällsynt, nu för tiden. Jag försöker verkligen dricka med måtta. Sen att de blir varje helg, ett par glas på söndag (man kan ju inte låta en halvtom flaska stå…) några öl på tisdag efter en extra stressig dag, kanske ett glas vin till maten på onsdag och oj, där rök halva flaskan igen, bäst att dricka upp den på torsdag och se man på då var det fredag igen! Trots allt försöker jag dricka med måtta, försöker lägga mig innan jag blir för full så jag inte blir bakis dagen efter. För det är ju då, när man vaknar upp bakfull varje morgon, som man verkligen har alkoholproblem.
Det blir svårare och svårare att inte ta ett glas till när det första (eller andra eller tredje) väl är urdrucket. Kvällarna utan alkohol är så sällsynt få nu för tiden. Ångesten är ständigt närvarande. Rädslan.

Jag vill inte mer. Jag vill bara vara nykter.

Hejsan alla kloka & goa.
Gällande snedsteg, har läst era tankar och könslor, funderingar. Det kan ju finnas 1000 olika skäl varför man väljer att snedsegla. Jag var spiknykter i 5 månader. Kände inte ngt sug överhuvudtaget. Dock kände jag tristess, nedstämdhet, liksom fan vad fucking tråkigt mitt liv är. Så jag planerade att börja snedsegla. Först i min ensamhet, tog en kvarting Whiskey på ett hotellrum... kände mig direkt distansierad och ett stort jövla lugn.
Ingen visstte: men jag svek mig själv å det grövsta. Iom att alla vet (alla som betyder ngt flr mig) att jag valt den vita vägen pga av min alkoholism, det innebar ju att det var ett jövla bestyr flr mig att återigen börja dricka ... jag skulle förändra mitt drickande ... bara dricka öl på helger...visst det ficka bra alla ggr utom en gång. Hade en jövla tur bara den gången att det inte hände ngt allvarligt.
Precis så är det flr mig. Löste ovan drack ett halvt glas vin, och sedan ett till och jag vart inte berusad...
så är det för mig också...
När kag dricker så fixar jag det oftast, men det ör som rysk roulette. Ibland är magasinet tomt, ibland är det fyllt med 3 kulor. Det är inte värt det. Jag tror att vi vill vara som alla andra. Vi vill delta på sociala event, vi vill kunna njuta och umgås med alkohol, för den är så förknippad med fest och tjo och stim.
Spretigt och rörigt inlägg!
Kram

John-Erik

Man ska inte döma sig själv för hårt. Du har ju ingen att plikta för s.a.s bara dig själv. Klart att om man bestämt sig
för en strategi och då fallerar kan man ju känna att man misslyckats i den meningen men mängden som du drack gör ju att iaf jag skulle
räkna dagen som halvnykter iaf om man ska räkna nyktra dagar. Ärlighet är av största vikt och är viktigt allra främst för sig själv.
Bra att du berättade som det var här, det inger i sig förtroende och hopp inför din framtida nykterhet och förhållningsätt inför alkoholen.
Om snedsteget triggar för mer och mer frekvent intag, då är det bättre att inte ta steget eftersom det kan öppna för missbruk
igen och att man åter hamnar i den jobbiga situationen som den såg ut före uppehållet.
Själv har jag svårt att sluta och kanske skippa återställaren dagen efter i det fall alkoholen inte gått ur kroppen när man vaknar.
Man vill "dricka upp sig" så att man har näsan över vattenytan igen. Ofta kan de bli så för mig om jag t.ex. festar flera dagar i rad typ
tillsammans med vänner eller släkt där alla är festvilliga.
Om man lär sig sin gräns och kan hålla den som du gjorde Vaniljsmak igår så har du grejat det men bara om det inte triggar för att dricka
idag också och om det idag blir mer än igår o.s.v.
Vet också att ifall jag och min fru träffar vissa vänner som gillar att festa så är hjärnan omöjlig att bearbeta till nyktert tänk inför
detta tillfälle. Kapitulerar inför faktum således och dricker då. Härav känner jag att jag måste välja bort vissa event och tillfällen tyvärr
tills jag återfått kontrollen över mitt intag och kan vidmakthålla min strategi med måttligt intag utan att gå över min gräns.
Konstigt nog triggar inte A för mig om jag tex. äter ute under ordnade former och något glas vin till. Dricker mer ceremoniniellt.
Värre är det om jag dricker på någon känsla själv i min ensamhet i hemmet. Negativ som positiv känsla kan trigga. Och faktum
att jag sitter ifred och häller upp själv gör att jag kan förlora kontrollen totalt. Ensam hemma är inte bra för mig således ;-)
Intressant tråd att följa... Hoppas att du fixar det trots stressig tillvaro..

Trevlig Lördagkväll

//John

Precis så är det för mig John. Blir aldrig full i sociala sammanhang men kan dricka tills jag stupar hemma. Därav har jag aldrig alkohol hemma utom när jag ska ha gäster...

? N

John-Erik

Nurture
Jag har mitt barskåp 3 meter från näsan där jag sitter nu och tyvärr är det glasdörrar. Se men inte röra gäller nu, lite diciplinträning ungefär som
man gör med hundvalpar i början. Chivas Regal är det som står främst..:-)Ser snyggt ut iofs..

<3 John

Vaniljsmak

Till att börja med vill jag säga att jag inte trodde händelsen i fredags skulle ge så stor respons! Jag är självklart tacksam över det, en sådan "liten" händelse kan ha stor betydelse för ens fortsatta nykterhet. Tack för att ni delar med er av era tankar, ger råd och berättar om egna erfarenheter!

Igår kom maken äntligen hit. Han ska hjälpa mig packa och städa nu under de sista dagarna. Vi ska även köpa julklappar och spendera tid på tumanhand. Nu känns det inte ett dugg svårt att hålla sig till nykterheten när han är här, han är inne på samma spår och har inte alls samma problem som mig. För honom är det inte svårt att avstå och jag har sagt att han ska påminna mig ifall jag ta upp ämnet.

Hoppas alla får vakna upp nyktra och kan njuta av morgonkaffet ?

Vaniljsmak

igår spenderade jag och maken en stor del av dagen ute bland gator och torg, i jakt på julklappar. Många, många steg blev det. När vi väl kom hem var vi rätt hungriga. Han föreslog att vi skulle äte ute på en omtyckt restaurang men den är rätt starkt förknippad med "att ta en öl till maten" så jag sa nej. Istället blev det färdiggrillat från affären.

La mig nykter och vaknade nykter. Nu är det dags att jobbat!

Vaniljsmak

Jobbat, packat, handlat advetsgrejer, packat, försökte organisera, umgicks med maken. Ingen tid för tankar på alkohol. Väldigt lite tid för nätet. Mår bra och är nykter!

Tack Luddrigt!

Vaniljsmak

Tisdag kom och gick. Den liknade måndagen i mångt och mycket. Lägenheten är kaos med en massa flyttkartonger överallt.

Just nu känns det naturligt att bara nykter. Det är lättare när kag inte är själv, när jag har sällskap. Forfarande ställs kag inför "vad ska jag göra nu då?" tankarna på kvällen, sisådär en timme innan det är dags att lägga sig. Turligt nog för sent för bolaget och för mörkt, kallt och regnigt ute för att springa på affären för den svagare sorten. Dessutom hade maken inte gått med på de. Skönt!

Vaniljsmak

Igår eftermiddag skulle jag packa och stöda. Kom hem efter sista dagen på jobbet, trött som bara den efter en natt med väldigt dålig sömn, och kände vara "nej, jag orkar inte". Där var tanken på a nära. En öl i handen så skulle allt så mycket lättare.

Jag tog mig igenom eftermiddagen och kvällen utan. La mig i sängen och blundade ett tag. Åt en halv pizza. Var tacksam för att maken är här och hjälper till med allt.

Nykter igår. Nykter idag. Ingen tid för längre reflektioner.

Vad bra att du var stark nog att klara dig utan. Det är i sådana lägen det är lätt att ta till lite a för stunden. Ha en bra dag!

Snart är flytten klar och du har tagit dig igenom en tid utan rutiner och ordning då relationen till alkohol brukar vara nära.. Heja dig, du kommer fixa detta

Kram

Vaniljsmak

Till att börja med: tack Luddrig och Pianisten!

Nu ör jag hemma igen. Barnen är glada, jag ör glad och maken är glad. Glad och trött. 80 km/h i över 100 mil är ingen barnlek, speciellt inte när stora delar av resan sker i mörker. Vi var framme efter kl 01.00 och fick stiga upp tidigt för att tömma släpet och lämna tillbaka det.

Mycket av möblerna är hos svärföräldrarna men de finns en hel del flyttkartonger som ska packad upp här hemma. Tankarna har kretsat kring alkoholen HELA dagen. En öl gör det roligare att packa upp. Ett glas vin gör tvättandet trevligare. En drink gör att jag faktiskt orkar hålla mig vaken efter allt för få timmars sömn. Men nej. Ingen alkohol idag inte. Jag har kommit för långt för att ta ett glas nu.

Jag försöker fokusera på nyktert umgänge med familjen. Jag försöker slå undan tankarna, orkar inte konfrontera dem och tänka klart nu. Jag vet att de vore bra, bra att spela hela filmen men jag orkar inte. Nåväl, idag är jag nykter!

Nu är du verkligen på gång och förutsättningarna är de bästa. Vi har tur som har en partner som stöttar, det underlättar. Det gäller bara att ta tillvara den förmån och övertyga sig själv i beslutet.

Du fixar det här! ♡ Kram

Vaniljsmak

Nu är jag hemma och omgiven av folk som älskar och stöttar mig. Det stödet betyder så mycket.

Samtidigt finns en massa jobbiga rutiner och ritualer som är bundna till just det här hemmet. Dessa kommer sakta men säkert att brytas, en dag i taget.

Vaniljsmak

Igår var det riktigt, riktigt svårt. Jag var trött och hade en massa saker att göra men allt jag ville var att ligga på soffan. Kände mig rätt nedstämd också. Trötthet verkar vara en grej som triggar alkoholsuget. Bröt mot min ingen godis regel istället för ingen alkohol, på de sättet tog kag mig igenom de tyngsta timmarna där mellan 16-18. Är så nöjd över det beslutet nu, ingen bakfylla denna söndag!

Vaniljsmak

Och här sitter jag och är nykter!

Jag är otroligt nöjd över att jag avstod alkohol igår. Det var helt rätt beslut. Tack Vaniljsmak, för att du valde så klokt! Jag samlar styrka från det beslutet och idag är det inte ett dugg svårt att vara nykter. Så skönt, började bli orolig för hur den nyktra framtiden skulle fungera om alkoholtankarna aldrig ville lämna mig i fred.

Det är fortfarande mycket att göra här hemma. Jag kikar bara in som fortast för att skriva några rader i min egen tråd, det känns viktigt att hålla igång tankarna på nykterheten genom att göra det. Hinner inte in och läsa hos alla andra. Kanske när saker och ting lugnt ner sig, när alla saker och möbler söderifrån är integrerat i hemmet här, när det nya jobbet inte är sprillans nytt och när rutinerna börjar ta vid.

Känslan är så underbar när man besegrat ännu en helg! Jag klarade också helgen, eller ja ok.. jag drack en ynklig öl i lördags. Låter tramsigt att säga ofrivilligt men det var faktiskt efter massa tjat på en middag. Jag tog den tillslut, men den var helt meningslös och verkningslös. Var ändå ganska irriterad efteråt. Något jag skall fundera över hur jag skall stå upp för min nykterhet, då när andra tycker "du kan väl ta en i alla fall" Men som sagt den var så obefintlig så jag tänker inte på den faktiskt.
Jag hoppas att du snart kommer in i hjulspåren Vaniljsmak och jag tror verkligen på att försöka hitta något att göra på fritiden som ger lugn och ro för själen men samtidigt kan ta upp lite tankar på ett positivt sätt utan att det stressar. Något som går att utveckla och ha framtida mål inom. Så man känner att livet får en ny mening när ens tidigare sysselsättning försvunnit!

Vi hörs när du är i fas :) Kram

John-Erik

Märkligt detta med olika tider då det triggas.. 16-18 är fasicken lättast tycker jag...
20-22 är värre. Men huvudsaken är att man vet..
Finns inget sug men vanan att njuta av A är förenat med de tider man tidigare bokat av för A.
Lite så...Kan vara en trigger...Hjärnans kraft..

Önskar dig en fin vecka..

John

Vaniljsmak

Men väldigt upptagen med att lära mig det nya jobbet och hitta fungerande rutiner här hemma. Det blir strax över en timmes pendlingstid (enkel väg) vilket ställer till det en del.

Hittills har jag varit för trött för att tänka på alkohol. Hoppas tankarna håller sig borta när rutinerna börjar ta form!