Då var det dags. Insikten. Det är dags att erkänna att alkoholen är ett problem.

Insikten har nog kommit många gånger, speciellt då man legat där och våndats med huvudvärk och torr mun, när bakfyllan gjort sitt bästa för att tala om för en det man sedan länge borde veta. Alkoholen är inte bra för dig, du ska inte dricka. Tyvärr verkar den där insikten försvinna i takt med att huvudvärkens släpper och efter ett par nyktra dagar tycker jag mig förtjäna ännu ett glas vin, det har ju varit så stressigt och det är ju det effektivaste sättet att slappna av på kvällen. Öl är ju så gott, jag förtjänar en öl nu när jag slutat äta godis.

Den där bakfyllan är sällsynt, nu för tiden. Jag försöker verkligen dricka med måtta. Sen att de blir varje helg, ett par glas på söndag (man kan ju inte låta en halvtom flaska stå…) några öl på tisdag efter en extra stressig dag, kanske ett glas vin till maten på onsdag och oj, där rök halva flaskan igen, bäst att dricka upp den på torsdag och se man på då var det fredag igen! Trots allt försöker jag dricka med måtta, försöker lägga mig innan jag blir för full så jag inte blir bakis dagen efter. För det är ju då, när man vaknar upp bakfull varje morgon, som man verkligen har alkoholproblem.
Det blir svårare och svårare att inte ta ett glas till när det första (eller andra eller tredje) väl är urdrucket. Kvällarna utan alkohol är så sällsynt få nu för tiden. Ångesten är ständigt närvarande. Rädslan.

Jag vill inte mer. Jag vill bara vara nykter.

Vaniljsmak

Vad man orkar med när man inte dricker! Hur mycket man hinner med när alkohol inte är ett alternativ! Ingen tankeverksamhet behöver läggas på alkohol; inga tankar på vad och hur mycket som ska köpas hem, inget uppskattande kring hur mycket jag kan dricka för att inte vara bakis på jobbet, inget funderande över när nästa glad kan hällas upp.

Om jag är trött är det för att jag sovit dåligt.
Om jag har ont i huvudet har jag mest troligt suttit och läst rapporter för länge.
Om jag är öm i kroppen är det mest troligt för att jag tränat kvällen innan.
Jag behöver inte fundera på om de var de där ölen kvällen innan eller om de kanske möjligtvis är en begynnande förkylning.

Livet kan vara rätt enkelt som nykter!

Snart är det helg. Då lär kag känna annorlunda ...

Energinivån blir gigantiskt! Jag har börjat packa flyttlådor och rensat ett helt skåp! Huset vi ska flytta till är inte ens byggt ? men man passar på liksom

Energinivån blir gigantiskt! Jag har börjat packa flyttlådor och rensat ett helt skåp! Huset vi ska flytta till är inte ens byggt ? men man passar på liksom

Cooikky

Jag är ute och går långa promenader på kvällarna. På förmiddagarna tränar jag styrketräning 3 gånger per vecka. Det tar bort mycket av min ångest och abstinens. Fjärde dagen som nykter idag.

Vaniljsmak

Helgen kom och snart är den över. Vi har varit sociala och träffar vänner och familj vilket är trevligt men något utmattande. Klarade de dock helt nykter!

Internet prioriteras fortfarande väldigt lågt, därför blir det bara en snabb uppdatering här. Jag är nykter och mår bra. Just nu går det rätt lätt, hoppas de håller i sig.

Vaniljsmak

Även om saker och ting lugnat mer sig så prioriterar jag internet väldigt lågt. Det används framförallt för att klara av bankärenden och arbetsuppgifter, sociala medier och div diskussionsforum får stå tillbaka.

Med det sagt vill jag ändå kika in här med jämna mellanrum för att skriva några rader. Jag är fortsatt nykter och det känns så bra! Just nu är det inga problem men så har jag heller inte hamnat i någon självklar social dryckessituation. Nästa gång jag kan se det hända är nog på arbetsplatsens julfest, vilket är mitt i veckan så det ska nog gå bra att tacka nej utan några höjda ögonbryn.

Vaniljsmak

Inläggen kommer allt mer sällan, men jag håller mig nykter.

Efter att ha varit förskonad från A-rösten ett tag smög den sig fram igår eftermiddag. Utan att inse hur set gått till letade jag efter möjligheter och tillfällen till att dricka. "Kanske när x kommer på besök, då dricker vi ju alltid något". Efter de tankarna insåg jag att det var läge att logga in här och skriva några rader, att påminna mig själv om kampen.

Jag måste nog inse att rösten aldrig kommer lämna mig helt. Inte än på ett tag. Jag hade hoppats på att det skulle vara som med rökningen, jag rökte när jag var yngre (i ca 5 år) och det saknar jag det inte alls. Fast jag har ju druckit under mycket längre tid, alkoholen ger så mycket mer än rökningen någonsin gjorde. Alkoholen är allmänt accepterad på ett helt annat sätt, det är få gånger man ser cigaretter framställas på samma sätt som ett glas vin.

Det får vara allt för denna gång. Nu väntar en lång arbetsdag och ikväll blir det ett glas skummande julmust!