Stänga av hjärnan

349 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Nurture
8

Pluralis majestatis=när en person använder ’vi’-formen för att betona rang.

Oftast är det omedvetet. Ibland medvetet. Mitt ex brukade använda det hela tiden - ’Vi borde tvätta skjortor’. Det betydde alltid att han tyckte att ”jag” skulle göra det.

I Stockholm används epitetet ”söta du” som en (omedvetet ? nedsättande) tilltalsform av kvinnor som tycker sig förmer än andra kvinnor.

’Jag är ingen älskling’ sjöng Lena Ph.

De ovan beskrivna uttrycken - ”vi” använt av personen som egentligen borde säga ”jag”, ”söta du” och ”älskling” är förstörda för mig.

För övrigt blir dagen helt fantastisk 😊 Hoc punctum brumbrum 💚

Nurture
7

Mellandag. Det är ok det med 😊

Vinäger
Vi

Vi-näger blir glad över att läsa dina inlägg. Jag också! 😉

Nurture
6

Planering. Undring. Lugn.

Igår mediterade jag för första gången på länge. Det var jätteskönt. En riktig buddhistisk präst ledde. Jag sov som en baby inatt. Det är nog en av de största fördelarna med att inte dricka - att få sin sömn tillbaka.

Styrkekramar till alla 💚

Nurture
5

Vet snart inte vad jag räknar för egentligen. Jag dricker i genomsnitt 1 g/vecka, utan dramatik, och jag tycker illa om det. Det har faktiskt slagit mej att sluta helt, men då utan pukor och trumpeter. Mest för mej själv, liksom. Den där goa magkänslan jag får av att vara helt nykter är underbar.

Vad f-n har hänt med mej ?

Styrkekramar 💚

IronWill
”Vi”

Ah, intressant. Jag har en kollega som allt som oftast säger ”vi ska ta tag i det där” etc. Där gav du mig en tankeställare för jag har alltid tyckt att det är som du skriver, men hans fall ofta ”någon borde” men kanske inte just han själv. Men då är det kanske mer att ”lova” utan att ta ansvar. Om man säger ”vi” så delar man ju ut ansvaret på hela gruppen. Men om man är i ett parförhållande så blir det kanske mer tydligt ”du”. Hur som, intressant.

Tycker det är strongt med 1 dag/v. Kräver ju samma kraftansträngning som att sluta helt för att inte låta det gå över styr.

Nurture
Easy does it

En nykter helg igen. En av många. Reflekterar över hur jag mår och känner. Den ihållande paniken och skulden har tonat ut. Mitt mående är viktigast. Barnen då ? Jo, det är ju så som vi alla vet att om mammor och pappor mår bra och håller vad de lovar, mår barn bra. Mina mår prima. Har serverat den lilla en skogshuggarportion med italienska köttbullar och ris, på sängen. Hon äter som två hästar och är smal som en pinne.

Just nu ( säger jag försiktigt ) känns det som om bitarna i livet faller på plats. Jag har ingen ätstörning, och ingen längtan efter alkohol. Ett nytt jobb har erbjudit både utmaningar och belöningar. Jag håller mina löften till andra, och skall hålla dem till mig själv.

Easy does it betyder försiktigt. Easy är inte lätt för nånon som är så renons på tålamod som jag brukade vara. Men det är verkligen så, att konsekvens och försiktighet leder till möjlig förändring. Det som jag trodde var fullkomligt omöjligt. Jag såg inget ljus i tunneln, ingen himmel runt hörnet.

Såg på Lena Ph’s krogshow på tv igår. Vi är årsbarn. Fin tjej, Lena. Går ut där och öppnar sej. Visar att livet kan göra vansinnigt ont för de som verkar ha allt. Alkoholen förstörde ju en fin del av hennes liv. Collateral damage; debris humaine.

Snart skall jag åka och hämta upp min äldsta vid stationen. Hon och Lillan blev inte debris humaine - den stöten tog jag mestadels själv. Men det gör inte ont längre - det gör f-n gôtt 🤗

Men jag behåller ett minne på axeln som viskar ’memento mori’ i mitt öra.

Styrkekramar 💚

Nurture
Snö

😡

Jag vet att en del älskar snö, men jag är ambivalent. Jag vill mest vara inne och titta ut. Jag har nog aldrig haft någon som med normal, svensk regelbundenhet åkte på skidsemester, utom pappa. Jag saknar det lite, även om kaos runt liftar, isande vindar och pjäxor som spänner inte är min idé om paradiset 😊

Nåväl, det blir en nykter dag till. Är aptrött - hittade en otroligt bra serie på Netflix igår - Bodyguard - och sov alldeles för dåligt inatt. Borde vila, men ’no rest for the wicked’.

Styrkekramar 💚

Vinäger
God morgon!

Hoppas du får en fin dag. Tack för att du finns. ♡ Kram

Nurture
Tack

själv, vackra själen Vinäger.

Här är jag i Paris. Alltså, jag är en medelålders, berest kvinna men jag har alltid dissat Paris förut.

Jag är ju helt pantad.

Paris är heeeelt underbart. Min Bello har bokat upp restauranger. Vi åt vansinnigt gott till det. Jag hittade en bit av ett snäckskal i maten - bet på det - och kocken blev förkrossad.

Fram med Alba-tryffeln för att blidka oss. Ok 😇. Det funkade.

Har druckit lite vin till maten. Det var riktigt gott. Men sen var det nog, och tidigt till sängs.

Massa vatten. Jag älskar Badoit.

Hälsningar från la belle France 💚

Nurture
Nurture 2.0

Härmed inleds projekt Nurture 2.0

Snart lättare och mer polerad.

Så det så.

= jag behöver bli smalare. Jäkla karl att boka upp restauranger !!

Nurture
Nurture 2.0

Mmmmm så skönt att vara hemma. Vilsamt, varmt och bara jag, katter och tösabitar. Så skönt att kunna ta en fastedag. Kunna köra bilen på morgonen. Vila. Städa. Fundera.

Vardagslycka 💚

Nurture
Nurture 2.0

Lång tröttsam dag igår. Försökte hålla i och vara positiv men jag fräste som en arg katt mot slutet av den. Men. Sol, 20 grader och ljus har gett denna vackra dag ett riktigt skimmer. Jag behöver bara vila. Ladda batterier. Sova. Äta sunt. Kroppen säger grönsaker. Så ovanligt 😊

Nurture
Nurture 2.0

Den italienska skönhetsmadonnan skällde på mej. Trasiga nagelband. Pfff. Pillat på naglarnas sidor. ’Solamente voi puo farlo. Cominciamo adesso’. Det blev gelnaglat, ansiktsmask, ”ta bort den orangea hårtonen”, tagliere giovane viene !!

Barbara och Patricia förskönade en massa kvinnor idag. Jag satt där i 5 timmar medan de jonglerade mellan yngre och äldre kvinnor: bröllopsfrisyr, färg och klipp, brushing, naglar... ryska mamman och dottern, den höga sköra sydafrikanskan, äldre och yngre amerikanskor varav en med ung son och svensk make - alla fick vi vårt, i en rasande fart. Espresso, toast, dietkex och skönhetsråd langades ut i en underbar kvinnlig gemenskap, ett kontrollerat varmt kaos och uttalat systerskap.

Un capolavoro. Grazie tanto 🤗❤️

Vinäger
Underbara du

och dina underfundiga inlägg. Läser och ler, ett skönt avbrott med lite lättsamhet i allt det tunga. Vet ju att du har den någonstans nödvändiga djupheten ändå.

Tack för alla fina finurliga, förändrande, frågande och ifrågasättande funderingar hos mig. Du berör. 💛

Vinäger
Long time no see

Hej, vill bara skicka en hälsning och säga att jag saknar dig här. 💛

Hoppas allt är ok!

Kram

Nurture
Nurture 2.0

Jag mår finfint 😊 Allt är väl - bara lite mycket att göra.

Tack 💚

Nurture
Venus handle

Jag hade en väninna på besök i fredags. Hon bodde över. Till min goda fiskgryta serverade jag vitt vin i de fina glasen som numera står och dammar i skåpet. Åren med vinprovningar stora mingel är långt bakom mej, liksom. Det var i ett annat land.

Våninnan hade med sej Champagne.

Jag gillar inte att dricka längre men drack faktiskt för att stå ut med henne. Har inget problem med den mentala övervintringen i den här perioden då det vassa regnslaskregnhelvetet driver på tvären genom kroppen och jag kurar buttert i väntan på buss eller tåg. Jag gillar att känna. Och efter i princip åratal av slentrianmässigt vinintag och emotionell avtrubbning som en följd, gillar jag att känna. Sinnena är vidöppna.

Väninnan tillhör en annan tid. Jag är en ny jag. Det är bra.

Igår var jag på köpcentret och köpte ljusslingor. Fina, små till minigranarna. Vid kassan ser jag möjligheten att dräpa mitt dåliga samvete. Divine Sensitive - det låter nåt, va ? ’Fits any Venus handle’. Nu går associationshjärnan på högtryck i lilla mej.

Rakblad till det gamla handtaget som jag velat byta blad på i åratal ! Ja, nu är det slut med knöggliga ben och skärsår - close&comfortable skall det bli att bli av med dem ämlans stubben.

Känner mej uppfylld i reptilhjärnan. Ännu en sak på plats. Är mindre rörig. Kvinnofunderingar.

Styrkekramar 💚

Vinägermamman
Underbar läsning

Dina texter förmedlar, lugn, stabilitet, välmående, optimism. Så roligt att läsa att du tycks ha hittat balansen och behålla den. Gläds med dig. Haha, Divine Sensitive...
Önskar dig en fin andra advent.
Kram

Kulligullan
Glad andra advent🕯🕯🎄

Tack Nurture för roliga och tänkvärda inlägg💝 Jag har med börjat unna mig vardagslyx som nya härliga dofter/duschcremer, skrubb osv. Känner mig fräschare🌹 Igår när gubben somnade på soffan(som vanlig en helg, han kan inte sluta med A) så tog jag mig ett varmt massagebad med tända ljus och en kopp kaffe. Mysigt❤️ Ha en fin dag🕯🎄

Vinäger
Underbart

Som vanligt. 💛 Kram

Nurture
3:e advent

Tiden har ben. Nu ska det bli sååå skönt att bara avverka de 3 sista arbetsdagarna och sedan sova och vila i två veckor. Vita dagar sträcker sej framför mej likt en snöslänt. Det är så skönt. Stå ut med exmaken över jul för tjejernas skull. Men sen är huset mitt. Mina katter i knät, min tystnad, min tv-serie, min nattmacka...och mina älsklingsungar. Till dem ger jag min egen finaste julklapp - min nykterhet.

Styrkekramar 💚

John-Erik
Fint...

Bra skrivet...

<3

Märthan
❤️

❤️❤️❤️

Vinäger
Det bästa

"Stå ut med exmaken över jul för tjejernas skull."

Åh, vad jag älskar den meningen. Tänk om bara en bråkdel av alla föräldrar kunde tänka så i denna egocentrerade värld. 💛

Du är så bra!

Kram

John-Erik
Nurture/Vinäger

Nurture säger att tiden har ben..
Älskar uttrycket... Stämmer bra...
Tiden är ju det som vi A-kompisar har som helt avgörande
i vår lilla kit för framtiden.Tiden ... är bra..för oss
Kram alla..

Nurture
Tack mina

fina compadres - John, Märtha, Vinäger(intelängre) och ni andra. Jag kämpar för att ni kämpar. Det här forumet är unikt och väldigt viktigt för mig. Alla här är en del av min lösning och min upprättelse.

Styrkekramar 💚

Nurture
Starkare

En avgörande faktor i mitt tillfrisknande är min psykolog.

Jag sökte mej till henne när jag var i slutänden av ett långt, komplicerat förhållande som berövat mej mitt självförtroende, min stolthet och min sömn. Åh, släng in värdighet och initiativkraft också. Jag kallade det en livskris.

Jag kunde inte somna utan alkohol men ville inte dricka egentligen. Det var en början på en lång resa där mitt mående först blev sämre tills en alkoholinducerad kris, kombinerat med en kulmen av min chefs mobbning av mej, ledde till en allvarlig incident där jag kunde ha dött. Jag hade tur. Men jag messade min psykolog en julafton för två år sedan och jag var ett vrak.

Den avgörande faktorn i mitt tillfrisknande har varit professionellt stöd, varannan vecka i snart 2,5 år. Kanske var mitt missbruk inte så avancerat som vissa här, men det var illa nog.

Så till er som tvekar att söka stöd i psykiatrin - för *mig* har det betytt allt. Jag åt egentligen bara antidepressiva de tre första månaderna med ett visst stöd av Propavan ( alla andra sömnmedel får mej att gå i sömnen ) en tid. Utan alkoholen kom sömnen till slut tillbaka.

Med hjälp av Sigge och min psykolog ( det du Sigge - det var du som gav mej den sista pushen ) anmälde jag min chef för trakasseri och blev förflyttad. Nu lever jag ett annat (arbets-) liv.

En utomstående kan ge ett torrt, men samtidigt inkännande, perspektiv på dina känslor. I mitt fall har det varit avgörande.

Jag är inte utom fara än och kommer alltid att behöva vara vaksam. Jag väljer ett nyktert liv i det stora hela. Alla fixar inte det. Kanske tar jag ett år 2019 utan alkohol, av hälsoskäl ( främst vikten ).

Utan forumet hade det inte gått lika bra, även om jag varit på min resa i gott och väl 22 månader innan jag hittade hit. Men nu stannar jag här.

Styrkekramar till alla 💚

John-Erik
Väldigt bra Nurture

Nu förstår jag bättre vad stödet här innebär.. Sug åt dig Sigge...:-)
Här stöttar vi varandra... Ävvlans bra beskrivet Nurture...

Nurture
John

Ingen nämnd och ingen glömd. Jag tar mina vitaminer och probiotika varje dag och skickar dej ett tack i tanken, finaste vännen 💚

Sidor