Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

John-Erik

Bra att du kör dag 1 idag på en Lördag. Då har du fixat helgen och måndagen blir bra. Du kommer att må bättre.
Försök att bara dricka socialt om du ska dricka. Då tar du bort ensamdrickandet.
Om du tar bort ensamdrickandet då har du det sociala kvar att dricka i s.a.s, Sociala biten är ju det som du är rädd att mista.
Bara ett förslag vännen..:-)

Kram Jasmine

John

Precis så tänkte jag när jag vaknade imorse. Pigg, utsövd och en hel dag framför mig utan att förhoppningsvis vara trött. Värre var det igår efter en fest men inte med tokmycket alkohol utan aldleles för lite sömn. Du frågar om någon är i liknande situation och ja, jag kan bara svara ja på den frågan. Alla mina vänner ses över ett glas vin, eller en AW det dricks jämt. Förstår precis vad du menar. Min önskan är precis som du att komma lite längre, lite fler dagar vill jag samla på mig. Alla är så underbara här inne och ni som hängt ihop ett tag och lyckats skapa en relation med varandra har ju varandra på ett annat sätt liksom. Ha en underbart fin måndag Jasmine och jag håller tummarna för dig att det är din Dag 3 som står framför dig! Kraaam

Tystnad betyder oftast att man dricker och så även för mig. Tänkte idag på hur mycket tid jag har slösat på att dricka alkohol, och hur mycket pengar. Igår var jag ute med en väninna och det som började med småprat och ett glas vin urartade i massor av vin och drinkar på en bar. Dödstrött idag. Jag som måste träna, jobba, städa, handla... och en massa annat. Ännu en dag förstörd p.g.a. A. Nu ska jag plåga mig ut på en långpromenad. Hoppas det går bättre för er! Läste att Finalisa är nykter (heja dig!!), John du verkar vara stabil nu (heja dig!), Vinägermamman, Pellis, Femina och ni andra... ska läsa ikapp i era trådar lite senare..

Kram <3 <3

.... men inte helt bra, då överdriver jag. Får dock sån tokångest av alkoholen och den vill jag verkligen vara utan. Jag ställer mig frågan så många gånger varför det så lätt blir vin i alla sammanhang? Och att man ska uppfattas som tråkig om man inte dricker. Nu faller mina ögon lock och jag tar en ny Dag 1 imorgon. Hänger du med ??. Kraaam

.... men inte helt bra, då överdriver jag. Får dock sån tokångest av alkoholen och den vill jag verkligen vara utan. Jag ställer mig frågan så många gånger varför det så lätt blir vin i alla sammanhang? Och att man ska uppfattas som tråkig om man inte dricker. Nu faller mina ögon lock och jag tar en ny Dag 1 imorgon. Hänger du med ??. Kraaam

.. på en ny Dag 1;) Men, blir Dag 2 för mig idag....:) Min strategi framöver blir att hålla mig borta från tillfällen där jag ser en risk att jag inte kan avstå från vin. Det är inte AW, inte fester utan träffar med bara en eller två väninnor där det blir "uppenbart" att jag inte dricker och uppfattas som tråkig.

Kram <3 (hittar inte längre hjärta på datorn..)

Nu är jag här igen efter radioskugga. Trist att läsa att du har haft det så kämpigt! Tycker att du är stark som kör på med nya tag hela tiden.
Jag hade ett liknande arbete förut, som tog all min vakna tid. Och nej, det är förstås inte värt det, men ibland är det svårt att ta sig ur jobbsituationen bara sådär också. Min vändning kom när jag började prioritera SÖMN. Jag insåg att om jag inte vilade, tog mitt jobb längre tid. Men om jag gick och lade mig i bra tid kunde jag ställa klockan någon halvtimme tidigare på morgonen och få sjukt mycket mer gjort då än vad jag fick under tre trötta timmar på kvällen/natten.
Så SOV. Och låt bli alkoholen. Prioritera din energinivå och ditt välmående.
Träning och sockerbetor i all ära, men tror att du ska fokusera på sömn och nykterhet först och främst så att det inte blir för mycket att ta tag i på en gång.
Dags att prioritera dig själv.
Stor kram!

Och tack för att du finns. ?

Önskar att din vardag och ditt liv snart samarbetar till det bästa för just dig. Det är du så värd.

Kram

...nu är vi många som undrar....?
Hoppas du "tittar in" här snart....
Kram

John-Erik

Hej!

Hur mår du vännen?
Ge oss ett livstecken är du snäll

//John

… och alla andra forumvänner. Det går uselt för mig... vet inte vilken helg i ordningen det är som jag slösar bort min energi på alkohol. Jag är, som vanligt, trött, ledsen och energilös. Jag har druckit i princip varje dag den senaste tiden, sen lyckades jag vara nykter i torsdags och fredags trots att det kröp i kroppen av ångest. Sen kom lördagen och jag var bjuden på middag. Ville inte alls åka dit utan bara vara hemma, så outsägligt trött. Men, mina barn hade längtat efter den där festen så jag kände mig "tvungen" att åka. Laddade med alkoholfritt och sa att jag hade ändrat mig och inte tänkte sova kvar (för att köra och hålla mig nykter). Sen, i sista minuten hade min kompis så "omtänksamt" ordnat skjuts till mig och jag "kunde" dricka vin. Och då gjorde jag det.... vilket gör att jag är dödstrött idag. Innan man helt tagit steget bort från alkohol så känns det som om jag behöver strategier, som att köra eller säga att man inte kan dricka av någon anledning. Min strategi igår föll och så gjorde jag. I det läget hade jag önskat att jag kunde säga till min väninna att jag valde att köra för att hålla mig nykter, att jag verkligen inte vill dricka. Men, jag lever ensam med min demon och så kommer det att förbli. Jag måste orka försöka en gång till! Samtidigt är jag livrädd för att jag vinner över A-demonen och inser att det inte var mitt största problem. Att det finns något större, som är ännu svårare att bekämpa, att jag kämpar för nykterheten men att den inte kommer att hjälpa mig. Om ni förstår vad jag menar. Nu vill jag bara vila och vara ifred, men måste jobba, städa, handla och allt annat som hör vardagen till. Hur kunde livet bli så här?

Kram <3 <3

Ställer mig också frågan om hur livet kunde bli så här...
Försök att inte vara så dömande mot dig själv. Du försöker. Du gör så bra du kan. Vet precis hur det att vara trött och energilös. Försöker att inte vara ledsen. Bryr mig om dig och vill inte att du ska bränna ut dig! Bromsa så snart du kan! Man ska ju ta bort saker när det är för mycket. Vad kan du ta bort? Vad känner du tar mest energi från dig? Jobbet, dåliga samveten, etc? (vet, visst är det fantastiskt hur man kan tala om för alla andra hur man ska göra men gör det inte själv = jag). Skämt åsido.
Har du haft förmånen att träffa en KBT-terapeut? Om inte, kan jag rekommendera att du provar. När jag brakade gick jag ett år hos en fantastisk kvinna som öppnade mina ögon på många sätt. Tyvärr brakade jag igen, men hade jag inte haft alla de tankesätt och verktyg jag fick då hade dagsläget varit mycket värre. Det finns något som heter SOAL (Stanna upp, Observera, Acceptera, Låt Gå…) googla och läs om SOAL Mindfulness. Främsta användingsområdet jag har för detta är. Jaha, nu är det så här. Kan jag göra något åt det? Om ja, gör det, om nej, acceptera och gå vidare (dvs lägg inte energi på något du inte kan påverka). Hoppas du inte tycker att jag är framfusig som klampar in och skriver så här. Vill dig bara väl. Kram, och du, måste du verkligen städa idag?

Vad tråkigt att läsa att du mår så dåligt. Håller med föregående, på något sätt måste du göra en förändring, innan du brakar ihop helt.

Kan du sjukskriva dig om så bara för en vecka? Samla tankarna, låta livet hinna ifatt lite. Att vara helt tömd på energi varje dag redan efter arbetsdagen slut är farligt i längden. De veckor du har barnen fortsätter ju dessutom ansvaret för andra än dig själv.

Tror att jag förstår hur du tänker kring din rädsla att det finns flera stora problem bakom alkoholen - och det gör det. Men vad det än är för problem finns det inga av dem där A ger en bättre lösning. Tillfällig lindring, javisst, det är oftast därför vi dricker, men vi vet båda att det blir mycket värre i förlängningen.

Nu är jag där igen att jag skulle vilja komma över, ge dig en kram, ta en fika och bara prata. ? Hoppas att du vill och kan komma på träffen den 16 februari. Då kanske möjligheten att ses över en kopp kaffe kan bli verklighet.

Önskar dig lite lugn och ro ett tag, det både behöver du och är sååå värd.

Kram

Det du skriver låter så bekant.

Jag tror inte du *behöver* dricka. Att du är aptrött på att göra det.

Men du behöver kanske nån som är snäll mot dig just nu, som låter dig vila och som stöttar dej. Om någon sade åt dej ” nu dricker vi inte, och du skall vila ’, sä gjorde du nog som vederbörande sade.

Vad tror du ?

Styrkekramar ?