Tillbaka igen

792 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
Kram

Och tack för att du finns. 💛

Önskar att din vardag och ditt liv snart samarbetar till det bästa för just dig. Det är du så värd.

Kram

Vinägermamman
Jasmine, vill bara titta in

Jasmine, vill bara titta in och fråda hur du mår. Har det lättat på jobbet?

Vinäger
Tänker på dig!

Undrar som ovan hur det är på jobbet.

Skriv något när du orkar.

Kram

Knaskatten
Hur går det?

Tänker på dig. Kram!

lusios
Ja...

...nu är vi många som undrar....?
Hoppas du "tittar in" här snart....
Kram

John-Erik
Jasmine

Hej!

Hur mår du vännen?
Ge oss ett livstecken är du snäll

//John

Jasmine
FinaLisa, Vinäger, John, Vinägermamman, lusios, Knaskatten..

… och alla andra forumvänner. Det går uselt för mig... vet inte vilken helg i ordningen det är som jag slösar bort min energi på alkohol. Jag är, som vanligt, trött, ledsen och energilös. Jag har druckit i princip varje dag den senaste tiden, sen lyckades jag vara nykter i torsdags och fredags trots att det kröp i kroppen av ångest. Sen kom lördagen och jag var bjuden på middag. Ville inte alls åka dit utan bara vara hemma, så outsägligt trött. Men, mina barn hade längtat efter den där festen så jag kände mig "tvungen" att åka. Laddade med alkoholfritt och sa att jag hade ändrat mig och inte tänkte sova kvar (för att köra och hålla mig nykter). Sen, i sista minuten hade min kompis så "omtänksamt" ordnat skjuts till mig och jag "kunde" dricka vin. Och då gjorde jag det.... vilket gör att jag är dödstrött idag. Innan man helt tagit steget bort från alkohol så känns det som om jag behöver strategier, som att köra eller säga att man inte kan dricka av någon anledning. Min strategi igår föll och så gjorde jag. I det läget hade jag önskat att jag kunde säga till min väninna att jag valde att köra för att hålla mig nykter, att jag verkligen inte vill dricka. Men, jag lever ensam med min demon och så kommer det att förbli. Jag måste orka försöka en gång till! Samtidigt är jag livrädd för att jag vinner över A-demonen och inser att det inte var mitt största problem. Att det finns något större, som är ännu svårare att bekämpa, att jag kämpar för nykterheten men att den inte kommer att hjälpa mig. Om ni förstår vad jag menar. Nu vill jag bara vila och vara ifred, men måste jobba, städa, handla och allt annat som hör vardagen till. Hur kunde livet bli så här?

Kram <3 <3

Vinägermamman
Kära fina Jasmine!

Ställer mig också frågan om hur livet kunde bli så här...
Försök att inte vara så dömande mot dig själv. Du försöker. Du gör så bra du kan. Vet precis hur det att vara trött och energilös. Försöker att inte vara ledsen. Bryr mig om dig och vill inte att du ska bränna ut dig! Bromsa så snart du kan! Man ska ju ta bort saker när det är för mycket. Vad kan du ta bort? Vad känner du tar mest energi från dig? Jobbet, dåliga samveten, etc? (vet, visst är det fantastiskt hur man kan tala om för alla andra hur man ska göra men gör det inte själv = jag). Skämt åsido.
Har du haft förmånen att träffa en KBT-terapeut? Om inte, kan jag rekommendera att du provar. När jag brakade gick jag ett år hos en fantastisk kvinna som öppnade mina ögon på många sätt. Tyvärr brakade jag igen, men hade jag inte haft alla de tankesätt och verktyg jag fick då hade dagsläget varit mycket värre. Det finns något som heter SOAL (Stanna upp, Observera, Acceptera, Låt Gå…) googla och läs om SOAL Mindfulness. Främsta användingsområdet jag har för detta är. Jaha, nu är det så här. Kan jag göra något åt det? Om ja, gör det, om nej, acceptera och gå vidare (dvs lägg inte energi på något du inte kan påverka). Hoppas du inte tycker att jag är framfusig som klampar in och skriver så här. Vill dig bara väl. Kram, och du, måste du verkligen städa idag?

Vinäger
Finaste du

Vad tråkigt att läsa att du mår så dåligt. Håller med föregående, på något sätt måste du göra en förändring, innan du brakar ihop helt.

Kan du sjukskriva dig om så bara för en vecka? Samla tankarna, låta livet hinna ifatt lite. Att vara helt tömd på energi varje dag redan efter arbetsdagen slut är farligt i längden. De veckor du har barnen fortsätter ju dessutom ansvaret för andra än dig själv.

Tror att jag förstår hur du tänker kring din rädsla att det finns flera stora problem bakom alkoholen - och det gör det. Men vad det än är för problem finns det inga av dem där A ger en bättre lösning. Tillfällig lindring, javisst, det är oftast därför vi dricker, men vi vet båda att det blir mycket värre i förlängningen.

Nu är jag där igen att jag skulle vilja komma över, ge dig en kram, ta en fika och bara prata. 💛 Hoppas att du vill och kan komma på träffen den 16 februari. Då kanske möjligheten att ses över en kopp kaffe kan bli verklighet.

Önskar dig lite lugn och ro ett tag, det både behöver du och är sååå värd.

Kram

Nurture
Bekant

Det du skriver låter så bekant.

Jag tror inte du *behöver* dricka. Att du är aptrött på att göra det.

Men du behöver kanske nån som är snäll mot dig just nu, som låter dig vila och som stöttar dej. Om någon sade åt dej ” nu dricker vi inte, och du skall vila ’, sä gjorde du nog som vederbörande sade.

Vad tror du ?

Styrkekramar 💚

FinaLisa
Kära Jasmine 🌷

Vad jobbigt du har det...
Du skulle behöva en kickstart, ta de första värsta dagarna på en annan ort.
Kan du ta en vecka semester och sticka iväg någonstans där du inte har tillgång till alkohol?
Försöka bena ut vad som är orsak och verkan på ditt mående?
Du är i en ond cirkel och måste ta dig ur den.
Ta hjälp från vårdcentralen eller annan innan du kollapsar fullständigt!

Kramar
💚💚💚

Knaskatten
Åååh

Så trist att höra att du har det så jobbigt nu. Fy. Har du några mer tillställningar som dyker upp, eller kan du ta den här veckan som kommer och bara ha fokus på att sova, vila och vara nykter? Så borde energin och styrkan komma tillbaka. Du klarar det! Kram!

Pellis
Ond spiral

Usch så jobbigt det låter! Kramar till dig! Hoppas du får en lugn och fin jul. Det är jobbigt att ha en massa obligations framför sig, Jag förstår precis ditt krig inombords med dig själv, du ville köra men samtidigt inte säga Nej till din vän som varit så omtänksam och ordnat skjuts. Man förhandlar lite med sig själv. Kram

Jasmine
Dag 1

Det här från Nurture gick ju rakt in i hjärtat: Men du behöver kanske nån som är snäll mot dig just nu, som låter dig vila och som stöttar dej. Om någon sade åt dej ” nu dricker vi inte, och du skall vila ’, så gjorde du nog som vederbörande sade. Ja, jag skulle göra såinihelvete som den personen sa. Jag är så less på att förstöra min kropp med alkohol.

Har förstått att för att orka sluta dricka måste jag bli snällare mot mig själv. Det är när jag känner mig nere och pressad som A-djävulen vinner. Jag får tänka som IronWill skrev i en annan tråd... att mina tankar inte alltid är verklighet, att man kan se saker på ett annat sätt när man är deprimerad. Jag ska försöka tona ner katastrofkänslorna som kommer när jag inte hinner det jag ska på jobbet. Jag ska försöka prioritera att jag ska få må bra och inte vakna med hjärtklappning på nätterna. Jag ska försöka få perspektiv på min situation och sluta göra sådant jag inte mår bra av. Jag ska skriva en lista imorgon, men nu måste jag sova.

Knaskatten, trodde jag hade en lugn vecka, men det är tydligen julbord med jobbet imorgon, en barnaktivitet (trots att det är pappavecka) på onsdag och på fredag kommer barnen tillbaka. Lördag är det julbord igen. Fanns inte så mycket tid för återhämtning den här veckan heller..

Ikväll skulle jag ha jobbat, men glömde datorn (fick med mig en tom datorväska,,, stress symtom) så det blev vila istället och ett lugnt yogapass.Ingen alkohol behövdes när jag inte hade jobbstressen.

God natt alla fina!!!! <3<3

John-Erik
Jasmine

Styrkekram från mig...<3

//John

Vinäger
Tänker på dig

Kramar i massor kommer här.

Ta hand om dig! 💛

Knaskatten
Kämpa!

Försök att ta det lugnt ändå, trots julbord etc. Kanske kan du smita tidigt?
Om inte, ta det i alla fall lugnt med alkoholen. Den är inte den där kompisen du behöver, och det vet du ju. Du har klarat fester nykter förut med bravur, så du KAN ju. Det går! Stor kram! 💗

FinaLisa
Fina Jasmine🌟

Hoppas du mår ok och inte stressar för mycket. Tänker på dig och vill så gärna att du har det bra. Du är värd det!😄🤗

Kramar
💚💚💚

Knaskatten
Hur går det?

Tänker på dig, Jasmine. Hur har du det? 💗

Knaskatten
Så länge sen

Hur mår du? Hur går det? Tänker på dig! ❤️

Denhärgången
<3

God jul vännen, hoppas du står ut.

Nurture
Kram

Tänker på dej och skickar dej kramar och starka vågor. Du är fin och bra, vetdu.

Om du orkar, ge oss ett livstecken. Vi här har ju gjort lite samma resa. Vi vill bara hålla om.

Styrkekramar 💚🤗💚🤗💚🤗

Vinäger
Julkram

Mitt i allt kalasande kom jag på att jag vill skicka en hälsning, jag med. 💛 Har ju själv haft det lite kämpigt, men är hyfsat ok så att det räcker för pepp. Hoppas att du har haft en fin dag och att det får fortsätta så. 🌟 Du är värdefull. 💛

Jasmine
God fortsättning alla forumvänner!

Ni är bara bäst... Vinäger, Knaskatten, Nurture, FinaLisa, John, Vinägermamman, Denhärgången, Pellis... det värmer att läsa era kommentarer. Det känns fint i hjärtat att det finns några som vet om min kamp, hur jag mår bakom det sminkade ansiktet med det glada leendet. Det är fint att ni finns <3.

Jag har varit bortrest över jul, på ett ställe med sol men utan alkohol och det var fantastiskt skönt!!! Under mina åtta alkoholfria dagar kände jag inget sug, gissar att mitt "kemiska" beroende inte är så starkt, att jag dricker på grund av ett psykologiskt beroende. Ett sätt att fly vardagen och de bekymmer jag inte kan eller orkar ta itu med. Jag inser att livet liksom bara flyter iväg utom min kontroll och jag vet inte hur jag ska "hitta tillbaka".

På nyårsafton var jag hemma hos min mamma med mina barn, hemskt. Jag inser att jag blir den där lilla flickan igen när jag är "hemma", en liten flicka som inte alls mådde bra. Jag tycker verkligen inte om att umgås med min mamma, sorgligt men sant. Man borde få känna sig omhädertagen och få vila i sitt barndomshem, men jag blir bara orolig och på dåligt humör, känns som om det kryper i kroppen och jag vill bara därifrån. Jag drack på nyår, en flykt såklart, och mådde urdåligt igår som en följd av det. Jag ville inte alls fira nyår i mitt barndomshem... När ska jag lära mig att jag faktiskt får göra det som känns bra för mig???

Ps. Angående resan över jul fick jag såklart en utskällning av min mamma för att jag var egoistisk som reste bort. Jag åkte i alla fall och mådde väldigt bra vid stranden utan alkohol och utan julmat....

Kram till er alla <3 <3

PimPim
Hej igen!

God fortsättning Jasmine! Kul att se att du fortfarande hänger kvar här och kämpar 💪🏻✨
Kram PimPim🌷

Prissen
All styrka till dig

Är lite som dig, dålig på att ta hand om mig själv! Men männsikan behöver ro, vila, för att styrkas och byggas upp. Jag bröt med alkoholen januari 2018, varit nykter tills nu. Hade antabus som krycka, fungerade utmärkt! Man märker inte hur låg man varit tills man mår bättre ett längre tag och får distans till det.
Lycka till, ta hand om dig och din familj!

Picard
Att göra det som känns bra

Du sätter för mig huvudet på en spik med din retoriska fråga om när du ska lära dig att du får göra vad som känns bra för dig. Så mycket man ställer upp på trots att man inte vill och människor man umgås med som stjäl energi. Det är faktiskt så att man inte måste vara kompis med sin mamma (eller pappa för den delen) om man känner att man inte fungerar tillsammans. Ändå har man förstås ett ansvar att hjälpa sin familj så det ör en balansgång mellan att tänka på sig själv och finnas för andra. Jag är innerligt trött på dåliga samveten och vill som du fokusera på saker som för mig glad och harmonisk. Med nykterhet och glädje i livet blir det förhoppningsvis lättare att hantera relationer som tidigare skapat negativa känslor.

All lycka till dig och fortsätt ge dig själv goda psykologiska förhållanden så du inte släpper in alkoholdemonen.

Picard
Bra jobbat Prissen!

Grattis till ett år av nykterhet, stark prestation! Jag är uppe i 21 dagar, tar en dag i taget men hoppas få uppleva stoltheten i fira ett år. Det är som du skriver en härlig känsla att må bättre och samtidigt skrämmande att inse hur djupt ner i träsket man var förut. Nu gäller det att bara se framåt och endast använda historien för motivation!

Prissen
Tack!

Har du "bara" viljan, och då menar jag att verkligen ha viljan, så fixar du det. De gånger jag inte fixat det så har jag innerst inne inte velat ta tag i det 100%.

lusios
Hej

Glad att "se" dig här igen....låter härligt med din resa över julen och då utan alkohol! Imponerad! Känner igen mig i det där vad det är för beroende man/Vi har egentligen....Verkar som vi båda inte har det "kemiska" beroendet utan andra typer av beroenden....nog så jobbiga även de...
Önskar dig en bra start på ett nytt år.
Läs min uppdaterade tråd när/om du orkar....
Ta hand om dig!
Kram L

Sidor