..

nydag2018

Det är så sjukt att det behövs skrivas en sån artikel. Helt sjukt hur samhällsnormen ser ut när det är något man måste "varna" för, att man inte kan köpa alkohol starkare än 3.5% på fyra dagar.

Jag blir både trött, frustrerad och irriterad.. Man vet fan inte vad man ska säga om detta elände.

nydag2018 för ditt sett att se på saken ! Mycket intressant ! Jag har inte ens nuddat vid tanken på att se det så !
Och även det där med 3.5 %......det fanns inte i min värld att sitta och häva mellis för det skulle aldrig räcka till för att uppnå min fyllegrad på den tiden. Vad jag kommer ihåg så retade det bara upp suget så det blev outhärdligt och jag var tvungen att ha starkare grejer. Bättre då att låta bli och invänta öppningsdagen.....

den 2a december var det 35 år sedan musikvideon Thriller med Michael Jackson spelades in.
På den tiden var jag i mitt "bästa" stadie av min alkoholism :-O Tyckte att jag dansade helt i klass med Michael och var bara lindrigt bakis dagen efter. Livet lekte och det mesta var kanon !

Sen gick det långsamt men säkert utför. Jag kollade hur mycket jag drack med hjälp av nån liten grej (kommer inte ihåg vad den hette ? ) som Bolaget delade ut och i bästa alkisanda så censurerade jag bort lite av det jag hällde i mig och, vips, så var resultatet ganska bra. Jag provade att hålla upp ett tag och det gick ju fint för jag visste ju att det var en bestämd tid och att jag efter den tiden skulle få dricka lite igen. Det tog några år innan jag såg att den tiden jag höll uppe, den drack jag igen när jag väl startade igen. Ett märkligt fenomen som de allra flesta alkisar blir varse när de börjar dricka efter ett uppehåll.
Jag provade att dricka "finsprit", bara fredag-lördag....jaja..kanske lite på onsdagar..., inte ensam, inte hemma, bara öl, bara vin...Kort sagt alla sätt som beskrivs i andra trådar här på forumet. Inget hjälpte.

Jag dansade inte längre som en gud, jag blev svårt bakis, började med återställare.....efter ett tag började händerna darra ( klassiska testet : håll händerna framför er med handflatorna upp och be nån lägga ett A4 på var hand. Inte kul) och det värsta var att jag förlorade styrningen i en fot och liksom klampade fram. Hela kroppen protesterade våldsamt. Men ändå fortsatte jag ! Och jag ökade intaget ! Jag var totalfast i sjukdomen.
Tramset med att dricka kontrollerat, som vissa förespråkare gör gällande fungerar, är så mycket fel det kan bli. De har inte susning om hur jag, alkoholisten, fungerar ! De är ju inte alls medvetna om att jag som aktiv alkoholist är manipulativ så jag levererar de svar de förväntar sig för att få lugn och ro runt mig. Än idag har jag förmågan att ljuga vem som helst under bordet men undviker i det längsta att göra det av den enkla anledningen att jag inte mår bra av det. Idag är sanningen det enklaste och skönaste jag kan tänka mig att leva i. Jag har ljugit färdigt i mitt liv.

Idag mår jag så bra jag kan med tanke på hur jag misshandlat min kropp. Ålderskrämpor javisst, div förslitningar javisst .......MEN jag lever och är nykter !
Jag är glad att jag sluppit så lindrigt undan !

Måste bara skriva under på allt du säger! Så igenkännbart, så sant, så bra uttryckt!! Och du har fått livet åter!

Ellan

ljuga någon under bordet var jag en mästare på. Det var vad jag trodde i alla fall. Och det första jag sa till min terapeut när jag åkte till Skåne var att jag är en mästare på att manipulera allt och alla.
Det är en sådan befrielse att leva i sanningen och skönt att läsa dina friska ord.
Tack!?

Det var Linda Bengtzing som sjöng så, men vi är många som blivit proffs på det. Konstigt nog nästan bara vad gäller alkoholen, i alla fall för mig. Annars är jag nästan överdrivet ärlig och hatar falskhet. Konstigt att ett beroende kan få någon att gå helt emot sina egna värderingar, men tyvärr är det ju en del av sjukdomen.

Tack för att du delar med dig av din erfarenhet.

på återblicken på Musikhjälpen, ett program som jag slaviskt följer varje år ! Och som ger en sån hööööög mobilräkning varje gång ! Och jag hänger på varje mobilflash bara för att känna att jag är "en i gänget" liksom i det här forumet.
Och kommer att tänka på att när jag var aktiv fanns ingen som helst plats att tänka på andra och hur de har det ! Nu är det skillnad på alla plan ! Lättrörd och gråter ofta när jag tittar på Musikhjälpen och ser alla människor som vill så väl ! Tareq T som själv låter tårarna rinna när han blir överväldigad...jajösses ! Rikard Söderberg som kommer av sig när han märker uppslutningen på torget, https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=dCOUemeLx3U !! Jag har varit på plats på ett torg i Sverige när det sändes och den stämningen slår alla fyllor jag haft !!
Jag upplevde, och lärde mig !!, massor när jag besökte Mänskliga Rättighetsdagarna på Stockholmsmässan för några veckor sen och där fanns många utställare som får ta hand om effekterna av alkoholproblemen. Inte kul, men nyttigt, att höra deras berättelser om alkoholens biverkningar.
På så många sätt blir jag påmind om hur bra jag idag har det som kan välja själv hur mitt liv ska se ut ! Och jag kan känna med/för andra som har det tufft, det var absolut ingen självklarhet tidigare. Livet ändras på så många plan i nykterheten som jag aldrig någonsin kunde tänka mig.....och bara till det bättre.
Och allt beror på att jag inte tar det första glaset !

Du delar med dig av hur det är nu- när du lever enligt det du vill med alkoholen. Berättar om detaljer om vad som påminner dig om den förändring du gjort och hur du behåller det sätt du vill leva på. Det låter som det ger dig mening och när du berättar det här, lite som en påminnelse till dig själv och samtidigt som du sprider god energi och hopp om att det kan bli annorlunda även för andra. Tack!

påminnelse är min medicin jag tar för att sjukdomen inte ska komma krypande i mig igen. En enkel och billig medicin som borde få Nobelpriset :-)
Jag brukar säga att jag haft 3 liv : Före. Under. Efter alkoholismen.
Varje liv har haft sina lycko- och sorgestunder. Och nu slår det mig att varje liv har varit nästan (men bara nästan! ) en tredjedel av mitt totala liv :-O
Och när jag tittar tillbaka så har varje liv gett mig just sina erfarenheter så jag hela tiden fått större kunskap och möjlighet att utforma mitt liv. Låter kanske konstigt att en alkis kan lära sig något överhuvudtaget (annat än att ljuga och manipulera) men en del fastnar i skallen och sitter som gjutet för att kunna användas senare. Min största och bästa "skola" är när jag var nynykter och nyfiken ! Jösses vad med grejer det fanns att upptäcka ! Många nynyktra är rädda för att göra "utflykter" utanför sin trygghetszon för att kanske få "sug" och "trilla" dit men det är ju samtidigt ett mått på hur stabil min nykterhet är och hur min självkänsla har byggts upp.
Efter att ha levt ett liv där jag var instängd i mig själv för att sen kliva ut i det sociala liv som sker överallt utanför mitt skal är en känsla som jag kan tänka mig att en fjäril känner när den kryper ur puppan ! Friheten är gränslös !!
Gränsen för min egen tid på jorden kryper snabbt närmre (vad skulle Einstein sagt om att tiden går fortare när man blir äldre ???) och jag har så mycket kvar att göra/uppleva ! Jag har iaf bestämt att Eldfesten i Stockholm ska jag vara med på !!
Och jag ska vara nykter då !!
(Och nu över till Nobelbanketten :-)) )

eller ska jag inte ?
Vet inte om jag är överkänslig nu men jag blir beklämd över att det är fler som försöker allt det som jag gjorde en gång i tiden.
Och det fungerade inte då och det fungerar inte nu.

Jag hade bestämda tidsuppehåll för mitt drickande.
Jag drack inte över vissa helger.
Jag köpte hem för att det "var bra att ha" (för vem ??)
Jag räknade hur mycket jag drack (och självklart fuskade jag för mig själv) ( Redan där borde varningsklockorna skrålat högljutt!!)
Jag höll mig konsekvent undan all typer av piller (utom testet med Antabus och Campral) för jag anade att jag skulle bli beroende av dem också. (Idag är jag otroligt glad och tacksam för det !!)

När jag väl accepterade att jag måste ta emot hjälp och sökte den, då....först då, insåg jag att vägen ut från mitt destruktiva liv var att sluta dricka. Inget mellanting. Jag hade ju testat allt utom just det.

Och där är lösningen !! Så enkelt men så ogreppbart när jag var inne i det aktiva beroendet. Jag kommer så väl ihåg hur mitt inre gjorde uppror när jag sökte hjälp första gången och jag insåg att min största kärlek i livet (dvs alkoholen) höll på att dö eller åtminstone försvinna ur mitt liv.

Jag var tvungen att släppa taget för att åstadkomma den förändring jag trots allt ville ha i mitt liv.

Nån klok människa har en gång sagt att AA är ett enkelt program för komplicerade människor. Sant !

kollade det fantastiska programupplägget (obs ! Ironi !!) som SVT har under julen och såg ett program idag om ÄGGLIKÖR !!!
Av all smörja jag hällt i mig för att få till ett rus så har jag EN gång testat att få ner ägglikör ! Jag får kräklust idag bara av att se namnet....

Kan bara hålla med Adde, jag har också provat alla tänkbara och otänkbara sätt att försöka sluta att dricka. Tills jag faktiskt bara slutade. Största vinsten för mig är att slippa förhandla med mig själv.

nydag2018

Tycker det är riktigt frusterande, vi som vet vi vet. Det går inte med "regler" osv, det enda som gäller är att sluta helt.

Samtidigt så vet jag att jag själv var likadan i början, jag vägrade tro på att jag inte skulle kunna dricka "normalt". Blev arg på de som skrev till mig här på forumet att jag var tvungen att bryta helt.

Idag finns det ingenting jag är mer tacksam över än att jag slutat dricka, bästa valet i mitt liv. Man får bara hoppas att fler kommer till den insikten, även om det som sagt är frustrerande att läsa om..

God jul på dig i alla fall!

Jag känner likadant som er. Det är som Adde säger att man blir lite beklämd att läsa om dessa olika försök som vi genom egna och andras erfarenheter lärt oss inte kommer att fungera. Det finns inga genvägar, hur gärna man än vill tro det. Först när man accepterar det så kan man få en varaktig nykterhet. Och slipper räkna, förhandla med sej själv och planera. Slipper också deprimerande bakslag.

helgen firade jag min aa-födelsedag ! Och eftersom jag för länge sen slutade hoppas på att nån skulle komma ihåg den så gjorde jag det ensam. Den betyder nog mer för mig än min "riktiga" födelsedag eftersom jag har så många minnen runt den, både före och efter. Jag var ute och körde på dagen och letade efter nån alkoholkontroll men hittade i vanlig ordning ingen :-( Annars är det numera en lyckotanke att bli stoppad och få blåsa !!

Jag är inte på topp själsligt, är aldrig det under vintern, och är lite extra vaksam på mitt mående så det inte fibblar iväg till nåt som gör att längtan efter att dricka växer sig fast. Jag har aldrig fått såna tankar (jo, 2 ggr i början av nykterheten) men det beror nog på att jag har blivit varse vart jag är på väg och har verktyg för att kunna handskas med det. Jag är ju medveten om att jag har en kronisk sjukdom och att jag inte kan dricka, så viktigt att inte glömma det !! Normalt sett så tänker jag aldrig på alkohol och har inte heller nån som helst längtan efter det. IDAG !! Hur det blir i morgon vet jag inte !

Jag har följt en brittisk deckarserie som heter Scott & Bailey och häpnar över kvinnornas enorma vinkonsumtion !! Att misstänka att de är sponsrade av vinfabrikörer ligger väldigt nära till hands ! I alla fall den ena huvudrollen har en stor röd skylt som skriker ALKIS !!! pga alla situationer hon sätter sig i. Beklämmande.

Å jag firade födelsedagen med smörgåstårta :-)) Inte ett dugg nödvändigt men väldigt gott och helt skamlöst tycker jag att jag är värd det !

Ta hand om er med hjälp av en dag i taget och ta aldrig första glaset !

... nya födelsedag! ?????✨ Vilken känsla det måste vara! Längtar själv efter den men jag tar en dag i taget nu. Det är mitt mål här och nu.
Kram PimPim ?

Ellan

Grattis på din dag... en dag i taget blir ganska många dagar efter en tid. Jag tycker att du gör helt rätt som firar. Det gör jag också.? Den dagen då livet vände är väl värd att firas. Och varför inte med smörgåstårta.
Kram Ellan

på födelsedagen.

Ja det är bra att ha verktyg i beredskap, och till hands, så man inte villar bort sig och börjar dras mot det första glaset. Gör inte samma fatala misstag som jag gjorde efter 16 års nykterhet. Vår beroendehjärna bär vi med oss livet ut. Den klarar vi bara att bemästra om vi undviker det första glaset.