Jag kan inte förstå vad som hände igår. Att mina fina barn skrek och grät och undrade varför deras mamma var så elak och konstig mot deras pappa. Hur ska jag kunna gottgöra dem? Hur ska jag kunna radera det från deras minnen? Jag har haft "problem" i flera år...dricker inte ofta men när jag dricker så finns ingen botten. I övrigt har jag ett "perfekt" liv. Akademiker, bra jobb, fina barn, fin man, fin hus i "fint" område, tränar flera gånger i veckan och sköter mitt utseende noga. Engagerad i barnens tusen aktiviteter och "underbar och älskad av alla" Men ingen vet att jag dövar stress med vin och har gjort så i flera år. Barnen har sett mig påverkad förut men aldrig så här...

Min *-årings blick idag när h*n sa: Mamma du hatar mig
Min *-årings röst när h*n sa: Mamma du ringer väl inte polisen så att de hämtar pappa
Min *-årings ögon när h*n vaknade och såg mig, först glad, men sen, den slocknade, h*n mindes kvällen.

Min mans förtvivlan och ilska över att jag utsatt familjen för detta. Mina föräldrar som desperat försöker hitta sätt att hjälpa mig.

Skulle kunna skriva hur många tusen ord som helst, men nu ska jag ta hand om min familj och imorgon skall jag boka en tid hos nämdegården. Jag skall skriva här varje dag i ett år, varje dag skall vara nykter och när året är slut så skall jag börja om på nytt. Som min man sa, all blod svett och tårar som tagit oss så långt, skall jag förstöra det för vinet skull? Skall jag förstöra mina barn för vinets skull? Om jag någon gång tvivlar skall jag läsa detta första inlägg och påminnas.

Den där kraften alla pratar om, jag känner den inte, just nu är jag bara trött och ledsen. Men jag vet att det bara är jag och ingen annan som göra det. Bara jag. Jag har alla krafter på min sida. Min man dricker inte, mina föräldrar stödjer mig och jag bor i en stad där man kan få hjälp.

John-Erik

Tycker att du jobbar på bra. 12 dagar nu... Du bestämmer nu känns det som..toppen
Du fixar det 365..Hoppas festen går bra i morgon..

Styrka till dig

/John

en annan Micke

... är väl helt ok.
Att dela en Cola med barnen är ju inte riktigt samma sak som det man "vant" sig vid innan.

Även jag har hittat det alkoholfria alternativen, första gången jag drack det röda alternativet till vin blev jag besviken.
Smakade ingenting ens i närheten av rödvin, det vita var mer nära "originalet" men vitt gillar jag egentligen inte.
Den alkoholfria ölen är dock riktigt bra, den fungerar utmärkt mot mitt ölsug, jag som tidigare druckit (stark)ölen för att det var gott, dricker nu den alkoholfria för att det ÄR gott med öl men inte alkohol.

Jag har dock även fortsatt med det röda också, för även om alkosuget blir mindre och mindre (nykter100+) så är belöningssuget kvar där.
Faktum är att substitutet för alkohol då fungerar som en liten belöning, vilket inte Cola gör, för cola kan man ju dricka till pizzalunchen en tisdag.

Så ta du ditt röda alkofria med gott mod och stolthet.

Stay strong

Mamma83

För stöd och pepp! Jo, det kändes mer "lyxigt" att dricka alkolfritt i kristallglasen än att dricka cola i ikeaglas... Dessutom gillar jag inte sötsaker (till skillnad från min man som är sockerberoende)
Har tagit en halv tablett antabus, så det där glaset (glasen) för att lugna nerverna innan gästerna kommer är totalt uteslutet. Känns konstigt med så mycket alkohol hemma och att jag inte kan dricka en enda droppe... Fin lördag till er alla!

Mamma83

Trevlig kväll och sååå skönt att vara nykter. Skriver mer imorgon men gud vilken skön känsla att ha kontrollen!

en annan Micke

När du nu tänker tillbaka på kvällen, varför tänkte du att du behövde de lugnande glasen vid lunch?

Stay Strong

Härligt att läsa dina inlägg! Och jag gillar din nedräkning så mycket! Välkommen till en ny skön dag, jag är pigg idag också!

Mamma83

Varit trött idag, men inget emot vad jag hade varit om jag druckit. En sak som skrämde mig lite var att jag inte kunde avgöra vem som druckit och vilka som inte drack. Hade jag druckit hade det definitivt märkts...hur kan det komma sig att andra klarar att dricka med måtta, när jag bara häller i mig? Så skönt att jag inte blev full och sa konstiga saker eller bar mig illa åt. Lite märklig känsla bara att vara helt nykter, flera gånger så "skärpte" jag mig, så man brukar göra när man druckit och inte vill att det ska märkas, bara för att sen komma på att jag var helt nykter, bara väldigt trött.

En sak som är pinsam att erkänna är att jag bjöd in till den här festen på fyllan. Då tyckte jag att det var en strålande idé att bjuda in våra vänner till fest (så jag skulle få en ursäkt till att dricka) och när jag nyktrat till och insett att jag bjudit alldeles för många och att jag inte alls orkade eller hade tid var det för sent....skulle aldrig våga erkänna det för min man. Egentligen hade jag inte alls tid med fest och dessutom så bjöd jag många som jag aldrig skulle bjudit i nyktert tillstånd...så pinsamt...fast vissa av dem kom ändå, så de kanske inte tyckte det var konstigt. Alla hade trevligt igår, men festen "lyfte" aldrig, kanske för att alla är vana vid att jag är den "galna" som drar igång tokigheter.... Den tiden är förbi och det kommer att dröja länge innan jag bjuder in igen...inte värt all stress med matlagning, inhandling, dukning, städning och planering. Och högarna med disk.... Ser framemot nästa helg när vi är bortbjudna och jag kan köra hem :)

Känner så igen mig i din historia! Det där jäkla vinet alltså! Är själv inne på dag 7 och har inte det minsta sug vilket känns skönt! Kanske ska göra som dig och starta en egen tråd där jag skriver varje dAg! Detta är ett toppenforum oavsett om man har problem eller ej tycker jag. Att reflektera över sitt drickande är bara sunt ?

Mamma83

Oj oj oj.....vilken dag. och den kommer inte att vara slut på många timmar....fan jag orkar inte mer...matsäckar som ska fixas, tvätt som skall hängas och jag måste verkligen producera på projektet ikväll, har halkat efter. Vet inte, känns nästan som att jag håller att bli utbränd. Aldrig känt sån här orkeslöshet innan, jag brukar alltid bita ihop och ta mig igenom skiten, vad det än är, jobb, relationer.... men nu, måste verkligen mobilisera all min kraft för att ta mig igenom. Stressar över projektet, barnen, hemmet, jul, skidresan vi snart ska göra.... Undrar nästan om A inte höll ihop mina nerver ändå på nåt sätt, när jag höll det på hyfsad nivå. Spelar ingen roll, hade inte kunnat dricka idag ändå, trots att huset är fullt av vin och sprit från festen i helgen. Förutom att jag nu måste ta tag i massa grejer så har jag ju tagit antabus.....
Ingen peppad morsa idag, men men, imorgon är en ny dag...

Mamma83

Kommer på mig själv att dividera med mig själv om att jag kan "bara ta ett glas". Lyckas inte helt övertyga mig själv om att det är en bra idé och jag tror att det beror på:
1. Jag vet innerst inne att jag blir dum i huvudet av vin
2. Jag vill inte skada min familj igen eller göra dem oroliga och besvikna
3. Jag har inte tid att vara full eller bakis
4. Jag har tagit antabus, iofs bara en halv tablett i lördags, men ändå, vågar inte chansa
5. Jag skulle bli tvungen att börja om min tråd på 365 igen....

På "för" sidan har jag bara ett argument, att jag slappnar av och glömmer alla måsten för en stund

Arminius

Bra att du håller dig fortsatt nykter även om du känner ett sug på att koppla av, tyvärr kommer nog stressen bara att öka när du nyktrar till igen. Ta en till antabushalva så du inte faller för frestelsen nu när du börjat dividera med dig själv.

Låter som du har väldigt höga krav på dig själv? Hur gamla är dina barn? Kanske dom kan börja hjälpa till lite mer? Sen är det inte hela världen om det står lite disk här och där eller om du inte hunnit tvätta. Fokusera på det som är viktigt för stunden nu. Vad säger din man om du berättar att du känner att du blir sugen på vin som avkoppling pga alla måsten? Kan han fixa lite mer? Har han förståelse för att saker kanske halkar efter lite?

Tänkte skriva något om prestation, en ser att Arminius redan formulerat samma sak. Bra råd och funderingar. Gör dig själv en tjänst, tänk igenom vilka saker som verkligen är måsten och vad du faktiskt skulle kunna hoppa över, alternativt skjuta fram tills du känner dig mer stabil.

Kram

... över ditt stressande så du inte bränner ut dig. I all välmening menar jag det så du inte tar det som kritik. Jag har ju själv varit i situationen med läxor/barn/mat/disk/träningar - listan kan göras lång. Man stupar i säng på kvällarna, nästan glad att dagen är över så man kan lägga sig och samla energi. Jag körde på tills jag helt enkelt brast i gråt. Kraaam

Mamma83

Vad goa ni är :)

Mina barn är tillräckligt stora för att klä på sig själva (hyfsat) men fortfarande så små att jag måste torka vissa rumpor och borsta allas tänder :)

Min man har nästan lika mycket som jag. Inte riktigt men mitt "projekt" är självvalt och det är i slutskedet efter flera års kämpande, kan inte ge upp nu.

Angående utbrändhet så vet jag inte. Antingen har jag varit utbränd i perioder alt så blir jag helt enkelt inte det. För det jag gått igenom, blir man inte utbränd av det så vet jag inte vad... Det är det jag menar när skriver att vinet har hjälpt mitt psyke. När allt bara känts överjävligt och man ser inte ens början till slutet eller lösning, så har jag druckit några glas vin, somnat och sen är det en ny dag...
Men, många gånger har det ju istället gjort bördan större. Och ångesten ska vi inte tala om. Samtidigt som det ändå gett mig micropauser.

Så, ja, jag har höga krav på mig själv och ja, jag har alldeles för många måsten. Men nej, just nu finns inget jag kan skala bort. I så fall hade jag gjort det. Det enda jag skulle kunna tumma på är barnens aktiviteter, men varför ska de bli lidande för att mamma i princip har två jobb?

Barnen blir väl lidande om mamma dricker för mycket vin för att orka med två jobb...

Kan du skaffa barnflicka eller au pair ?

Mamma83

För trött för att skriva men nykter idag med

Mamma83

@Nurture, jo självklart blir de lidande av att jag är stressad. Samtidigt, de har alla minst 2 aktiviteter som jag eller min man är delaktiga i (ledarfunktioner i 3 av dem) hemmet är hyfsat städat, lagad mat varje dag, ganska korta dagar 8-15:30, rena kläder, alltid frukt med till skolan, inte glömt en endaste gympapåse eller matsäck, vi kör playdates, fredagsmys, släktträffar och jag läser 20-30 min varje kväll...men visst kan jag kort stubin ibland, särskilt när de bråkar med varandra...jag är en ganska tuff mamma som vill ha väluppfostrade och vänliga barn (blev skogstokig när jag fick höra att min ena vart elak mot ett annat barn i skolan)

Ekonomin tillåter just nu inte aupair/barnflicka (min andra sysselsättning är inte ett jobb utan fulltidsstudier på ett universitetsprogram som de flesta brukar höja på ögonbrynen över, men vill inte outa mig för mkt...) sedan skulle jag ändå inte vilja ha någon, när jag är hemma vill jag kunna "bara vara" med familjen. hade städhjälp men gillade inte det heller...

och ja, ikväll har jag tittat både en och två gånger på ciderburken i kylen från förra helgen, men den står kvar och jag har istället tömt 2 liter cola och hetsätit chips....

trevlig helg alla!

på att *barnen* har det bra - det var mer dej jag tänkte på.

Styrkekramar ?

PS: universitetsstudier kan vara såååå energigivande, så det kan vara att det är precis vad du behöver. Tog själv en master till på ett annat språk när jag väntade första barnet och jobbade heltid. Men det var bra för själen ?

Mamma83

Det blir 20 dagar idag... Känns bra. Nyss hemkommen från glöggfest. Väldigt trevligt och skönt att vara nykter. Nu ser man verkligen saker med andra ögon och skäms nästan lite över "pinsamma" fulla människor, fastän de bara var salongsberusade. Blir svårt efter ett tag att hålla igång ett vettigt samtal bara, när motparten är påverkad och man själv är nykter, någon som upplevt samma?

Och @Nuture just nu är mina studier allt annat än energigivande.... Vill bara ha min jävla examen....