Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

en annan Micke

Är precis där du är, samma samma.
Tänker väl mest högt, ingen anklagelse.
Keep up the good work ?

Stay strong

Ja, undrar hur mycket de har påverkat (!) människors drickande. Skönt att du har din fru med dig.

Känner inte heller sug eller tvång att dricka. Gör det ändå och ser till att ha lite undanstoppat som jag kan smygsupa. Har blivit för mycket några gånger och sagt saker som man inte hade gjort annars, sluddrar och får minnesluckor. Inte kul och man är inte stolt. Igår var en sådan kväll på firmafest. Det här är min första dag i det här forumet. Har även köpt en ljudbok som är någon form av hypnos/avslappning för att försöka komma till rätta med problemet. Känner som sagt inte sug jag heller men trots att jag och sambon har pratat om det så kan jag hinka i mig för mycket samma dag ibland. Dock är jag bestämd över att ta kontrollen för uppenbarligen har jag inte haft kontrollen. vi har även ett husprojekt på gång och vill ju inte förlora min kära, vilket jag på allvar riskerar att göra om jag inte ändrar mig. Tack för orden, hoppas det här är en bra början på något nytt. Ja, vi skall kämpa vidare!

Vet inte riktigt men det känns som ”alkis” är något man är. ”Alkoholproblem” något man har. Problem går att lösa, svårare att ändra vem man är. Känns bättre för mig att tänka att jag har problem. Oavsett är det ju bara etiketter.

Ikväll är det jul mingel på mitt jobb! Då det bjuds på öl/vin och tilltugg. Dessa tillställningar brukar avslutas med x antal pub besök under hemfärden. I år hoppade jag över festligheterna och kör en kväll med bubbel vatten här hemma istället. Tror inte jag missar något men vet att jag är pigg imorgon. Totalt sett har min energinivå gått upp otroligt mycket sedan jag spola kröken! ?

Bra val Mrx. Dumt att utsätta sig för faror i onödan. Soda streamern gör så att du kanske är en av få som kanske mår bra på ditt jobb i morgon. Prövade att pressa i citron i mitt bubbelvatten igår, frisk smak säger vissa. Men surt som fan enl mig. Men inte ett dugg ångestframkallande ?

John-Erik

I nuläget är det kanske rätt för dig..
Vad är väl lite julmingel... Nej men varför utsätta dig om du inte känner för det.
Energin känner jag igen att man får tillbaka i massor när man håller upp. Det är en toppenkänsla
och värd att vänta på.. Du är piggast i morgon garanterat :-)

Nykterhet är helt klart underskattat :-)

//John

Jag har gjort fel igen..Varför ska det vara så svårt att göra rätt? Jag ska bli morfar å vill att mina barnbarn ska få min energi utan alkohol...Min energi nivå har alltdi varit hög occh jag har klarat av det mesta och jobbat på minst två jobb samtidigt. VA får jag i pension??? Typ samma skit som morsan fick..

Fy fanken vad jag känner mig illa till mods idag- Alltså jag peta i mig 6 öl och 1 liter rödtjut igår.. Känner mig väldigt besviken på mig själv. Sober december har ju varit mitt mål. Kände inget sug och var tveksam att handla på bolaget. Vi har oplanerad helg och är ledig. Tänkte det skulle bli lite extra mysigt med vin. Frugan hon är klok och duktig. Hon drack två glas rosevin och var nöjd med det. Varför har jag inga bromsar?? Jag skulle ju bara ta "nån" öl och lite vin..

Tyvärr är det nog att sådana som vi inte klarar av att ta ” lite ” Kan funka nån gång. Men oftast är det fullt ös som gäller. Vi är som en Formel 1 bil i rusningstrafik.
Deppa inte för mycket över Sober December. Är 23 dagar kvar. Du snubblade, men med allas hjälp här + din Soda Stream. Så får du snabbt tillbaka balansen. Kämpa!!

Nu är jag på banan igen efter gårdagens vurpa. Soda streamen får jobba hårt och det känns väldigt bra. Skäms över att jag snubblade men nu kämpar jag vidare. Tomen, håller fullständigt med dig i resonemanget om racerbilar. Det är precis så jag funkar. Nu kör vi vidare och stöttar varandra utan forumet skulle jag inte ha kommit så här långt i min förändringsresa..?

Nu har det kört ihop sig rejält på jobbet. Det blir övertid resten av veckan. En kollega ute i Europa har tänkt fel!! Jag måste fixa och uppdatera en massa här hemma innan vi kan releasa. Kände faktiskt ett sug efter en skvätt "bensin" dvs alkohol. Hur fanken ska jag orka och hinna bli klar med allt innan fredag. En typisk alkohol situation för mig enligt mitt gamla mönster. Istället tar jag ett djupt andetag och lägger mig på soffan. Jag hinner det jag hinner!!

John-Erik

Exakt den där känslan har jag haft många, många gånger..
Det är ingen ursäkt att dricka för men hjärnan spökar till det och bildar ett ursäktsscenario.
För att orka med vill man ha bensin som du säger..
Ävvlans likt mitt eget beteende..
intressant att läsa och det är märkvärdigt hur lika våra hjärnor tänker
Bra att du valde soffan.. :-)

John

Vaknade PIGG och nykter för en stund sedan. Hade svårt att somna igår. Tankarna bara snurrade om hur jag ska hinna fixa allt på jobbet innan fredag. Fick typ ångest när jag inser allt som måste ramla på plats vad det människor/roller innan fredag. Tog djupa andetag och försökte slappna av så mycket som möjligt. Lyckades tänka ut en strategi för hur jag ska aggera den närmaste tiden innan jag somnade. Ny dag och nya möjligheter står framför mig! ?

Trist att höra att det kört ihop sig på jobbet. Men förbaskat skönt att se att du hanterar det utan alkohol. Tänk på Fredag när förhoppningsvis du lyckats lösa det, vilken segerkänsla att du fixade det utan A. Jag är dessutom övertygad om att en vit Mrx fixar jobb situationen betydligt bättre än en Mrx som är bakis.
#soberdecember Vi kör på med soda streamen.

Jag trillade igen under semestern. Har druckit öl och rödtjut varje dag. Mängden har varit mindre men för hög i alla fall. Har legat på ca 10 glas varje dag. Nu sitter jag spiknykyer på väg mot flygplatsen. Nu börjar jag räkna vita dagar igen.