Hej alla fantastiska människor som kämpar och delar med er så generöst av era historier!
Jag har tjuvlyssnat på er sedan i höstas men nu är det dags även för mig att aktivt delta i kampen mot alkohol missbruket.
Min hjärna har varit kidnappad ett bra tag, har försökt hur många gånger som helst att dra ner men lyckas oftast bara komma till dag 3 eller 4. Sedan är det dags för en liter vin igen...
Nu är jag på dag 8 och det vill jag tacka er här på forumet för! Och mig själv såklart...

Grattis till 35 dagar. Och kul att det kändes bra på julbordet. Kul att läsa. Lycka till till med 35 dagar till(minst) ??

Veckorna går så fort!
Man hinner knappt gå upp förrän det är dags att lägga sig igen...?

Skönt iallafall att varje morgon numera är utan bakrus?

Kramar
???

Att läsa om din resa! Själv är jag inne på dag tio och har inte känt ett sådant lugn inombords på år o dag. Tack för pepp i min tråd, du får pepp i retur??

FinaLisa, du utstrålar fortfarande både en sådan beslutsamhet och lugn över ditt nya vita liv. Så himla skönt att ha kommit till insikt och att slippa alla diskussioner med A-hjärnan. Ännu en gång, det här är du så värd efter allt onödigt och bortkastat dividerande. ? Kram

Att under flera månader kämpat för att inte dricka och så plötsligt bara poletten ramlar ner!
Jag tackar särskilt Santorinis inlägg i min tråd i slutet av oktober. Det var något där mellan raderna som gick rakt in i mitt medvetande.
Det är hur märkligt som helst, för det hon skriver där har jag ju läst i andra trådar också??
Men ändå var det där och då i just det ögonblicket jag fattade grejen, det blev en riktig AHA- upplevelse!!

Så Tacksam för det???

Kramar
???

Så bra att du kunde ta till dej mitt budskap på rätt sätt och använda det! Jag vet vad jag pratar om för det har jag lärt mej den hårda vägen och betalat ett högt pris för. Självklart känns det fint att mina erfarenheter kommer till nytta för nån annan också. Det handlade om att släppa tanken på att kunna lära sej dricka kontrollerat. En tanke vi nog alla nån gång haft i början. Då man har druckit sej till ett beroende kan man aldrig dricka ”normalt” igen. Hjärnan är kidnappad. När man accepterar det så går det lättare.

Det är så starkt av dej FinaLisa att ta till dej det jag säger och omsätta det i praktiken! Jag är så stolt över dej! Det är väldigt få saker jag vågar påstå att jag är säker på och tvärsäkert råda andra att göra. Men här har du inget att förlora.

Precis så är det, inget att förlora bara vinster med att inte dricka alkohol!

Jag är också stolt över min beslutsamhet som äntligen tog en praktisk handling och inte bara fanns som malande tankar i mitt huvud.
Nästan som ett havandeskap och en förlossning ?.
Räknade nämligen ut att från mitt medlemskap på forumet i februari så tog det 9 månader innan jag kom ut som nykter 1 november. ?

Så mycket svett, ångest, oro och hjärtklappning som försvunnit nu.
Och 2 kg minsann?

41 vita dagar idag ?

Kramar till er alla fina forumvänner!
???

Önskar verkligen att du också är på bättringsvägen. Du har haft sådan uppförsbacke sista tiden...

Visst har forumet betett sig konstigt det senaste dygnet? Det har inte gått att komma in eller att navigera riktigt.
Och nu när man kommer in så stämmer inte inläggens klockslag...?

Ha en bra helg iallafall?? kramar
???

Tredje advent och dag 46.
Inget sug, inga tankar på alkohol.
Så jäkla underbart!!

Kramar
???

Av en händelse så blev det glögg i onsdags. Inte så smart för jag kände hur det triggade igång suget.
Glöggen har stått i skåpet sedan min sambo fick den i present i början av december.
Jag har inte tänkt på den under hela tiden men just i onsdags blev jag av med en av mina kvarnstenar som hängt om halsen i över ett år.
Och då slog den till! Tanken på att det faktiskt stod en flaska glögg hemma och kunde hjälpa mig att ytterligare förhöja min lättnadkänsla...
Fy, jag skäms för min dumhet och även om jag inte ser det som ett rent återfall så är det ändå ett snedsteg som jag kunde besparat mig själv.

Och det är riskfyllt att förminska allvaret i beslutet att "bara" ta ett eller två glas alkohol dryck. För det är lätt att man kör igång igen...
Och ikväll ska jag på julfest...?
Vill och ska vara nykter!

Kramar
???

nydag2018

Visst var det inte ett jättebra beslut men samtidigt var det kanske bra för att du blev påmind om hur det ska vara och inte? Bara det att du inser att det blev tokigt och att du tar dig upp igen betyder ju att du kommit långt på vägen.

Tack för hälsningen i min tråd och hoppas att du får en fin jul ?

Du är tillbaka, det är jag övertygad om. Ett litet felkliv bara. Nu har du kollat och vet att det inte var värt det. ? Kram

Sjukdomar, akuten, och oro för nära och kära från dagen före julafton.
Har gått ner 2 kg, har haft en knut känsla i matstrupen och inte haft någon matlust.
Ingen alkohol trots nervpressen är ju alltid något att glädjas över. Fast jag är ju bara ledsen...?
Kramar till alla, ni kämpar på såbra och peppar varandra ???

Tråkigt att Julen inte blivit en lugn helg för dig. Hoppas det går bra med dina nära och kära! Bra att du klarat det utan a.
Styrkekramar till dig!

Finaste Lisa, hoppas att det ordnar sig till det bästa för dig/er. ? Så stark och klok du är som håller dig nykter under sådan press.

Massor med kramar