Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Idag är det tre veckor sedan jag drack alkohol. Känner inget sug och mår väldigt bra. Visst tänker jag på A, typ idag ska jag fira mina tre veckor med ett gäng bira. Det kommer dock inte att hända för jag vill inte må som ett gammalt dass imorgon.

John-Erik

Tummen upp! :-)
Grattis till 3 v.

John

Att tänka A när man vill fira något är så jädra invant. Kul att man tom tänker på det när man vill fira nykterhet. X-) Dök sådär plötsligt upp ett "tillfälle" för mig i helgen att dricka med lite vänner så nu känns det lite tufft igen. Mår dessutom lite knepigt idag. Stressad och låg. Jag har ingen tanke på att göra det nu. Känner mig stark i mitt beslut och skall välja mina tillfällen sällan och med omsorg! Men man blev påmind över att man inte kan vara och göra som alla andra mer. Väldigt nyttigt att läsa mina gamla inlägg igår. Finns inget som är värt det måendet. Jag har ju inte ens varit nykter i två veckor nu.

Vi håller ihop helgen tillsammans!

Pianisten, Vi stöttar varandra över helgen och håller oss vita. Jag har planer som innebär bilkörning tidigt både lördag och söndag. Skulle jag hinka bira blev det ingen bra helg alls för mig. Visserligen är det fredag vilket tidigare har inneburit A. Kämpa på även om du trillade lite förra helgen. Dina vita dagar är ju väldigt många sedan du började skriva här.

Har precis klarat av första gym passet för den här gången. Har gymmat i perioder de senaste 25 åren. Ska verkligen försöka hålla igång nu när jag minskat/avstår från A. Körde crosstrainer i 40 min på medel. Hade tänkt köra lite mindre men blev taggad när jag stod och kämpade. Imorgon kommer jag säkert att känna av muskler som jag inte trodde fanns.. heheh ;)

John-Erik

Ta det lugnt i början Mrx så att du inte tröttnar direkt..:;-)
Du har säkert ont i morgon. Främst benen..
Såå skönt efteråt efter ett bra pass
Jag kör också nu. Ska köra så jag får fram lite tvättbräda.
Nåja.. dit kommer jag inte men ett försök får det bli.
Du ser.. minskning av A ger energi till nyttiga saker som träning.
Blir bra balans...

John

Jag har fått en ny kompis i mig själv. Känner mig väldigt tacksam för att alkoholen verkligen börjar släppa taget om min själ. Jag är rätt trevlig och nice att umgås med när jag är nykter. Spontan, glad, pratsam och lite busig som person har jag alltid varit. Mister A gjorde mig trött, ångest fylld och nedstämd. Jag är oerhört tacksam för att jag tog tag i mitt drickande innan det var för sent..

Om du tränat från och till i 25 år har du säkert koll.. men det är lätt att känna när man inte dricker att energin är oändlig igen så lyssna på kroppen och unna dig vilodagar när du känner dig sliten.
Jag har gjort misstaget allt för många gånger att bestämt hålla ett träningsschema till varje pris hur jag än mår och tillslut mår kasst. Nästan som att vara bakis igen och det kan snurra till det i huvudet..

Grattis till 23 dgr!

Hallå Mrx , hur är läget ? Hur går det för dig?
Inte sett ngt från dig på ett tag, så hoppas du fortfarande missbrukar din sodastream? :-)

John-Erik

Tjena Mrx...
Läget mannen..?
Uppdatera är du bussig.. Skriver som Tomen, hoppas Soda streamen går varm hos dig.

John

Hej på er alla forum vänner! Jag testade att dricka alkohol igår efter 28 vita dagar. Idag mår jag som jag förtjänar. Jag känner mig trött och seg. Gårdagens urspårning var ej värt sitt pris. Jag börjar räkna vita dagar igen för hela jag mår bättre utan alkohol. Min Sodastream kommer definitivt att få jobba hårt ett tag framöver.

Orsaken till MITT dåliga beslut att dricka alkohol igår kom smygande. Redan i början på veckan började jag planerar för en "vanlig" fredags fylla. Såg framför mig en mysig kväll tillsammans med frun som har ledig helg. Tänkte vi skulle bada bastu och käka gott. Jag stod därför ute och grillade tillsammans med några pilsner. Till maten blev det rödtjut. Därefter blev det ännu mer A och jag ringde upp några kompisar. Kvällen avslutades med ännu mer A och Spotify i lurarna. Hade helt enkelt rätt trevligt men känner att alkoholen EJ bidrog med något positivt. Jag vet att jag kan ha lika trevligt utan alkohol. Känner mig ångest fylld över gårdagen. Nu ska mina vita dagar bli jävligt många har JAG bestämt. Tror dock att jag inte behöver kämpa så hårt för jag har inget kemiskt beroende.

Kanske hjälper att behålla den kvällen som minne och spela upp nästa gång? Att det inte blev så mycket bättre menar jag. Så när planeringstankarna kommer så har du ett ess i rockärmen.
Men din kväll är så lik mina ”myskvällar”! Grilla, bastu, musik (gärna lite tumlande under lakanen för att sätta kronan på verket).
Kände faktiskt ett stort stygn av avundsjuka när jag läste om din kväll. Antagligen för att jag börjar få lite svårt att minnas sånna kvällar MED alkohol. Så ett visst skimmer finns det över dessa.
Nu kör jag precis som vanligt men med annan dryck. Men det finns ju massa bra med det. Kan köra om nån unge behöver det. Sitter inte uppe lika onödigt länge. Kan föra intelligenta diskussioner. Tjänar tid på fredags em genom att slippa bolaget. Men den där jävla folkölen hånar mig på ICA. Slutat titta åt det hållet ens.
Hur som helst nya tag bara och en ny erfarenhet. Kämpa på.

John-Erik

Du har gjort ett bra jobb.. En dag gör inget.. Känner igen detta när hjärnan bokar in
en dag för drickat.. Starka krafter sätter igång och det är svårt att värja sig.
Tror du fixar det på ett bra sätt eftersom du är så medveten.
Sen om det blev som det blev är inget att orda om.
Kör på vitt igen med Soda streamern

John

Jag vaknade med stress påslag och ångest även i dag (söndag). Igår var jag trött och hade ångest hela dagen. MITT enormt dåliga beslut att dricka alkohol i fredags har alltså förstört hela min helg. Jag vill leva mitt liv utan ångest i harmoni med omgivningen. Hoppas jag kan stå emot A-djävulen när han gör sig påmind nästa gång. Jag borde ha lärt mig för länge sedan att min hjärna är allergisk mot A. Jag blir sällan bakis men får enorm ÅNGEST i flera dagar av skiten..

Känner mig både låg och värdelös efter det som hände i fredags. Inbillade mig att jag skulle kunna dricka "normalt" efter 28 vita dagar. Det funkade naturligtvis inte. Jag tömde lagret och tullade även på fruns vita vin. Jag som egentligen inte tycker om vitt vin. Skrev konstiga saker på FB i fyllan. Känner mig så jävla dum och skäms över mitt beteende. Visserligen var flera FB vänner oxå på lyset så vi triggade varandra. Jag brukar dela en jävla massa låtar och skriva om mina döda päron. Vill emigrera till en öde ö.

John-Erik

Döm dig inte för hårt.. Troligen storm i ett vattenglas kommer det att visa sig.
Men jag vet hur det känns. En grej, när man haft ett längre uppehåll så
märker jag att jag dricker fortare och mer än när jag drack oftare.
"Dricka i kapp känsla " infinner sig.

Håll ut Mrx... det är bättre redan i morgon

John