The botten kändes nådd

61 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
PimPim
Är också en poddslukerska!🎧

Du kämpar på så bra! 👌🏻✨ Skönt att höra att man inte är ensam av samma begär och lustar. Det där förrädiska glaset som man tänker bara ska bli ett men som blir fler... det funkar ju inte...
För att komma till ro och få lite dåsighet om kvällarna dricker jag nu rooiboste. Igår hjälpte det lite!

Har ett poddtips Mia Törnblom och Christina Stiellis ”Självklart”! Har även lyssnat mig igenom böckerna och varit på några av deras förlösningar.
Rekommenderar även Olof Röhlander, lyssna på hans vinterprat han hade på nyår! 👌🏻✨

Ha en underbar dag! 💖

Kram PimPim🌷

Billi.
Lantliv!

Tack såå mycket!!

Stress är såklart klurigt. Mindfullness låter som ett superbra verktyg! Och en stund som bara är din egen! Nåt som du gör bara för dig själv, och det tror jag är viktigt. Ska testa det jag med.

Åååh härligt med träning! Bra gjort!!🤗

Hoppas du får en fin dag❤

Billi.
PimPim

Nej ensam är du inte! Jag har haft relativt enkla dagar, men är säker på att prövningarna kommer framöver.

Tack för podtips! Har lyssnat igenom alla mina favoriter nu (bara massa skräck och spökerier, behöver nog lätta upp med lite annat😂)så det behövdes❤

Hoppas du har en fin dag!🌸

Billi.
D6

Lite mer solsken! Två grejer idag som jag är väldigt glad över.
1. Gick förbi vinaffärn på väg hem utan att ens reflektera över det. Skitkonstigt eftersom jag gått och nojjat hela dagen över det.
2. Gick på restaurang och drack läsk trots att övrigt sällskap drack annat.

Har varit orolig över bägge scenarion, men en liten seger för mig själv nu när jag vet att jag KAN motstå.

Några funderingar jag haft idag på mig själv som förälder. Jag skäms oerhört när jag skriver detta, men jag är glad att jag gör den här förändringen NU och inte sen. Jag har redan fölorat tillräckligt med klara kvällar tillsammans med mitt barn.

Kvällarna har ju varit lite suddiga. Mest "smyg" har det så klart varit när nattning och allt vart klart. Men ändå. Har tagit ett eller två glas för att känna mig som en "bra" mamma. Orka vara glad, orka leka, jag har nästan trott att jag behövt vinet som nån slags medicin. Och mitt barn har gapskrattat åt sin tokroliga mamma. Mornarna har varit fruktansvärda. Då har jag fått "spela" bra mamma eftersom jag oftast varit bakis.

Efter dessa få dagar kan jag dra följande slutsats; jag behöver varken vin eller skådespel. Jag är en jättebra mamma! Och det är otroligt skönt att "slöjan" är borta. Och lika många härliga skratt kommer ändå.

Jag går och väntar på ett bakslag. Än så länge har det gått "för" lätt. Trots att tiden går oerhört långsamt. (Är det för att jag är mer närvarande än tidigare? Minns varje minut av allt jag gör?)

Well well. Hoppas att ni haft en fin dag vänner. Nu ska jag "te-podda"😎

PimPim
Heja heja!

Stark som en gudinna ✨🙏🏻✨
Oroskänslan som man har och tanken - tänk om jag inte klarar det kommer vi nog få leva med hela livet tyvärr fast ju längre tiden går desto mer blir vårt nyktra liv en vana - varje dag är en ny dag! Ikväll somnar vi nyktra och tanken är att vi gör det imorgon också!
Grattis till din dag 6! 🌟

Kram PimPim 🌷

Billi.
PimPim du är

verkligen en fantastisk peppare och otrolig på att ge så mycket fint trots att du själv är mitt i kampen🙏 Jag uppskattar det sååååå mycket. Sov gott🌜⭐

Lantliv
Inspirerande

Jag finner er, både Billi och Pimpim som inspirationskälla i vårt gemensamma strävanden efter ändrade alkoholvanor. Hoppas det är ok för dig Billi att jag hänger här i din tråd och skriver om mina tankar och nuläge. Annars får du säga till så får jag skapa mig en egen tråd.

Jag känner redan nu på morgonen att denna dagen blir en kamp. Idag är första dagen sedan jag blev sjukskriven att jag är ensam eftersom skolan startar om idag för sonen. Bara jag, mitt sug och alkoholjävulens lömska försök att få mig att dratta dit. Vardagen står för dörren med tråkiga vardagssysslor. Hatar verkligen att ta hand om den rena tvätten och har just ett berg att ta hand om. Inte heller känns det särskilt lockande att börja plocka undan julen och det ösregnar ute så naturvistelse är uteslutet.

Förlåt mitt gnäll 😖

Kram på er vänner ❤❤

Billi.
Lantliv!🌸

Skriv "gnäll" och fundera här hur mycket du vill!!! Det är väldigt trevligt att du tittar in och berättar❤ Och jag blev så glad att du känner dig inspirerad av av mina inlägg🌸

Ensama dagar hemma är riktiga fällor! Jag vet precis hur du känner. Kan du lägga in andra saker i dagsschemat också? Som är bara för din egen skull? Kanske mindfullness och nåt mer som gör dig avslappnad? Jag har inte råkat ut för en sån där dag än när möjligheterna är oändliga och vet faktiskt inte hur jag skulle brotta mig igenom. Men jag tror du hittar styrkan idag! You can do it😍⭐

Lantliv
I did It!

Tack för peppen Billi!

Har pysslat om mig själv med mindfulness, ansiktsmask och bara tagit det lugnt.

Åkte till och med in till stan för att köpa lite till grabben utan att svänga förbi bolaget! Hurra för mig!

Kram på er ❤😄❤

Billi.
D7

Även denna dag har rullat förbi. Tanken finns hela tiden. Fantiserat en hel del om den där första, mustiga klunken. Men inte på den nivån att jag övervägt att göra verklighet av fantasin.
Fick även samtal från VC så nu finns en tid inbokad nästa vecka🙌 Kände direkt förtroende för personen. Rädd att jag ska snacka henne av stolen, så mycket som jag lääääängtat efter just prata. Börjar tänka att det kanske var onödigt att ta hjälp. Att jag kanske fixar detta själv?! MEN skulle jag misslyckas med det här, alltså att förbli nykter, blir det ett HÅRT slag. Och det är då jag kommer behöva ta fram verktygslådan. Så jag måste jobba ihop en bra sådan och till det behövs hjälp. Jag gör det här så grundligt jag bara kan nu när jag är igång. Smider medans järnet är varmt.

Så. Idag är det en vecka sen min sista onyktra dag. Det är ett nytt slags liv, tycker jag. Mest känner jag att dygnen är så jädra mycket längre än förrut. Det finns plötsligt så mycket tid! Det är både bra och dåligt.
Vissa kvällar när min sambo kommer hem blir jag kallsvettig och panikslagen!! Har jag städat bort alla spår?? Kommer han märka??? Så minns jag. Juste du behöver inte oroa dig. Finns inget att städa bort🙌
Känns väldigt skönt att slippa smygeriet.
--------------

Lantliv- bra jobbat!!! Riktigt härligt. Det är skönt att åka förbi bolaget med långfingret i vädret. Riktigt starkt av dig idag också, när du kände dig nere från start. Visst är det ett ganska okej att pyssla om sig själv med mysiga ansiktsmasker osv istället för att pyssla om sig med den andra skiten? Hur har resten av dagen varit?🌸

Dags för tepoddning. Sov gott alla kompisar där ute🌜⭐

PimPim
Ja nu har vi Oceaner av tid...

... och den tiden behöver vi nyttja på ett bra sätt! 💖
Grattis till dina 7 dagar. Bra kämpat 💪🏻✨

Kram PimPim 🌷

Lantliv
Prata på

Billi! Som vanligt är du så klarsynt. Du sätter ord på många av mina tankar och känslor också. Jag är tacksam att vi klev in i detta förändringsarbetet samtidigt för även om våra liv i våra egna verkligheter puttrar på som vanligt så verkar ändå de nyktra tankarna och känslorna kring alkohol följa varandra. Jag längtar också efter att få prata med någon. Men inte bara om alkohol utan om många delar av livet som jag bara har lagt locket på men ändå uppenbarligen påverkar min vardag. Mitt svårighet är att jag är för stolt för att ta hjälp av vårdcentralen eller kommunen. Jag har ett jobb där jag emellanåt har samverkan med vårdcentralen kring personer med behov av samordnad rehabilitering av olika slag och inte helt oväntat (kanske) är kommunens individ- och familjeomsorg min arbetsplats. Men jag är i programmet som erbjuds här och har Li-Lo att bolla mina tankar med.

Något jag kom fram till i går när jag fick jobba med mig själv och mina romantiska tankar kring alkohol är att jag längtar efter just romantik. Skulle vilja bli sådär löjligt kär igen, med fjärilar i magen bara av att tänka på honom. 😍

Jag har inte nog med förändra mina alkoholvanor, har satt mål att gå ned minst 25 kg till höstlovet 2019, då vi planerar att åka utomlands. Lagom vad är det? 😉 Går alltid all in i allt.

Idag känns det som det kommer att bli en kanon dag! Hoppas ni också får en fin dag ❤

Kram på er!

Billi.
D8

#BERGOCHDALBANA.
Vaknade trött men glad! Solen sken och jag kände för första gången på länge ett lyckopirr i magen!
Kvällen har dock varit superjobbig och jag verkligen försökt hålla mig sysselsatt för att slippa tänka på mustigt rött som skvalpar runt i munnen. Eyes on the price.

Saker som motiverar mig att inte dricka idag:
1. Jag slipper vakna bakis imorgon.
2. Det blir ALDRIG BARA 1 GLAS.
3. Min kropp kommer vara redo för beachen på ett kick om jag håller i mina nya vanor.
Massa annat med, men just idag är det dessa som vägt extra tungt.

Min sambo drack en folkis till maten. Satt verkligen och funderade på att ta några klunkar sådär lite oskyldigt. Gjorde inte det som tur var⭐.

Lantliv- Härligt att börja dagen med positiv energi!!!⭐
Men ojj 25 pannor! Haha men jag är likadan. Gör inget "litegrann"😂. Så länge du tar hand om dig själv längs vägen bara. Det är ju en jäkla stress med kropp och vikt och ja hela den karusellen. Så jag hoppas du inte sätter för höga krav på dig själv.
Härligt att du får stöd här från sidan! Väldigt väldigt bra! Förstår att man inte jättegärna kontaktar vc i det läget.

Nu känner jag hur ögonlocken börjar hänga (äääntligen) sov gott folks⭐🌜

Billi.
D9

Idag var det nära. Nära att jag slank in på vinaffärn. Nära att jag tog en 3.5a. Men lät bli.. försökte även intala mig att jag skulle köpa a-fritt vin. Visste att det var lögn för hade jag gått in hade jag travat iväg till samma välbekanta hylla som vanligt. Det är väl på ett sätt bra att det kommer jobbiga dagar, så man får det uppkört i ansiktet att problemet inte är borta hux flux. För jag tyckte det gick lite för lätt i början.

Hade jag inte haft ett beroende hade jag inte behövt anstränga mig så j×vla mycket för att låta bli att dricka. Det har gått 9 dagar sen sist. Vet ni vad den här hjärnan tänkte? Kul imorgon är det dag 10!! Dag 10 råkar vara fredag, det måste firas. "Du skulle kunna fira med ett glas vin"! Det är du väl värd ändå.

Fira 10 dagars nykterhet med att bli full?? Näru hjärnan du är helt vrickad du.

Idag är en sån där "f×ck it" dag. Känner för att strunta i allt så tur att skåpen och gömmorna är rensade. Ska nog läsa igenom min egen tråd för att påminna mig om varför jag tagit det här beslutet🙏

Saker jag tycker hjälper på kvällarna är att suga på ett glas suuuuuur juice. Det blir att man tar en klunk då och då, så lite samma rörelsemönster som med vinglaset. Dricker kamomillte också och blir faktiskt sömnig, vilket är riktigt skönt.

Avslutar lite positivt: Jag har klarat dag 9👏👏👏👊👊👊
Imorgon är en ny dag och nya tag❤⚓

John-Erik
Bra tråd Billi

Du skriver på ett bra och kul sätt. Just detta med att fira att man varit nykter är nog det vanligaste f*ck it beteende som
finns bland A-latenta. Du kämpar på bra. Fortsätt så :-)Du känns stark...

John

PimPim
Bra kämpat Billi!

Igår var jag nära... skakig och orolig. Ville ta något starkt, döva min ångest men stod emot! Och ingen är lyckligare än jag idag att jag fixade det! Och idag har jag varit för trött för att ens tänka på alkohol. Det är först när jag går in här som jag tänker på min fd bästa vän för första gången idag!
Reflekterar också äver att jag faktiskt åkt förbi två bolag idag vilket jag inte ens reflekterade över i körande stund. Det känns skönt!
Bra kämpat och Grattis till 9 nyktra dagar 💖

Kram PimPim🌷

Billi.
D10 / Hypnos?

Dag 10! Tre senaste dagarna har följt ungefär samma mönster. Allt känns fantastiskt fram till kl 17 ungefär. Sen börjar det gnaga. Men man kan inte glida runt som en energisk prinsessa på dagarna, och dränka sig i vin om kvällarna. Det är en ekvation som inte går ihop. Då får man välja.
(Naturligtvis är jag hellre en prinsessa.)

Det är bra med dom här små "skrivstunderna". Sätta sig ner i lugn och ro och fundera över dagen som gått. Jag älskar ju att vara pigg och alert. Jag ÄR en sån person. Varför varför varför är längtan så stark efter vinfiltret?? Det sabbar hela min person.

På tal om något helt annat. Har läst om personer som blir av med / "lindrar" sina beroenden genom hypnos? Någon som provat / hört om något sånt? Jag tänker att det kanske finns nån knapp någonstans där uppe i huvudet som någon kan trycka på. Önsketänkande såklart men jag är inte helt främmande för att testa någon sån variant.

PimPim - Det är sååå upp och ner! Vissa dagar är lätta och flyter på helt av sig själv medans man får kriga sig igenom andra. Undrar om man vänjer sig? Blir det någonsin en vana att inte dricka? Tack för att du skriver här🌞

John-Erik- Tack!! Kul att du gillar min tråd. Du skriver att jag känns stark, och det är nog en av dom finaste saker man kan skriva till någon på detta forum🙏

(Suger lite på min suura juice och lutar mig tillbaka i söffa.)

Hoppas ni får en mysig fredagskväll kompisar!⭐

Greta68
Hej

Har läst din tråd. otroligt bra jobbat av dig !! Du skriver bra och målande om din kamp 💪 hoppas denna dagen går bra också! Själv är jag på dag 8. Kram Greta

PimPim
Billi!

Hur har din helg varit! Kunde du hantera ditt sug eller har du fått storkriga?

Ta hand om dig ❤️

Kram PimPim 🌷

Billi.
D12

Helgen har rullat på fint! Tack så mycket Greta och PimPim för att ni läser och bryr er❤

Kände inget behov av att skriva av mig igår vilket var ganska befriande!
Idag finns inte heller nåt sug direkt, utan det rullar på fint!

Hoppas er helg varit bra också!!
KRAM🌞🏵

Billi.
D14

14 nyktra och mestadels fantastiska dagar.

Läste här på forumet att det alltid görs en orosanmälan när man söker hjälp vilket gjort mig "något" ur balans. Jag har iaf pratat med min sambo om mitt möte imorgon och vad det troligtvis kommer leda till. Fick bra respons av honom och nu finns inga sketett i garderoben kvar. Alla kort på bordet.

Jag vet att jag i grund och botten är en vettig människa och en superbra mamma, så själva orosanmälan är jag inte så rädd för. Men det är klart att det ändå blir en käftsmäll när man som vanligt ska vara fröken duktig och ta tag i problemet en gång för alla. Och ja, det kommer kännas som ett straff.

Well nog med depp! Två veckor av klarhet har satt sina spår! Jag har fått "tummen ur" och är äntligen på tåget igen med mina 456 projekt jag påbörjat.

Det finns ett uttryck typ "sanningen finns i vinet". Men faktiskt så glömmer man sanningen i vinet. Jag har glömt vad som är viktigt och vem jag är och vad jag är bra på. Jag gillar nog mig själv innerst inne. Vill inte glömma det igen😎

Hoppas ni har en fin tisdagskväll där ute kompisar🤗 Hörs!

PimPim
Skönt att du har din stöttande..

... man där. När en orosanmälan görs så är det för barnens skull och de på soc. kollar bara upp så allting står rätt till och har man inget att dölja så händer inte mycket mer. Det kommer hå jättebra! Önskar dig all lycka! 💖 Och grattis till dina 24 nyktra dagar! ✌🏻

Kram PimPim 🌷

Billi.
D15

Idag har varit en riktigt bra dag på många vis!

Mötet gick superduper och tycker verkligen jag fick rätt hjälp och vi var helt överens om hur vi ska gå vidare😊 i det stora hela en enbart positiv upplevelse. Känner för tillfället inget sug alls, utan mer "jahapp och nu då" känslan. När allt är lungt, städat och snyggt vad ska jag då göra? När jag inte kan ta fram fröken R.V? Svaret är att det finns 1000 saker som inte involverar alkohol och som ger mig äkta belöning. Men det tar såklart tid att styra om tankarna.

Saker idag, som gör att jag väljer att vara nykter:
1. Jag gillar mitt nyktra tillstånd bättre än mitt "fulla". Sinnesron och nervarvningen jag sökt i vin, hittar jag mycket enklare i en kopp te. Faktiskt är det sant. (hur störtlöjligt det än låter.)

2. Förutom att jag kommer vakna upp som en fräsch prinsessa, kommer jag vara en pigg morsa imorgon när jag tar mitt barn till förskolan.

3. Jag kommer kunna pussa min sambo godnatt utan att behöva hålla andan av rädsla för att doften av snuskiga vintroll ska leta sig igenom min utandningsluft❤

Ha en bra kväll kompisar💫

PimPim
Dessa tre positiva saker...

... med att vara nykter är något jag också känner och uppskattar enormt mycket nu!
Jag vill krama mina barn hela tiden och pussa på min gubbe jämt och ständigt! Känner mig som en nykär klängranka 🥰
Hurra för dina 15 nyktra dagar! Bra kämpat 💪🏻✨

Kram PimPim 🌷

Billi.
D16

Jo ikväll smyger det sig på. Det berömda suget. Igen. Idag är det tydligt att det är i samband med irritation och tristess. Alltså helt vanliga grejer folk faktiskt gör hela tiden varje dag.

Just ikväll känns det NÄSTAN som det hade vart värt att hälla upp ett glas eller två. Turturturtur att inget finns att hälla upp🙌 Bäljer väl te istället.

Man kan inte åka till donken varje dag och trycka cheeseburgare bara för att det hade vart jäkligt najs. Man kan inte dricka vin varje dag för att det ska bli roligare att ladda diskmaskinen....
..Ger mig i alla fall tillåtelse att fantisera om bägge scenarion😏

16 nyktra dagar iaf (känns som år) och ser fram emot när jag får fira dag 20 ganska snart.

Ha det fint kompisar💫

PimPim
Grattis till dina 16 nyktra dagar! 🤗

De är guld värda... och ja vin är gott och nej tack jag vill inte ha! Vinet har gjort så mina tänder vittrat sönder lite och vips så gick en tand av idag... 💸💸💸 🤬🤬🤬 Så jag blev bara ännu mer äcklad av A!!! Men te sörru det är fina grejer det!

Sov gott!!
Kram PimPim 🌷

Billi.
Åh nej PimPim!

Skitvin. Hoppas du inte har allt för ont?

Du har så rätt! Te är bättre på alla alla alla sätt❤ Jag lägger till detta på min minuslista då jag är sjukligt rädd för tandläkare.
Sov gott du med💫

Billi.
D20!

20 nyktra dagar! (Så himla onödigt att jag inte kunde låta bli skumpan på nyårsdagen, hade vart enklare att hålla räkningen då🤔)
Varför känns det som 20 år?!😂 Senaste kvällarna har varit tråkiga. Det måste jag erkänna. Tanken har dykt upp många gånger. Men jag vet också att jag är expert på att försköna alltihop, för i 9 fall av 10 åker hela flaskan ner. Inte alls bara ett, mysigt glas som jag så gärna vill intala mig.
Det är drygt att man glömmer så snabbt. Jag vet ju varför jag tog det här beslutet, ändå kan jag inte låta bli att tänka "men var det verkligen så farligt?"
Svaret är: JA DET VAR DET. DU MÅDDE SKIT. Men ändå försöker hjärnan hitta på anledningar till att det vore värt det. Att det är sjukt är ingen överdrift.
Har inte så mycket att skriva längre, dagarna rullar på. Avslutar med lite självpepp😁

Positiva saker med att vara nykter:
1. Jag sover "på riktigt" utan att vakna under natten med ångest.
2. Jag kommer vidare i livet, står inte och stampar.
3. Jag sparar massa pengar.
4. Min kropp (och framför allt min knopp) känns piggare och fräschare.

Det är 4 riktigt bra anledningar att fortsätta på det nyktra spåret💫

Hoppas ni har det bra där ute🙂

PimPim
Tjohoo!

Stämmer av jag också:
1. ✔️
2.✔️
3.✔️
4.✔️
Yippi, haleluja, tjohooo! 💃🏼💃🏼
Grattis till dina 20 dagar och bra kämpat! Imorgon är det 3 hela veckor! Det du! Inte fy skam alls!

Kram PimPim 🌷

FinaLisa
Tack Billi...

För ett för mig nytt begrepp;
Vintrollet 👺, ett riktigt fult väsen!

och Grattis till alla nyktra dagar🌼

Kramar
💚💚💚

Sidor