Lantliv

Billi! Som vanligt är du så klarsynt. Du sätter ord på många av mina tankar och känslor också. Jag är tacksam att vi klev in i detta förändringsarbetet samtidigt för även om våra liv i våra egna verkligheter puttrar på som vanligt så verkar ändå de nyktra tankarna och känslorna kring alkohol följa varandra. Jag längtar också efter att få prata med någon. Men inte bara om alkohol utan om många delar av livet som jag bara har lagt locket på men ändå uppenbarligen påverkar min vardag. Mitt svårighet är att jag är för stolt för att ta hjälp av vårdcentralen eller kommunen. Jag har ett jobb där jag emellanåt har samverkan med vårdcentralen kring personer med behov av samordnad rehabilitering av olika slag och inte helt oväntat (kanske) är kommunens individ- och familjeomsorg min arbetsplats. Men jag är i programmet som erbjuds här och har Li-Lo att bolla mina tankar med.

Något jag kom fram till i går när jag fick jobba med mig själv och mina romantiska tankar kring alkohol är att jag längtar efter just romantik. Skulle vilja bli sådär löjligt kär igen, med fjärilar i magen bara av att tänka på honom. ?

Jag har inte nog med förändra mina alkoholvanor, har satt mål att gå ned minst 25 kg till höstlovet 2019, då vi planerar att åka utomlands. Lagom vad är det? ? Går alltid all in i allt.

Idag känns det som det kommer att bli en kanon dag! Hoppas ni också får en fin dag ❤

Kram på er!

Billi.

#BERGOCHDALBANA.
Vaknade trött men glad! Solen sken och jag kände för första gången på länge ett lyckopirr i magen!
Kvällen har dock varit superjobbig och jag verkligen försökt hålla mig sysselsatt för att slippa tänka på mustigt rött som skvalpar runt i munnen. Eyes on the price.

Saker som motiverar mig att inte dricka idag:
1. Jag slipper vakna bakis imorgon.
2. Det blir ALDRIG BARA 1 GLAS.
3. Min kropp kommer vara redo för beachen på ett kick om jag håller i mina nya vanor.
Massa annat med, men just idag är det dessa som vägt extra tungt.

Min sambo drack en folkis till maten. Satt verkligen och funderade på att ta några klunkar sådär lite oskyldigt. Gjorde inte det som tur var⭐.

Lantliv- Härligt att börja dagen med positiv energi!!!⭐
Men ojj 25 pannor! Haha men jag är likadan. Gör inget "litegrann"?. Så länge du tar hand om dig själv längs vägen bara. Det är ju en jäkla stress med kropp och vikt och ja hela den karusellen. Så jag hoppas du inte sätter för höga krav på dig själv.
Härligt att du får stöd här från sidan! Väldigt väldigt bra! Förstår att man inte jättegärna kontaktar vc i det läget.

Nu känner jag hur ögonlocken börjar hänga (äääntligen) sov gott folks⭐?

Billi.

Idag var det nära. Nära att jag slank in på vinaffärn. Nära att jag tog en 3.5a. Men lät bli.. försökte även intala mig att jag skulle köpa a-fritt vin. Visste att det var lögn för hade jag gått in hade jag travat iväg till samma välbekanta hylla som vanligt. Det är väl på ett sätt bra att det kommer jobbiga dagar, så man får det uppkört i ansiktet att problemet inte är borta hux flux. För jag tyckte det gick lite för lätt i början.

Hade jag inte haft ett beroende hade jag inte behövt anstränga mig så j×vla mycket för att låta bli att dricka. Det har gått 9 dagar sen sist. Vet ni vad den här hjärnan tänkte? Kul imorgon är det dag 10!! Dag 10 råkar vara fredag, det måste firas. "Du skulle kunna fira med ett glas vin"! Det är du väl värd ändå.

Fira 10 dagars nykterhet med att bli full?? Näru hjärnan du är helt vrickad du.

Idag är en sån där "f×ck it" dag. Känner för att strunta i allt så tur att skåpen och gömmorna är rensade. Ska nog läsa igenom min egen tråd för att påminna mig om varför jag tagit det här beslutet?

Saker jag tycker hjälper på kvällarna är att suga på ett glas suuuuuur juice. Det blir att man tar en klunk då och då, så lite samma rörelsemönster som med vinglaset. Dricker kamomillte också och blir faktiskt sömnig, vilket är riktigt skönt.

Avslutar lite positivt: Jag har klarat dag 9??????
Imorgon är en ny dag och nya tag❤⚓

John-Erik

Du skriver på ett bra och kul sätt. Just detta med att fira att man varit nykter är nog det vanligaste f*ck it beteende som
finns bland A-latenta. Du kämpar på bra. Fortsätt så :-)Du känns stark...

John

Igår var jag nära... skakig och orolig. Ville ta något starkt, döva min ångest men stod emot! Och ingen är lyckligare än jag idag att jag fixade det! Och idag har jag varit för trött för att ens tänka på alkohol. Det är först när jag går in här som jag tänker på min fd bästa vän för första gången idag!
Reflekterar också äver att jag faktiskt åkt förbi två bolag idag vilket jag inte ens reflekterade över i körande stund. Det känns skönt!
Bra kämpat och Grattis till 9 nyktra dagar ?

Kram PimPim?

Billi.

Dag 10! Tre senaste dagarna har följt ungefär samma mönster. Allt känns fantastiskt fram till kl 17 ungefär. Sen börjar det gnaga. Men man kan inte glida runt som en energisk prinsessa på dagarna, och dränka sig i vin om kvällarna. Det är en ekvation som inte går ihop. Då får man välja.
(Naturligtvis är jag hellre en prinsessa.)

Det är bra med dom här små "skrivstunderna". Sätta sig ner i lugn och ro och fundera över dagen som gått. Jag älskar ju att vara pigg och alert. Jag ÄR en sån person. Varför varför varför är längtan så stark efter vinfiltret?? Det sabbar hela min person.

På tal om något helt annat. Har läst om personer som blir av med / "lindrar" sina beroenden genom hypnos? Någon som provat / hört om något sånt? Jag tänker att det kanske finns nån knapp någonstans där uppe i huvudet som någon kan trycka på. Önsketänkande såklart men jag är inte helt främmande för att testa någon sån variant.

PimPim - Det är sååå upp och ner! Vissa dagar är lätta och flyter på helt av sig själv medans man får kriga sig igenom andra. Undrar om man vänjer sig? Blir det någonsin en vana att inte dricka? Tack för att du skriver här?

John-Erik- Tack!! Kul att du gillar min tråd. Du skriver att jag känns stark, och det är nog en av dom finaste saker man kan skriva till någon på detta forum?

(Suger lite på min suura juice och lutar mig tillbaka i söffa.)

Hoppas ni får en mysig fredagskväll kompisar!⭐

Har läst din tråd. otroligt bra jobbat av dig !! Du skriver bra och målande om din kamp ? hoppas denna dagen går bra också! Själv är jag på dag 8. Kram Greta

Hur har din helg varit! Kunde du hantera ditt sug eller har du fått storkriga?

Ta hand om dig ❤️

Kram PimPim ?

Billi.

Helgen har rullat på fint! Tack så mycket Greta och PimPim för att ni läser och bryr er❤

Kände inget behov av att skriva av mig igår vilket var ganska befriande!
Idag finns inte heller nåt sug direkt, utan det rullar på fint!

Hoppas er helg varit bra också!!
KRAM??

Billi.

14 nyktra och mestadels fantastiska dagar.

Läste här på forumet att det alltid görs en orosanmälan när man söker hjälp vilket gjort mig "något" ur balans. Jag har iaf pratat med min sambo om mitt möte imorgon och vad det troligtvis kommer leda till. Fick bra respons av honom och nu finns inga sketett i garderoben kvar. Alla kort på bordet.

Jag vet att jag i grund och botten är en vettig människa och en superbra mamma, så själva orosanmälan är jag inte så rädd för. Men det är klart att det ändå blir en käftsmäll när man som vanligt ska vara fröken duktig och ta tag i problemet en gång för alla. Och ja, det kommer kännas som ett straff.

Well nog med depp! Två veckor av klarhet har satt sina spår! Jag har fått "tummen ur" och är äntligen på tåget igen med mina 456 projekt jag påbörjat.

Det finns ett uttryck typ "sanningen finns i vinet". Men faktiskt så glömmer man sanningen i vinet. Jag har glömt vad som är viktigt och vem jag är och vad jag är bra på. Jag gillar nog mig själv innerst inne. Vill inte glömma det igen?

Hoppas ni har en fin tisdagskväll där ute kompisar? Hörs!

... man där. När en orosanmälan görs så är det för barnens skull och de på soc. kollar bara upp så allting står rätt till och har man inget att dölja så händer inte mycket mer. Det kommer hå jättebra! Önskar dig all lycka! ? Och grattis till dina 24 nyktra dagar! ✌?

Kram PimPim ?

Billi.

Idag har varit en riktigt bra dag på många vis!

Mötet gick superduper och tycker verkligen jag fick rätt hjälp och vi var helt överens om hur vi ska gå vidare? i det stora hela en enbart positiv upplevelse. Känner för tillfället inget sug alls, utan mer "jahapp och nu då" känslan. När allt är lungt, städat och snyggt vad ska jag då göra? När jag inte kan ta fram fröken R.V? Svaret är att det finns 1000 saker som inte involverar alkohol och som ger mig äkta belöning. Men det tar såklart tid att styra om tankarna.

Saker idag, som gör att jag väljer att vara nykter:
1. Jag gillar mitt nyktra tillstånd bättre än mitt "fulla". Sinnesron och nervarvningen jag sökt i vin, hittar jag mycket enklare i en kopp te. Faktiskt är det sant. (hur störtlöjligt det än låter.)

2. Förutom att jag kommer vakna upp som en fräsch prinsessa, kommer jag vara en pigg morsa imorgon när jag tar mitt barn till förskolan.

3. Jag kommer kunna pussa min sambo godnatt utan att behöva hålla andan av rädsla för att doften av snuskiga vintroll ska leta sig igenom min utandningsluft❤

Ha en bra kväll kompisar?

... med att vara nykter är något jag också känner och uppskattar enormt mycket nu!
Jag vill krama mina barn hela tiden och pussa på min gubbe jämt och ständigt! Känner mig som en nykär klängranka ?
Hurra för dina 15 nyktra dagar! Bra kämpat ??✨

Kram PimPim ?

Billi.

Jo ikväll smyger det sig på. Det berömda suget. Igen. Idag är det tydligt att det är i samband med irritation och tristess. Alltså helt vanliga grejer folk faktiskt gör hela tiden varje dag.

Just ikväll känns det NÄSTAN som det hade vart värt att hälla upp ett glas eller två. Turturturtur att inget finns att hälla upp? Bäljer väl te istället.

Man kan inte åka till donken varje dag och trycka cheeseburgare bara för att det hade vart jäkligt najs. Man kan inte dricka vin varje dag för att det ska bli roligare att ladda diskmaskinen....
..Ger mig i alla fall tillåtelse att fantisera om bägge scenarion?

16 nyktra dagar iaf (känns som år) och ser fram emot när jag får fira dag 20 ganska snart.

Ha det fint kompisar?

De är guld värda... och ja vin är gott och nej tack jag vill inte ha! Vinet har gjort så mina tänder vittrat sönder lite och vips så gick en tand av idag... ??? ??? Så jag blev bara ännu mer äcklad av A!!! Men te sörru det är fina grejer det!

Sov gott!!
Kram PimPim ?

Billi.

Skitvin. Hoppas du inte har allt för ont?

Du har så rätt! Te är bättre på alla alla alla sätt❤ Jag lägger till detta på min minuslista då jag är sjukligt rädd för tandläkare.
Sov gott du med?

Billi.

20 nyktra dagar! (Så himla onödigt att jag inte kunde låta bli skumpan på nyårsdagen, hade vart enklare att hålla räkningen då?)
Varför känns det som 20 år?!? Senaste kvällarna har varit tråkiga. Det måste jag erkänna. Tanken har dykt upp många gånger. Men jag vet också att jag är expert på att försköna alltihop, för i 9 fall av 10 åker hela flaskan ner. Inte alls bara ett, mysigt glas som jag så gärna vill intala mig.
Det är drygt att man glömmer så snabbt. Jag vet ju varför jag tog det här beslutet, ändå kan jag inte låta bli att tänka "men var det verkligen så farligt?"
Svaret är: JA DET VAR DET. DU MÅDDE SKIT. Men ändå försöker hjärnan hitta på anledningar till att det vore värt det. Att det är sjukt är ingen överdrift.
Har inte så mycket att skriva längre, dagarna rullar på. Avslutar med lite självpepp?

Positiva saker med att vara nykter:
1. Jag sover "på riktigt" utan att vakna under natten med ångest.
2. Jag kommer vidare i livet, står inte och stampar.
3. Jag sparar massa pengar.
4. Min kropp (och framför allt min knopp) känns piggare och fräschare.

Det är 4 riktigt bra anledningar att fortsätta på det nyktra spåret?

Hoppas ni har det bra där ute?

Stämmer av jag också:
1. ✔️
2.✔️
3.✔️
4.✔️
Yippi, haleluja, tjohooo! ????
Grattis till dina 20 dagar och bra kämpat! Imorgon är det 3 hela veckor! Det du! Inte fy skam alls!

Kram PimPim ?

För ett för mig nytt begrepp;
Vintrollet ?, ett riktigt fult väsen!

och Grattis till alla nyktra dagar?

Kramar
???