Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

...God Fortsättning och Välkommen tillbaka! Vad skönt att du varit i solen och varit egoistiskt mot dig själv! Förlåt men jag småskrattade över det du skrev. Mammor kan konsten att klämma in kommentarer som verkligen hugger rakt in i hjärtat. Min mamma är likadan och gör mig ofta så ledsen. Hon informerade mig minsann om att Filippa Reinfeldt har till och med tid att fika med sin mamma. (när hon var statsministerfru och politiker)

Härligt att vara i solen och dessutom kunna avstå alkohol. Guldpokaler och paletter till dig. Jag är fortfarande bortrest ( i solen) men det där med att avstå när alla andra omkring en dricker är svårare än jag någonsin kan ana. Idag åker de sista vännerna hem som alltid äter och dricker vin så jag hoppas på en bättring.

Kul att du hade en underbar jul! Vi hörs Kraaam

Det är som en repig skiva som hakar upp sig.. Dag 1 igen... Jag är bara SÅ trött... orkar inte gå till jobbet, men måste. Måste jobba, måste städa, måste ta hand om barn, måste laga mat... och i alla måsten dricker jag och så känns allt ännu värre.

Tack Pellis, lusios, Prissen, Picard och PimPim för era kommentarer- det värmer i hjärtat. Hinner inte läsa era trådar nu,men ska läsa mer ikväll efter jobbet..

Jag hade en alkoholfri resa över jul och mådde jättebra, men jag är livrädd att jag inte ska må bra här hemma även om jag är nykter. Vad gör jag då? Just nu går det ju att skylla på alkoholen, men om jag tar bort den och fortfarande mår dåligt... vad gör jag då? På resan där jag mådde så bra fanns det ju annat som bidrog till mitt mående så som sol, hav, lagad mat, VILA, träning, glada männsikor. Det jag kan fixa här hemma är nykterheten, lagad mat och träningen (om än inte lika bra träning). Jag har bestämt att börja med det under tre veckor och utvärdera. Under tre veckor ska jag:

1) Vara nykter
2) Undvika sötsaker och äta näringsriktigt
3) Träna i någon form en timme varje dag
4) Meditera minst 10 min varje dag

Jag får hjärtklappning bara jag skriver det här... men måste bara prova. Jag KAN INTE fortsätta som jag gör nu, livet bara passerar och det är ju det enda liv jag har. Något jag borde vara rädd om!

Kram till er alla!

.... med dig! Jag hakar också upp mig som en repig skiva. Alla måsten gör en galen. Jag befinner mig fortfarande utomlands och bor med man och son på ett betydligt mindre boende än hemma. Detta håller på att äta upp mig.Känns som m itt huvud håller på att sprängas.

Tycker din plan låter alldeles ypperlig.Äta näringsriktigt är jättesvårt för mig då ingen i min familj gillar min mat och som jag skrev tidigare så äter jag väldigt lite eller inget. Lycka till och lova att höra av dig hur det går! Kram

Jasmine, så härligt att du är tillbaka.
Ett av mina mantran för i år är: ”andras lycka, inte ditt ansvar.”
Jag vet att jag är en snäll och omtänksam person och med det ovan menar jag inte att jag skiter i andras känslor. Men alla måste ta ansvar för att göra sig själv lyckliga - det är inte mitt (eller ditt) jobb. Vi behöver inte dricka för att göra andra glada. ”Bjuda till” eller skapa bra stämning genom att göra saker som inte passar oss.
Jag väljer att ha mitt nyår inte 1/1, utan när jag är tillbaka i vardagen igen. NU börjar 2019. Så i dag är jag på dag 2 av min vita månad som jag sparkar igång med. Och i morse mediterade jag - har bestämt mig för att ge det sex veckor och se om det gör något för mig.
Nu kör vi. 2019 är vårt år. Kram! ❤️

Pellis och Knaskatten, hur går det för er nu? Jag fick börja om igen, men skam den som ger sig!

Den här gången började jag konstigt nog på en fredag. Var bjuden på en AW hos en kollega där alla skulle ta med sig något att dricka (läs alkhol). Jag sa redan innan att jag kanske var lite tråkig men att jag bestämt mig för en vit januari, något jag hade oroat mig för i flera dagar. Värdinnan sa bara: "Äsch, det viktigaste är att du kommer- ta med dig transbärsjuice" Åh, vad jag kände att jag gillade henne just då! Det blev alltså nykter AW, något jag inte ångrade dagen efter (det där känner ni ju alla till...).

På lördag var jag såklart sugen på att dricka vin, men lyckades låta bli och gjorde ett yogapass istället. Heja mig! Idag är det städning på schemat... och jobb...

Känner mig stolt idag- nu ska jag fortsätta min nyktra väg i mååånga dagar...

Kram till er alla som kämpar!!!

... man ångrar aldrig en nykter tillställning! Så fantastiskt starkt kämpat av dig! Heja Jasmine! ✌?✨
Lycka till med din resa nu!
Kram PimPim ?

Hurra! Vad bra du är. Det är ett genidrag att börja på en fredag. Och SÅ skönt att vakna fräsch dagen efter.
Du låter lite mer som gamla Jasmine i tonen nu, den som klarade att hålla uppe länge. Den här gången fixar du det, det är jag säker på. Kram!

Städning. Det är ju KUL!
Har du kollat på Marie Kondo-serien på Netflix? Så himla bra inspiration. Släng, släng, slääääng. Och när vi ändå slänger och städar kan vi passa på att slänga ut alla destruktiva gamla vanor. Tack och hej till dem.

John-Erik

Toppenbra.. Du är på G igen.. Så där vill vi se dig...:-)
Full av tillförsikt och bestämd..
Denna gång fixar du det. Lättare att greja alla måsten man har om man plockar
bort A. Håller på dig.
Tummen upp!

Kram

John

TPimPim, Knaskatten och John- tack för att ni finns...Tänk om jag hade så peppande vänner i den fysiska världen;). Ni har rätt såklart, det känns annorlunda nu... vet inte riktigt varför.. kanske för att jag itne har så mycket kontakt med den där desruktiva mannen. Det är i alla fall inte för att jag trivs på jobbet :). Får bara mer och mer att göra.. tar aldrig slut. Har jobbat ikväll och är dödstrött- hinner inte kolla era trådar ikväll, men jag tänker på er iaf!! Bättre än inget.

Just det, Dag fyra- check! Och imorgon blir det morgonträning på gymmet.

Kram <3

Tack för att du frågar! Det braiga är att jag tränar och tränar och därför inte kan dricka mycket vin och vakna bakis men däremot har jag druckit lite! Ikväll har jag stor premiär på ett pass som jag ska leda för 50 personer så det blir vitt vitt vitt = inget vin. Så himla skönt! Kram

Skönt att höra att du inte har så mycket kontakt med mannen. Hoppas att det fortsätter så så att du kan fokusera på dig själv!
Bra att du ska upp och träna. ??????

Hur gick premiärpasset? Så jäkla kul m gruppträning. Energin ligger på topp. Toppen att du väljer träning före vin.
??✌?

...men min väckarklocka ringer klockan 6:45 så jag hinner inte träna ? Önskar jag hade den där självdisciplinen att hå upp tidigare och avverka ett morgonpass men just nu prioriterar jag sömnen eftersom den varit dålig så länge!
Nästa gång jag tränar blir på fredag i varje fall. Inte fy skam det!
Ha en skön morgonträning nu!

Kram PimPim ?

Morgonträning, jobb, jobb, jobb, pizza med barnen. Hann inte tänka på A ens en sekund...

Pellis, kul att du leder pass! (Trodde aldrig att en ledare på pass skulle ha A-problem.. de är ju så snygga och hälsosamma ;))

Kram och godnatt!

Jodu finns fler än vad man anar där ute många instruktörer, gymtränare, som dricker lite för mycket vin men med hjälp av sitt intresse kan hålla det på en mer lagom nivå för att du just håller på med det du gör. Lika mycket som jag tror att alla yrkesgrupper som läkare, sjuksköterskor mm har man också svårt att tro att de skulle dricka. Efter att ha varit torr i munnen och nästan trott att jag fått feber så var det bara att inta position och köra igång. Så kul! Missade lite men ingen märkte det. . Inte mitt yrke men älskar träning. Tyvärr har det blivit att ju äldre jag har blivit desto mer har jag tummat på att jag orkar dagen efter dock bara egen träning. Skulle däremot aldrig aldrig vara på fest eller något dagen innan ett pass utan då är det nolltolerans. Pass på helger är perfekt men då knorrar typ alla, min man och väner MEN Hjälper mig mycket, så ju mera pass jag har desto bättre går det för mig.

Finaste du, äntligen lite mer energi i dina inlägg. Blir så glad över att du verkar ha tagit dig förbi de jobbigaste tankarna.

Träning i olika former är ju dokumenterat bra för mycket. Vad skönt att du har den i ditt liv.

Men jobbet... Finns det ingenting litet du kan göra för att få till åtminstone en mindre förändring? Det är inte bra att ha det så stressigt under lång tid - men det vet du ju redan. ?

Kram

Jag vann över A-djävulen igår! Han viskade att jag behövde några glas vin för att slippa den krypande känslan i kroppen (ångest?). Han sa att jag skulle gå till puben här intill och äta middag eftersom jag inte hade någon mat hemma och var hungrig och till maten skulle jag dricka vin. Det lät så himla skönt att bara få slippa alla tankar för en stund och få lagad mat (har inte blivit så mycket av det senaste veckan). Men, nej.... Jag stannade hemma, åt fyra mackor (mådde illa efteråt) och tittade på TV. Sen tog jag en sömntablett och somnade, vaknade nykter. Det känns bra!

Även om livet som helhet inte känns bra så ska jag försöka var tacksam över att jag nu inte dricker. Eller, det där var en sanning med modifikation, tyvärr drack jag vin på torsdag och fredag, men det var i måttlig mängd och med sällskap. Alltså inte en flaska vin hemma i soffan... Jag tycker såklart inte att det är ok, men jag tappade mina strategier för de tillfällena och det kommer inte att hända igen. Jag ska vara en person som inte dricker alkohol. Punkt.

Jag har lyckats ganska bra med mitt träningsmål den här veckan- blev tre yogapass och tre gympass den här veckan samt några promenader. Med maten och alkoholen gick det sådär... Men, imorgon börjar en ny vecka och den blir helvit (inombords, får se om snön ligger kvar).

Nu jobb... Vinäger, har inte ännu lyckats få en ändring på min jobbsituation, men tror det kanske är en förändring i sikte.

Kram till alla er där ute!!! <3<3<3

John-Erik

Fan va bra..Det är just så man gör som du gjorde igår :-)
Glöm inte känslan som du har idag. Lätt att glömma.
Det är ju värt allt att må bra när man vaknar. Eller hur?
Toppen tjejen :-)

Kram

John

....här igen och läsa om hur det går....dvs bra....Förstår precis det där med att gå iväg nånstans och äta och dricka....Jag var sjölv på väg ut ikväll men istället blev det en fryst pizza samt en alkoholfri öl hemma istället. Blev billigare och känns nog lättare med jobb imorgon....
Jag är igång med förändring på mitt jobb - ska byta arbetsuppgifter...KAN bli en hjälp i kämpandet med/mot alkoholen....
Hoppas du kan hitta nån väg i ditt jobb även om du ju är så bra vad gäller din träning som väl är en stor hjälp...!
Ta hand om dig!
Hoppas du får en bra start på en ny vecka.
Kram.