Din historia låter som min! Jag hade också ett uppehåll i våras men gick tillbaka till drickandet som inte blev så bra... mem nu ör jag här igen. Nu är jag på dag 13 och drack senast vin på nyår. Jag har förhoppningsvis gjort helt slut med min fd bästa vän!

Kram PimPim ?

Majaester

Imorgon åker jag med en kompis (hon vet inget om mitt a-problem) till Stockholm i två dagar. Min sambo är orolig för att jag ”kommer passa på” att dricka en jäkla massa alkohol... Men det är det som blir mitt stora prov nu! Kommer jag vakna pigg o utvilad på fredag morgon för att jag inte tog de där glasen med gott vin o kanske kommer få höra att jag har blivit tråkig?? Som NyaSofia skriver; lite tråkigare men 100 ggr piggare..
Svar; JAJAMEN!!! Det ska jag! ??‍♀️? För jag kan sätta gränser o jag bestämmer! Inte någon som börjar på bokstaven A o som slutar med hol... ASHOL-E ?
Styrkekramar till alla! Det går att få kontroll! ????

anonym24098

Nu kom den. Lågheten. Trött, sliten och lite ledsen inser jag att detta inte enbart är en rak autostrada mot ett perfekt och felfritt jag.

Men jag är fortfarande stolt nykterist och snusfri sedan 19 dagar! ? Slut på meddelandet!

anonym24098

...att jag skulle torska på snuset. Men det gjorde jag inte! Världens sug efter att det gått bra i tre veckor. Men nu går jag och borstar tänderna. Inte snusat. Inte druckit A i dag heller. 20 dagar!

Vad är det som triggar igång ett sug sådär starkt kan man undra? Kände nästan att jag höll på att börja gråta på jobbet. Är förmodligen kopplat till stress. Over and out!

anonym24098

Vaknade mycket tacksam och lycklig idag. 3 weeks snusfri & sober!!! ??

Jädrar vad stark du är ✌?Kanonbra att du inte föll igår.
Keep it up ??

anonym24098

Summerar den 21:a dagen av mitt nya liv. Det sägs att det krävs 21 upprepningar för att etablera en ny vana. Det har jag gjort nu. Känns stort!
Inget sug. Ingen stressångest. Bara en lugn och skön lördagkväll. Druckit 1 glas alkoholfri rosè (Carl Jungs, köpt på ICA, jättegod) och Loka. Oändligt tacksam över livet i kväll. ❤️

DruckitKlart

20 dagen för mig i dag (om jag är generös och räknar med i dag). Känns superskönt att vara helt nykter, så skönt att jag för första gången börjat leka med tanken om att vara nykter resten av livet - jag mår ju så bra!

Jag har tidigare, för ett par år sedan haft ett längre uppehåll från alkoholen. Efter ett tag, hade satt ett datum, började jag dricka lite igen. Så där lite lagom, kanske 1-2 glas. Det hände faktiskt till och med att jag tog ETT glas. Det har nog aldrig hänt tidigare!
Men efter ett tag var allt som vanligt igen och jag ville plötsligen ha 5 glas, kanske på en vardag. Så jag misstänker att alkoholen lätt skulle kunna ta över igen. Jag får se. Just nu tar jag en dag intaget och njuter av nykterheten.

anonym24098

Exakt så. En dag i taget. Vi sitter som sagt i samma båt alla vi olika beroendepersoner här på forumet. Ingen av oss har valt beroendet, vi har bara knockats av den underbara känsla som ruset ger. För mig var det ren och skär kärlek från första sipp.
Lilla jag, blyg och försynt, född/uppväxt i ett nykteristhem (det ni! ?) fick som 18-åring smaka söta viner som en äldre pojkvän köpt och fullkomligt ÄLSKADE känslan som ruset gav.
Med ruset så blev jag modig, cool, självsäker, populär och snygg.
Har ändå lyckats hålla en någorlunda ”normal” nivå på mitt drickande så ingen i min omgivning har egentligen märkt att jag ”tippat över” och utvecklat ett beroende. Har tex aldrig druckit på dagtid vilket jag är glad över. Skulle gissa att jag snarare gått under kategorin Riskbrukare än Alkoholist (var den gränsen nu går?)

Som tur är tillhör allt detta numera mitt förflutna. Jag är stolt nykterist och önskar att vara det resten av mitt liv. ODAAT (one dat at the time) ??????

anonym24098

I går kväll smög sig suget på igen som en lömsk, lockande orm i kunskapens träd... Jag bad honom hålla käften och försvinna härifrån!
Drömde innan jag riktigt vaknade att jag hade druckit det där vinglaset, men vaknade SÅÅÅ lättad över att det bara varit en dröm.

Det är verkligen en kamp varje dag. Mot varje viskande orm. ODAAT! ?

Så starkt, riktigt bra jobbat! En dag i taget underlättar verkligen kampen, samtidigt som jag tror det gör det lättare att skaka av sig ett misslyckande och hoppa upp i sadeln igen. För risken för en dålig dag finns alltid där för oss med någon form av beroendepersonlighet, precis som du skriver. Det gäller att ta en dag, en strid i taget! Heja dig!

Sannah

Vet verkligen hur det kan kännas utan snus.. men allt går!! ??

anonym24098

Såå sant! Slutade med både snus och A samtidigt innan nyår och kan kallt konstatera att livet utan snus är 100 ggr värre än livet utan A... Men nu är jag inne på 4:e veckan och det vore väl själva f..n om jag inte skulle fixa det! Kämpa Sofia!!!

anonym24098

Den 23:e dagen blev lugn och väldigt vanlig. Älskar vanligt, A4-liv när ingenting särskilt händer. Jobbat, haft fina samtal, promenerat, gosat med barnen, pussat maken och nu är det läggdags. Skönt, skönt, skönt! Love it! ❤️

anonym24098

Den tjugofjärde dagen har varit tuff på insidan. Utsidan signalerar dock att allt är bra. Har blivit specialist på att hålla ytan välpolerad och snygg.
Känner mig uppe i varv och stressad. Gamla Sofia tog ett glas vin när hon var uppe i varv och stressad. Nya Sofia vet inte riktigt vad hon ska göra istället...

anonym24098

God morgon. Verkligen en GOD morgon. Slet med ett fruktansvärt sug i går kväll men vaknade lycklig med konstaterandet att jag, trots suget, ändå nöjde mig med the och en kvällsmacka.
Ni som varit med länge. När går dessa ”attacker” av A-sug över? OBS! Snackar inte party-längtan utan mera ”slappna av i soffan efter en lång arbetsdag-längtan”
25 days clean & sober ??

anonym24098

Förstår att träningen är pusselbiten som fattas. Årskort på lokala gymet är betalat och klart men har inte riktigt kommit igång än. Längtar efter att träningen ska bli min nya ”drog”. Tack! Nu åker träningsväskan med till jobbet.