Fibblan

Så mkt jag ville säga dig, märker jag. Och till PimPim och Greta68..

Var så härligt o läsa ditt inlägg Grönablad?, den 14 Jan också. INGEN HUVUDVÄRK! Och med lite mer kraft att ta fatt lite i träning igen. Du sprang 1 min. utan att känna dig död eller för trött..?! Förstår att det känns hoppfullt!
Nu vänder det??!

Du, Greta68 beskriver också att huvudvärken släppt för dig och jag har ju varit inne i din tråd PimPim och förstått att så är fallet även för dig! Jag upplevde en liten vändning vid dag 13. Ett lugn infann sig då?. Men jag har det fortfarande så slitsamt med sömnen..? Och idag är jag t.o.m hemma från jobbet pga den här jävla upfuckade sömnen och huvudvärken..hm..?. Hursomhelst, så verkar det hända en hel del positiva förändringar runt "2veckors-snåret", (så även för mig - även om jag mest verkar negativ och frustrerad nu..?)

Det jag ville säga är iaf att era inlägg ger hopp om att detta kommer att ge med sig snart.. Inte konstigt att det tar en stund innan man kommer in i "nya friska sömnmönster" igen..!

Tack för ordet och tack för att ni finns och delar med er❣️
Kram/Fibblan?

Det gör ont överallt inuti just nu, jag är inte stark, jag är en blödig en..
Just idag är det skit, inte fysiskt med psykiskt! Jag kom iväg att spinna och tänkte jag svänger inom föräldrarna efteråt. Det skulle jag inte gjort för det blev bråk och jag i tårar, de är världsbäst egentligen och bråket gällde huruvida vi skrivit äktenskapsförord eller inte, ett ämne som legat o vibbrerat i luften sen säkert 1 år tbx o som min far nu plötsligt idag ville släppa ur sig, så dålig tajming och jag körde rakt hem, gick ut i garaget och la en flaska mousserande 10% vin på kylning. Tårarna sprutade under duschen och man o barn varken ser eller hör! Vad händer liksom? Seee miiigg!!! Trösta mig!

Det gnager i bröstet och trycker i ryggen, axlarna sitter uppe vid öronen. En rödvinsflaska i hyllan och vin i kylen. Jag är så nära och varför inte bara ett glas?
Då gick jag in hit och läser era ord och dina ord Fibblan ❤ Tack, just nu dricker jag te och tårarna trycker bakom ögonlocken!
Varför måste jag alltid ta alla tunga beslut, varför måste jag föra alla jobbiga diskussioner. Jag sysselsätter alla, jag roar alla, jag fixar o donar och faaan va trött jag är just nu på allt o alla!

Jävla skit! ??

Som väldigt lätt lugnande om ni inte har något annan att tillgå ger paracetamol en bra effekt. Fungerar också som hjälp till att ta bort värsta udden av känslan av sömnlöshet. Använde ofta panodil när barnen var små. Hjälpte när man bara inte kunde somna om ? Jag är så glad för att jag hittade detta forumet - vilket stöd, känsla och värme. Så ofattbart skönt att inte känna sig ensam ❤️ Detta är svårt och kräver styrka. Det stöd och den kraft vi kan ge varandra är ovärderlig! Stor kram ? Greta

Läste ditt senaste inlägg nu gröna blad. Försök att inte låta den dåliga energin dra ner dig?? vadå äktenskapsförord ( är iofs bra men det är du som bestämmer ) om dina föräldrar är bekymrade över ev arv kan de testamentera det som enskild egendom till dig. Då har ingen annan rätt till pengarna. Så jädra onödigt att förstöra ditt fantastiska arbete som du kan vara sååå stolt över pga pengar. Finns betydligt mer viktiga saker i världen - eller hur ? stor kram och massor med styrka ? Greta

Jätteont i huvudet, inte konstigt efter tårarna igår. Men fortfarande nykter. De4 var nära o är nära. Tack för att du bryr dig Greta, det är invecklat och päronen vill verkligen väl. Tack för att du fanns just här igår, utan er hade jag bara mig själv just igår att stå till svars för och det är jag glad för idag.
Nu ska jag upp ur sängen, sovit asdåligt men jag är nykter, vilken vinst!!!!
Kärlek till er! ,//

Att fixa att hålla dig nykter ännu en dag med all den alkoholen hemma! Finns inte en chans jag hade klarat det! Räta på ryggen nu idag och håll hakan högt, du är freaking fantastisk!!! KRAM!

Tack! Jag tror inte att det kommer att funka i längden bara, funderar på att fixa nått låstbart, för hälla ut är inte på kartan. (Ge bort, ja men hälla ut njaaee) Men vem ska ha nyckeln.
Kanske har jag just denna abstinens för att jag vet att jag kan när jag vill.
Har inte tänkt i de banorna innan...

Försvinner suget någonsin?
Kommer hjärnan vila?

// Gröna blad

Så strongt av dig att motstå i den stunden! Du måste ge dig själv beröm! ✌?
Sänder en stor styrkekram och hoppas ni reder ut det hela inom kort!
Ta hand om dig fina du!?

Kram PimPim ?

Jag har till och med i panik tinat upp rödvin fryst till tärningar, som skulle vara till maten. Inte denna vända men förra. Ja till slut måste vi kanske utstå en massa frestelser i form av att det finns alkohol nära, folk dricker, man är på restaurang eller utomlands. Men kanske först växa sig stark i bekräftade framgångar. Och ta detta sammanbrott som en framgång, du klarade ett test! Du KAN klara flera! KRAM!

Gröna blad för att du stod emot ?? att dricka när man är ledsen gör det ju verkligen inte bättre. Elr hur ? stor kram och en önskan om en trevlig helg! ?Greta

Fibblan

Alltså, jag önskar så jag kunde ge dig en kram ?och helst ett stort jävla fyrverkeri ?✨??!!! För den bragd du genomfört sedan jag var här sist?!

Du är fucking amazing, vet du det?!

Och ja..ibland blir man så jävla trött på alltid vara just det..
Förstår att det kändes ensamt och minst sagt frustrerande. Alla starka känslor på en gång..Men tänk att du fixade det?! Förstår att det krävdes mkt av dig, men när jag läser, är det vinsten att du lyckades ta dig igenom utan, som är starkast?!

Ryser, och glädjs med dig?!

Massor med kramar/Fibblan?

Ert stöd betyder så otroligt mycket! <3

På Fredagskvällen tog vi äntligen tag i det där jobbiga samtalet ang vad som händer om någon av oss dör. Vi har inga gemensamma barn, jag har barn sen tidigare och mannen med. Vi ska boka en tid till en jurist som hjälper oss på traven. Att vi inte pratat om detta innan är inte likt någon av oss... Nu är det gjort och vi har kanske inte 100 klart för oss men vi är en bra bit på väg.
Det är tufft utan A men det går och imorgon firar jag 3 veckor!!! Det är tanken att jag ska hålla detta nu! Mannen märker också att han dricker mindre, men har inte slutat. Han tar en öl på kvällen och nöjer sig liksom med det, jag slutade ju inte dricka. Mitt mål många gånger var att dricka så jag stöp i säng och fick sova. Sömnen har varit ett jätteproblem för mig... Somnar men vaknar efter 1 timme igen. Det har ju blivit sååå mycket bättre!
Inatt kom dottern efter en mardröm och jisses jisses sååå härligt att kunna pussa henne och krama henne utan att vara orolig för att lukta alkohol! Vinsten är enorm!
Varje morgon som jag kör till jobbet tänker jag på hur gärna jag vill bli stoppad och blåsa! Inga problem för det här !!! :-D

Huvudvärken vill inte riktigt ge sig och molandet i svanken kommer och går. Tänkte vänta tills jag har 6 veckor nykter och då boka tid på företagshälsan.
Sist hade jag lite högt blodtryck och kanske kommer huvudvärken från det, men jag är på rätt väg. Äter bra och sover bättre, rör på mig och tycker att jag är gladare för varje dag. I helgen märkte jag att jag visst kan vara lite busig och tramsig oxå utan A, det trodde jag inte. Oj oj, jag tror jag har druckit längre än vad jag erkänner för mig själv.
Hittar på FB inlägg där jag "hyllar" mig själv med ett glas mitt i veckan, och extra busigt om det är en måndag??? Idag skulle jag skämmas för att lägga ut det. Blir tydligt hur jag ville att det skulle accepteras med vin en måndag förr och nu när jag accepterat att jag har ett problem aldrig skulle tänka mig att lägga ut mig själv med ett glas vin, precis som hos så många av er andra!
Framsteg och framgång! OCH -2kg på vågen!
Ja, jo jag är nöjd och mår sååå mycket bättre idag än i onsdags och torsdags!
Stor kram på er mina fina vänner och support!!!

// Gröna Blad

Tjohooo, hejja dig!!! Jag längtar tills jag står där med tre veckor bakom mig. En vecka blir det klockan 21 ikväll, det klarar jag iaf. Men du! 2 kg på vågen! Vill jag åxå ha! Och många fler såklart med tiden. Det där med att lägga ut på fejjan att man dricker ett glas vin mitt i veckan känner jag igen så väl. Har inte gjort så själv men det beror bara på att jag innan har sett det återkommande temat hos en annan, nära mig, som jag vet dricker too much. Det handlar som du säger om att legitimera för sig själv och andra, att det är ok liksom. Och mer än det, det är mycket viktigt att det står: Unnar mig ETT GLAS rödvin. Det vet man ju att det inte blir. Aldrig. Jag tänkte åxå gå in hos läkaren när jag klarat några veckor. Vill veta om jag åsamkat min kropp någon skada redan. Levern framför allt, äter dessutom rätt ofta värktabletter så...

Så bra det går grönablad. Ja det är något i vår kultur, att lägga ut vinglas på en måndag. Alltså varför? Med det är så inrotat att vi skall dricka vin hela tiden. Unna oss. Guldkant. Jag gör mycket hellre andra saker med min man om jag skall vara ärlig ? och det blir det inte mycket av när ena parten är mer elr mindre berusad. Nog om det! Stort grattis till dina 21 dagar ??? bra kämpat!! ?Greta

Tänk vad insiktsrik man blir varje dag nu när man är alkoholfri! Ett litet spratt kan man bjussa på utan alkohol och jag har äntligen fått sömnen att fungera, vilket leder till mer energi ☀️
Att ta tag i jobbiga saker som testamente och liknande är klokt. Eftersom jag har förlorat så många i min omgivning så har faktiskt jag varit inne och skrivit i vita arkivet. Något som underlättar för alla om jag skulle gå bort.

Ha en go kväll och hoppas di får sova gott i natt!

Kram PimPim ?

Sovit som en prinsessa, trodde inte ens att jag kunde, att jag var kapabel till att kunna sova längre. Konstigt, för inte ens "arbetet"-tankarna har gnagt mig. Tänk om, tänk om det är A-hjärnan som åstadkommit allt detta??? Vilken vinst detta beslut var.
Förra veckan upptog A-hjärnan mycket av min tid till att fundera på hur långt mitt uppehåll skulle vara, nästan så att jag planerade när jag skulle dricka igen. Jag vill ha dessa rader på pränt när den börjar igen, att jag nog ALDRIG VILL dricka igen. Ett liv utan Alkohol är nog det jag vill ha, kanske kanske vid något enstaka tillfälle då det pga rådande situation skulle "behövas", lite som att jag aldrig kommer att röka eller snusa igen. Det skulle jag bara kunna få för mig att göra på fyllan ändå och dricker jag inte så då röker och snusar jag inte! :-) Win, Win!
Jag tänker på er som läser detta, detta är MIN sanning, min vilja och inget någon annan måste sträva efter. Ofta när jag läser någon annans tråd så har jag en -AHA- upplevelse och tänker såå måste jag oxå göra men det måste jag inte alls. Om någon väljer att dricka då och då och upplever det helt okej, så ska de göra det. Jag är helt enklet rädd för att jag inte kan styra det längre...

Men idag är jag Nykter och jag känner mig glad. Kastar ut lite glädje till er andra oxå :-) och jag hoppas att den dagen då återfallet är nära så läser jag dessa rader innan och bestämmer mig för att avstå!

Kram på er och ha en underbar dag!!! // Grönablad

... du och jag! För mig är det ingen tvekan. Jag fungerar bäst utan alkohol och mitt liv fungerar så mycket bättre nu och sömnen, ja då gott jag sover ich ända tills klockan ringer. Det hände aldrig innan! Då vaknade jag 3-4 och låg och hade ångest och grubblade och försökte somna om igen! Energin jag fått åter till att lägga mat, fixa hemma, fixa mig själv, fixa på jobbet ja allt är en stort VINST ??

Grattis till Dig Grönablad ?
Ditt förnuft har grott rejält ?

Kram PimPim ?

Vad bra det går ?? tänk ändå vad fort det värsta lägger sig och hur snabbt de positiva effekterna kommer ? bra jobbat grönablad ?kram Greta

Så skönt, väldigt lite tankar på a, mycket fokus på bra sömn och bra mat nu. Känns roligare när man märker att man mår bättre. Rygg och ländryggsvärken kommer och går och jag är lite orolig, det kan jag inte sticka under stolen med. Dag 27 idag och imorgon 4 veckor! magiskt! Jag ska avvakta 6 veckor sen är det boka tid för kontroll. Lite orolig inför kommande helg då det vankas fest och partaj med vänner och typ ingen av dem "spottar" i glaset. Funderar på vilket jag ska ta till: jag går på antibiotika eller jag dricker inte idag... Vill inte dela med mig, känner inte alls för att anförtro mig och kanske inte ens få ett ojdå! utan ett va bra av dig! Detta eftersom jag inte vill att de ska ha känt av detta och har de det, vill jag inte veta!
Jag är så stolt och glad!

Förresten, provade en noll-% öl igår, eller tog några klunkar. Inget sug, men så dricker jag ju hellre vin. Funderar på att som alt till helgen köpa alkoholfritt rött och kanske inte säga något alls om att jag inte dricker...

Kram till alla som kämpar och ha en bra dag och vecka!
// Grönablad