Ett ärligt försök!

2149 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
FinaLisa
Vinäger🌷

Jag är övertygad om att 2019 blir ett fantastiskt år för dig!
Du har kämpat så hårt och fått så många insikter om vad alkoholen gör för skador.
Samtidigt peppar du så många andra här på forumet.😇

Lycka till dig underbara Vinäger🍀🍀🍀
Och många innerliga kramar 💚💚💚

Lennis
Gott nytt 2019 till dig!!

Du om någon ör så värd det som du kämpat! Du peppar kommer med upplyftande ord - o ja har märkt det själv man mår bra av att peppa andra o ännu gladare av att se att det ibland har effekt! Sånt värmer!! Vi kämpar vidare vännen o helt övertygad om att 2019 blir ett toppenår för oss alla! Vi har fått insikt finns så många dör ute som lider o inte har det! Vi ligger lite före o vi kämpar för att bli vårt alla bästa jag! O vet du jag tycker vi gör det bra för oss o för våra nära o kära! Vi har insikt peppar varandra o kämpar! Vi är värda ett toppen 2019 o helt övertygad om att vi kämpar kommer få det! En riktigt stor nyårskram till dig 💛💛!!

Skillnaden
Vaska...

...på bara! Vin gör sig bäst i slasken 😉

Kära du, denna vingliga resa, berg- och dalbana, osnittlade promenad och orienteringstävling utan karta och kompass 😖

Må 2019 vara möjligheternas år, då den avgörande skillnaden inträffar ♥️

Flyktsoda
Hej Vinäger

Tack för pepp i min tråd.
Ja visst är det skönt att hälla ut giftet man saknar det inte alls, man känner bara lättnad och kan gå vidare i nykterheten.
Det är ju faktiskt ett bra bevis på att man egentligen inte vill dricka alkohol.
Du är en av dom största kämparna av oss alla så du kommer att fixa detta!
Lycka till och Gott nytt år.
Ps
Pröva AA det är bara svårt innan man har klivit innanför dörren.

Chansen
Gott nytt år Vinäger!

Jag hoppas och tror att 2019 kommer bli ett bra år utan terror och med mer balans i dittt liv!
Kram

Skillnaden
Till Dig och alla andra 💫✨💫

Jag har delat den before, men inte i år! Ge dig själv 20 minuter, bara för dig själv. Just idag och imorgon när vi vaknar, passar denna så innerligt bra igen, nu och sen 💫

https://youtu.be/1VgMbYujjS8

Gott Nytt År 🌟

Vinäger
God morgon 2019

Today is the first blank page
of a 365 page book.
Write a good one.

(Fritt tolkat av Brad Paisley)

God fortsättning alla forumvänner 💎

Vinäger
Tack

Stort tack finaste ni för alla hälsningar. De betyder som vanligt mycket och jag tycker ibland att jag inte är värd dem. Samtidigt är det tur att de kommer när det kan kännas som jobbigast. Ni vet, älska mig mest när jag förtjänar det minst för då behöver jag det bäst.

Skillnaden: Bra med påminnelse. Lyssnade mycket i början förra gången jag fick länken. Dags att återupprätta goda vanor.

PimPim
🎆Gott Nytt 2019🎆

Jag är tillbaka och nu ska jag minsann kämpa ännu mer ich du var en av mina stöttepelare i våras och har verkligen inte glömt dig ❤️
Stora kramen till Dig

Tomen
God Fortsöttning

God Fortsättning Vinäger. Tack för stöd och inspiration under gångna året . Nu kör vi vidare. Må 2019 bli året då vi alla härinne mår lite bättre.

Nurture
Nytt - år - kramar

Gott Nytt År vännen.

Du har så rätt. 2019 är en bok. Vi fyller den med innehåll. Du vänder många blad det här året. Du har det i dej att skriva en riktigt fin berättelse.

Massa 💚 från mej.

Xxx

John-Erik
Vinäger

Du låter pigg och fin i texten..:-) Hoppas att allt är bra med dig
Gott Nytt År!

Kram

John

IronWill
God fortsättning

Hoppas också att det är bra med dig. Ta hand om dig.

FinaLisa
Läget?

Vinäger, hur har du det?
Tänker på dig, hoppas du är ok🤗

Kramar
💚💚💚

Jasmine
Vinäger, jag tänker också på dig💙💙

Hoppas allt är bra!

Kram

Skillnaden
Ett par veckor in...

...i det nya året och det är lite tyst här...må du må bra, vara upptagen med annat bara.

Fint att du lyssnar igen ☝️ för mig är meditation och mindfulness en trogen vän.

Jag kör vidare med att lova andra de saker jag vill förändra här i livet och det funkar bättre än att bara lova mig själv. Mitt nyktra år, som är slut vid midsommar, är förlängt till 8 januari 2020 pga nya löften, till andra människor, av andra skäl 😂 Lika bra det 😊

Men duuuu...ett litet livstecken?
🤗🤗🤗🤗

Vinäger
Strutsbeteende

Förlåt, likt en struts har jag låtsats som att jag inte finns om jag inte syns här. Vet ju själv hur andra forumvänners frånvaro oroar. Tack för era kommentarer, de betyder mycket.

Men... Jag har i alla fall positiva nyheter:

Jag mår bra! Riktigt bra till och med. Back in business. Jobbet, fritid, vänner, aktiviteter, ja, hela livet flyter på. Det är egentligen bara forumaktiviteten som gått på sparlåga.

Alkoholtankarna blir färre och färre, även om de inte är helt försvunna. Tyvärr. Men tankar kan jag leva med, så länge de inte övergår i handling. Drack ju lite i mellandagarna och höll på att gå under av besvikelse. Sedan plötsligt var det över - åtminstone för den här gången. Är otroligt ödmjuk inför den kraft och makt A kan få.

Har läst en del på forumet, men då jag ogillar konflikter - trots att jag tvingas hantera många i mitt arbete - har jag inte orkat kommentera. Det har gjort mig ledsen att så många vill fortsätta att dricka, trots att de skriver att de provat att dra ner gång på gång, men inte kan hantera det. Jag som vet hur fort det kan gå utför får en stor klump i magen. Några säger att de inte har så stora problem som jag har. Nej, inte just nu i alla fall. För bara några månader sedan hade jag själv inte på långt när så stora problem som jag till slut fick.

Mitt drickande eskalerade i rekordfart och jag förstod inte riktigt vad som hände. Jag har skrivit det förr, när jag efter många många år släppte på spärren att endast dricka på helger gick det fort att få vanan att ta ett glas så gott som varje dag. När spärren att endast dricka på kvällarna släppte intogs det första glaset tidigare och tidigare. Till slut fanns det ingen återvändo.

Jag respekterar naturligtvis att vissa vill fortsätta dricka. Var och en behöver nog göra sin egen resa, men jag håller tummarna för att den inte får ett lika dåligt slut som min. (Förresten, den har ju (förhoppningsvis) fått ett bra slut nu.)

Hoppas att mina ord inte tas som ett raljerande över sådana beslut och önskemål, utan mottas precis som de är tänkta att vara - av omtanke. Ingen irritation och inga pekpinnar från min sida, sådant har dessutom oftast motsatt effekt, utan bara äkta forumkärlek.

Tänker på er alla, lite extra varma tankar till mina "gamla" och trogna vänner. Förhoppningsvis är jag snart tillbaka och kommenterar både här och där.

För tillfället njuter jag av tillvaron. Ibland känner jag utan uppenbar anledning ett riktigt lyckorus. Ett "Aha, är det så här livet kan vara". Så tacksam för detta.

🎵 Just i dag är jag stark... 🎶

Kram på er

PimPim
Kram Vinäger 💖

Din styrka och dina tankar är så rätt i mina öron! En dag i taget fortsätter vi och känslan av att veta att jag vaknar utan oro, ångest och skam imorgon ger mig en sporre att vilja vara nykter den 16:e januari också!

Skönt att höra från dig!

Kram PimPim 🌷

Jasmine
Kärlek💙💙

Så fint att höra att du mår bra!!! (Det är en lättnad...)

Kramar!

Pellis
Skönt...

...att höra ifrån dig! Underbart att få läsa dina textrader som är så fyllda med energi och glädje! Vi hörs när vi hörs! Kram

Greta68
Riktigt bra nick

Men VIN äger inte oss - det visar du ju nu 🌸 grattis! Jag slutade röka för tio år sedan. Var storrökare - tog första ciggen före frukost. Det var tufft att sluta men det värsta var sorgen - sorgen av att förlora sin bästa vän. Helt sjukt men sant. Att avstå från alkohol kan ju inte vara värre säger jag till mig själv. Men även alkoholen är en falsk vän. Som lockar, lurar men egentligen inte ger så mycket tillbaka förutom en kort stunds ångestlindring.
Kram 🌸Greta

John-Erik
Vinäger

Bra skrivet!! Reagerade också på någon som skrev att denne inte har lika stora problem
som du har. Hur vet skribenten det? "Inte just nu i alla fall" skriver du.. Stämmer. Lite så är det.
Man ser inte sina egna problem i ljuset av vad de egentligen är i magnitud.
Du har många följare här som hoppas mycket på dig :-)
Fint att du mår bra min vän... :-)

Kram

John

IronWill
Inte lika stora problem

Vet inte om jag druckit för mycket kaffe, men vad är ens poängen med att jämföra? Om man anser sig ha tillräckliga problem för att skapa ett konto på ett alkoholforum så lär väl inte problemen bli mindre för att man upptäcker någon annan som man subjektivt anser har mer problem? Och vad är ingångsvärdena? Att man inte dricker lika mycket? Att man inte mår lika dåligt av det? Att det inte får lika stora omedelbara konsekvenser? Nä, alkohol är en tillräckligt stor problemkälla för mig för att jag ska anse mig tvungen att ta tag i det. Om nån sitter på perrongen i Akalla och silar T-dojja genom en tennissocka i detta nu har ingen som helst bäring på mina problem. Kul att det går bra och vi fick ett livstecken!

FinaLisa
Vinäger🌷

Så glad jag blir 😘
💚💚💚

miss lyckad
Härligt Vi äger 😉

Härligt att livet rullar på. Man ska ta vara på alla glada stunder i livet..Att få insikt om alkoholens verkan på mig och andra ger oss en förståelse, varför människor i alla tider bytt det mesta mot alkohol..Menar att många förlorat jobb, familj, hus och hem för en substans som förändrar våra sinnen och gör oss beroende..Skönt att allt är mer än väl med dig..Kram🌺

Vinäger
Oj!

Vilken respons, jag är överväldigad. Tack alla! Blir så glad om mina ord kan bidra till någon eftertanke. Ibland kan det lilla så ett frö som kan växa sig stort.

Greta68 och miss lyckad: Jag kanske får byta nick till Vi äger eller, som föreslagits tidigare, Jagäger.

Angående att jämföra så tänker jag att det kan fylla (!) en funktion om det leder till att man blir avskräckt av någons alkoholresa. Typ att "oj, gick det så fort utför för den här personen, då får jag passa mig".

Att använda det som en slags ursäkt inför sig själv att fortsätta dricka är ju helt meningslöst. Precis som IronWill säger, håller man till på den här sidan så har man uppenbarligen problem med alkoholen på något sätt.

För egen del blev jag skräckslagen när jag jämförde mig själv nu och då, både kortare och längre tillbaka i tiden. Tänker att det är bra för alla att göra rent konkret, alltså jämföra med sig själva:

- Hur mycket och hur ofta drack jag för till exempel fem år sedan? Ett år sedan? En månad sedan? Hur mycket dricker jag i dag?

Har konsumtionen ökat är det stor risk att den kommer att fortsätta att göra det. Att den eventuellt ökat i relativt långsam takt garanterar dock inte att den inte kan dra i väg och få ett våldsamt förlopp. Är det värt att ta den risken?

Några funderingar så här på lördagen i det hos oss kyliga, men fantastiskt vackra vintervädret. Vitt både inne och ute.

Om du känner dig stolt över dina vita dagar, men inte riktigt vågar ropa hej, försök leva i stunden och njut av vad du åstadkommit hittills. Ni vet:

Ta alltid ta ut glädje i förskott. Det värsta som kan hända är att du varit glad i onödan.

Kram på er

Jasmine
Vinäger, ännu ett positivt inlägg från dig <3

Jag blir så glad av att läsa att du mår så bra! Det är du verkligen värd... Sen blir jag skrämd över det du skriver om att konsumtionen accelererar. Jag har aldrig druckit hemma ensam innan min skilsmässa. Hittills har jag bara druckit på kvällar, men någon enstaka gång har jag tagit ett glas vin till lunchen på helgdagar för att mota bort baksmällan. Det kanske hade blivit en vana om ett år... och sen kanske det hade gått rakt ner i diket. Vem vet.

Hursomhelst- dina inlägg här betyder mycket för mig. Önskar dig en fin söndag och ta hand om dig!!!

Kram<3<3<3

PimPim
Mina tankar...

...när jag tänker tillbaka på de sista sex åren gör art jag ser att i mitt drickande som successivt eskalerade gjorde att jag blev alltmer osocial och hemmasittande. Jag valde att dricka vin istället för att umgås med en vän. Det kunde jag ju göra via sociala medier. Min egna teori är att ensamdrickarna och konsumtionen faktiskt ökat dels på grund av att man kan ”umgås” över sociala medier hemma, se bara våra tonåringar, och dels genom BiB:en.
Men ändå i mitt drickande kände jag mig bara mer och mer ensam, som om alla var emot mig, men så känner jag definitivt inte nu idag.
Alkoholen ger mig hjärnspöken... jag blir inbillisk och de destruktiva tankarna blir nästan maniska. Utan A i kroppen existerar inte dessa. Så jäkla gott! Ett psykiskt dåligt mående förstärks ju mer av alkohol... men A lurar människan och låter henne tro att de är bästa vänner.
Så vill jag inte leva! Jag är för smart för att låta mig luras igen! Hoppas bara att man inte tagit för mycket skada av så många års pimplande.

Grattis till ditt välmående och tack för din inspiration här! 💖

Kram PimPim 🌷

Mrx
Pimpim, så sant ditt inlägg är

Pimpim, ditt senaste inlägg gick rakt in i min hjärna. Tänker i precis samma banor som du gör. Saknar gilla knappen här på forumet. Du fick istället ett hjärta av mig.
//
Mrx

John-Erik
PimPim

Förutom Vinägers inlägg så går också ditt inlägg rakt in som Mrx säger. Du får ett hjärta av mig med <3

John

Sidor