Hamnade här då jag bestämde mig igår för att nu får det vara nog. Jag som alltid varit målfokuserad, social, en glad förälder och partner. Vad hände? Jag vet exakt vad som hände, jag fick nej på en bukplastik, jag fick inte ett jobb som jag så gärna ville ha, jag hade många kämpiga år ensam med mina barn.
Ensamheten på kvällarna då jag kämpade med diverse jobb och hushållsarbeten och ledsamheten över att inte få den op jag tränat och kämpat för så länge behövde fyllas med något och vin funkade ju, socker funkade inte längre.
Karriärsbakslag - vinet hjälpte mig ännu mer och ja hela karusellen var igång. Nu föraktar jag mig själv, känner mig som en dålig förälder till mina barn, går upp i vikt, ja allt det där. Skammen och misslyckandet sitter som fastnålad i bröstet. Trots att vinandet eskalerade efter karriärsbedslaget så har jag lyckats klättra uppåt jobbmässigt. Arbetet är min tillflyktplats. Där mår jag bra, är högpresterande och får alltid högsta lönepåslagen. Tänker aldrig på alkohol när jag jobbar, bara när jag sätter mig i bilen hem. Först mat, sen mitt älskade vin, min allra bästa vän!
Nu har jag bestämt mig och jag kommer behöva skriva mycket, fråga massor och jag har läst massor med trådar idag! Ni inspirerar! För mig är det dag 2 utan vinet och huvudvärken är hemsk! Ungefär som bör man detoxar sig från kolhydrater i stort. Hur länge brukar den hålla i sig och vad kan jag förvänta mig mer?
Kram från mig!

Fullt upp igår! Avslutade kvällen med räkor, havskräftor och Loka Crush hallon! Det ni!
De sista åren har jag varit väldigt noga med att inte alltför ofta synas på bild ihop med ett glas vin. Har medvetet valt bort detta för att folk inte ska misstänka min höga konsumtion av A jag hade. Jag ser ju många bekanta som dricker varje helg och fler lägger ut bild tisdagsglaset ”för att jag är värd det”, ”avkoppling” osv låter det. Känner ni igen detta?

Greta ?
Fibblan - de senaste åren har jag alltid druckit vitt till mina skaldjur och igår saknade jag inte ens vinet när jag smaskade de salta små djuren! Hade inte alls något sug utan njöt till fullo av bara maten! ???✨?

Kram på er allesammans och njut av en underbar vacker lördag!

Kram PimPim ?

Idag blir det fila hos goda vänner och ikväll blir det mys i soffan igen ❤️

Det är så givande att läsa dina inlägg både här och där. Att ge andra energi på ett positivt sätt kan innebära att man fyller på sitt eget förråd. Jag tror att du har hittat en perfekt balans.

Keep up the good work! ?

Kram

Tack snälla! Det är väl lite sån jag är och även i mitt yrke! Blir så när man jobbar med människor och har stort ansvar för att alla ska må bra o h trivas!
Så för mig är det naturligt att peppa även på ett forum där jag är anonym för det är så naturligt för mig! ?

Idag är det min 20:e nyktra dag! Oj vad tiden gått fort ??✨

Inget A sug nu! Har jag bara ett mugg eller ett glas jämte mig med annat i så funkar det kanon för mig. Min vana sitter i att ta tag i muggen och ta en klunk. Och oj vad tid jag fått till annat som jag fyller upp lätt.
Har tagit tag i massa måsten som chanserat de sista åren och en stor sten lättar från samvetet när man kan bocka av dessa ✔️

Ha en underbar söndag alla fina ?

Kram PimPim ?

Mig helt fantastisk ??? Så bra och stark. Underbart att det går så bra!! Vilken härlig söndag vi har haft! Det var så skönt att vakna utvilad utan bakfylla ? kram ?Greta

O visst känns det toppen med all tid o alla dåliga måsten man tar tag i ??
Man orkar till o med göra saker som att baka på söndagarna har blivit en vana på söndagarna för att piffa upp dom till att bli lite roligare med fika tillsammans! Behöver inte säga att man blir poppis hos barnen ? härligt att höra att du mår så bra o allt bara är toppen Pim-Pim ?? stora söndagskramar till dig!! Härligt fortsätt så ⭐️⭐️

Nejlika

Du inspirerar!! Och verkar vara en riktigt härlig person ??

Och du, ska köpa mig en Loka Crush hallon nästa gång jag är och handlar, lät gott ? Kram ?

Fibblan

..en riktig milstolpe för mig, nja den 22e kanske snarare.. hursomhelst ville bara titta inom och gratta på 20e dagen??❣️

Tack för pepp i helgen!

Du är grym! Fortsätt gör det du gör, för det verka funka hur bra som helst❣️

Kram och godnatt/
Fibblan?

Det är nu nya vanor börjar sätta sig och om lika många veckor ska de sitta mer rotade och det är jag tacksam för!

Jag känner dock att jag inte behövt kämpa med demoner och massa ångest. Småsugen har jag varit ibland men det har gett med sig bara jag hittat på något och fått annat att tänka på.
Sen tänker jag på alla små möjligheter och vilken frihet det gett mig att vara nykter, helt sanslöst galet vad mycket energi jag fått och annan glädje och sömnsvårigheterna har gett med sig. Det gäller bara att jämföra hur det var för tre veckor sen... abstinensen med huvudvärk och svettningar. Skallebanken gav med sig dag 10 ungefär.

Sen att få skriva här och få all härlig pepp från er älskade härliga tokiga kompisar och få dela mina framgångar med er och peppa er ger mig också massa energi! ? Tack för alla varma tillrop och stöttning! Ni är guld värda, bara så ni vet ???

Så nu ikväll surplar jag rooiboste, käkar värktabletter och smörjer mig med voltaren för jag har fått ett ryggskott. Brukar få det ibland och kylan ute gör ju inte det hela bättre! Skam den som ger sig... att vara i rörelse är ju det bästa men träningen får vänta några dagar tills det inte hugger så mycket!

Nu ska jag krypa ner i sängen och netflixa lite. Ikväll är jag nykter! Sov gott alla mysiga ?

Kram PimPim ?

Stort! Visst fasiken är vi duktiga ??ja vi måste få klappa oss lite för bröstet med eller hur ??
Jobbigt med ryggen!! Hoppas den ger med sig snart ?? känns inte som vi behöver bakslag eller hur? Eller är det för man känner mer när man inte dämpar det otäcka stressiga onda??
Stora krya kramar ⭐️⭐️ Sov gott!! ?? o vakna pigg o glad!!

Tänk vad underbart det är att vakna utan alkohol i kroppen ? jättegrattis till dina 21 dagar ??? så starkt jobbat!! Kramar Greta

...att det är så himla skönt att ha 23 dagar som nykter nu och vilka vinster jag gjort! ??✨
Hälsan håller att stabilisera sig och energin är så skön att ha! Det är dock mycket på jobbet nu men utan A känner jag mig inte pressad och stressad för jag vet ju att jag reder det.
Tack för alla fina härliga ord och pepp ?
Ni ger mig ännu mer styrka och ikväll somnar jag nykter!

Kram PimPim ?

Fibblan

..Ville mest bara gratta till
Tre-veckors-bragden??✨?!!!

För det är verkligen en bragd tycker jag!
Så himla bra jobbat❣️

Nu har vi liksom passerat en magisk gräns känns det som! På tre veckor sätter man en ny vana, sägs det och nu lägger vi "bara" till ytterligare dagar, som befäster den?!

Ha en fin kväll, somna nykter och sov gott?!

Kramar/Fibblan ?

Jag myser framför tv:n nu ikväll efter en låååång arbetsdag.
Dricker mitt te och bara är, fullt klar i huvudet och utan massa oro...
ta hand om dig och ha en underbar kväll!??
Kram PimPim ?

You go girl ???? starkt jobbat!
Andas o koppla av efter jobbstress funkar så mycket bättre!! Kram o sov riktigt gott sen ??⭐️⭐️ Jag somnar såklart nykter idag med ??

Fan vad vi är bra! Nyktra och får skönhetssömn! Hoppas jag slipper bli skrämd så fort hag tittar mig i spegeln imorgon ??
Sov gott!
Kram PimPim ?

Hoppas din morgon känns lika bra som min! Jag kör Dag 24 idag och känner mig så lycklig! Fredags feeling och nästan inte, nääästan inte tänkt på A på hela veckan! Jag vill tacka dig för ALL Pepp som du sprider, det betyder mycket! Hoppas du får en bra helg, Fina du!
Kram kram // Grönablad

Fibblan

Fredagen avklarad, den enklaste fredagen för min del so far..men helt utan tankar på alkohol var jag faktiskt inte. Veckan har gått så bra och jag har verkligen känt mig helare och friare än någonsin, sedan jag slutade med alkoholen. Känns som en enorm lättnad att inte ständigt ha a-tankarna pockandes, på lur, där bakom hela tiden..
Igår var de där lite igen, och gjorde sina patetiska försök att få mig till att göra andra val.. men tji fick de. Still going strong ??!

Hur mås det med dig då?
Hoppas du hade en bra fredagkväll och att resten av helgen också blir det?!

Kramar/
Fibblan?

Dag 26 - tänk jag närmar mig en hel månads nykterhet och vilken skön känsla det är!
Jag saknade vinet igår när jag lagade mat. Hade jag haft något hemma hade jag minsann sippat. Kände definitivt inget sug att gå in på bolaget igår efter jobbet utan suget kom när jag väl var hemma tack och lov. Jag städade, tvättade och sen kom matlagningen.... jag hällde till och med upp bubbelvatten i ett vinglas just för känna känslan lite... får vara glad över att det i te var vin iallafall!

Idag vaknade jag utan baksmälla och ja Fibblan vi kämpade mot samma sak igår. De där glasen som får en att koppla av efter en veckas arbete. Den saknaden och vanan har inte släppt... undrar om den någonsin kommer göra det?

Ha en härlig sista januarihelg allesammans ???

Kram PimPim ?