kan verkligen rekommendera en bok av Rebecka Åhlund som beskriver resan från alkoholen, verkar ha mkt gemensamt med din situation. Jag som var så kul när vi drack vin, heter den. Googla på nätet efter intervjuer med mera.
mvh Fenix

... noll %... brukar jag ta med mig på fest, eller Loka Crush. Är bjuden på tjejfest på lördag men jag är inte sugen på att gå då jag inte känner alla så väl. Hade det varit mina närmsta vänninor hade det inte varit några problem för där kan man vara nykter utan konstigheter eller ha ett skäl till varför man inte dricker A den kvällen.

Tänk att vi passerar månaden i helgen! Fan vad vi är bra! ?????

Kram PimPim ?

Vad man ska säga om man ska bort. Jag brukar köra så är det inga diskussioner om det. Brukar göra det ibland tidigare med för att jag var slö o hatar att åka hem med tåg eller buss sent ? den funkar alltid.
Alkoholfritt vin funkar såklart. Även om jag är osäker på om jag skulle vilja eller våga ta det än. Tror det smakar fruktjuice eller något eller så kanske man får upp smaken för det igen. Jag skulle tagit med min nya passion Loka Crush Ananas den är såååå god älskar den ?? eller P.Lex Pure mousserande alkoholfritt men...då måste man in på bolaget. Men den är fantastisk god, den skålade vi in tolvslaget med!

Fan va bra jag är!
Sover bättre, tycker att jag ser fräschare ut och har minsann tappat nått kilo! ?
Jag kommer inte riktigt igång med träningen men super nöjd över att jag faktiskt gör 4 veckor idag! Det är sååå länge sedan jag var nykter så länge, det är galet hur mitt liv varit styrt av Alkoholen.
På så många sätt märker jag det. Friheten är enorm! Tack till mig!!! ❤// Gröna blad ?

John-Erik

Bra tänk i inlägget. Just detta med utseendet och vikten kommer ju supersnabbt.
Man ser skillnad efter bara en vecka. En morot som heter duga..
Alkoholen får inte styra oss...Kämpa på :-)
Grattis till dina nyktra veckor !!

John

Fibblan

Kan inte annat än att hålla med dig?!

Så bra gjort- STORT grattis till dina 4 veckor?!

Det ÄR stort och det känns så härligt med allt vad du märker, som säger dig att
detta är rätt väg??!

Inte minst friheten..! Det är vi som styr nu, inte alkoholen eller begäret efter det!

Så glad för både din och min skull!

Varma kramar/
Fibblan?

Vilken underbar framgång ? varmt grattis och bra kämpat till dina fyra veckor !! Lycka att känna sig fräsch och fylld av energi ? stor kram ?Greta

Och high five! Har du någon belöning du ska ge dig själv? Du har gjort detta så bra och varje liten dag är ett framsteg!
Ikväll är jag nykter o h imorgon är mitt mål att vara det också!
Kram på dig fina kämpe! ?
//PimPim ?

De betyder så mycket! Innan jag somnade igår kände jag att det liksom stack och kändes stelt i nacke o ner över skuldrorna och imorse som ett brev på posten: Nackspärr... Aue, man får aldrig vara glad för länge. Nu är jag insmord och med sjal virad runt halsen ska jag väl klara dagen.

Jag funderar mycket på Äntligen Fri´s inlägg om hur man kan vara torrfull och bara se det trista i att inte kunna dricka mer.
Läs gärna det, det fick mig att tänka till och se positivt på att "Slippa" dricka! För jag vill inte :-) Nä, jag vill inte, jag vill vara fri och jag känner mig fri....förutom i nacken då! ;-D

Ha en underbar dag, go vänner!!!
//Grönablad

Fibblan

Visst var det mkt tänkvärt i den, kände detsamma?!

Usch, va jobbigt med nackspärr ?, men din inställning och ditt fokus kommer hjälpa dig ta dig igenom dagen..?
Gå hem från jobbet om det blir för mkt och du inte orkar.. ?!

Önskar dig en bra dag trots nacken..
Nyktra kommer vi i alla fall vara?!

Ta hand om dig på bästa sätt idag?!

Kramar!/
Fibblan?

... och spänner mig och det känns ju överallt i kroppen när man har fibro. Usch! Hoppas du mjuknat upp lite i nacken under dagen. Inte fy skam att gå med sjal när det är så kallt...???
Hoppas du får sova gott i natt! Ny ska jag kolla på Renés brygga och tråna lite över Henke ??
Sov sött! ?
Kram PimPim ?

Allt är bra och det rullar på bra! Skönt utan A och helgens festligheter gick bra utan A.
Jag läser att det går bra för er med i det stora hela, Pim Pim, Fibblan! ❤ Lite osäker på hur du mår Greta68? Kramar om dig lite extra!
35 dagar!!! Hell Yeah!
// Gröna blad ?❤

Fibblan

Och att helgens festligheter gick bra
utan alkohol ?!

Congrats till de 35, nu 37 ??!

Ny helg i faggorna..men det går bra nu..
?..det går bra nu..???!

Kram/
Fibblan ?.

Usch, sjukt obehaglig känsla som jag inte blir av med. Jag tror att min man ljuger, om pengar och om alkohol. Nojar jag? Han säger att han inte ljuger men min magkänsla säger allt annat! Jag har många många gånger sagt att jag måste börja lita på magkänslan men ändå gör jag inte det! Jag vill inte vara den man ljuger för, hellre sanning och bli ledsen än lögner och inte vara trygg.
Jag har blundat för detta för länge, samtidigt vet jag inte till 100% att det är som jag känner i magen...
Det är jag som har varit tydlig med att jag har problem med A fast vi alltid drack tillsammans. Redan då misstänkte jag att han drack lite extra själv i garaget. Men inte säkert... Han drack ändå mindre än mig alltid, blev inte lika berusad. Tyckte jag...
Pengar... Vi träffades för några år sedan och blev snabbt ett stadigt par med framtidsplaner. Jag frågade många gånger om han inte hade några lån eller skulder osv. Nä varken det eller några sparade pengar för den delen. Strax därefter kommer det fram att det finns en skuld på 300000:-....
Ett lån han behövt ta för att kunna bygga upp ett nytt liv efter sitt förra äktenskap. Och jag, jag bara sväljer o accepterar. Ett liv han haft innan oss.
Suck, det är så mycket som inte är bra nu... och jag vill stänga ner, Ctrl + Alt + delete...
Mannen är iväg och men barnen är hemma. Jag andas och går i duschen och gråter.... kram kram
Hälsar en inte så tuff GrönaBlad

& läst lite trådar och skrivit några kommentarer och med ens är trycket över bröstet mindre... Det är en ynnest att få dela med sig av det mest förtroliga o veta att någon läser det, en skön känsla av att inte vara ensam...

Ja den magkänslan du har stämmer nog! Min särbo drack mycket när vi träffades och jag ibland. Hans vanor blev snabbt mina oxå. Att han sen minskade ner har oxå fått mig att vilja minska men drack istället i smyg.
Han ljög om pengar när vi träffades och han står fortfarande i skuld till staten. Därav så bor vi inte ihop. Han säger att han inte har så mycket kvar men det har han visst. Orkar inte dividera med honom om det men jag hatar lögnerna! Vad mer ljuger han om?

Hoppas du kan sova gott i natt ???

Kram PimPim ???

Fibblan

Hur mår du idag?
Jag har precis lyckats få mer än nästippen över vattenytan..varit riktigt nära återfall men upplever nu att jag är lugnare och lite ur, dessa dagar av extrem kamp och ångest. Så nu när det kändes som jag har lite mer kraft vill jag titta inom och se hur det är med dig och så har inte du heller haft det bra..??.

Så bra att du skriver och då! Att det hjälper dig att lätta på trycket såväl fysiskt som psykiskt. Jag gör likadant. Tror ärligt talat inte jag klarat helgen annars..och jag har lovat mig själv att inför varje övervägande om återfall, ska jag ta "svängen inom forumet"..

Hur det än smärtar mig och säga det, håller jag med dig och PimPim. Den där magkänslan..Vi måste lyssna på den och åtminstone börja ta reda på vad den står för..Jag hade börjat luska för att försöka få lite mer vetskap, på hur det ligger till med hans beroende.. alkohol och/eller spel om pengar..(?) det finns en risk att han kan vara spelberoende utifrån det du beskriver..
Har ni gemensam ekonomi? Kan du hämta ut kontoutdrag och följa transaktioner? Kolla garaget, finns det undangömda burkar/flaskor där? Jag menar inte att uppmuntra till medberoendebeteenden och spionerande. Bara att kanske göra det du för tillfället behöver göra för att förstå och kanske få bevis på vad magkänslan vill säga dig..
Usch, vilken jobbig sits du är i..?
Du gör givetvis det som passar dig.
Skönt att du känner dig lite mindre ensam när du delar med dig här! För det är verkligen en allt annat än enkel situation..
Stöttar gärna om jag kan?!

Styrkekramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Kanske jag ska följa mitt eget råd..
Inte sällan är det väl så att när man är uppe i eget smusslande och upptagenhet kring alkohol, är det lätt att missa den andres eventuella "fuffens" och/eller mående..
Jag vet att min man samlade ihop våra lån o lite sånt i höstas. Och jag har haft full tillit till honom gällande vår gemensamma ekonomi. Det är också han som har mer intresse och kunnande gällande den biten, så jag har gladeligen lämnat över det ansvaret till honom..men så finns det också små varningstecken, som jag tidigare blundat för kanske. Reklam från olika långivare. Reklam från spelbolag. Jo,, de finns ju överallt. Men visst är det så, att det blir mer om man håller på och utnyttjar deras tjänster. Hm..?. Kanske dags att sluta blunda. Men jag vill gärna ha lite "kött på benen" innan jag ev konfronterar, frågar honom vidare kring detta, eftersom jag ju vet att förnekelse, ofta är det första försvaret..
Kanske dags att jag föreslår att vi tar en kväll och kollar över våra "finanser" s.a.s men som sagt behöver nog kolla upp lite själv först, annars är det stor risk att jag blir "bortkollrad"..
Tidigare har jag påtalat lite kring spelberoende i allmänhet, att det ökar i samhället och att det gäller att hålla sig ifrån det osv, aldrig börja med nätcasino, eftersom man så snabbt kan bli "hooked"..etc

To be continued..

Lycka till med hur du än väljer att göra?!
Kram/
Fibblan ?.

Behöver det i min dagbok.
Innan jag var inne o läste i min egen dagbok så skrev jag på din sida!

Jag konfronterade hokom men orkade inte riktigt vänta på svaren, det var sååå ångestfyllt att jag valde att backa just då och invänta annat tillfälle när jag själv är starkare o inte vacklar i alkoholen. Jag älskar honom sååå mycket, det har inget med min kärlek isig att göra men jag hatar hatar känslan av svek.
Jag vet att detta inte slutar med detta utan jag kommer att ta upp det igen...

Dricker din man? Jag har blivit väldigt observant på hur mycket min dricker o helst av allt skulle jag vilja att han följde mig totalt i min nykterhet. Jag blir liksom avundsjuk på att han dricker???
Han dricker visserligen mycket mindre nu o ingen starköl nästan utan 3,5...

Jag har börjat se alkoholproblem överallt, helt sjukt, alla verkar ha problem mer eller mindre...

Fibblan, tack tack för att du finns o skriver till mig! ?

Over and out for now ... //?