Hamnade här då jag bestämde mig igår för att nu får det vara nog. Jag som alltid varit målfokuserad, social, en glad förälder och partner. Vad hände? Jag vet exakt vad som hände, jag fick nej på en bukplastik, jag fick inte ett jobb som jag så gärna ville ha, jag hade många kämpiga år ensam med mina barn.
Ensamheten på kvällarna då jag kämpade med diverse jobb och hushållsarbeten och ledsamheten över att inte få den op jag tränat och kämpat för så länge behövde fyllas med något och vin funkade ju, socker funkade inte längre.
Karriärsbakslag - vinet hjälpte mig ännu mer och ja hela karusellen var igång. Nu föraktar jag mig själv, känner mig som en dålig förälder till mina barn, går upp i vikt, ja allt det där. Skammen och misslyckandet sitter som fastnålad i bröstet. Trots att vinandet eskalerade efter karriärsbedslaget så har jag lyckats klättra uppåt jobbmässigt. Arbetet är min tillflyktplats. Där mår jag bra, är högpresterande och får alltid högsta lönepåslagen. Tänker aldrig på alkohol när jag jobbar, bara när jag sätter mig i bilen hem. Först mat, sen mitt älskade vin, min allra bästa vän!
Nu har jag bestämt mig och jag kommer behöva skriva mycket, fråga massor och jag har läst massor med trådar idag! Ni inspirerar! För mig är det dag 2 utan vinet och huvudvärken är hemsk! Ungefär som bör man detoxar sig från kolhydrater i stort. Hur länge brukar den hålla i sig och vad kan jag förvänta mig mer?
Kram från mig!

Du kommer nog på dina egna saker för att göra livet festligt utan substansen alkohol..Jag gav mig själv belöningar i början..Köpte tex hjortron som jag knappt aldrig köpt innan. Dom kostade som en halv bag-in-box..Jättegott..Sen unnade jag mig skaldjur i tid och otid, för det hade jag råd med när jag inte kastade bort mina pengar på bolaget..Där jag dessutom bara fick skam och skuld för pengarna..Små belöningar i vardagen, och lite större när man uppnått vissa mål, funkade fint för mig..?

Blir så glad när det går bra för andra. Ja, självklart när det går bra för mig med... Kommer ihåg hur du kämpade i våras. Det är en helt annan ton i dina inlägg nu. Ha det fortsatt gott!

Kram

golge

Känner igen mig till 100% i ditt första inlägg. Skönt att det flyter på. Ska läsa igenom hela tråden nu och hoppas få lite tips till min egen "resa"

Tittar inom och hoppas att du mår bra!
Vill gratulera till 4 veckor som jag tror du "nailat" !
Du är grym, tjejen!

// Grönablad

Sover gott och får mycket mera gjort både hemma och på jobbet! Känner fortfarande stora hälsovinster så även i plånboken!

Tack Miss Lyckad! På onsdag ska jag göra naglarna igen ??? Riktigt läckra ska de bli. Ens händer är ju de man ser dagligen och det är faktiskt roligt att få se något snyggt på sig själv varje dag ?

Tack Vinäger! Fortfarande nykter och glad! Väldigt glad och härligt positiv vilket även märks på jobbet! Min glädje jag fått tillbaka smittar av sig ?

Tack Golge! ?? jag lovar att peppa dig så gott jag kan ?

Grönablad, tack snälla! Här fortsätter jag med min positivitet och kämparanda i samma takt. Vardagarna går riktigt bra... o fredags hade jag sug men lyckades lura mig själv på ett väldigt bra sett! Och drt är jag glad och tacksam för idag! ✨??✨

Ha en underbar vecka! Vi är många som passerar 1 månad i veckan och vi måste ge oss en rejäl klapp på axeln!

Tusen varma kramar till er alla och fortsätt kämpa! Jag lovar att ni inte gör det förgäves❤️❤️❤️

Kram PimPim ?

Klockar själv in fyra veckor idag ☀️☀️ Fy fasiken va bra vi är!! Absolut vi ska klappa oss på axeln ??
Känner av det med på jobbet o hemma man får massor gjort helt otroligt det bara flyter...o flyter bra ?
Man märker på hyn orken håret har blivit glansigare har jag märkt med ser friskare ut - inte som en risbuske bara det ?
Nej man både ser o känner skillnad på mycket!! Vi fortsätter så så hoppas vi att vi får mer o mer vinster ??
Kramar o pepp fill oss ??

Heja fina Pim Pim och stort grattis till dina fyra veckor. Underbart att frigöra så mycket energi och få mer gjort och samtidigt må mycket bättre. Många kramar ? Greta

...få åka och hämta dottern ute i skogen. Att få sätta sig bakom ratten efter att ha erbjudit mig att hämta henne så gjorde jag det med lycka!
Ännu en sak som jag inte kunnat göra på flera år, och detta lägger jag till på min plussida. Lite konstigt att bli glad och stolt över en sån sak.
Tycker egentligen inte om att köra på hala vägar i mörker och i älgtätt område, men jag gjorde det med känslan av att här sitter jag nykter bakom ratten. Tjohooo! Jag poppade härliga låtar och när jag plockade upp dottern så hade vi så trevligt och mysigt i bilen hem. Vi pratar bra när vi åker bil ihop. Även det lägger jag i min pluskorg. Åka bil med dottern = bra samtal. Inget bråk! Glad mamma, glad dotter! Lycka ? Så tacksam ??

Tack för allt pepp ni härliga människor ??

Kram PimPim ?

...tillställningar som bjudningar hem till vänner, galafest, AW, konserter osv.
Jag sa till min andre hälft igår att jag kommer inte dricka på dessa. Och han tittade på mig och undrade varför?
Jag vill inte det för jag vill vara fit for fight dagen efter då jag har mycket på jobbet nu i vår och vill kunna vara pigg och fokuserad på det. Inte sova bort halva dagen. Jsg har ju lika roligt utan A som med.
Allt detta stämmer ju och han köpte det. Ändå sa jag inte hela sanningen... jag bör fortfarande på min hemlighet vinet fördärvar mitt liv och att jag inte klarar av bara ett glas...
Han sa att du kan ju bara ta ett glas eller två, men jag svarade honom med att hur lätt är det att stanna där när man fått lite innanför västen? Och det köpte han.
Det blir alltså lite utmaningar för mig nu och jag hoppas innerligt att jag kommer kunna stå emot!!!

Kram PimPim ?

Framför dig...men det grejar du! Tänk vad stolt du ska vara sen när du grejat det!! Att umgås med fulla människor som nykter då förstår man o det är hemskt! Herregud samma tjat om o om igen ?
Tror på att du kommer fixa det du är så hårt bestämd så det grejar du! Men mycket stolthet o styrka kommer det krävas såklart! Kram kram ??

Du är så stark och modig. Det känns som att du kommit långt, bara att släppa på dividerandet är stort.

Önskar dig massor med roliga upplevelser, klar både under tiden och dagen efter. De känslorna är värda allt. ?

Kram

Fibblan

..som du kommer klara av! Det är jag helt övertygad om! Tänk på de 35 dagarna du har innanför västen..? !

Men jag fattar läget. Har oxå en del tillfällen, där jag klurar på skälen jag ska ange för de andra. Min äkta hälft vet ju läget. Men många vänner och bekanta lär ju undra..och kvinna i fortfarande fertil ålder.. En del kommer garanterat tro att det är ny bulle i ugnen..tur att man snarare gått ner lite nu med "mindre kaloririka dryckesvanor" s.a.s. ?. Ngt som talar emot deras ev. mest troliga tes..
Men de lär ju undra varför jag som är så glad i det annars, plötsligen säger nej tack..inte vid ett tillfälle, utan samtliga..
Nåväl. En sak och ett tillfälle i taget..

Lycka till på dina olika "events"?!
Om jag förstått rätt, så kommer du iaf i en del av sammanhangen vara med vönner, där det inte är konstigt eller främmande att säga nej tack. Och att de känner dig som en person, som kan ha lika kul utan s.a.s.

Tror på dig?❣️

Kramar!
/Fibblan?

Fibblan

..tittar inom alltså ?!
Du har det säkert bra och fullt upp med annat än att skriva här. Det är åtminstone vad jag hoppas och tror??.
Va ju inte så längesen, men vi som började 1 Jan. var ju alla rättså flitiga med skrivandet och har varit så fram till nu, så man "hajar" ju till, när man inte hör ngt på några dagar..?
3 dagar är ju ingenting, och som sagt, det kanske bara är så det ska va. Ju mer vi fyller på med annat och ju mindre utrymme alkoholen får i vår tankeverksamhet och känsloliv, ju mindre behov av att skriva här..
Hoppas att det är det, det står för - ????

Kram/
Fibblan ?

Tack alla fina för er omtanke! I’m still going strong!
Har haft PMS och varit lite låg men idag kom skiten och då är det många spänningar som lättar. Drt bästa är att jag inte haft fokus på någon alkohol däremot väldans godissug, men eftersom jag är GBP:opad så kan jag inte äta stora mängder socker så då blir bubbelvatten återigen min räddare i nöden.

Det går sjukt lätt utan alkohol men det är lika lätt att trilla dit igen så jag är hela tiden på min vakt just nu så jag inte får något infall att gå in på glasbanken. Jag har inte ens druckit något alkoholfritt vin dessa 38 dagar som nykter.

Hoppas det går bra för er också ??? Ni är bäst ???

Kram PimPim ?

Still going sober! Har varit nykter i hela 41 dagar nu och det flyter på finfint! Ligger nerbäddad för första gången på länge på grund av feber och förkylning. Får tiden att gå genom att serieknarka och dricka te.
Nu när jag har feber drömmer jag konstiga drömmar om att jag köper vinflaskor och gömmer dem överallt för att i smyg toksupa.
Vaknar alldeles kallsvettig och med ångest till jag i ser att det bara är en elak dröm... dock tickar tankarna igång då jag inser att det faktiskt var så jag levde...

Idag är jag nykter och imorgon kommer jag vara det också!

Kram till alla fantastiska människor här inne ❤️

//PimPim ??

Nejlika

Stort grattis till dina 41 dagar!!!
Det där med mardrömmar kan jag känna igen mig i. Det sorgliga i det hela är väl att de där mardrömmarna en gång var verklighet (iallafall för mig) men det fantastiska är att vi tagit oss ur det!! ?
Krya på dig och te och serier låter faktiskt inte så dumt!! ?