En fortsatt kamp

612 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Skrållan
Tror också

Jag tror också att det ska komma något gott ur det hör. Vi har haft det bra dom hör dagarna i alla fall. Får se hur det blir framåt.

HelenaKarin
Det viktigaste tycker jag är

Det viktigaste tycker jag är att låta processen ta tid & smälta in. Vi har alla olika bagage som gör att vi tar våra beslut olika snabbt.i relation till andra människor. Beroendepersonligheter ör i många fall mycket sensitiva, intuitiva och kärleksfulla människor. Det är ju därför det inte ör lätt att stänga av och gå. Att reda ut sina egna behov och veta när det är dags att lämna måste få ta tid.. Men när vägen börjat vandras finns ingen återvändo. Att lita på och värdesätta sin egen magkänsla och tanke är det som tar, och som måste få ta tid. Att lita på processen är viktigt. När du vet att det är dags att gå, då vet du.

HelenaKarin
Det viktigaste tycker jag är

Det viktigaste tycker jag är att låta processen ta tid & smälta in. Vi har alla olika bagage som gör att vi tar våra beslut olika snabbt.i relation till andra människor. Beroendepersonligheter ör i många fall mycket sensitiva, intuitiva och kärleksfulla människor. Det är ju därför det inte ör lätt att stänga av och gå. Att reda ut sina egna behov och veta när det är dags att lämna måste få ta tid.. Men när vägen börjat vandras finns ingen återvändo. Att lita på och värdesätta sin egen magkänsla och tanke är det som tar, och som måste få ta tid. Att lita på processen är viktigt. När du vet att det är dags att gå, då vet du.

Skrållan
Tack

Tack för alla kloka ord. Läser dom och tar till mig. Det är ju verkligen en prosess. Trodde aldrig att detta skulle vara så jobbigt. Att det skulle ta så psykiskt på mig. Trodde, men det är väl bara att lämna. Men det är ju inte det. Man måste nog verkligen känna när tiden är inne. Hoppas jag.

Ullabulla
Skulle vilja säga nej

Så var det inte alls för mig.
Jag accepterade mer och mer och gick ned mig.
Och fjärmade mig visserligen,men hade adlrig kraften att gå.
Ställde ultimatum gjorde jag men trots återfall så gick jag inte.
Och ändå,när han reste sig upp och gick för att få dricka ifred utan störningar så var det fruktansvärt jobbigt,men alldeles nödvändigt.
Det fanns inget kvar av vår relation då den var uppäten av misstroende fylla dåligt mående osv.
Men jag var inte alls klar,eller hade magkänslan att det var dags att gå,tyvärr.

Skrållan
Jobbigt

Känns jobbigt när man tänker på att lämna. Nu har vi ju haft några bra dagar och då tönts hoppet. Om det kommer att drickas i helgen vet jag inte än. Mitt hopo är ju att om jag ska länna att jag kommer till en gräns, och då vet jag att det är dags. Men det kan ju också bli ett val man inte alls vill, men att man måste gå för att överleva, som för dig Ullabulla. Kan det fungera att leva med en alkoholist utan att gå under? Kan man ha ett bra liv ändå? Min man kommer nog aldrig erkänna att han har problem med alkoholen. Han tycker det är ett normalt drickande. Eller är det bara ett spel för att få fortsätta? Jaa många tankar.

Ullabulla
I grunden

Var han en mycket fin man som gjorde mitt liv helt.
Men alkoholen och hans dåliga mående gjorde det omöjigt att fungera ihop.
Och trots flera tillfällen även efter brytningen så upprepade jag mina krav.
Sök hjälp,var nykter så börjar vi om.
Men han klarade aldrig att avstå så jag lyckades till slut bryta mig loss och inledde sen en ny relation.
Då vaknade han och lovade total nykterhet om jag skulle välja honom.

Men jag gjorde inte det utan valde min nya kärlek.
Det tog honom tre år att ta emot hjälp
Han är idag nykter och vi är goda vänner.

Nu förstår och ser han,men han var för sjuk då för att se vad han förlorade.
Jag vill bara säga att man blir nog inte "klar" så länge man som anhörig ser sjukdomen för vad den är.
Ett beroende som trotsar allt förnuft.

Så att gå medan man fortfarande har känslor är mycket svårt.
Att leva med ett acelerande missbruk vilket alkoholism ofta är och behålla ett gott liv är mycket svårt.
Kag klarade inte att vara frisk och jag slutade helt att förvänta mig normala saker som bör ingå i en relation.

Men det är jag och min historia.
Den finns här under anhörigsidan
Jaha och nudå.
Lycka till skrållan.
Ta de steg du orkar och vill ta.
Det finns hjälp även för oss anhöriga.

Skrållan
Helgen

Jag har varit mycket borta i helgen. Mannen har varit sjuk och druckit. Inte så mycket, men ändå. I och med att jag varit borta, så har jag inte haft så ont av hans drickande.
Vi har även haft små, bra och roliga stunder under helgen.

Troja
Bra att du åkte bort och att

Bra att du åkte bort och att det inte gjorde så ont av hans drickande

Skrållan
Nu dricks det igen

Vi åker bort i helgen. Mannen kommer inte kunna dricka något. Men då dricks det i kväll istället. Så trött jag blir. Så trött på hur han blir, hur han går, hur han pratar när han är full.
Hoppas jag får sova i natt. Stänger av mina känslor och får svårt att sova när han dricker. Känner oro.

InteMera
Hoppas du kan sova Skrållan!

Hoppas du kan sova Skrållan! Kom ihåg att inget blir bättre av att du oroar dig, dig själv vet du var du har och honom kan du ändå inte påverka just nu. Låt det vara som det är, om så bara för just nu. Sov gott!

Skrållan
Tack

Tack InteMera. Jag har sovit gott ändå.

Skrållan
Gick bra

Allt gick bra i helgen. Vi hade roligt och det var skönt att fokusera på något annat än alkoholen.
Får se hur det går i veckan.

InteMera
Skönt med en vilsam helg

Skönt med en vilsam helg emellan, passa på att andas och samla lite kraft och energi så vägen framåt om ens för ett tag känns lättare!

Skrållan
Tack

Tack för dina uppmuntrande ord. När man har det lugnare ett tag, så är det som att hoppet tänds. Men var borta i går, och då passar ju mannen på. Men då slipper jag ju se det i alla fall.
Försöker hämta kraft.
Hur går det för dig InteMera?

InteMera
Tack för frågan! Har varit

Tack för frågan! Har varit odrucket hos oss i 9 dagar, sen jag exploderade och vi hade ett större bråk. Slutat har han nog inte, har väl bara inte haft lust och prata om problemet kan vi fortfarande inte. I hans värld är mitt godisätande samma sak som hans drickande, nåt man gör ibland för att koppla av och han påstår på fullaste allvar att det är samma sak. Så ja du förstår positionerna vi har att utgå ifrån. Jag har sagt jag kan sluta med godis och gjorde det för ett tag då jag sa att då slutar vi båda så blir det lika då. Då hittade han bara på nån annan last jag har att skylla på, att han dricker för jag är så jobbig mm.

Jag väljer ändå att försöka må bra och hitta små stunder i mina dagar som gör mig glad, gnetar vidare i min lägenhet och hoppas få den beboelig under våren så man kan spendera mera tid där när sommaren och ”grillsäsongen- oj jag måste nog marinera kycklingen i mörk öl men oj var dom redan slut så vi får ta grillsåsen istället till maten”-säsongen tar vid, för att inte prata om semestern som jag redan har ont i magen för och det är bara mars...

Skrållan
Så bra

Så bra att få en liten rast från drickandet ändå. Det är väl klassiskt det att godisätandet är samma. Det har jag också hört här hemma.
Ja grillsäsongen och semestern vågar jag knappt tänka på.
Skönt ändå att du har en lägenhet att fly till. Planerar du att helt flytta dit? Att bryta upp?

InteMera
Framtiden får visa

Jag har inte bestämt mig för nåt, njuter av tiden i lägenheten av och till så får tiden visa om det blir på heltid sen.

Skrållan
Klokt

Klokt beslu InteMer. Tror man måste ta det i sin egen takt, och hur man känner själv.
Ingen annan kan bestämma.

gros19
Fy fa'n sa jag spontant, men

Fy fa'n sa jag spontant, men det kan man kanske inte skriva. Jag tar chansen. Har inte läst alla inlägg, men det var en fråga du ställde till din man. Du frågade om han inte var trött på att dricka. Svaret du fick var - nej jag gillar det. Hur mycket hopp finns det då? Hur insiktsfull är man och hur beredd till förändring d.v.s att bli nykter. Du har svaren. Någon föreslog Alanon och det gör jag också. Leta efter lämplig grupp på nätet.

Skrållan
Hej gros19

Ja inte är det lätt när kärleken till mannen finns där trots han drickande. Alla dagar är inte svarta. Men han har ju inte kommit så långt så att han vill förändra. Så hur detta slutar, vet jag inte. Just nu orkar jag inte ta något beslut alls. Försöker göra sådant jag tycker om och som ger mig energi.
Men att söka hjälp, ör ingen dum idé . Har tidigare gått och pratat. Får se hur allt blir.

Skrållan
Vet inte

Vet inte om detta är bra eller dåligt. Vet inte heller om detta är medberoende, men har tänkt att jag i möjligaste mån ska störa mannen i hans drickande. Att hitta på grejer att göra när han oftast dricker. Så att han hela tiden störs, att han inte kan dricka eller bara dricka lite. Att locka honom att göra annat. Att andra saker blir roligare. Låter detta konstigt?

Ullabulla
Ja

Det är typiskt medberoendebeteende.
Att försöka skapa distraktioner.
Få till sex,muta ställa till gräl osv.
Låt bara hans drickande vara hans och låta det mjukt falla till marken.
Du lever med en beroendeperson och hans främsta mål är antagligen att få i sig alkohol i den mängd han avser.
Dina distraktioner är bara trevliga eller otrevliga avbtott.

Skrållan
Ja kanske

Ja kanske är det medberoende. Tänkte bara att jag kan locka med honom i sådant jag tycker är kul och som ger mig energi, istället för att sitta och vänta på att han ska bli nykter.
Men det kanske är fel tänkt.

Ullabulla
Jo det kanske låter hårt

När man kokar ned det om jag gör.
Jag har ju varit där också och först efteråt får man mer vidvinkel på hur det var och vad man gjorde för att förhindra den man älskar att dricka.
Och i mitt fall framför allt,när han valde mig så fick jag liksom de där bevisen för att jag var viktigare än alkoholen.
Vilket i slutet inte var sant.
Alkoholen var viktigare än mig och det är så svårt att ta.

Att försöka hitta en neutral inställining till att den man lever med drogar sig,är nästintill omöjligt.
Att där och då välja att fokusera på sig själv är också nästan omöjligt.
men man kan komma en liten bit på väg.
Ha en agenda i handväskan typ:
Nästa gång han väljer att dricka så kommer jag att gå ut med grannens hund.
Gå på bio.
Fara och åka skidor osv.

Då har man liksom en flyktplan eller beredskap där som man kan använda sig av utan bitterhet eller självömkan.

De är så vana vid att man springer runt och krusar eller är arg,för att förhindra drickadet.
Men om man istället låter bli att bry sig så hårt så vinner man sin egen självrespekt,typ du gör ett dåligt val.
Men jag väljer att då göra såhär.
Du får stå för ditt val och jag står för mitt val som passar mig bättre.

Då blir han också mer ensam i sin berusning och i sitt val.
Du håller honom inte i handen under tiden.

InteMera
Sen är frågan givetvis vad

Sen är frågan givetvis vad man vill åstadkomma.
Jag har blivit ganska bra på att vara likgiltig när han dricker och har planer klara vad jag kan göra borta hemifrån istället de gångerna. Att han lärt sig att jag åker bort när han dricker tycker jag snarare uppmuntrat honom att dricka oftare, han vet ju jag inte är hemma och surar och därmed inte stör hans roliga. När man har barn blir ju detta en ond cirkel, där ja vi kan göra annat när han dricker men allt oftare blir vi tvungna att göra saker när han vet han blir av med oss vid första antydan till småfylla då jag genast packar ut resten av oss i bilen. Så ja vi lider inte just då av att han dricker men det ena ger liksom det andra. För barnens skull är det ju då nästan mer avskräckande för honom att dricka när vi är hemma, då han vet vi andra stör oss och surar så han drar lite grann ens ut på tillfällena till mer sällan.

Så åtminstone hos oss har detta snarare gjort han dricker oftare, och mer de gånger han dricker, så han vet att han får göra det ostört. Och ja vi kan flytta helt men barnen tvingas ju ändå spendera tid med honom och mönstret som håller på att skapas av att jag kapar reaktionen ch istället åker bort får snarare honom mer full än mindre som man ju hoppas på, att de ska förstå det är galet att familjen var och varannan helg åker bort. Men för alkoholisten är det istället ett grönt ljus, ingen stopskylt.

Azalea
Fritt spelrum

Jag har varit med under flera flera års drickande och det finns verkligen inget jag kan göra när flaskan pockar på. Man kan gråta, skrika, tigga och be men det funkar inte här ivf.
Så då har jag också testat att bara åka hemifrån för att på nåt sätt visa vad han mister. Funkar typ inte alls. Han tycker nog bara att det är skönt att få vara ifred.
I somras flyttade jag ut till en släkting hus i 2 månader. Han söp nonstop. Tog bara utflykter till bolaget.
Men....... känner ändå att det man vinner är lite lugn och ro och man slipper se det och gå och tassa på tå. Besparar en massa ilska för min del eftersom jag blir så förbannad direkt när jag märker av fyllan.

Azalea
Fritt spelrum

Jag har varit med under flera flera års drickande och det finns verkligen inget jag kan göra när flaskan pockar på. Man kan gråta, skrika, tigga och be men det funkar inte här ivf.
Så då har jag också testat att bara åka hemifrån för att på nåt sätt visa vad han mister. Funkar typ inte alls. Han tycker nog bara att det är skönt att få vara ifred.
I somras flyttade jag ut till en släkting hus i 2 månader. Han söp nonstop. Tog bara utflykter till bolaget.
Men....... känner ändå att det man vinner är lite lugn och ro och man slipper se det och gå och tassa på tå. Besparar en massa ilska för min del eftersom jag blir så förbannad direkt när jag märker av fyllan.

Skrållan
Det känns

Det känns så sjukt att jag ska behöva tänka ut hur man ska göra för att få min man att dricka mindre. Jag ser ju hur dumt det låter. Jag förstår att jag är maktlös.
I helgen var jag på mitt, och mannen fokuserade på sitt, alkoholen. Jag slapp att se en full man i alla fall. Som ni skriver, man får lite ro i alla fall. Alltid något. Tack för alla synpunkter. Så lärorikt att läsa.

Skrållan
Jaa en fortsatt kamp

Tycker det är så jobbigt nu. En man som inte druckit så mycket, men andra problem som blivit under jobbiga perioder, kommer upp. Min man tror att allt blir bra, bara han dricker mindre. Och det klart att det är bättre, men allt löser sig ju inte av sig själv, i ett vingslag. Saker ska pratas om, redas ut, diskuteras. Inget han är villig att göra.
Så konstigt, vissa dagar är så bra. Andra dagar är det som han blir en annan. Han blir sur, retar sig på allt jag säger. Inget blir rätt i hans ögon. Känner mig inte älskad. Känns som jag vänder ut och in på mig själv, men inget blir bra. Vet att jag måste ta ansvar för mitt liv. Och det försöker jag göra. Men ibland är det så svårt.

Sidor