är det skönt Isvinge att vakna upp nykter, underbart. Det gjorde jag idag precis som du. Gick igår på ett AA-möte äntligen, och den värme och kraft som finns där går inte att beskriva. Efter ett långt samtal med min dotter i helgen, hon är 30 år, så kom vi fram till att jag måste ha hjälp av andra människor, jag har provat precis allt annat. Men den här gången vill jag gå in på allvar i AA och göra stegen helt med hjälp av sponsor. Det är så ovärdigt med det dagliga smygandet. Känner ett stor hopp äntligen.

anonym24751

Ja, bara en sån sak att komma ihåg vad och till vem man sagt saker, utan att behöva upprepa sig 100 gånger. Men det är inte lätt, trots alla fördelar som så uppenbart finns där, hänger sig tanken ändå kvar....

anonym24751

Usch vilken tung dag med massa tunga besked. Jag vet ju att jag har gjort fel men det blir inte bättre av att folk ska lägga sig i och försöka hjälpa till när man redan försöker att göra sitt bästa.

Det folk runtomkring en tror är bäst, kanske inte är det och kanske till och med gör allt mycket värre.

Jag vill kunna välja vilka jag pratar med och vilka jag vänder mig till, och jag vill kunna avgöra vilken hjälp som är bäst för mig, och i dagsläget känner jag att jag kan det. Jag vet vad som måste göras.

Det spelar ingen roll hur mycket hjälp i världen jag får om jag inte vill och är med på tåget själv.

Jag kör tåget framåt och jag ska visa alla att jag når slutstationen = mål!

Men jag önskar att folk bara kunde låta mig vara och låta mig visa det.

Kram på er! ???

Gorillan

Jag känner igen allt du beskriver. Jag har många års missbruk bakom mig med nyktra perioder. Har försökt med det mesta. AA antabus psyk samtal beroendemottagningen. Jag har trillat tillbaka varje gång. Jag är just nu på botten helt idag. Tyvärr folkölen upprätthåller missbruket. När jag rest mig i veckan ska jag söka hjälp för att jobba mer med min självkänsla. Nu fungerar det inte för jag är besatt av tanken att dricka trots att jag mår så dåligt. Det är en tragisk självskada. Lycka till. Jag hoppas att det går bra för dig. Kram

anonym24751

Usch va ledsen jag blir av att höra? Men skam den som ger sig. Bara att du kämpar betyder ju att du verkligen vill och till slut så! Den där tanken av att vara besatt av tänkandet på att dricka är fruktansvärd, sådana perioder är det inte inte ens någon idé att försöka, då motivationen är 0, eller så är det just vid sådana tillfällen man verkligen måste träna att stå emot, hur jobbigt det ön är... för en bättre tillvaro.

Jag hoppas att allt löser sig för dig men jag vet hur svårt det är. Den här jävla sjukdomen. Det är iallafall väldigt skönt att veta att vi är fler där ute, och att ingen är ensam.

Kram❤️

Gorillan

Nej. Det går inte att göra ngt åt det för att andra säger. De flesta vill väl. Endel är skadade av att man har druckit. Många är mkt fördomsfulla och skapar skam. Man måste hitta en egen väg och bli stark i den. När jag är som sämst så är det som att sitta i ett skruvstäd. Jag kommer inte loss. Det är som att jag måste "dricka klart". Sedan lossar det alltid och intaget av alkohol kan minska utan att jag mår sämre. Det är en slags självmedicinering för att orka med livet och samtidigt blir man så försvagad. Ha en bra dag. Jag hoppas att den förblir nykter för dig. Kram

anonym24751

Sömnlös va ordet! Klockan är 05 och jag skulle verkligen behöva sova, men hjärnan går på högvarv. Drömde inatt att jag var på en bar med fri dricka, och jag kände i drömmen att ”klart du ska unna dig ikväll, drick” usch!

En sak är positivt idag iallafall, jag är inte bakfull och jag mår bra i kroppen, sen önskar jag att hjärnan hängde med oxå.?

Känns skönt ändå att vakna och känna att gårdagens kväll var på topp. Jag kunde se en hel film utan att somna, jag såg den inte dubbelt och jag minns idag hur den slutade. Det ni! En självklarhet för många men inte för alla.

Bara känslan att kunna slappa i soffan utan tvångstanke om att det finns alkohol gömt som man måste hitta en ursäkt för titt som tätt under filmen för att ta sig iväg att smyga med. Skönt! Aldrig mer säger jag!

Men en sak gnager i mitt huvud, ska åka på en resa med familjen i början av maj. All inclusive, jag oroar mig redan för hur det ska gå. Om jag ska försöka mig på att dricka som en vanlig Svensson, dvs 1 eller 2 glas vin till maten eller hoppa helt. Jag känner nästan att jag inte vill åka men samtidigt vill jag ju inte göra familjen ledsen. Hur hade ni gjort?

Ska försöka blunda 50 minuter nu innan klockan ringer. Sovgott??

Gorillan

Nej. Det går inte att göra ngt åt det för att andra säger. De flesta vill väl. Endel är skadade av att man har druckit. Många är mkt fördomsfulla och skapar skam. Man måste hitta en egen väg och bli stark i den. När jag är som sämst så är det som att sitta i ett skruvstäd. Jag kommer inte loss. Det är som att jag måste "dricka klart". Sedan lossar det alltid och intaget av alkohol kan minska utan att jag mår sämre. Det är en slags självmedicinering för att orka med livet och samtidigt blir man så försvagad. Ha en bra dag. Jag hoppas att den förblir nykter för dig. Kram

New start

Du beskrev exakt mitt liv. Har nu börjat på den nyktra banan för jag vet inte vilken gång i ordningen. Klarade gårdagen och sov som en stock i natt. Vi såg en film jag maken och vår vuxna son igår kväll. Jag har inte skrattat så mycket på länge.
Kan vi ine hänga här tillsammans och stötta varandra?
Ska på överasknings kryssning för en släkting imorgon och gruvar mig. Behöver allt stöd jag kan få.
Hoppas din dag blir bra trots sömnbristen.

anonym24751

Det tycker jag absolut vi ska göra!! Vi behöver allt stöd vi kan få, och jag känner att det är viktigt av en likasinnad. En människa som aldrig har varit i denna situation har jättesvårt att förstå.

Dom kan försöka, men aldrig riktigt fatta hur det verkligen fungerar för någon som har tankar på att dricka alkohol hela tiden.

Vi fixar det här!!! ?

anonym24751

Ut på tur aldrig sur! Ledig och ska på ”utflykt”, hade det varit för några veckor sedan så hade mina tankar gått till att planera lunchen; vad ska vi äta för god lunch och framförallt vad och hur mycket kan jag dricka till. Kanske jag till och med kan lura iväg mig själv på ett litet ärende så jag kan hitta ett systembolag och smyga ner nåt i väskan. Sen skulle hela utflykten gå ut på att tänka på när vi ska stanna nästa gång där man kan få i sig nåt att dricka.

Tragiskt va? Låter inte direkt som att jag skulle njutit av att vara omgiven av nära och kära och hitta på roliga saker tillsammans.

Idag är annorlunda! Idag ska jag njuta varje sekund av sällskapet och aktiviteter utan alkohol och fasen va dagen ska bli bra!☀️☀️☀️

Klart känslan av ”tomhet” kommer att finnas där, annars skulle jag ljuga men att få njuta av stunden överväger det.

Pöss på er och ha en bra dag!?

Jonas112

Samma här, sover några timmar sedan Netflix:)

Att dricka som en Svensson... Tror du på det? Hoppas du åker med och dricker vatten och läsk?

Tänk att få uppleva en hel resa nykter! Jag skall försöka om en månad, men åker inte med familjen.

anonym24751

Nä, jag tror inte på det, men man kan ju alltid önska. ? Så läsk och vatten låter som ett bra alternativ, och ja! Tänk att minnas en hel resa, kanske den enda jag gör med barnen och familjen på många år framöver, och även för deras skull.

Cheri

Ja kör på läsk o vatten, det är oxå gott!?

Farligt det där med all inclusive, åkte i höstas med all inclusive med min familj, mamma o pappa o syster med hennes fam, en vecka, gick bra o ”bara” ta ett glas till maten, 1-2 vid poolen under dagen, sen drog ja ju några på rummet när det bara va min sambo o barn..men tredje dagen sket d sig totalt, ja smög tom med kaffekoppen efter middagen till baren o fick vodka i.. karaoke på hotellet, så japp ni kan ju tänka er hur d slutade.. Sjöng med systersonen som inte våga upp själv men ändå...skämskudde! Kvällen slutade sen med att alla i mitt sällskap hade gått o kvar satt jag o hade hittat två tjejer som ja satt o drack o snackade med. O min sambo som skickade sms varför jag inte kom upp till dom o att semestern va ju en fam.resa o att ja gjorde som ja gjorde. Till slut kom min åttaåring ner o sa att jag skulle komma, fy fan alltså.. Dagen efter mådde ja skit, spydde som en gris..o alla ink mina föräldrar fatta ju att ja va bakis. Så jäkla pinsamt.

Så mitt råd till dig när du åker Isvinge, bestäm dig för att A inte finns där för dig..
Läste att du börjat med antabus, vet inte hur d funkar men bara du tar det så typ kan du väl inte dricka?

Hur gick utflykten? Hur kändes det utan A? Hoppas du hade en toppendag iaf!!?
Kramar! //Cheri?

Fibblan

och som hittat varandra i denna tråd?! Så gott när man läser era inlägg och känner det utbyte som forumet kan erbjuda och som ni har av varann..?. Jag började min resa här på forumet 1 Jan. och har minus 2 glas vin härom veckan, varit nykter i 2 månader och 4 dagar☺️!
Det jag ville säga förutom att önska er alla "nya" (åtminstone nya för mig☺️) lycka till på resan?, är att jag verkligen beundrar er för er styrka i den ärlighet ni presenterar här..?! Visst, man är anonym, men det krävs ändå mod att ärligt kunna beskriva och titta på hur det faktiskt var, och hur en resa kan komma att bli om inte förändringar görs.. stort grattis till de nyktra dagar ni lyckats lägga bakom er?!
Hejar på er alla och skickar styrkekramar ? som en omtanke och fortsatt pepp till att hålla den linje ni nu är inne på!

//Fibblan ?.

Cheri

Och vad starkt av dig att klara över 2mån!??? Får jag fråga hur det kändes att ta de där två glasen? Kände du att du hade kontroll o så?
Tycker det här är jätteläskigt att blotta sig men tänker att jag måste trycka upp mitt problem i ansiktet på mig själv annars skjuter ja bara bort det. Så hoppas jag att ingen ”nära” hänger här för då har ja nog hängt ut mig rätt bra med att berätta vissa saker?
Tusen tack för dina uppmuntrande ord Fibblan!?
Kramar!
Cheri?

Fibblan

Hihi, nä vi får väl hoppas att inte våra identiteter röjs, för jag tror som du egentligen, att just det här med att våga uttala och t.o.m "trycka upp" sanningen om problemet, gör en skillnad faktiskt! Det går inte att blunda för det när det blir skrivet här svart på vitt.. Men som sagt, det krävs mod..Har en del undangömda jobbiga minnen, som jag helst håller kvar i dunklet..Vi får väl se om jag vågar och/eller känner att de behöver plockas fram..
Angående de två glasen.. Under den dagen kämpade jag rättså hårt med ambivalens. Ska jag? Ska jag inte? Vad vinner jag respektive riskerar jag att förlora på att göra det? Hade ju en plan på helnyktert till midsommar, samtidigt som det kändes som ett "rätt tillfälle" att prova. Var nyfiken och 200 % beredd och beslutsam över att hålla mig till dessa två, oavsett om hjärnan ville ha mer. Alltså, riktigt målinriktad och bestämd innan angående att gränsen gick där + att jag var mentalt förberedd på att kanske dra igång ett sug även dagen efter, att jag skulle hamna i .."ja, men det gick ju så bra igår, jag kunde ju hålla mig till det jag bestämde..jag kan nog ta ett glas ikväll med.." Vet ju hur jag funkar, så var 200% bestämd i förväg på att inte ta ngt dagen efter eller under den helgen för att inte hamna in i det tänket..
Summa: ja, jag kände att jag hade kontroll. Vill jag göra det igen. Ja, kanske. Men tidigast till midsommar och då på exakt samma sätt. Detta tillfälle fick för min del vara undantaget som bekräftar regeln, liksom. Det var gott, jag njöt. Men jag kan inte gå dit igen, för jag vill inte riskerar det jag byggt upp så här långt. Samtidigt kan jag ändå känna mig nöjd med att jag kunde stanna vid två glas. En väl övervägd gräns det med. 1 = meningslöst. 3 = lite farligt för då kanske jag börjar förhandla..
Så, ja som sagt - kontroll. Men vill samtidigt inte uppmuntra till att göra det. Det blev ett långt svar det här..?. Hihihi.
Stor kram
/Fibblan ?.

Jonas112

Hej.

Någon som vet hur långt tid det tar tills man sover ordentligt efter att man blivit vit?

Har ju ingen lust att åka till jobbet kl 04:00 direkt.:)